• رها فهیمی
    نویسنده: رها فهیمی

امروزه  لپ تاپ‌ها به یکی از ضروری‌ترین وسایل شخصی هر فرد تبدیل شده است. فرقی نمی‌کند در جه سنی هستید یا چه شغلی دارید. به هر صورت در طول شبانه روز برای انجام امور اینترنتی و نرم افزاری خود باید دستگاهی قابل حمل و کارآمد داشته باشید تا نیازهایتان را برطرف کنید.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و تنوع زیاد لپ تاپ‌ها انتخاب دستگاه مناسب کمی دشوار شده است اما لپ تاپ‌های برند لنوو همیشه یکی از بهترین ، مطمئن‌ترین و خوش‌قیمت‌ترین لپ تاپ‌های بازار بوده‌اند.

نکته مهم این است که شما حتی اگر لپ تاپ لنوو را روزی خریداری کنید، کم کم با افزایش برنامه‌‌ها و داده‌هایی که روی آن ذخیره می‌کنید، دچار کندی سرعت و کاهش عملکرد می‌شود و دائما هنگ خواهد کرد. به‌ویژه زمانی که کاربران بخواهند برنامه نسبتا سنگینی را بر روی این سیستم اجرا کنند، این مشکلات بیشتر خواهد شد.

حل به‌نظر شما چطور می‌توان از شر این وضعیت خلاص شد؟ در مجموع دو راه برای خلاص شدن از لپ تاپی کند که دائما هنگ می‌کند، وجود دارد؛ هم می‌توانید یک لپ تاپ جدید خریداری کنید و هم می‌توانید سخت‌افزار لپ تاپ خود را ارتقا دهید تا بتواند برنامه‌های سنگین را با سرعت بهتری اجرا کند.

ارتقا رم لپ تاپ لنوو

انتخاب هر یک از این روش‌ها به عهده خود شماست؛ اما از آن‌جایی که خرید یک لپ تاپ جدید، به دلیل افزایش سرسام‌آور قیمت این سیستم، راه حل معقولانه‌ای نیست به شما پیشنهاد می‌کنیم که لپ تاپ خود را ارتقا دهید؛ یکی از مهمترین کارهایی که باید برای ارتقای سخت افزار لپ تاپتان انجام دهید، ارتقای رم است.

ما در این مقاله روش ارتقا رم لپ تاپ لنوو را به طور مفصل شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید. قبل از اینکه به روش ارتقا رم لپ تاپ لنوو بپردازیم لازم است تا شناخت کلی نسبت به رم و کارایی آن داشته باشید.


رم چیست؟

تمام کامپیوتر‌ها و دستگاه های الکترونیکی مانند تلفن‌های همراه دارای حافظه RAM هستند. این قطعه یا داخل پردازنده و یا در یک برد مداری جدا در سیستم‌ها قرار می‌گیرد. کامپیوتر‌ها برای این که بتوانند دستورات مختلف را اجرا کنند نیاز به رم دارند و بدون رم نمی توانند کارایی داشته باشند و به یک تکه بدون مصرف تبدیل می‌شوند.

کلمه RAM مخفف Random Access Memory است. این قطعه کاربردی اطلاعاتی را که دستگاه برای اجرای یک دستور نیاز دارد را به طور موقت ذخیره می کند. عملکرد رم دقیقا برعکس هارد است که در‌ آن اطلاعات برای مدتی طولانی ذخیره می شوند اما دسترسی به آن ها کند است.

بیشتر بخوانید: هر آنچه که لازم است درباره تعویض باتری لپ‌ تاپ بدانید

اطلاعات ذخیره شده در رم، با خاموش شدن کامپیوتر پاک می‌شوند و این موضوع باعث می‌شود که هر کامپیوتر نیار به یک هارد داشته باشد تا بصورت بلند مدت و پایداری اطلاعات در آن ذخیره شود.

ارتقا رم لپ تاپ لنوو


انواع رم

رم ها دارای دو دسته اصلی هستند:

رم نوع Dynamic RAM

این رم‌ها پر استفاده‌ترین انواع رم لپتاپ هستند که بیش‌تر از همه در کامپیوتر‌ها به کار می روند. هر سلول حافظه رم داینامیک از یک ترانزیستور و یک خازن روی مدار مجتمع ساخته شده است و هر بیت دیتا در خازن ذخیره می‌گردد. ترانزیستور یک واسطه است که مدار کنترل تراشه حافظه و خازن را به یک دیگر وصل می کند.

رم داینامیک یک مجوعه از میلیون ها خازن و ترانزیستور است و چون ترانزیستور ها برق بسیار کمی تامین می‌کنند موجب خالی شدن شارژ خازن ها می‌شود و دیتای آنها نیز تخلیه می‌گردد. پس دینامیک رم هم چند میلی ثانیه یک بار باید مجددا شارژ شود تا دیتا روی آن حفظ شود.

بیشتر بخوانید: آموزش ارتقا هارد لپ تاپ با چند روش ساده


رم نوع Static RAM

این نوع رم از ۴ تا ۶ ترانزیستور ساخته شده است و تا زمانی که به برق متصل است دیتا را نگه می دارد ولی باید به شکل دوره ای تازه‌سازی شود. استاتیک رم، سرعت بالاتری نسبت به داینامیک رم‌ها دارند اما هزینه آن ها نیز بیش‌تر است.

ارتقا رم لپ تاپ لنوو

اگر به تفاوت مشخصات رم کامپیوتر و مشخصات رم لپ تاپ دقت کنید، متوجه خواهید شد که روی رم دسکتاپ، عبارت DDR مشاهده می‌شود اما در رم لپتاپ، دو حرف LP مخفف Low Power نیز دیده می‌شوند. علت این موضوع تعداد پین کم تر رم لپتاپ و طول کم تر آن است و در نتیجه برق کم‌تری مصرف می‌کند.


ROM چیست؟

رام  مخفف Read-Only Memory است.حافظه rom پایدار است یا ناپایدار؟ ROM برخلاف RAM پایدار است و حتی وقتی کامپیوتر خاموش شود، محتوای رام باقی می‌ماند.

بیشتر بخوانید: قفل شدن لپ تاپ لنوو + راه حل رهایی از آن

رام، چیپ کامپیوتری است که تقریبا همه کامپیوترها مقدار کمی از آن را برای Boot Firmware دارند. فریمور بوت حاوی چند کیلوبایت کد است که به کامپیوتر می‌گوید هنگام روشن شدن چه کار باید انجام دهد.

ارتقا رم لپ تاپ لنوو


تاریخچه رم

حال که دانستید رم چیست و انواع آن کدامند، خوب است با تاریخچه آن نیز آشنا شوید.

پیش از اینکه رم به دنیای کامپیوتر وارد شده و استفاده از آن به عنوان مدار مجتمع، در قالب حافظه هایی مانند NOR Flash و OTP سرعت بگیرد، این حافظه‌ها سرعت، ظرفیت و قدرت کم‌تری نسبت به حافظه‌های رم امروزی داشتند. اما از طرفی، این قبیل حافظه‌ها به سرعت و قدرت بی‌ تر نیازی نبود چرا که نرم‌افزار‌ها چندان پیشرفته نبودند.

یکی از اولین رم‌هایی که وارد بازار شد، مربوط به سال ۱۹۵۱ بوده و چند کیلوبیت بیش‌تر ظرفیت نداشتند و تا اواخر دهه هفتاد میلادی فروش آن‌ها ادامه داشت. آقای فی فورستر، از دانشجویان دانشگاه ام آی تی، یک حافظه رم با متریال‌هایی از جمله هسته فریت و مواد فرامغناطیسی تولید کرد که باعث می‌شد در یک زمان ثابت، بتوانند اطلاعات بیش‌تری را منتقل کنند. از سال ۱۹۷۰ به بعد، تحقیقات بیش‌تری روی رم‌ها انجام شد و تولید آن نیز بیش تر شد.

در سال ۱۹۶۸، رم داینامیک یا پویا، توسط آقای رابرت دنارد اختراع شدکه شامل ۴ الی ۶ ترانزیستور بود و هر ترانزیستور برای یک بیت حافظه می‌توانست کافی باشد. شرکت اینتل هم بین سال های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۴، شروع به ساخت حافظه رم کرده و حافظه‌های یک کیلوبایتی، چیپ حافظه‌ای با کد ۱۱۰۳، کد عبور ۱۱۰۱ و همچنین چیپست ۱۷۰۱ با ظرفیت ۲۵۶ بایت را در این سال‌ها تولید کردند.

در اواسط دهه هشتاد میلادی هم یک شرکت آلمانی به اسم کارل زیس موفق به ساخت حافظه رم با ظرفیت ۱ مگابایتی شد که یکی از پر سرعت‌ترین حافظه‌های جهان تا آن زمان بود. همراه با پیشرفت تکنولوژی، حافظه رم‌ها بیش‌تر و بیش‌تر شد و در حال حاضر، لپ تاپ ها دارای رم هایی تا ۳۲ گیگابایتی هستند.

بیشتر بخوانید: خراب شدن کیبورد لپ تاپ و دلایل مهم آن

اگر لپ تاپ شما دارای رم ۱۶ یا ۳۲ گیگ هست نیاز به ارتقا نیست. به دلیل اینکه بیشتر کارهای سنگین با لپ تاپ با این رم‌ها انجام‌پذیر است. البته این موضوع برای مدت زمانی محدود صادق است. شاید ده سال دیگر رم ۳۲ نیز قدیمی شود و نیاز به ارتقا داشته باشد. این موضوع را در ادامه کامل باز خواهیم کرد.

ارتقا رم لپ تاپ لنوو


کاربرد رم

رم، موجب می شود که CPU مجبور به بررسی ذخیره ساز‌های کندتر مانند هارد درایو و SSD را نداشته باشد. این اطلاعات که روی روم ذخیره می شوند برای تمام مولفه‌های هم سرعت با رم قابل خواندن می‌باشند و تاخیر نخواهند داشت.

در واقع این قطعه باعث ایجاد تعادل بین سی پی یو با سرعت کار بالا و هارد درایو با سرعت کار پایین می شود و هرچه این مقدار بیشتر باشد این تعادل را بهتر می‌تواند حفظ کند. حال که با رم آشنا شدید در ادامه قصد داریم به روش ارتقا رم لپ تاپ لنوو بپردازیم. با ما همراه باشید.


روند ارتقا رم لپ تاپ لنوو

ارتقا رم لپ تاپ لنوو، لپ تاپ شما را سریع تر می‌کند تا بتوانید پردازش نرم افزار‌ها و بازی‌های به روز را به راحتی روی آن انجام دهید. زمانی که برای خرید یک لپ تاپ مراجعه می‌کنید، قطعا به دنبال خرید مدلی هستید که علاوه بر پاسخگویی نیازهای امروز شما، بتواند در آینده نیز برای شما کارایی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: سیاه شدن صفحه لپ تاپ ایسوس + معرفی راهکار حل آن

مقدار رم در تصمیم‌گیری شما بسیار می‌تواند اهمیت داشته باشد. این موضوع در مورد لپ تاپ‌های مخصوص بازی بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد زیرا بعد از مدتی از خرید لپ تاپ، بازی های به روز و پیشرفته که به بازار می‌آیند با سیستم عامل لپ تاپ خریداری شده همخوانی ندارند و باید برای ارتقا سخت افزاری آن اقدام کنید یا اینکه به سراغ خرید لپ تاپ جدید بروید.

ارتقا رم لپ تاپ لنوو

حال این سوال مطرح می‌شود که آیا در همه‌ی لپ‌تاپ‌ها امکان ارتقای رم وجود دارد؟ یقینا خیر. لپ‌تاپ‌های مختلفی از طراحی‌های بسیار متفاوتی استفاده می‌کنند و قابلیت دسترسی و تعویض قطعات در آن‌ها هم قرار نیست که برابر باشند.

به‌همین دلیل هیچ قانون دقیقی وجود ندارد که بر طبق آن، یک محدوده‌ خاص از لپ‌تاپ‌ها بتوانند قابلیت ارتقا داشته و سری‌های دیگر لپ تاپ‌ها را غیر قابل ارتقا بنامیم.

اما به طور کلی می‌توانیم بگوییم معمولاً لپ‌تاپ‌های ارزان‌قیمت‌تر، نسبت به مدل‌های لوکس و گران، قابلیت دسترسی به قطعات، ارتقا و تعمیر بیشتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهند.در اکثر لپ تاپ‌ها شرکت لنوو امکان ارتقای رم وجود دارد.


از کجا بفهمیم رم لپ تاپ لنوو قابل ارتقا است؟

پیش از اینکه به فکر ارتقا یا تعویض رم لپ تاپ خود بیفتید، مسلماً نیاز به این خواهید داشت که بدانید آیا لپ‌تاپ شما توانایی پذیرش قطعه‌ی جدید را دارد یا خیر. بدین منظور باید بدانید که آیا دستگاه شما شکاف خالی برای قرار دادن رم جدید دارد؟

بیشتر بخوانید: نصب ویندوز در لپ تاپ به ساده‌ترین روش ممکن

برای این کار باید لپ تاپ خود را باز کنید و وضعیت اسلات‌های رم لپ تاپ خود را بررسی کنید. اگه جای دو اسلات وجود داشت و یک اسلات خالی بود می‌توانید روی اسلات خالی، رم ۴ یا هشت قرار دهید و سرعت لپ تاپ خود را دو یا سه برابر کنید که در ادامه روش ارتقا رم لپ تاپ لنوو را ذکر خواهیم کرد.

ارتقا رم لپ تاپ لنوو

نکته‌ی دیگری که باید به آن توجه داشت، چگونگی دسترسی به شکاف‌های رم در سیستم است. در بعضی مدل‌ها، برای دسترسی، نیازمند باز کردن بسیاری از بخش‌های بدنه‌ی دستگاه هستیم؛ اما در موارد زیادی نیز تنها باز کردن یک یا دو پیچ و برداشتن یک پوشش از زیر لپ‌تاپ، برای دسترسی به رم‌های آن کفایت می‌کند.


چه میزان رم برای یک لپ‌تاپ مناسب است؟

بین قطعات مختلف یک لپ‌تاپ، می‌توان گفت حافظه‌ی رم بیشترین قابلیت ارتقا را داراست و اولین گزینه در صورت مواجه شدن با یک لپ‌تاپ کُند، افزایش حافظه‌ی رم آن است. لپ‌تاپی که ما به طور مثال آن را بررسی خواهیم کرد، لپ تاپی از برند لنوو با رم ۴ است.

این میزان رم (4 گیگابایت) را می‌توان حداقل حجم رم برای افرادی دانست که از سیستم‌عاملی نظیر ویندوز 10 استفاده می‌کنند. ویندوز 10 را می‌توان روی سیستمی با 2 گیگابایت یا حتی 1 گیگابایت رم نیز اجرا کرد؛ اما با این اعداد در هنگام استفاده از نرم‌افزارهای جانبی دچار مشکلاتی خواهید بود.

بیشتر بخوانید: روش ریست کردن لپ تاپ ایسوس به شیوه‌های کاربردی

وقتی صحبت از نرم‌افزارهای جانبی می‌کنیم، منظورمان چیز پیچیده و عجیبی نیست. حتی اگر از آن دسته افرادی باشید که با باز کردن سربرگ‌های متعدد در گوگل کروم به گشت و گذار در اینترنت می‌پردازند، دو گیگابایت رم برای شما واقعاً کم خواهد بود.

ارتقا رم لپ تاپ لنوو

پیشنهاد کلی ما، حداقل 4 گیگابایت رم برای استفاده از ویندوز 10 است. ارتقا رم لپ تاپ از 4 به 8 گیگابایت، در استفاده از نرم‌افزارهایی مثل فتوشاپ و بسیاری از بازی‌ها و اجرای برنامه‌های متعدد هم‌زمان به شما کمک می کند تا دچار مشکلی (حداقل از جهت رم) نشوید.

بیشتر بخوانید: مشکلات صفحه نمایش لپ تاپ + روش‌های حل آن‌ها


چه نوع حافظه‌ی رمی باید تهیه کنید؟

پس از اینکه مطمئن شدید لپ‌تاپ شما شکاف خالی برای ارتقای رم دارد، باید در مورد نوع حافظه‌ای که می‌خواهید تهیه کنید، فکر کنید. اولین مورد، بحث انتخاب بین دو نوع متداول DDR3 و DDR4 است.

در این مورد، مدل لپ‌تاپ و پشتیبانی آن از نوع حافظه‌ی مربوطه، تعیین‌کننده خواهد بود. اکثر مدل‌های یکی دو سال اخیر، از حافظه‌‌های DDR4 پشتیبانی می‌کنند.

ارتقا رم لپ تاپ لنوو

بیشترین حافظه‌های رم لپتاپ موجود در بازار در حال حاضر، رم‌هایی هستند که از نوع MHzDDR4-2133 و MHzDDR4-2400 هستند. شاید این‌طور به نظر بیاید که در هر صورت، باید به دنبال سریع‌ترین حافظه رم موجود در بازار باشید و حتی به سراغ گزینه‌هایی بروید که سیستم‌های گیمینگ از آن استفاده می‌کنند و مدل MHzDDR4-2666 می‌تواند از جمله آن‌ها باشد.

اما باید به این نکته توجه داشته باشید که ممکن است پردازنده‌ی شما سرعت‌هایی بالاتر از یک حد مشخص را پشتیبانی نکند. به‌طور مثال یک پردازنده‌ی Core i3 نسل هشتم، حداکثر می‌تواند از MHzDDR4-2400 پشتیبانی کند و هر سرعتی بالاتر از آن می‌تواند به ۲۴۰۰ مگاهرتز کاهش پیدا کند.

پس باید حواس‌تان باشد که هزینه‌ اضافی نباید صرف سرعتی که سیستم شما قادر به پشتیبانی از آن نیست، شود؛ در واقع عمل ارتقای رم لپ تاپ هیچ‌گاه به معنی انتخاب گران‌ترین و بهترین رم‌های موجود برای لپ‌تاپ نبوده و کاملاً به محصول موجود و نیاز کاربر وابسته است.


چگونه یک رم جدید به لپ‌تاپ اضافه کنیم؟

پیش از اینکه به فکر اضافه كردن رم به لپ تاپ خود باشید، از خاموش بودن کامل لپ تاپ خود اطمینان کامل حاصل کنید و سپس کابل برق آن را خارج کنید. مرحله‌ی بعد هم مربوط به دسترسی به محل قرار گرفتن حافظه‌های رم در لپ‌تاپ است.

بیشتر بخوانید: علت روشن نشدن لپ تاپ لنوو و راهکار ساده اما مهم

همان طور که پیش‌تر اشاره کرده بودیم، در بعضی مدل‌ها نیاز به باز کردن کل بدنه‌ی لپ‌تاپ داریم و بسیاری از مدل‌های دیگر، تنها نیاز به باز کردن یک دریچه‌ی مشخص دارند. لپ تاپ های لنوو معمولا اسلات رم های خود را در دسترس قرار می دهد تا مشکلی با تعویض آن نداشته باشید.

ارتقا رم لپ تاپ لنوو


رم لپ تاپ کجاست؟

چه نیاز به ارتقای رم لپ تاپ داشته باشید و چه قصد تعویض حافظه رم را پیدا کنید، باید نحوه‌ دسترسی به این بخش را در دفترچه‌ها یا فایل‌های PDF راهنمای دستگاه که روی وب‌سایت سازنده یا بعضی سایت‌های مربط با تعمیر لپ‌تاپ یافت می‌شود، مطالعه کنید.

به‌منظور تعویض رم لپ تاپ حتما باید نحوه دسترسی به بخش رم را هم مطالعه کنید یا از طریق ویدئوهای آموزشی که در سراسر اینترنت پیدا می‌شود، محل دقیق حافظه Ram لپ تاپ را شناسایی کنید. در Aspire E15 و بسیاری از محصولات دیگر شرکت ایسر، تنها نیاز به باز کردن 3 عدد پیچ کوچک و باز کردن درِ کاور پشتی لپ‌تاپ داریم تا به رم دسترسی داشته باشیم.

در مرحله‌ بعد، سعی کنید با لمس کردن یک قطعه‌ی فلزی در اطراف خود، از تخلیه‌ی بار الکتریکی که ممکن است در بدنتان ذخیره شده باشد، اطمینان حاصل کنید. اگر احمال‌کاری کنید، احتمال آسیب دیدن قطعات الکترونیکی لپ‌تاپ هم وجود دارد. ماژول حافظه‌ای که تهیه کرده‌اید را روی شکاف مخصوص به خودش نصب کنید.

بیشتر بخوانید: علت کار نکردن تاچ پد لپ تاپ

دقیقا روی ماژول‌های رم یک برش کوچک در لبه‌ پایین آن وجود دارد که کاملاً در نقطه میانی قرار نمی‌گیرد. بنابراین باید همین شکاف‌ها را مورد توجه قرار داد. چرا که می‌تواند راهنمای شما در نحوه‌ی قرارگیری و نصب رم روی شکاف باشد؛ زیرا اگر ماژول را برعکس گرفته باشید، بریدگی روی رم و برآمدگی روی شکاف، در مقابل هم قرار نمی‌گیرند و نمی‌توان ماژول را نصب کرد.

ارتقا رم لپ تاپ لنوو

پس از اینکه از جهت صحیح قرار گرفتن حافظه اطمینان حاصل کردید؛ برای تعویض رم، آن را به آرامی به داخل شکاف خودش هدایت کنید تا پین‌های ماژول کاملاً داخل شکاف مربوطه قرار گیرد. پس از این کار، باید ماژول را به سمت پایین و به طرف بدنه‌ی لپ‌تاپ فشار دهید تا دو گیره‌ فلزی که در دو طرف قرار گرفته است، بتوانند آن را نگه دارند.

در نهایت به آرامی دو طرف حافظه رم را به سمت بیرون بکشید و سپس اطمینان حاصل کنید که نصب به درستی انجام شده و حافظه در جای خود، لَق نباشد. حافظه‌ی رم باید کاملاً صاف مسطح در جای خود قرار گرفته باشد. اگر هم بخواهید ماژول را از جای خود خارج کنید، باید به طور هم‌زمان، دو گیره‌ی فلزی که در اطراف رم قرار گرفته است را به دو طرف در جهت بیرون رم بکشید تا حافظه رم آزاد شده و مقداری در جایگاه درست خود قرار گیرد.

حالا می‌توانید قطعه را به آرامی از جای خود خارج کنید. دقت کنید که هنگام تعویض رم لپ تاپ بهتر است زاویه دست خود را به نحوی تنظیم کنید که فشار مضاعفی به هیچ بخش دیگری از دستگاه وارد نشده و عمل ارتقای رم لپ تاپ با کوچکترین تلفات انجام گردد.


تاثیر ارتقا رم لپ تاپ لنوو چقدر است؟

یک سری تسک‌های کامیپیوتر نیاز چندانی به حافظه رم ندارند. بنابراین یک حافظه 4 گیگابایت برای آن‌ها می‌تواند کافی باشد. ارتقا به حافظه رم با ظرفیت بالاتر می‌تواند در کارهای سنگین‌تر و اجرای هم‌زمان برنامه‌ها کمک‌کننده باشد. ضمن اینکه برای بسیاری از کاربران عادی لپ‌تاپ، استفاده از بیش از 8 گیگابایت رم، تقریباً هیچ سود خاصی نخواهد داشت.

باید بگوییم بهتر است افراد، انتظارات خود را از افزایش کارایی با افزایش یا ارتقا رم لپ تاپ مشخص نموده و تا حد نیاز خودشان تنظیم کنند. در واقع باید ابتدا هدف از تعویض رم لپ تاپ یا ارتقا مشخص و در ادامه نسبت به انجام آن اقدام شود.

بیشتر بخوانید: لیست نمایندگی تعمیر لپ تاپ ایسوس در تهران

به‌طور مثال اگر لپ تاپ را برای بازی کردن می خواهید باید به خرید حافظه رم‌ای باشید که حداقل ۸ گیگابایت باشد. بازی هایی که امروز منتشر می‌شود، علاوه بر پردازنده گرافیکی، به رم نیز مبتنی هستند. به همین منظور برای بازی‌ها بهتر است که یک حافظه حداقل ۱۶ گیگابایتی را مدنظر داشته باشید.

ارتقا رم لپ تاپ لنوو


سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم راهنمای جامعی برای انتخاب صحیح جهت ارتقا یا تعویض رم لپ تاپ‌های مختلف مخصوصا برند لنوو را ارائه کنیم. به عنوان جمع بندی باید گفت که اصولاً امکان ارتقا رم لپ تاپ در بیشتر محصولات موجود در بازار وجود دارد اما مهمترین قدم در این راه آن است که ابتدا ویژگی‌های مادربرد دستگاه خود را بشناسید تا در ادامه نسبت به تعویض یا ارتقا رم لپ تاپ اقدام کنید.

با ارتقا دادن رم لپ تاپ می‌توان عملکرد کلی آن از جمله سرعت دسترسی و اجرای نرم‌افزارها و همچنین عملکرد پردازشی و گرافیک را به صورت قابل توجهی بهبود داد ولی باید هزینه ارتقا رم لپ تاپ را متناسب با نیاز خود برآورد کنید.  نکته دیگری که اهمیت دارد این است که فقط به ارتقای رم نباید کفایت کرد. گاهی کندی سرعت لپ تاپ با ارتقای رم هم تغییری نمی کند. در آن صورت باید به فکر تعویض هارد قدیمی خود با هارد های اس اس دی باشید.

سازندگان محصولات تجاری معمولاً دستگاه‌های خود را به نحوی تولید می‌کنند که دسترسی کاربر به قسمت مرتبط جهت اضافه کردن رم به لپ تاپ، تعویض یا به طور کلی ایجاد تغییر در این بخش مربوط به این قطعه آسان باشد ولی در هر حال باید جوانب احتیاط جهت ممانعت از آسیب رسیدن به لپ‌تاپ را در نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید: علت روشن نشدن لپ تاپ اچ پی

دقت داشته باشید که امکان افزایش رم لپ تاپ با هارد دیسک یا فلش درایو به صورت مجازی نیز وجود دارد. اگرچه این روش به هیچ عنوان قابلیت رقابت با روش ارتقا رم لپ تاپ لنوو با قطعه ماژول اختصاصی را ندارد، اما در مواقعی که محدودیت‌هایی مانند قدیمی بودن یا عدم در دسترس بودن ماژول رم وجود دارد تا حد مناسبی می‌تواند راهگشا باشد.

ارتقا رم لپ تاپ لنوو

این راهکار با استفاده از قابلیت ReadyBoost ویندوز امکان‌پذیر است. البته در این زمینه حافظه جانبی به نوعی رم اکسترنال برای لپ تاپ شما تبدیل می‌شود و طبیعیست که باید در هنگام استفاده، هیچ‌گاه از سیستم جدا نشود.

در انتها از اینکه مقاله را بصورت کامل مطالعه کردید سپاسگزاریم. امیدواریم خود بدون اینکه به کسی نیازی داشته باشید بتوانید رم لپ تاپ خود را به راحتی ارتقا دهید. شما هم می‌توانید نظرات خود را در این زمینه با ما در میان گذارید. شما چه راهکارهای دیگر و مناسبی برای ارتقا رم لپ تاپ لنوو می‌شناسید؟ در بخش کامنت‌ها با ما همراه شوید.

آیا رم لپ تاپ لنوو قابل ارتقا است؟

برای ارتقا باید بدانید که آیا لپ‌ تاپ شما توانایی پذیرش قطعه‌ ی جدید را دارد یا نه! برای این کار لپ تاپ را باز کنید آگر جای دو اسلات وجود داشت و یک اسلات خالی بود شما می توانید رم خود را روی آن قرار دهید.

تفاوت رم داینامیک و استاتیک چیست؟

تفاوت رم استاتیک و داینامیک در سرعت و هزینه آنهاست؛ رم استاتیک سرعت بیشتری نسبت به داینامیک دارد اما هزینه بیشتری هم نسبت به داینامیک رم دارد.

ارتقا رم لپ تاپ چه مزایایی دارد؟

با ارتقا رم، لپ تاپ شما سریع تر می شود تا پردازش نرم افزارها و بازی ها به راحتی انجام شود.

شما می‌توانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.