• رها فهیمی
    نویسنده: رها فهیمی

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می‌تواند شامل موارد متعددی شود. برای بسیاری از کاربران لپ‌تاپ ایسوس پیش آمده که هنگام کار کردن با سیستم خود، با خاموش شدن آن مواجه شده‌اند. این موضوع می‌تواند بسیار کلافه‌کننده بوده و حتی هنگام کار کردن، دردسرهای زیادی برایمان ایجاد کند.

چرا که ممکن است در حال کار کردن روی یک پروژه‌ی مهم باشیم که این اتفاق برایمان رخ بدهد. به همین دلیل، عده زیادی به دنبال پیدا کردن علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می‌گردند تا بتوانند این مشکل را حل کنند.علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس از هر چه که باشد، باید سریعا رفع شود تا مشکلات جدی‌تری را برایمان ایجاد نکند.

اما همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، این موضوع می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. معمولا بسته به نوع سیستمی که دارید و استفاده‌ای که از آن کرده‌اید، علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس هم می‌تواند متفاوت باشد. به همین دلیل، ما در این مقاله، به دلایل مختلف و کلی این موضوع اشاره خواهیم کرد تا بتوانید با تمامی موارد آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: بهترین لپ تاپ ایسوس؛ بررسی سری ZenBook تا ROG ،Viva و … در یک نگاه سریع!

پس از آن، با چک کردن جزء به جزء دلایلی که توضیح خواهیم داد، می‌توانید دلیل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس را پیدا کنید.


علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

برای اطلاعات بیشتر، با ادامه این آموزش همراه ما باشید.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

خرابی قطعات سخت‌افزاری:

خرابی قطعات سخت‌افزاری یکی از اصلی‌ترین علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس محسوب می‌شود. چرا که تک به تک سخت‌افزارهای و قطعات سیستم‌تان، نقش مهمی در اجرای بی‌نقص ویندوز ایفا می‌کند. برای مثال، اگر شما می‌توانید به راحتی فیلم‌ها و تصاویر مورد علاقه‌تان را مشاهده کنید و یا با نرم‌افزارهای گرافیکی کار کنید، به خاطر فعالیت بدون نقص کارت گرافیک‌تان است.

چرا که با ایجاد کوچک‌ترین مشکلی در آن، نه تنها دیگر قادر به انجام چنین کارهای ساده‌ای نخواهید بود بلکه این موضوع می‌تواند علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما باشد.حالا ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که دقیقا از کجا باید فهمید علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس به خاطر ایراد سخت‌افزاری است؟

در ابتدا باید به این فکر کنید که عمر لپ‌تاپتان چقدر بوده و چند سال از آن استفاده کرده‌اید. پس از آن، باید این موضوع را بررسی کنید که آیا از سیستم‌تان درست استفاده کرده‌اید یا نه؟

بیشتر بخوانید: روش ریست کردن لپ تاپ لنوو؛ دلایل و راهکارها

تمامی این موارد می‌تواند باعث شود تا تشخیص اینکه آیا علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس به خاطر ایرادهای سخت‌افزاری است یا نه، برایمان آشکارتر شود. چرا که اگر سیستم‌تان بسیار قدیمی نباشد و از آن درست استفاده کرده باشید، درصد خرابی قطعاتتان هم بسیار کاهش پیدا می‌کند.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

آسیب به پردازنده مرکزی

CPU را به عنوان مغز اصلی سیستم‌های کامپیوتری می‌شناسند. با این که قطعات دیگری مانند رم و یا کارت گرافیک هم در امور پردازشی نقش موثری دارند، اما اصلی‌ترین کار پردازش را CPU انجام می‌دهد. زمانی که مغز کامپیوتر دچار مشکل شود، طبیعی است که کل سیستم دچار مشکل شود.

یکی از اصلی‌ترین علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می‌تواند خرابی CPU باشد. معمولا سیستم‌هایی که بدون باتری و دائما در برق هستند، در معرض چنین مشکلاتی قرار می‌گیرند. چرا که نوسانات برق می‌تواند به راحتی به قطعات لپ‌تاپ، به خصوص CPU آسیب‌های جدی وارد کند.

برای این کار سعی کنید لپ‌تاپ را بدون باتری استفاده نکنید. اگر باتری لپ‌تاپتان فاسد شده است،‌ حتما اقدام به خرید باتری جدیدتر، هرچند بی‌کیفیت بکنید. چرا که بهتر از استفاده سیستم بدون باتری است. حالا اگر به هر دلیلی باتری ندارید و نگران علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس خود هستید، بهتر است از یک محافظ برق استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: آپدیت بایوس لپ تاپ دل؛ راهکارهای موثر و آسان

فراموش نکنید که پس از استفاده کردن از لپ‌تاپ، آن را خاموش کرده و از برق بکشید. موارد بسیار زیادی وجود دارد که می‌تواند موجب بالا بردن عمر CPU شود که می‌توانید با جست‌وجوی بیشتر از آن‌ها مطلع گردید.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

آسیب به هارد دیسک

هارد دیسک یکی دیگر از سخت‌افزارهای بسیار مهم تمام رایانه‌ها است. با این که پارتیشن‌های مختلفی در هر سیستمی وجود دارد،‌ اما واقعیت این است که همگی مربوط به یک هارد دیسک می‌شوند. یعنی اگر سیستم شما فقط یک هارد HDD داشته باشد، تمام درایوها و ویندوز شما روی همان هارد نصب می‌شوند.

در نتیجه، اگر مشکلی برای هارد دیسک‌تان به وجود بیاید، می‌تواند کل سیستم‌تان را تحت تاثیر خودش قرار بدهد. شاید همین موضوع علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما باشد. معمولا با بررسی‌های تخصصی توسط افراد ماهر، دلیل خرابی قطعات به راحتی مشخص می‌شود.

اگر مطمئن شدید که علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما از هاردتان است‌، نگران از دست رفتن اطلاعاتتان نباشید. چرا که تمامی اطلاعاتتان به روش‌های مختلف قابل بازیابی خواهند بود. اما مهم‌ترین موردی که باید به آن توجه کنید این است که هاردتان را تعمیر و یا تعویض کنید.

بیشتر بخوانید: مقایسه لپ‌تاپ‌ ایسوس سری k و x

پیشنهاد ما به شما این است که اگر هاردتان HDD است، آن را به نسخه SSD ارتقا بدهید. چرا که ممکن است گاهی اوقات با تعمیر هارد HDD مجددا همان مشکلات قبلی برایتان تکرار شود. اما با خرید هارد SSD نه تنها خیالتان بابت جدید بودن هاردتان راحت‌تر خواهد شد‌،‌ بلکه سرعت لپ‌تاپتان هم بسیار ارتقا پیدا خواهد کرد.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

آسیب به کارت گرافیک

در بالا به این موضوع اشاره کردیم که علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می‌تواند از کارت گرافیک باشد. همچنین گفتیم که کار پردازش گرافیکی سیستم‌تان بر عهده کارت گرافیک است. یعنی هر کاری که توسط لپ‌تاپتان انجام می‌دهید، توسط کارت گرافیک‌تان پردازش شده و به شکل تصویری برایتان روی صفحه نمایشگر، نمایش داده می‌شود.

با ایجاد اختلال در این سخت‌افزار مهم و ضروری، کل سیستم دچار مشکلات جدی می‌شود. چرا که اصلی‌ترین پردازشگر گرافیکی نمی‌تواند وظیفه‌اش را به خوبی انجام بدهد. در نتیجه، سیستم در بسیاری از موارد یا هنگ کرده و یا کلا خاموش می‌شود.

اگر متوجه اختلالات در صفحه‌ی نمایشگر و یا تغییر دمای کارت گرافیک‌تان در حالت عادی شدید، به احتمال زیاد سیستم‌تان دچار مشکلات سخت‌افزاری شده است. همین موضوع می‌تواند علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما باشد. برای اطمینان بیشتر می‌توانید سیستم‌تان را به یک فرد ماهر بسپارید تا این شخص، بررسی‌های کاملا تخصصی روی آن انجام بدهد.

بیشتر بخوانید: علت روشن نشدن لپ تاپ اچ پی

اگر مشکلتان از کارت گرافیک باشد، با تعمیر کردن آن، علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما هم پیدا شده و سریعا رفع می‌گردد. معمولا با بررسی‌های تخصصی روی سیستم‌تان، هر ایراد سخت‌افزاری که وجود داشته باشد، به راحتی مشخص شده و قابل تعمیر خواهد بود.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

خرابی باتری

باتری لپ‌تاپ یکی از مهم‌ترین قطعات آن است که نقش مهمی در سالم بودن و درست کار کردن سیستم ایفا می‌کند. در واقع علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می‌تواند به خاطر خرابی و یا فاسد شدن باتری باشد. زمانی که یکی از سلول‌های باتری دچار مشکل شود، یک نوع حالت نارسانا در کل سیستم باتری به وجود خواهد آمد.

اگر سلول‌های باتری را مانند باتری‌های کوچک متصل به هم تصور کنید، هر کدام وظیفه انتقال انرژی و تولید یک ولتاژ واحد را بر عهده دارند. حالا زمانی که یکی از این سلول‌ها از رده خارج شود، سیستم برق‌رسانی، به طور کلی دچار مشکل می‌گردد. معمولا تعمیر و تعویض سلول‌های باتری لپ‌تاپ، امکان‌پذیر نبوده و باید کل باتری تعویض گردد.

متاسفانه اکثرا باتری‌های موجود در بازار هم از کیفیت بالایی برخوردار نبوده و به پای باتری اورجینال نخواهند رسید. اما باز هم تعویض کردن باتری بهتر از استفاده‌ی نسخه فاسد شده است. اگر می‌خواهید به طور دقیق بدانید که علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما از باتری است یا خیر، می‌توانید یک آزمایش ساده انجام بدهید.

بیشتر بخوانید: علت کار نکردن تاچ پد لپ تاپ

فقط کافی است که لپ‌تاپتان را بدون باتری استفاده کنید تا ببینید آیا سیستم‌تان دچار خاموشی می‌شود یا خیر. اگر با درآوردن باتری لپ‌تاپتان، مشکل برطرف شد، بدون شک علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما از باتری بوده و باید آن را تعویض کنید. در ادامه به چند روش برای جلوگیری از فاسد شدن باتری لپ‌تاپ اشاره خواهیم کرد.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

حرارت، قاتل اصلی باتری!

شاید هیچ چیزی به اندازه حرارت بیش از حد برای باتری‌تان مضر نباشد. برعکس، هر چقدر که دمای باتری پایین‌تر باشد، می‌تواند عمر بیشتری داشته باشد. برای این موضوع می‌توان به چند راهکار اشاره کرد، که می‌تواند عمر باتری‌تان را افزایش بدهد.

اگر از باتری لپ‌تاپتان به درستی استفاده کنید، حتی پس از چند سال استفاده از سیستم‌تان هم، باتری دچار مشکل نخواهد شد. پس سعی کنید برای جلوگیری از حرارت بالای باتری، موارد زیر را رعایت کنید. چرا که علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می‌تواند به خاطر فاسد شدن باتری در اثر حرارت بالای آن باشد.

عدم استفاده از کول پد

علاوه بر دور کردن لپ‌تاپتان از فضای گرم، باید حتما برای سیستم‌تان یک کول‌پد باکیفیت خریداری کنید. با این که امروزه قیمت کول‌پدها هم کمی افزایش پیدا کرده است و مدل‌های باکیفیت بسیار گران‌قیمت هستند، اما ارزش سرمایه‌گذاری را دارند.

بیشتر بخوانید: مقایسه لپ‌تاپ ایسوس با ایسر در سال ۲۰۲۲ + بررسی دو برند پرچم دار بازار

چرا که اگر برای کول‌پد خوب هزینه نکنید، در آینده باتری‌تان فاسد شده و علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما هم، به این موضوع ربط پیدا خواهد کرد. وجود یک سیستم خنک‌کننده، هم عمر باتری را بالاتر برده و هم جلوی آسیب رسیدن به قطعات و سخت‌افزارهایی مانند CPU و کارت گرافیک را خواهد گرفت.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

از Sleep استفاده کنید

برای بسیاری از ما پیش می‌آید که هنگام استفاده کردن از لپ‌تاپ، بخواهیم کار دیگری انجام بدهیم. مثلا ممکن است تلفن همراهمان زنگ بخورد و یا کسی مشغول صحبت کردن با ما باشد. در چنین مواقعی بهتر است سریعا سیستم‌تان را روری حالت Sleep قرار بدهید.

چرا که زمان عادی، CPU، رم، کارت گرافیک و سایر قطعات در حال کار کردن بوده و باتری هم مشغول تامین برق آن‌ها خواهد بود. این فرایند از عمر باتری‌تان کم کرده و اگر سیستم‌تان بی‌دلیل و بیش از حد روشن باشد، باتری سریعا فاسد می‌گردد. به همین دلیل شاید چنین موضوع ساده‌ای در آینده علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما باشد. پس با یک اقدام ساده می‌توانید جلوی چنین مشکلی را بگیرید.

باتری لپ‌تاپ‌تان را کالیبره کنید

قبل از این که بخواهیم راجع به کالیبره کردن باتری لپ‌تاپ صحبت کنیم، باید تاکید کنیم که این کار روی بهبود یافتن باتری فاسد هیچ تاثیری ندارد. در واقع شما با کالیبره کردن باتری لپ‌تاپتان، فقط جلوی فاسد شدن آن را خواهید گرفت.

بیشتر بخوانید: لیست نمایندگی تعمیر لپ تاپ ایسوس در تهران

چرا که این بهترین کار برای طولانی‌تر کردن عمر باتری‌تان خواهد بود. اما اگر علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما به خاطر فاسد شدن باتری‌تان باشد، کالیبره کردن هیچ کمکی برای رفع این موضوع نخواهد کرد. برای کالیبره کردن باتری سالم لپ‌تاپتان، فقط کافیست که هر ماه یا گاهی اوقات، اجازه دهید باتری‌تان تا مرز 100 درصد شارژ شود.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

پس از آن، سعی کنید از لپ‌تاپتان استفاده بسیار سنگین نکنید. یعنی تمام نرم‌افزارهای سنگین و اضافی را ببندید و سعی کنید لپ‌تاپتان تا چند دقیقه در همان حالت بماند. پس از چند دقیقه می‌توانید سیم شارژر را کشیده و اجازه دهید باتری آرام آرام خالی شود. سعی کنید در تنظیمات سیستم‌تان حالت Hibernate را روی 5 درصد قرار بدهید تا باتری به محض رسیدن روی 5 درصد به حالت Hibernate برود. حالا لپ‌تاپ باید تا 12 ساعت در همان حالت بماند.

پس از آن، می‌توانید به صورت عادی از سیستم‌تان استفاده کنید. در بیشتر مواقع علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می‌تواند به خاطر مشکلات در باتری باشد که با کالیبره کردن آن، چنین مواردی هرگز اتفاق نخواهد افتاد.

عدم شارژ صحیح

یکی از دلایلی که باتری لپ‌تاپ به مرور زمان سریعا فاسد می‌گردد، عدم شارژ کردن درست آن است. با این که لپ‌تاپ‌هایی که جدیدا ساخته می‌شوند از تکنولوژی بهتر باتری برخوردار هستند، اما باز هم باید درست شارژ شوند، در غیر این صورت باتری پس از مدتی سریعا فاسد خواهد شد.

همین موضوع می‌تواند در آینده علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما باشد. در نتیجه، اگر می‌خواهید دچار چنین مشکلی نشوید، سعی کنید باتری لپ‌تاپتان را به طور صحیح شارژ کنید. برای این کار باید توجه داشته باشید که هر یک بار شارژ کردن کامل باتری و تمام شدن آن یک چرخه محسوب می‌شود.

عمر تمام باتری‌ها هم بر اساس تعداد چرخه‌شان تنظیم می‌گردد. برای این کار باید تعداد چرخه‌های شارژ باتری را به حداقل برسانید. حالا چگونه می‌توان این کار را انجام داد؟ اگر لپ‌تاپ شما دائما در حال شارژ باشد، پس از به 100 درصد رسیدن آن، سیستم، برق‌رسانی را یکسره کرده و اجازه شارژ شدن باتری را صادر نمی‌کند.

در چنین شرایطی، چرخه شارژتان کاهش پیدا کرده و عمر باتری هم دیرتر به اتمام می‌رسد. از طرفی دیگر، باید زمانی که باتری به 30 درصد می‌رسد آن را شارژ کنید و اجازه ندهید این مقدار به زیر 20 یا 10 درصد برسد. تمامی این موارد عمر باتری‌تان را افزایش داده و ارتباط مستقیمی با علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما خواهد داشت.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

دمای بالای لپ تاپ

بدون شک شما هم باید هنگام اجرای برخی از نرم‌افزارها و یا گیم‌ها، شاهد خاموش شدن لپ‌تاپتان شده باشید. علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما در چنین مواقعی، به خاطر بالا رفتن درجه حرارت CPU و کارت گرافیک است.

چرا که حرارت بالای CPU بسیار خطرناک بوده و اگر سریعا پایین نیاید، می‌تواند دچار سوختگی شده و حتی به سایر قطعات و سخت‌افزارهای دیگر لپ‌تاپتان هم آسیب برساند. در نتیجه، تمام سیستم‌ها طوری ساخته شده‌اند که در صورت بالا رفتن دمای سخت‌افزارها سیستم بتواند سریعا خاموش شده و جلوی پیشروی حرارت را بگیرد.

این موضوع در بسیاری از سیستم‌هایی که از CPU و یا کارت گرافیک بسیار قوی برخوردار نیستند، می‌تواند به وفور رخ بدهد. اگر سیستم‌تان سالم بوده و مشکل خاصی ندارد، به احتمال زیاد علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما از دمای بالای سخت‌افزارهایتان است.

بیشتر بخوانید: چی میشه که لپ تاپم هنگ می کنه؟ + بررسی علت ها و ارائه راهکارها

اگر مشکل خاصی در سخت‌افزارهایتان وجود نداشته باشد، می‌توان به راحتی، با استفاده از چند راهکار ساده، دمای سخت‌افزارها را پایین‌تر آورده و جلوی خاموش شدن سیستم را گرفت. چرا که این موضوع می‌تواند دلیل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما باشد و باید هرچه زودتر رفع گردد. روش‌های زیر ممکن است برایتان موثر واقع شود.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

اجرای بازی‌های سنگین

شاید لپ‌تاپ شما توانایی نصب بسیاری از بازی‌های رایانه‌ای سنگین را داشته باشد، اما این به معنای اجرای آن‌ها نیست. چرا که سیستم‌های عادی نمی‌توانند چنین کاری را به راحتی انجام بدهند. شما برای اجرای گیم‌های سنگین، نیاز به یک لپ‌تاپ و یا PC گیمینگ خواهید داشت که از رم، CPU و کارت گرافیک بسیار قوی برخوردار باشد.

در غیر این صورت، با درگیر شدن CPU،‌ رم و کارت گرافیک‌تان دمای سیستم هم به شدت بالاتر رفته و لپ‌تاپتان خاموش خواهد شد. این یکی از مهم‌ترین علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما خواهد بود.از طرفی دیگر، در چنین شرایطی، مصرف باتری لپ‌تاپتان هم بسیار بالاتر رفته و عمر آن بسیار کوتاه‌تر می‌شود. به خصوص اگر از هیچ سیستم خنک‌کننده مناسبی برای لپ‌تاپتان استفاده نکنید.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس افرادی که در سیستم‌شان گیم‌های زیادی اجرا می‌کنند، می‌تواند دقیقا همین مورد باشد. در نتیجه، سعی کنید برای بازی‌های رایانه‌ای خود، یک سیستم مخصوص گیمینگ تهیه کنید تا بتواند بدون کوچک‌ترین مشکلی، بازی‌های موردعلاقه‌تان را به خوبی اجرا کند. در غیر این صورت با مشکلات زیادی مواجه شده و لپ‌تاپتان به وفور خاموش خواهد شد.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

نرم‌افزارهای سنگین را هم‌زمان اجرا نکنید

شما حتی یک لپ‌تاپ نسبتا قوی هم داشته باشید، باز هم کارایی پردازش PC را برایتان نخواهد داشت. اگر به ابزار افرادی که به صورت حرفه‌ای انیمیشن کار می‌کنند، با دقت توجه کنید، متوجه خواهید شد که همگی از PC و کیس‌های بسیار قدرتمند استفاده می‌کنند.

معمولا CPU این کیس‌ها 12 و یا 24 هسته‌ای بوده و تعداد رم‌شان بیشتر از 64 گیگابایت است،‌ حتی کارت گرافیک استفاده شده در چنین سیستم‌هایی غیرقابل مقایسه با لپ‌تاپ‌ها هستند. در نتیجه، نمی‌توان از لپ‌تاپ انتظار کارهای پردازشی بسیار بالایی داشت. به همین دلیل هم، علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما می‌تواند از کار کشیدن بیش از حد چنین قطعاتی باشد.

برای مثال، اگر قصد دارید یک نرم‌افزار مهندسی اجرا کنید، باید حتما مرورگر کروم و یا سایر نرم‌افزارهایتان را ببندید و به طور هم‌زمان از آن‌ها استفاده نکنید. چرا که مرورگر کروم و بیشتر نرم‌افزارها، فضای رم زیادی را اشغال کرده و حتی روی فعالیت CPU هم تاثیر می‌گذارند.

به همین دلیل، علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما هم می‌تواند از اجرای هم‌زمان چند نرم‌افزار سنگین، به طور هم‌زمان باهم باشد. چنین مواردی هرگز در PC و یا کیس‌های قدرتمند رخ نمی‌دهد، اما در مورد اکثر لپ‌تاپ‌های معمولی می‌تواند اتفاق بیافتد.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

خرابی سیستم خنک‌کننده

در بالا به نقش مهم دمای سخت‌افزارها اشاره کردیم. چرا که علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما می‌تواند به دلیل حرارت بالای سیستم باشد. به خاطر اینکه خراب شدن سیستم خنک‌کننده می‌تواند حرارت سخت‌افزارها را بالا برده و منجر به خاموش شدن سیستم شود.

توضیح دادیم که سخت‌افزارها و به طور کلی تمام سیستم‌عامل رایانه‌ها طوری طراحی شده‌اند که جلوی تخریب قطعات را با خاموش کردن آن بگیرند. در نتیجه، وقتی که دمای سیستم از یک حدی بالاتر برود می‌تواند علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما باشد.

معمولا دو مورد از قطعات در داخل لپ‌تاپ سیستم خنک‌کننده‌ی مجزا دارند. CPU و کارت گرافیک، مواردی هستند که هر کدام یک فن کوچک برای خنک کردنشان دارند. گاهی اوقات طراحی برخی لپ‌تاپ‌ها به گونه‌ای است که یک فن بزرگ برای هر دوی‌شان تعبیه می‌شود تا این دو قطعه مهم را خنک کند.

بیشتر بخوانید: مقایسه لپ تاپ ایسوس و دل، امسال کدامیک را انتخاب کنیم؟

حالا زمانی که فن خنک‌کننده قطعات خراب شود و یا درست کار نکند، دمای لپ‌تاپ افزایش پیدا کرده و منجر به خاموشی آن می‌شود. این واکنش در تمام سیستم‌ها تعبیه شده است تا حرارت بالا مشکلات حادتری را برای رایانه‌ها ایجاد نکند. اما چگونه می‌توان این مشکل را حل کرد؟

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

تعمیر تخصصی فن خنک‌کننده

اگر با لپ‌تاپتان کارهای سنگینی انجام نمی‌دهید و همچنان دمای سیستم‌تان بالاتر می‌رود، بدون شک فن‌ خنک‌کننده‌تان دچار مشکل شده است. شما می‌توانید با استفاده از نرم‌افزارهای مختلف، دمای پردازشگرهایتان را رصد کنید تا بدانید علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس از کدام قطعه است.

برای مثال، ممکن است فقط سیستم خنک‌کننده کارت گرافیک و یا CPU خراب شده باشد. در چنین مواقعی تعمیر کردن سیستم خنک‌کننده، می‌تواند این مشکل را حل کرده و از خاموش شدن سیستم به طور ناگهانی جلوگیری کند.اگر به طور دقیق نمی‌دانید که آیا فن خنک‌کننده قطعاتتان خراب شده است یا نه، می‌توانید برای این کار، از افراد متخصص کمک بگیرید. کسانی که کار تعمیر قطعات لپ‌تاپ را به طور تخصصی انجام می‌دهند، می‌توانند به راحتی سیستم‌تان را عیب‌یابی کنند.

پس از آن، اگر قطعه و یا سخت‌افزاری خراب شده باشد، به راحتی آن را پیدا کرده و کارهای تعمیر را آغاز می‌کنند. با تعمیر کردن سیستم خنک‌کننده لپ‌تاپ، دمای آن متعادل‌تر شده و شما با مشکل خاموش شدن سیستم‌تان مواجه نخواهید شد. معمولا علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس به خاطر دمای بالای سیستم اتفاق افتاده و با تعمیرات تخصصی سریعا رفع می‌شود.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

ویروسی شدن لپ تاپ ایسوس

ویروسی شدن سیستم می‌تواند علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما باشد. ویروس‌ها ساختار مختلفی داشته و هر کدام به نحوی خرابی‌های مختلف را ایجاد می‌کنند. برای مثال، ممکن است برخی ویروس‌ها صرفا فایل‌هایتان را پاک کنند و برخی دیگر هم باعث پر شدن هارد دیسک‌تان شوند.

حالا ممکن است ویروس‌های دیگری هم برای بالا بردن فعالیت CPU سیستم‌تان طراحی شده باشند. در چنین مواقعی علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می‌تواند به خاطر ویروسی شدن سیستم‌ و دمای بالای CPU باشد.

در برخی موارد دیگر، ممکن است ویروس‌ها به جای بالا بردن دمای سخت‌افزار، در کل سیستم اختلالات زیادی ایجاد کنند که منجر به خاموش شدن لپ‌تاپتان شود. یعنی فرقی ندارد که ویروس وارد شده در سیستم‌تان دقیقا از چه طریقی وارد عمل شود، در هر حال می‌تواند علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما شود.

به همین دلیل، اگر می‌خواهید جلوی این مشکل را بگیرید، باید سعی کنید جلوی ویروسی شدن لپ‌تاپتان را بگیرید. برای این موضوع هم، چند راهکار ساده به شما معرفی خواهیم کرد که می‌تواند برایتان بسیار موثر واقع شود.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

نبود آنتی‌ویروس: علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

 معمولا اکثر سیستم‌هایی که دارای آنتی‌ویروس قوی نیستند، می‌توانند در معرض ویروسی شدن قرار بگیرند. شاید علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما هم،‌ به خاطر چنین موضوعی باشد. البته باید خاطرنشان کنیم که بحث ویروسی شدن سیستم‌تان، ارتباط مستقیمی با نحوه استفاده از لپ‌تاپتان خواهد داشت.

برای مثال، بسیاری از افراد هیچ آنتی‌ویروسی روی سیستم‌شان ندارند و دچار چنین مشکلی نمی‌شوند. چرا که آن‌ها به خوبی می‌دانند نباید از هر وب‌سایتی بازدید کرده و یا حافظه فلش‌ ناشناس را بدون احتیاط به سیستم‌شان وصل نکنند.

اما اگر شما با چنین احتیاطی از سیستم‌تان استفاده نمی‌کنید، بهتر است حتما یک آنتی‌ویروس باکیفیت برای سیستم‌تان نصب کنید. چرا که همین موضوع می‌تواند در آینده‌ای نه چندان دور علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما باشد. بهتر است از نصب آنتی‌ویروس‌های بی‌کیفیت خودداری کنید. چرا که بود و نبود این نرم‌افزارهای در سیستم‌تان هیچ فرقی نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید: مقایسه لپ تاپ ایسوس و ام اس ای

اکثر آنتی‌ویروس‌های عالی و باکیفیت پولی هستند و حتما ارزش خریداری کردن را هم خواهند داشت. چرا که علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما دقیقا ویروسی شدن سیستم‌تان بوده که با نصب بهترین آنتی‌ویروس‌ها، به طور کامل رفع خواهد شد.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

به محض ویروسی‌ شدن سیستم چه کار کنیم؟

اگر طبق راهکاری که در بالا اشاره کردیم عمل کنید و آنتی‌ویروس باکیفیت روی سیستم‌تان نصب کنید، جای هیچ گونه نگرانی وجود نخواهد داشت. چرا که در گذشته، با ویروسی شدن سیستم، معمولا نیاز به نصب ویندوز به طور مجدد بود. در چنین شرایطی، ممکن بود بسیاری از نرم‌افزارها و یا داده‌هایی که در درایو C قرار داشتند هم، از بین می‌رفتند.

اما امروزه ساختار ویندوز 10 به نوعیست که می‌تواند با نصب آنتی‌ویروس و اسکن شدن کامل درایوها، به حالت عادی خودش بازگردد و به ندرت پیش می‌آید که نیاز به نصب مجدد ویندوز باشد. با نصب آنتی‌ویروس علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما هم آشکار شده و این مشکل رفع خواهد شد.

شما می‌توانید پس از نصب آنتی‌ویروس، یک اسکن کامل روی تمام درایوهایتان انجام بدهید. ممکن است این فرایند، حتی ساعت‌ها طول بکشد. چرا که آنتی‌ویروس تمام پوشه‌ها و درایوها را مو به مو اسکن کرده و تمام ویروس‌های مخرب را شناسایی و غیرفعال می‌کند.

شاید فرایند اسکن کردن درایو C بیشتر از درایوهای دیگر طول بکشد. پیشنهاد می‌کنیم که مدت‌زمان بیشتری را برای این کار در نظر بگیرید و اجازه بدهید تا آنتی‌ویروس کار خود را به طور کامل و دقیق انجام بدهد. علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما ارتباط مستقیمی با ویروس‌ها داشته و می‌تواند با این روش، سریعا رفع شود.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

اختلالات نرم‌افزاری

دلیل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می‌تواند به خاطر اختلالات نرم‌افزاری و مشکلات مختلف در درایوها باشد. در چنین شرایطی، سیستم‌تان ممکن است این موضوع را یک خطر شناسایی کرده و اقدام به خاموش کردن لپ‌تاپ کند. گاهی اوقات به خاطر اختلالات پیش آمده در سیستم‌عامل هم ممکن است فرمان خاموش شدن لپ‌تاپ کاملا به اشتباه صادر شود.

در نتیجه، علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما می‌تواند از اختلالاتی باشد که در سیستم‌عامل، درایوها و یا نرم‌افزارهایتان به وجود آمده است. چرا که اگر مشکلی در درایوهای سیستم‌تان به وجود بیاید می‌تواند موجب خاموشی لپ‌تاپتان شود.

این موضوع را می‌توان در درایو کارت گرافیک به وفور مشاهده کرد. چرا که بیشتر افراد علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس خود را اختلال در درایو کارت گرافیک‌شان اعلام کرده‌اند. آن‌ها پس از نصب مجدد آخرین ورژن درایو کارت گرافیک خود، موفق به رفع چنین مشکلی شده‌اند.

معمولا اختلالات نرم‌افزاری بسیار آسان‌تر از مشکلات سخت‌افزاری است که در بالا اشاره کردیم. چرا که در بدترین حالت ممکن با نصب ویندوز و درایورهای مختلف،‌ همه چیز می‌تواند به حالت عادی بازگردد و نیازی به تعمیر حرفه‌ای جهت تعویض قطعه و یا سخت‌افزار نخواهد داشت.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

همیشه درایورهایتان را به‌روزرسانی کنید

به‌روزرسانی کردن درایوها یکی از بهترین راهکارهاییست که می‌تواند جلوی بسیاری از مشکلات را بگیرد. چرا که این موضوع می‌تواند ارتباط مستقیمی با علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما داشته باشد. در نتیجه، اگر خیلی وقت است درایوهایتان به‌روزرسانی نشده‌اند، پیشنهاد می‌کنیم که حتما این کار را در اولین فرصت انجام بدهید.

برای این کار، نرم‌افزارهای متعددی وجود دارند که می‌توانند بحث به‌روزرسانی درایوهایتان را آسان‌تر کنند. چرا که بیشتر این نرم‌افزارها می‌توانند تمام درایوها را اسکن کرده و مواردی که نیازمند به‌روزرسانی هستند را به شما اعلام کنند.

گاهی اوقات ممکن است نه تنها برخی از درایورهایتان به‌روز نباشند، بلکه حتی به طور کامل هم نصب نشد باشند. چنین مواردی می‌تواند علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما باشد. به خاطر این که یک یا چند درایو ممکن است نصب نبوده و اختلالات زیادی را در سیستم‌تان ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: مقایسه لپ تاپ ایسوس با اچ پی

در نتیجه، لپ‌تاپتان پشت سر هم خاموش شده و شما را کلافه خواهد کرد. بهترین راه ممکن استفاده از نرم‌افزارهاییست که به آن‌ها اشاره کردیم. در چنین شرایطی، تمام درایورهایی که نصب نشده‌اند و یا نیازمند به‌روزرسانی هستند، به شما معرفی شده و می‌توانید اقدام به نصب و یا به‌روزرسانی‌شان بکنید.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

آخرین راهکار:‌ نصب مجدد ویندوز

در بسیاری از مواقع ممکن است علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما سخت‌افزاری نباشد. یعنی لپ‌تاپتان را پیش یک فرد کاملا متخصص برده و از سالم بودن تمام سخت‌افزارهایتان مطمئن شوید. سپس به این نتیجه برسید که علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما از مشکلات نرم‌افزاری است.

این موضوع می‌تواند بعضا به خاطر تخریب‌هایی باشد که توسط ویروس‌ها ایجاد شده است. اگر سیستم‌تان مجهز به یک آنتی‌ویروس خوب نباشد و نتواند ویروس‌ها را غیرفعال کند، لپ‌تاپتان در بلندمدت دچار اختلالات شدید نرم‌افزاری خواهد شد.

معمولا آخرین راهکاری که برای رفع چنین مشکلی، توسط متخصصان این حوزه پیشنهاد می‌گردد، نصب مجدد ویندوز است. چرا که از این طریق کل هارد دیسک به طور کامل فرمت شده و حتی بحث پارتیشن‌بندی هم از نو آغاز می‌گردد. برای این کار باید از تمام فایل‌های مهم‌تان یک فایل پشتیبان یا همان backup تهیه کنید.

بهتر است فایل پشتیبانتان را داخل سیستمی ذخیره کنید که آنتی‌ویروس دارد. پس از نصب مجدد ویندوز، فراموش نکنید که حتما یک آنتی‌ویروس جدید و قوی روی سیستم‌تان داشته باشید. فراموش نکنید که تمام درایورهایتان را هم نصب کنید تا مجددا هیچ مشکل نرم‌افزاری در آن پیش نیاید. تمامی این اقدامات می‌تواند مرتبط با علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما بوده و این مشکل را حل کند.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

گرد و خاک

شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید گاهی اوقات علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما می‌تواند دلایل بسیار ساده‌ای داشته باشد. برای مثال، می‌توان به وجود گرد و خاک فراوان داخل لپ‌تاپ شما اشاره کرد که به مرور زمان از شیارهای میان دکمه‌های کیبورد و یا حفره‌های فن وارد سیستم‌تان شده است.

اگر مطمئن هستید که سیستم‌تان هیچ مشکل سخت‌افزاری و یا نرم‌افزاری ندارد، بدون شک علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما می‌تواند به خاطر وجود گرد و خاک بیش از حد داخل سیستم‌تان باشد. این موضوع با یک گردگیری ساده، اما بسیار محتاطانه، می‌تواند رفع شود.

گرد و خاک می‌تواند مشکلات زیادی را در برد و یا سیستم خنک‌کننده ایجاد کند. چرا که انباشته شدن گرد و خاک داخل فن خنک‌کننده، روی پره‌های آن سنگینی ایجاد کرده و مانع از حرکت درستش می‌شود. در نتیجه، قطعاتی نظیر کارت گرافیک و CPU به خوبی خنک نشده و همین موضوع باعث خاموش شدن لپ‌تاپتان می‌شود که در بالا کامل در مورد این موضوع توضیح دادیم.

بیشتر بخوانید: 10 علت روشن نشدن لپ تاپ ایسوس چیست؟ + بررسی تخصصی و کامل

شاید گردگیری قطعات PC بسیار آسان‌تر از لپ‌تاپ باشد، اما از آنجایی که علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما از گرد و خاک انباشته شده درون آن است، باید سریعا این موضوع را رفع کنید. برای این کار به نکات زیر توجه کنید.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

گردگیری لپ‌تاپ را به افراد ماهر بسپارید

گردگیری لپ‌تاپ یک کار کاملا تخصصی است که از حساسیت بالایی برخوردار است. همان‌طور که در بالا گفتیم، این موضوع مانند باز کردن کیس PC نیست که به راحتی و بدون مشکل انجام شود. چرا که داخل آن، پورت‌های بسیار نازک و ظریفی قرار دارند که با یک فشار ساده ممکن است قطع شده و هزینه‌های بسیار زیادی را برایتان به وجود بیاورند.

باز کردن برخی لپ‌تاپ‌ها نیاز به مهارت و استفاده از ابزارهای مخصوص دارد. پس، اگر از قبل این کار را انجام نداده‌اید، می‌توانید از افراد مجرب و حرفه‌ای کمک بگیرید. این موضوع هم یکی دیگر از مواردی است که با علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما مرتبط بوده و می‌تواند با یک گردگیری ساده، کاملا رفع شود.

گردگیری کردن قطعات لپ‌تاپ هم حساسیت بالایی دارد. به خاطر این که شما نمی‌توانید بی‌پروا سشوار خنک و یا دستگاه‌های قوی را داخل برد لپ‌تاپتان بگیرید تا آن‌ها را از گرد و غبار پاک کنید. برای این کار معمولا از قوطی‌های مخصوصی که داخل آن‌ها هوای فشرده شده وجود دارد، استفاده می‌شود.

شدت فشار هوای این قوطی بسیار کمتر از سشوار و دستگاه‌های مخرب است و کار تمیز کردن گرد و غبار را بدون کوچک‌ترین آسیبی به قطعات حساس لپ‌تاپ، انجام می‌دهد. در نتیجه، پیشنهاد می‌کنیم حتما این کار را به افراد وارد و باتجربه بسپارید. با انجام گردگیری سیستم‌تان، علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شما هم پیدا شده و به راحت‌ترین روش ممکن رفع خواهد شد.

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس


کلام آخر

علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می‌تواند دلایل کاملا متفاوتی داشته باشد. ما در اینجا سعی کردیم رایج‌ترین دلایل آن را برایتان معرفی کنیم تا با تک‌تکشان آشنا شوید. سپس، می‌توانید با بررسی کردن شرایط سیستم‌تان علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس خودتان را پیدا کرده و برای رفع آن، اقدامات لازم را انجام بدهید.

از طرفی دیگر، در هر بخش، راهکارهای موثری که می‌توانید با استفاده از آن مشکل خاموش شدن لپ‌تاپتان را رفع کنید، هم برایتان معرفی شد. با استفاده از این راهکارها هم، قادر خواهید بود جلوی چنین مشکلی را بگیرید.فراموش نکنید که علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می‌تواند به راحتی حل شده و نیازی به هیچ گونه نگرانی نداشته باشد.

این بدین معنا نیست که لپ‌تاپ شما به طور کلی از رده خارج شده و دیگر به دردتان نخواهد خورد. پس هر زمان که چنین مشکلی برایتان پیش آمد، با خونسردی کامل، مواردی که در بالا برایتان توضیح دادیم را با دقت بررسی کنید. پس از آن، علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس خودتان را پیدا کرده و به راحتی مشکلتان را رفع خواهید کرد.

مهم ترین علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس از نگاه مقداد آی تی؟

خرابی قطعات سخت‌افزاری یکی از اصلی‌ترین علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس محسوب می‌شود.

آیا خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس از لحاظ نرم افزاری هم قابل بررسی است؟

بله، دلیل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می‌تواند به خاطر اختلالات نرم‌افزاری و مشکلات مختلف در درایوها باشد.

اهمیت سلامت باتری در خاموش شدن لپ تاپ ایسوس چیست؟

باتری لپ‌تاپ یکی از مهم‌ترین قطعات آن است که نقش مهمی در سالم بودن و درست کار کردن سیستم ایفا می‌کند. در واقع علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می‌تواند به خاطر خرابی و یا فاسد شدن باتری باشد.

شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.