شیائومی در یک سال اخیر گوشیهای جذاب و خوبی را در بازههای قیمتی مختلف عرضه کرده که هرکدام، بازار هدف خاصی را نشانه گرفتهاند. در حال حاضر، جدیدترین گوشی شیائومی در خانواده پرچمدارها، میانردهها و اقتصادیها عرضه شده که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم.
گوشیهای جدید همیشه از یک نظر نسبت به مدلهای قدیمیترشان برتری دارند؛ چون هرچقدر هم که گوشیهای قدیمی خوب و قدرتمند باشند، زودتر از مدلهای جدید از لیست گوشیهای واجد شرایط برای دریافت آپدیتهای سیستمعامل، نرمافزار و امنیتی حذف میشوند. بنابراین، اگر از کاربرانی هستید که معمولا مدت زمان طولانی از گوشی خود استفاده میکنید و عادت ندارید که هر سال یا هر دو سال یکبار گوشی موبایل خود را عوض کنید، بهتر است همیشه جدیدترین گوشی موبایل را انتخاب کنید.
فهرست مطالب
- جدیدترین گوشی شیائومی
- 1. Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ گوشی 14 پرو پلاس شیائومی
- 2. گوشی Xiaomi Redmi A3 Pro
- 3. گوشی میکس فیلیپ شیائومی Xiaomi Mix Flip
- 4. گوشی Xiaomi Redmi 13 5G
- 5. ردمی نوت 12 4G
- 6. پوکو X5
- 7. پوکو M5s
- 8. شیائومی 13 لایت
- 9. ردمی نوت 12S
- 9. پوکو F5
- 10. پوکو M5
- 11. گوشی Xiaomi 12 Pro
- 12. گوشی Xiaomi Redmi Note 10 Pro شیائومی
- 13. گوشی Xiaomi 12 شیائومی
- 14. گوشی Xiaomi 11T Pro شیائومی
- 15. گوشی Poco F3 شیائومی
- 16. گوشی Redmi Note 11 شیائومی
- 17. گوشی Mi 11 Ultra شیائومی
جدیدترین گوشی شیائومی
خوشبختانه، تنوع گوشی شیائومی از نظر قیمت و مدل بسیار بالاست و تقریبا تمام گوشیهای این برند را میتوان در بازار ایران پیدا کرد. کاربران و طرفداران گوشی شیائومی یک دلیل مهم برای انتخاب این برند دارند؛ مشخصات ردهبالا در ازای قیمت مناسب. شیائومی این استراتژی را در جدیدترین گوشیهای خود نیز ادامه داده و هنوز هم طیف گستردهای از کاربران را از خود راضی نگه میدارد.
اگر میخواهید جدیدترین گوشی شیائومی را بخرید، در این مقاله به شما کمک میکنیم که گزینه مناسب را از میان پرفروشترین مدلهای موجود انتخاب کنید.
1. Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ گوشی 14 پرو پلاس شیائومی
گوشی 14 پرو پلاس +Xiaomi Redmi Note 14 Pro با طراحی مقاوم و مدرن خود، یکی از جدیدترین گوشی های شیائومی است که در ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۴ معرفی و عرضه شده است. بدنه این گوشی با ابعاد 162.5 x 74.7 x 8.7 میلیمتر و وزن 210.8 گرم، در برابر گرد و غبار و آب تا عمق ۲ متر به مدت ۲۴ ساعت مقاومت میکند. صفحهنمایش ۶.۶۷ اینچی AMOLED با ۶۸ میلیارد رنگ، نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز، و فناوریهای HDR10+ و Dolby Vision، تصاویری شفاف و زنده را با روشنایی بالا تا ۳۰۰۰ نیت ارائه میدهد. همچنین این نمایشگر از محافظ Gorilla Glass Victus 2 بهره میبرد که آن را در برابر خط و خش و ضربه مقاوم میکند.
این گوشی از پردازنده قوی Qualcomm SM7635 Snapdragon 7s Gen 3 با فناوری ۴ نانومتری استفاده میکند که عملکرد سریع و بدون تأخیر را تضمین میکند. سیستمعامل آن، Android 14 با رابط کاربری HyperOS است که قابلیت ارتقا تا ۳ نسخه جدید اندروید را دارد. با ترکیب حافظه داخلی در دو ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت با ۱۲ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت با ۱۶ گیگابایت رم، این محصول تجربهای بینقص و روان در بازیها و کارهای روزمره را فراهم میآورد. همچنین فناوری UFS 3.1 سرعت بالای انتقال داده را تضمین میکند.
دوربین سهگانه این گوشی شامل یک لنز اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.6، لنز تلهفوتو ۵۰ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۲.۵ برابر، و لنز فوق عریض ۸ مگاپیکسلی با زاویه دید ۱۲۰ درجه است. این ترکیب دوربین امکانات تصویربرداری باکیفیت در روز و شب، به همراه فیلمبرداری 4K و قابلیت لرزشگیر اپتیکال را فراهم میکند. باتری قدرتمند ۶۲۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژ سریع ۹۰ واتی، طول عمر بالایی را تضمین میکند و به راحتی یک روز کامل استفاده را پوشش میدهد.
گوشی 14 پرو پلاس شیائومی +Redmi Note 14 Pro در رنگهای مشکی، سفید و سبز عرضه میشود و با قیمتی در حدود ۲۴۰ یورو در دسترس قرار گرفته است.
2. گوشی Xiaomi Redmi A3 Pro
گوشی Xiaomi Redmi A3 Pro با طراحی بزرگ و نمایشگر ۶.۸۸ اینچی خود، یکی از مدلهای اقتصادی و از جدیدترین گوشی شیائومی است که در اکتبر ۲۰۲۴ معرفی و عرضه شده است. ابعاد بدنه آن 171.9 x 77.8 x 8.2 میلیمتر است و از نمایشگر IPS LCD با نرخ تازهسازی ۹۰ هرتز بهره میبرد. با وضوح 720 x 1640 پیکسل و تراکم ۲۶۰ پیکسل در هر اینچ، این نمایشگر کیفیت مناسبی برای نمایش محتواهای روزمره ارائه میدهد و با نسبت صفحهنمایش به بدنه ۸۴ درصد، تجربه بصری مناسبی به کاربر میبخشد.
این گوشی از پردازنده Mediatek Helio G81 Ultra با معماری ۸ هستهای بهره میبرد که شامل دو هسته قدرتمند Cortex-A75 با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز است. با سیستمعامل Android 14 و رابط کاربری Hyper OS، Redmi A3 Pro تجربه کاربری بهروزی را فراهم میکند. حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی به همراه ۴ گیگابایت رم، فضای کافی برای ذخیرهسازی فایلها و برنامهها را فراهم میکند و با امکان اضافه کردن کارت حافظه microSDXC، این فضا قابل افزایش است.
دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی این دستگاه با دیافراگم f/1.8، امکان عکاسی با کیفیت در روز و شرایط نوری مناسب را فراهم میکند و قابلیت فیلمبرداری با وضوح 1080p در ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد. دوربین سلفی نیز امکان فیلمبرداری با همین وضوح و نرخ فریم را دارد. باتری قدرتمند ۵۱۶۰ میلیآمپر ساعتی، توانایی پشتیبانی از استفاده طولانیمدت را دارد و با شارژ ۱۰ واتی از طریق درگاه USB Type-C شارژ میشود. Xiaomi Redmi A3 Pro با قیمت حدود ۱۰۰ یورو و در رنگ آبی و گزینههای رنگی دیگر عرضه شده که برای کسانی که به دنبال گوشی اقتصادی با ویژگیهای کاربردی هستند، انتخاب مناسبی محسوب میشود.
3. گوشی میکس فیلیپ شیائومی Xiaomi Mix Flip
گوشی میکس فیلیپ شیائومی Xiaomi Mix Flip با طراحی جذاب و فناوری پیشرفتهی تاشو، یکی دیگر از جدیدترین و پیشرفتهترین گوشیهای شیائومی در سال ۲۰۲۴ به شمار میآید که در ۱۹ ژوئیه عرضه شده است. این گوشی دارای دو حالت تا شده و باز شده است؛ در حالت باز، ابعاد آن 167.5x74x7.6 میلیمتر و در حالت تا شده به اندازه 74x74x16 mm میلیمتر تغییر میکند. وزن سبک ۱۹۰ گرم و ترکیب متریالهایی همچون قاب آلومینیومی، شیشه و فولاد ضدزنگ در لولا، حس استحکام و زیبایی را به کاربر منتقل میکند. این گوشی از دو سیمکارت پشتیبانی میکند و با طراحی تاشو و ارگونومیک، راحتی و سبکی قابلتوجهی دارد.
نمایشگر Mix Flip از نوع LTPO AMOLED است و دارای نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز، Dolby Vision و HDR10+ است که روشنایی فوقالعادهای تا ۳۰۰۰ نیت در اوج عملکرد ارائه میدهد. صفحهنمایش اصلی آن ۶.۸۶ اینچ با وضوح بالا 1224 x 2912 پیکسل و تراکم پیکسلی ۴۶۰ پیکسل بر اینچ است که جزئیات شگفتانگیزی را نمایش میدهد. علاوه بر نمایشگر اصلی، این گوشی دارای یک نمایشگر خارجی ۴ اینچی با وضوح 1224×2912 پیکسل و همان تراکم پیکسلی است که دسترسی سریع به اعلانها و امکانات مهم را بدون نیاز به باز کردن گوشی فراهم میکند.
در بخش سختافزار، این دستگاه به تراشه قدرتمند Snapdragon 8 Gen 3 با معماری ۴ نانومتری و پردازنده گرافیکی Adreno 750 مجهز است که عملکرد بینظیری در اجرای بازیها و اپلیکیشنهای سنگین دارد. دوربین اصلی دوگانه شامل لنز ۵۰ مگاپیکسلی با لنزهای Leica و زوم اپتیکال ۲ برابر، به همراه قابلیت فیلمبرداری 8K و HDR، امکان تصویربرداری حرفهای را در اختیار کاربران قرار میدهد. باتری قدرتمند ۴۷۸۰ میلیآمپر ساعتی با شارژ سریع ۶۷ واتی، زمان طولانیتری را برای استفاده از دستگاه فراهم میکند. Xiaomi Mix Flip در سه رنگ مشکی، سفید و بنفش عرضه میشود و با قیمت تقریبی ۱۲۹۹ دلار در دسترس است.
4. گوشی Xiaomi Redmi 13 5G
یکی دیگر از جدیدترین گوشی های شیائومی که جزو میانرده های خوش قیمت به حساب میآید؛ گوشی Xiaomi Redmi 13 5G که در جولای ۲۰۲۴ معرفی و عرضه شد، یک دستگاه میانرده با قابلیت اتصال 5G است که عملکرد و امکانات خوبی را با قیمت مناسب ارائه میدهد. این گوشی با ابعاد 168.6×76.3×8.3 میلیمتر و وزن ۲۰۵ گرم، طراحی زیبا و مقاومی دارد. بدنه آن از پنلهای شیشهای با فریم پلاستیکی تشکیل شده و با پوشش Gorilla Glass 3 در جلو محافظت میشود. این گوشی همچنین دارای استاندارد IP53 است که آن را در برابر گرد و غبار و پاشش آب مقاوم میسازد و مناسب استفاده در شرایط روزمره میکند.
نمایشگر بزرگ ۶.۷۹ اینچی آن از نوع IPS LCD با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز و روشنایی ۵۵۰ نیت در حالت حداکثری است که تجربه تماشای محتوا را با وضوح (Full HD+ 1080 x 2460 پیکسل) و تراکم ۳۹۶ پیکسل در اینچ بهبود میبخشد. این نمایشگر از رنگها و جزئیات به خوبی پشتیبانی میکند و با استفاده از تکنولوژی Gorilla Glass 3 در برابر خط و خش و ضربه محافظت میشود. سیستمعامل آن Android 14 با رابط کاربری HyperOS است که تا دو آپدیت اصلی اندروید را پشتیبانی میکند.
دوربین اصلی گوشی دارای سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی است که تصاویر با جزئیات بالا و کیفیت مناسب را حتی در شرایط نوری چالشبرانگیز ثبت میکند. این دوربین دارای لنز واید با دیافراگم f/1.8 و فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) است. همچنین یک لنز ماکرو ۲ مگاپیکسلی برای عکاسی از نزدیک نیز وجود دارد. دوربین سلفی آن ۱۳ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.5 است و قابلیت فیلمبرداری 1080p را برای هر دو دوربین فراهم میآورد. باتری پرقدرت ۵۰۳۰ میلیآمپر ساعتی این دستگاه با پشتیبانی از شارژ سریع ۳۳ واتی به سرعت شارژ میشود و دوام بالایی برای استفادههای طولانیمدت دارد. Redmi 13 5G در رنگهای متنوع مشکی الماسی، آبی هاوایی و صورتی ارکیدهای عرضه شده و با قیمتی حدود ۱۳,۱۸۸ روپیه هند در دسترس است که گزینهای عالی برای کاربرانی است که به دنبال یک گوشی 5G با قیمت مناسب و عملکرد خوب هستند.
5. ردمی نوت 12 4G
- نمایشگر: 6.67 اینچ از نوع AMOLED، رزولوشن 2400×1080 پیکسل، نرخ نوسازی 120 هرتز
- تراشه: اسنپدراگون 685 (6 نانومتر)
- دوربین اصلی: 50 + 8 + 2 مگاپیکسل
- دوربین سلفی: 13 مگاپیکسل
- باتری 5000 میلیآمپرساعت
شیائومی در طراحی ردمی نوت 12 فورجی توانسته تعادل خوبی را ایجاد کند. این گوشی موبایل از نمایشگر خوب، شارژدهی مناسب، سرعت شارژ کافی، عملکرد عالی نسبت به قیمت و جدیدترین نسخه اندروید و MIUI بهره میبرد. نقطه ضعف ردمی نوت 12 فورجی، تنظیمات دوربین است که البته با توجه به قیمت و سایر مشخصات خوبش میتوان از آن چشمپوشی کرد. هرچند که میزان چشمپوشی، به نوع کاربری شما بستگی دارد.
جدیدترین گوشی شیائومی سری ردمی نوت 12 از نمایشگر 120 هرتزی AMOLED برخوردار شده که حداکثر روشنایی آن به 1200 نیت میرسد. تراکم پیکسلی 395 ppi و رزولوشن 2400×1080 پیکسل هم تضمین میکنند که هر محتوایی را با کیفیت بالا تماشا کنید و از آن لذت ببرید. در قلب سیستم پردازشی ردمی نوت 12 فورجی از تراشه اسنپدراگون 685 استفاده شده که از هشت هسته پردازنده بهره میبرد و با پردازشگر گرافیکی Adreno 610 جفت شده است.
را میتوان در نسخههای رم و حافظه 64/4، 128/4، 128/6 و 128/8 گیگابایت خریداری کرد. یک باتری 5000 میلیآمپر ساعتی از نوع لیتیوم پلیمر هم برای این گوشی ردمی در نظر گرفته شده که با فناوری شارژ سریع 33 وات شارژ میشود.
این اسمارتفون در پنل پشتی خود از دوربین اصلی (واید) 50 مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.8 و PDAF برخوردار شده است. در کنار لنز اصلی، سنسورهای اولترا واید 8 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و 2 مگاپیکسلی ماکرو را میبینیم. برای عکاسی سلفی هم از دوربین 13 مگاپیکسلی استفاده شده است. هر دو تنظیمات دوربین پشت و سلفی از قابلیت ضبط ویدیوی 1080 پیکسل با سرعت 30 فریم در ثانیه و HDR پشتیبانی میکنند. این تنظیمات روی کاغذ خوب هستند؛ اما نباید انتظار زیادی از آن داشت.
بیشتر بخوانید: بهترین شارژر گوشی در سال ۲۰۲۲ + معرفی کامل
6. پوکو X5
- نمایشگر: 6.67 اینچ از نوع Super AMOLED، رزولوشن 2400×1080 پیکسل، نرخ نوسازی 120 هرتز
- تراشه: اسنپدراگون 695 5G (6 نانومتر)
- دوربین اصلی: 48 + 8 + 2 مگاپیکسل
- دوربین سلفی: 13 مگاپیکسل
- باتری: 5000 میلیآمپر ساعت
جدیدترین گوشی شیائومی پوکو سری X یکی از خوبهای بازار میانرده است. پوکو ایکس 5 با تراشه اسنپدراگون 695 و پردازنده گرافیکی Adreno 619 خود میتواند بازیهای نیمهسنگین و عملکرد مولتی تسکینگ را بهخوبی اجرا کند. این اسمارتفون با رم 6 و 8 گیگابایتی همراه با حافظه 128 و 256 عرضه میشود.
نمایشگر این گوشی در اندازه 6.67 اینچی ساخته شده و از نوع Super AMOLED است. نرخ نوسازی 120 هرتزی که در اکثر گوشیهای میانرده امروزی دیده میشود، در این گوشی هم وجود دارد. بهلطف حداکثر روشنایی 1200 نیتی هم میتوانید حتی زیر نور مستقیم آفتاب هم نمایشگر را بهخوبی ببینید و از آن استفاده کنید. در جدیدترین گوشی شیائومی پوکو سری X از دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی استفاده شده که از فوکوس خودکار با تشخیص فاز پشتیبانی میکند. در ماژول دوربین این گوشی، یک لنز 8 مگاپیکسلی اولترا واید و 2 مگاپیکسلی ماکرو هم وجود دارد. اگر به عکاسی سلفی علاقه دارید، با لنز 13 مگاپیکسلی این موبایل میتوانید عکسهای خوبی را ثبت کنید.
انرژی مورد نیاز پوکو X5 5G را یک باتری 5000 میلیآمپر ساعتی تامین میکند که با توان 33 وات شارژ میشود. شیائومی مدعی است که این سیستم شارژ میتواند در مدت یک ساعت، باتری را بهطور کامل شارژ کند.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی شیائومی از نظر دوربین در سال ۲۰۲۲
7. پوکو M5s
- نمایشگر: 6.43 اینچ از نوع AMOLED، رزولوشن 2400×1080 پیکسل، نرخ نوسازی 60 هرتز
- تراشه: مدیاتک Helio G95 (12 نانومتر)
- دوربین اصلی: 64 + 8 + 2 + 2 مگاپیکسل
- دوربین سلفی: 13 مگاپیکسل
- باتری: 5000 میلیآمپر ساعت
پوکو M5s جدیدترین گوشی شیائومی نیست؛ اما باتوجه به اینکه حدود یک سال قبل رونمایی شده، میتوانیم آن را بهعنوان گوشیهای نسبتا جدید معرفی کنیم. این اسمارتفون اقتصادی نسبت به قیمتش، ویژگیهای خوبی دارد که ارزش خرید آن را بالا میبرند. از جملهی این ویژگیها میتوان به طراحی مقاوم در برابر پاشش آب، نمایشگر AMOLED با روشنایی بالا، تراشهی مناسب برای بازی، دوربین قابل قبول، باتری بزرگ و شارژ سریع اشاره کرد.
پوکو در طراحی این گوشی از فریم و پنل پشتی پلاستیکی استفاده کرده است. نمایشگر شیشهای گوشی هم با گوریلا گلس 3 محافظت میشود. این دستگاه در ابعاد 8.3×74.5×160.5 میلیمتر و وزن 178.8 گرمی، یک گوشی موبایل خوشدست به حساب میآید. به غیر از ساختار خوب، نمایشگر 6.43 اینچی AMOLED را هم میتوان از نقاط قوت این گوشی اقتصادی دانست. این نمایشگر از نرخ نوسازی 60 هرتز و رزولوشن 2400×1080 پیکسل پشتیبانی میکند و حداکثر روشنایی آن به 1100 نیت میرسد.
مدیاتک Helio G95 که در پوکو M5s به کار رفته، یکی از تراشههای اقتصادی خوب است که نسبت به سایر تراشهها در این رنج قیمت، عملکرد گیمینگ قابل قبولی را ارائه میدهد. این تراشه همراه با پردازنده گرافیکی Mali-G76 و رم 4، 6 یا 8 گیگابایتی، سیستم روی تراشهی پوکو M5s را تشکیل میدهند. این دستگاه هوشمند را میتوان با حافظه 64، 128 و 256 گیگابایت خریداری کرد.
اگر به عکاسی و اشتراکگذاری عکسهایتان در شبکههای اجتماعی علاقه دارید، پوکو M5s میتواند سیستم دوربین قابل قبولی را ارائه دهد. سیستم تصویربرداری این گوشی نه آنقدر قوی است که هر خریداری را ترغیب کند و نه آنقدر ضعیف که کاربر از عملکردش نا امید شود. در پنل پشتی این موبایل هوشمند از یک لنز واید 64 مگاپیکسلی استفاده شده که از قابلیت فوکوس خودکار با تشخیص فاز پشتیبانی میکند. در کنار لنز اصلی، سنسور اولترا واید 8 مگاپیکسلی، ماکرو و تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی را میبینیم. یک دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی هم زیر سوراخ پانچ قرار گرفته است.
از دیگر مشخصات پوکو M5s میتوان به باتری 5000 میلیآمپر ساعت، توان شارژ 33 وات، اندروید 12 و رابط کاربری MIUI 13 اشاره کرد. بهطور کلی میتوانیم مواردی مثل طراحی خوب ضد پاشش آب، نمایشگر روشن با پشتیبانی از P3، شارژ سریع مناسب، اسپیکرهای استریو، عملکرد پردازشی خوب و دوربین سلفی را از نقاط قوت این گوشی بدانیم. اما عملکرد سیستم دوربین پنل پشتی و نرخ نوسازی 60 هرتز را میتوان جزء نقاط ضعف پوکو M5s معرفی کرد.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین نرم افزار انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل
8. شیائومی 13 لایت
- نمایشگر: 6.55 اینچ از نوع AMOLED، رزولوشن 2400×1080 پیکسل، نرخ نوسازی 120 هرتز
- تراشه: اسنپدراگون 7 نسل 1 (4 نانومتر)
- دوربین اصلی: 50 + 8 + 2 مگاپیکسل
- دوربین سلفی: 32 + 8 مگاپیکسل
- باتری: 4500 میلیآمپر ساعت
اگر میخواهید یک گوشی شیائومی جدید بخرید که مقرونبهصرفه باشد، شیائومی 13 لایت گزینه خوبی خواهد بود. این گوشی هوشمند درواقع جدیدترین گوشی شیائومی از سری لایت است که مدل جایگزین شیائومی 12 لایت محسوب میشود.
شیائومی در این گوشی از تراشه اسنپدراگون 7 نسل 1 استفاده کرده که براساس فرآیند 4 نانومتری ساخته شده و دارای هشت هسته پردازنده است. این ترشه یکی از میانردههای خوب بازار است؛ اما اگر بخواهیم منصفانه بگوییم، گوشیهای ارزانتری با عملکرد بهتر در بازار وجود دارند. سیستم روی تراشهی این گوشی با پردازنده گرافیکی Adreno 644 و رم 8 گیگابایتی در دسترس کاربر قرار میگیرد. جدیدترین گوشی شیائومی سری لایت را میتوانید با حافظه داخلی 128 و 256 گیگابایت خریداری کنید.
اما درباره طراحی و ساختار آن باید گفت که یکی از نقاط قوت گوشی شیائومی 13 لایت به شمار میرود. این گوشی موبایل یک طراحی جمعوجور، خوشدست و سبک دارد و در نگاه اول، شبیه به گوشیهای ردهبالا به نظر میرسد. این گوشی هم با گواهی IP53 عرضه میشود که به معنای مقاومت آن در برابر نفوذ گردوغبار و پاشش آب است. ویژگی مثبت دیگر شیائومی 13 لایت، نمایشگر 120 هرتزی با عمق رنگ 12 بیت است که در حد نمایشگر گوشیهای پرچمدار ظاهر میشود. این نمایشگر 6.55 اینچی از نوع AMOLED بوده و از دالبی ویژن و HDR10+ پشتیبانی میکند. با این اوصاف، تماشای فیلم و سریال با این گوشی بسیار لذتبخش خواهد بود.
شارژدهی باتری 4500 میلیآمپر ساعتی این گوشی چندان زیاد نیست؛ اما از نظر سرعت شارژ، یکی از بهترینهاست و با توان 67 وات میتواند باتری را در مدت 40 دقیقه بهطور کامل شارژ کند. این گوشی بهصورت پیشفرض، با اندروید 12 به دست کاربر میرسد؛ اما با توجه به جدید بودن آن، میتوان انتظار داشت که اندروید 13 و نسخههای جدید رابط کاربری MIUI را نیز دریافت کند.
جدیدترین گوشی شیائومی سری لایت از نظر تنظیمات دوربین هم حرفهای زیادی برای گفتن دارد. دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی شیائومی 13 لایت از فوکوس خودکار با تشخیص فاز پشتیبانی میکند و میتواند در شرایط نوری مختلف، عکسهای خوبی بگیرد. این دوربین همچنین قابلیت ضبط ویدیوی 4K با سرعت 30 فریم در ثانیه را ارائه میدهد. در کنار لنز اصلی، لنزهای 8 مگاپیکسلی اولترا واید و 2 مگاپیکسلی ماکرو را داریم که نسبتا قابل قبول هستند. اما بهتر است از دوربینهای سلفی 32 و 8 مگاپیکسلی آن انتظار زیادی نداشته باشید. تنظیمات دوربین سلفی شیائومی 13 لایت گوشی دقیقا مصداق این جمله است که صرفا مگاپیکسل بالاتر در دوربین، بهمعنای کارایی بالا و عملکرد خوب نیست.
بیشتر بخوانید: بهترین هندزفری زیر یک میلیون + لیست ۱۱ تایی
9. ردمی نوت 12S
- نمایشگر: 6.43 اینچ از نوع AMOLED، رزولوشن 2400×1080 پیکسل، نرخ نوسازی 90 هرتز
- تراشه: مدیاتک Helio G96 (12 نانومتر)
- دوربین اصلی: 108 + 8 + 2 مگاپیکسل
- دوربین سلفی: 16 مگاپیکسل
- باتری: 5000 میلیآمپر ساعت
ردمی نوت 12S اوایل اردیبهشت ماه در بازارهای جهانی عرضه شد و جدیدترین گوشی شیائومی از سری میانرده S به حساب میآید. این گوشی جدید از نمایشگر خوب AMOLED با نرخ نوسازی 90 هرتز و حداکثر روشنایی 1000 نیت برخوردار شده است. نمایشگر 6.43 اینچی این موبایل از رزولوشن 2400×1080 پیکسل پشتیبانی میکند و تراکم پیکسلی آن به 409 ppi میرسد.
در قلب سیستم پردازشی این گوشی، یک تراشه مدیاتک Helio G96 قرار گرفته که با پردازنده گرافیکی Mali-G57 همراه شده است. این گوشی در نسخههای رم و حافظه 64/6، 128/6 و 256/8 گیگابایت عرضه میشود. این گوشی اقتصادی هم مثل پوکو M5s میتواند بازیهای نیمهسنگین را بهراحتی اجرا کند و از عهده اجرای برنامههای کاربردی روزانه هم برمیآید.
شیائومی در گوشی ردمی Note 12S از دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی، لنز اولترا واید 8 مگاپیکسل و لنز ماکرو 2 مگاپیکسل استفاده کرده و برای عکاسی سلفی هم یک دوربین 16 مگاپیکسلی در نظر گرفته است. این گوشی موبایل انرژی خود را از یک باتری 5000 میلیآمپرساعت میگیرد و با توان 33 وات شارژ میشود. گوشی خوشساخت ردمی نوت 12S در ابعاد 8.1×73.9×159.9 میلیمتری ساخته شده و 176 گرم وزن دارد. اما متاسفانه از گواهی IP پشتیبانی نمیکند. البته این ویژگی برای کاربرانی که مراقبت گوشی خود هستند و در عوض، میخواهند به کیفیت صدای بهتری دسترسی داشته باشند، اهمیت چندانی ندارد؛ چون در این گوشی از اسپیکرهای استریو استفاده شده که یک مزیت مهم محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی ارزان قیمت لمسی و اندرویدی
9. پوکو F5
- نمایشگر: 6.67 اینچ از نوع AMOLED، رزولوشن 2400×1080 پیکسل، نرخ نوسازی 120 هرتز
- تراشه: اسنپدراگون 7 پلاس نسل 2 (4 نانومتر)
- دوربین اصلی: 64 + 8 + 2 مگاپیکسل
- دوربین سلفی: 16 مگاپیکسل
- باتری: 5000 میلیآمپر ساعت
پوکو F5 جدیدترین گوشی شیائومی پوکو از سری F است که در اردیبهشت ماه روانه بازار شد. این گوشی در رنج قیمتی خودش یکی از بهترینهاست و از نظر دوربین، نمایشگر، سیستم پردازشی و باتری میتواند سایر رقیبان خود را به چالش بکشد. پوکو F5 کیفیت ساخت خوبی دارد و با ابعاد 7.9×75×161.1 میلیمتر در اختیار کاربر قرار میگیرد. این گوشی 181 گرمی از گواهی IP53 برخوردار شده که به معنای مقاومت آن در برابر گردوغبار و پاشش آب است.
در این اسمارتفون از یک نمایشگر 6.67 اینچی AMOLED استفاده شده که از دالبی ویژن و HDR10+ پشتیانی میکند؛ ویژگیهایی که در کمتر گوشی میانردهای دیده میشوند. این نمایشگر با رزولوشن 2400×1080 پیکسل، حداکثر روشنایی 1000 نیت و نرخ نوسازی 120 هرتز، یکی از بهترین گزینهها در بازار میانرده است و انواع محتواهای تصویری مثل فیلم و سریال و همچنین بازیها را با سرعت و وضوح بالا به نمایش میگذارد. عامل دیگری که تجربه بازی و استفاده از این گوشی را لذتبخش کرده، تراشه اسنپدراگون 7 پلاس نسل 2 است که از عهده اجرای انواع بازیها و اپلیکیشنها برمیآید. این تراشه با پردازنده گرافیکی Adreno 725، رم 8/12 و حافظه 256 گیگابایتی همراه شده که سیستم روی تراشه گوشی را تشکیل میدهند.
سیستم تصویربرداری این گوشی هم در مجموع عملکرد خوبی دارد؛ البته به غیر از دوربین سلفی و حالت عکاسی شب. دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی پوکو F5 از لرزشگیر اپتیکال تصویر و فوکوس خودکار با تشخیص فاز پشتیبانی میکند و میتواند عکسهای خوبی بگیرد. در پنل پشتی، لنزهای 8 مگاپیکسلی اولترا واید و 2 مگاپیکسلی ماکرو، لنز اصلی را همراهی میکنند. کاربران با این گوشی میتوانند ویدیوهای 4K را با سرعت 30 فریم در ثانیه ضبط کنند. اما همانطور که در ابتدا گفتیم، نمیتوان از دوربین 16 مگاپیکسلی آن انتظار زیادی داشت.
گوشی پوکو F5 از باتری 5000 میلیآمپرساعت برخوردار شده که از توان شارژ 67 وات پشتیبانی میکند. میزان شارژدهی و سرعت شارژ را میتوان جزء نقاط قوت این گوشی میانرده برشمرد. از دیگر مشخصات پوکو F5 میتوان به اسپیکرهای استریوی خوب، جک هدفون 3.5 میلیمتری، اندروید 13 و رابط کاربری MIUI 14 اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی ایسوس؛ معرفی ۸ مدل برتر بازار
10. پوکو M5
- نمایشگر: 6.58 اینچ از نوع IPS LCD، رزولوشن 2408×1080 پیکسل، نرخ نوسازی 90 هرتز
- تراشه: مدیاتک Helio G99 (6 نانومتر)
- دوربین اصلی: 50 + 2 + 2 مگاپیکسل
- دوربین سلفی: 5 مگاپیکسل
- باتری: 5000 میلیآمپر ساعت
پوکو M5 یک مدل اقتصادی در لیست جدیدترین گوشی شیائومی است که مشخصات قابل قبولی دارد. در این گوشی از نمایشگر 6.58 اینچی LCD استفاده شده که از نرخ نوسازی 90 هرتز و رزولوشن 2408×1080 پیکسل پشتیبانی میکند. این نمایشگر درمجموع کیفیت و کارایی خوبی دارد؛ اما وضعیت روشنایی 500 نیتی آن میتوانست بهتر از این باشد. این گوشی از نظر ظاهری و ساختاری هم گزینه خوبی محسوب میشود و علیرغم اینکه گواهی IP ندارد، اما دربرابر پاشش آب مقاوم است.
پوکو M5 از پردازنده Helio G99، پردازنده گرافیکی Mali-G57، رم 4/6، حافظه 64/128 گیگابایت، اندروید 12 و رابط کاربری MIUI 13 برخوردار شده که در ترکیب با یکدیگر، عملکرد مناسب و قابل اعتمادی را به نمایش میگذارند. عکاسی در روشنایی مطلوب روز و کیفیت ضبط ویدیو در پوکو M5 هم جزء نقاط قوت آن به شمار میروند. در پنل پشتی این گوشی موبایل یک لنز 50 مگاپیکسلی واید، 2 مگاپیکسلی ماکرو و 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق قرار گرفته و در نمای جلویی هم یک لنز 5 مگاپیکسلی تعبیه شده است. تنظیمات دوربین این گوشی در مجموع رضایتبخش است؛ اما عملکرد آن در نور کم و دوربین سلفی نمیتواند آنطور که باید، پاسخگوی نیاز شما باشد.
شارژدهی پوکو M5 هم قابل قبول ارزیابی شده و باتری 5000 میلیآمپر ساعتی آن میتوان یک روز کامل را دوام بیاورد. این باتری با توان 18 وات شارژ میشود که در این بازه قیمتی اصلا عجیب نیست.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی شیائومی از نظر باتری + مشخصات کامل
11. گوشی Xiaomi 12 Pro
شیائومی ۱۲ پرو بهعنوان جدیدترین گوشی شیائومی شناخته میشود که در ماه آوریل سال ۲۰۲۲ در کنار یک مدل استاندارد روانه بازار شد. شیائومی در سال ۲۰۲۱ به عظمت بالایی پیدا کرده و از همان موقع شروع به کسب رتبههای سوم و در نهایت دوم در لیگ جهانی عرضه گوشیهای هوشمند کرد.
این آمار و ارقام توسط کانتر پوینت به دست آمده و در سه ماهه چهارم ۲۰۲۱، شیائومی را در رتبه سوم برترین تولید کننده گوشیهای هوشمند نشان میداد. همچنین، این کمپانی با فناوری خود هم قدمهای جدیدی رو به جلو برداشته و حتی برندهای اول و دوم یعنی سامسونگ و اپل هم در آن ناموفق بودهاند.
این کمپانی اولین گوشی هوشمند تجاری موجود با شارژر ۱۲۰ وات را تحت عنوان شیائومی ۱۱ تی پرو روانه بازار کرد. بعدها هم گوشی هوشمندی با سنسور دوربین تقریبا ۱ اینچی بهنام می ۱۱ اولترا را روانه بازار کرد. بنابراین، شما با خرید جدیدترین گوشی شیائومی میتوانید به جدیدترین فناوریها دست پیدا کرده و حس خوبی داشته باشد.
شیائومی گوشیهای ارزان قیمت و میانرده خود را هم تحت برندهای ردمی و پوکو روانه بازار میکند. ردمی نوت ۱۰ پرو با توجه به مشخصات دوربین و صفحه نمایش چشمگیرش، توانست که یک قهرمان با ارزش در بازار گوشیهای هوشمند باشد و پوکو F3 هم علیرغم قیمت پایین، عملکردی پیشرو در کلاس خود داشت.
ارزش بالای شیائومی ۱۲ پرو
همه این موارد برای شیائومی ۱۲ پرو را هم داریم که یک گوشی پرچمدار با قیمت زیر ۱۰۰۰ دلار بوده و برخی از بهترین ویژگیهای کلاس خود مانند شارژر سریع ۱۲۰ واتی را به همراه داشته و گوشی در کمتر از ۲۰ دقیقه میتواند از صفر درصد به صد در صد برسد.
جدیدترین گوشی شیائومی همچنین از مقاومترین پوشش در بدنه خود هم استفاده میکند و با ظاهر مخملی خود میتواند در برابر اثر انگشت مقاوم باشد. این روند سبب شده است که تا به امروز، گوشی روی هر گونه سطحی با ایمنی خوبی قرار گرفته و نگرانی از بابت چسبندگی آن هم نداشته باشید.
با ترکیب یک صفحه نمایش ۶.۷۳ اینچی که رتبه A+ را دریافت کرده است، از فناوری LTPO AMOLED سامسونگ استفاده میکند و میتواند وضوح تصویر بالای WQHD+ را به همراه داشته باشد. تصاویر در شیائومی ۱۲ پرو میدرخشند و کاملا از آن رضایت خواهید داشت.
این گوشی با اسپیکرهای چهارگانه میتواند شرایط صوتی بسیار خوبی هم داشته باشد و از دالبی اتمز هم پشتیبانی میکند. حتی اگر گوشی در برابر اسپیکرهای برتر آیفون ۱۳ پرو مکس حرفی برای گفتن نداشته باشد، اما بسته به قیمتش کاملا ارزشمند است و میتوانید از آن راضی باشید.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی شیائومی + راهنمای خرید بهترین گوشی شیائومی
طراحی
وقتی که به شیائومی می ۱۱ نگاه میکنیم، طراحی آن یقینا لذت بخش است. همواره گزینههای رنگی متنوعی در گوشیهای شیائومی دیده میشود. از همه مهمتر، ظاهر خوب گوشیها هم سال به سال ایرادات سالهای گذشته را ندارد. شیائومی یک روکش مات را می ۱۱ ارائه داده بود و اینبار برای سری شیائومی ۱۲ مسیر کاملا برتری را در نظر گرفته است.
محیط اطراف دوربین هم حالت دایرهای نداشته و اینبار به مستطیل با ابتدا و انتهای گرد تبدیل شده است. پشت مات گوشی هم اکنون با روکش غنی و ابریشمی همراه شده و حالت براقتری به همراه دارد. لمس بدنه پشتی همچنان مخملی بوده و در برابر اثر انگشت میتواند مقاومتر باشد.
این بخش گزینههای رنگی متنوعی هم دارد و میتوانید رنگهای آبی، خاکستری و بنفش را تهیه کنید. هیچ کدام از آنها چشمنواز یا روشن نیستند و هر رنگ بیشتر به حالت مات متمایل شده است. این سیستم طراحی ممکن است در نگاه برخی از افراد بیمزه باشد، اما در واقع نسخه اصلاح شده و در نهایت بزرگتر شده نسخههای قبلی است.
هر رنگی را که دوست داشته باشید، شیائومی ۱۲ پرو را به یک گوشی شیشهای و فلزی خمیده تبدیل میکند. صفحه نمایش از محافظ گوریلا گلس ویکتوس استفاده میکند و فریم آن هم فلزی و مات طراحی شده است و کاملا با پنل پشتی گوشی هم هماهنگی دارد.
شیائومی ۱۲ پرو اکنون با ۲۰۵ گرم وزن، مشابه با آیفون ۱۳ پرو وزن دارد و بهطور قابل توجهی از نسخه پرو مکس با وزن ۲۴۰ گرم سبکتر است. این گوشی نسبتا باریک بوده و ۸.۲ میلیمتر ضخامت دارد. اگرچه، کنارههای مخروطی آن سبب میشود که بسیار زیبا به نظر برسد. یکی از نمونههای جدیدترین گوشی شیائومی از نظر طراحی امیدواری بیشتری به مخاطبین خود ارائه داده و سبب میشود که برای سال آینده هیجانزده باشیم.
شیائومی اشتباهات خود را کاملا بیاد داشته و سعی میکند که استاندارد طراحی شیک و دوست داشتنی را از برندهایی مانند سامسونگ و اپل یاد بگیرد و در آینده بهتر عمل کند.
بیشتر بخوانید: گرانترین گوشی اپل کدام است؟ + معرفی چند مدل مهم
صفحه نمایش
شیائومی اندازه صفحه نمایش را برای کل سری شیائومی ۱۲ خود کاهش داده است. می ۱۱ سال گذشته از صفحه نمایش ۶.۸۱ اینچی بهره میبرد و این مدل اکنون صفحه نمایش ۶.۷۳ اینچی به همراه دارد. صفحه نمایش نسخه استاندارد تنها ۶.۲۸ اینچ بزرگی داشته و البته که اندازه کمتر به معنای کیفتی پایینتر نیست.
گوشی ۱۲ پرو از صفحه نمایش LTPO AMOLED سامسونگ با نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی استفاده میکند. شیائومی ادعا میکند که نرخ بهروزرسانی متغیر بین ۱ الی ۱۲۰ هرتز خواهد بود و میتواند منجر به صرفه جویی در مصرف انرژی بیشتر شود. به این ترتیب، شاهد برتری آن نسبت به گوشیهایی مانند گلکسی اس ۲۲ پلاس خواهیم بود.
صفحه نمایش در گوشیهای رقیب تنها میتواند تا حد ۴۸ هرتز کاهش پیدا کند. در واقع، اکنون اسکرول کردن به سمت پایین از طریق رابط کاربری بسیار سادهتر شده و حس بهتری از گشت و گذار در شبکههای اجتماعی خواهید داشت. شما همچنین میتوانید نرخ تازه سازی را روی ۹۰ هرتز و رزولوشن را روی 1080p تنظیم کرده و باتری را بیشتر ذخیره کنید.
صفحه نمایش شیائومی ۱۲ پرو بهعنوان یکی از جدیدترین گوشی شیائومی دارای وضوح WQHD+ شارپ بوده و تراکم پیکسلی معادل ۵۲۱ پیکسل بر هر اینچ را به همراه دارد و بالاتر از آیفون ۱۳ پرو و سامسونگ گلکسی اس ۲۲ پلاس قرار میگیرد. اوج روشنایی آن هم بالاتر از اکثر گوشیها بوده و به ۱۵۰۰ نیت میرسد.
این میزان روشنایی کمک میکند که در فضای باز بتوانید نمایش بهتری از محتواها داشته باشید. در کنار برخی از بهترین گوشیهای بازار، جدیدترین گوشی شیائومی میتواند در حین پخش ویدیو، المانهای روشنتر را به طرز درخشانی به نمایش گذارد.
رنگها با دقت نمایش داده شده و طیف وسیعی از حالتهای نمایش را هم میتوانید داشته باشید که نسبت به اکثر رقبا، کنترل دقیقتری را روی رنگ و تعادل رنگ سفید خواهید داشت. این گوشی به زیبایی میتواند بهترین خرید شما از این برند در سال ۲۰۲۲ باشد و کاملا میتوانید به آن اعتماد کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی ال جی؛ خوش دست، با کیفیت و اقتصادی!
12. گوشی Xiaomi Redmi Note 10 Pro شیائومی
ردمی نوت ۱۰ پرو یکی از بهترین انتخابهایی است که میتوانید در جهان گوشیهای هوشمند داشته باشید. ارزش این گوشی تقریبا نزدیک به گوشیهای هزار دلاری است و این در حالی است که تنها ۲۷۹ دلار قیمت دارد. یکی از ویژگیهایی که دیگر نمیبینیم و ممکن است شما را ناامید کند، فناوری 5G است.
بیشتر بخوانید: بهترین اپلیکیشن های آموزش زبان ترکی استانبولی
این گوشی همچنان با اینترنت 4G در اختیار شما خواهد بود و با توجه به اینکه هنوز نسل جدید اینترنت در خیلی از کشورها مخصوصا ایران در مرحله تجاری قرار ندارد، چندان نمیتواند یک ایراد بزرگ باشد. بنابراین، تا چند سال آینده از همین سرعت اینترنت راضی خواهید بود.
مسئله دیگر تثبیت ویدیو است. جدیدترین گوشی شیائومی اکنون میتواند ویدیوهای 4K را ضبط کند، اما تثبیت کننده ای بالاتر از 1080p دیگر وجود ندارد و در بسیاری از سناریوها بی فایده باقی میماند. اینها همه نکات بد ماجرا هستند و ردمی نوت ۱۰ پرو ممکن است که در دل برخیها ناامید کننده تلقی باشد.
مابقی امکانات در سطح عالی هستند و یقینا در جمع بهترینها قرار میگیرد. این گوشی نسبتا ارزان قیمت، این توانایی را دارد که با گوشیهای بالا رده بازار نیز مقایسه شود. ردمی نوت ۱۰ پرو دارای صفحه نمایش بزرگ اولد با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتزی است و تراشه اسنپ دراگون 732G را هم داریم که این محصول را به گزینهای عالی برای بازی تبدیل میکند.
این گوشی اکنون یکی از بهترین اسپیکر هایی را دارد که در این رده قیمت میتوانید دریافت کنید. شما به یک دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی قدرتمند هم دسترسی دارید. البته نباید چندان به تعداد مگاپیکسلهای بیشتر دلخوش باشید، چرا که میدانیم سنسورهای ۱۲ مگاپیکسلی اپل به مراتب بهتر از این گوشی و امثالهم عمل میکنند.
همچنان عکسهای خوبی از این سنسورها گرفته میشود و حالت شب نسبتا خوبی هم خواهیم داشت. یک دوربین ماکرو هم داریم که در حد خوب ظاهر شده و میدانیم که معمولا دوربینهای ماکرو در گوشیهای ارزان قیمت چندان خوب نیست و به سختی ارزش بالایی پیدا میکنند.
طراحی
گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۰ پرو ترکیبی از ویژگیهای طراحی رده بالا و پایین را به همراه دارد. این ترکیبی است که ما آن را دوست داشته و به آن اتکا داریم. بهعنوان مثال، شما همچنان یک جک هدفون مانند تلفنهای ارزان قیمت دارید، اما بدنه پشتی ردمی نوت ۱۰ پرو از گوریلا گلس خمیده استفاده میکند و مانند اکثر گوشیهای گران قیمت امروزی پلاستیکی نیست.
بیشتر بخوانید: بهترین روش مخفی کردن ناچ گوشی اندروید + (یه راهکار ساده)
تنها نشانه آشکاری که نشان میدهد ردمی نوت ۱۰ پرو یک گوشی ارزان قیمت است، طرفین پلاستیکی آن بوده و دیگر از فلز استفاده نمیشود. جدیدترین گوشی شیائومی همچنان تفاوتهایی با محصولات بالارده دارد.
طراحی ردمی را همه ما میشناسیم و همین هم باعث فروش بیشتر آن در بازار خواهد شد. بدنه پشتی در واقع شیشهای نیست و از مشابه آن استفاده میشود. آرایه دوربین عقب همچنان خوب به نظر میرسد و لنز اصلی دارای پوشش نقرهای براق خاص خود است و کانتورینگ هم دو سطحی را هم برای ان میبینیم تا دوربین بتواند راحتتر از قبل به نظر برسد.
در نهایت ما با یک گوشی مواجه هستیم که میتوانید به راحتی با گوشیهای ۷۰۰ دلاری بازار مقایسه کنید. برآمدگی دوربین این گوشی چندان زیبا نیست، اما در این رده قیمت چندان هم ارزان به نظر نمیرسد.
مبانی کلی این گوشی در طراحی عالی هستند و ردمی نوت ۱۰ پرو را خیلی ضخیم نشان نمیدهد. ضخامت گوشی ۸.۱ میلیمتر بوده و وزن آن هم زیر ۲۰۰ گرم است. این وزن پایین سبب میشود که حمل گوشی همچنان به راحتی صورت بگیرد و آن را دوست داشته باشید.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی میان رده ۲۰۲۱؛ بررسی خفن ترین گوشی های بازار
قیمت گوشیهایی مانند ردمی و سری Realme همواره در بازار چالشهای متعددی را برای گوشیهای دیگر ایجاد میکند و اینبار هم جدیدترین گوشی شیائومی در سال ۲۰۲۱ موفق شد که خیلی از گوشیهای بالاتر از خودش را هم با چالش مواجه کرده و ارزش خرید بالاتری به همراه داشته باشد.
صفحه نمایش
صفحه نمایش شیائومی ردمی نوت ۱۰ پرو میتواند مثال زدنی باشد. این صفحه نمایش ابعاد بزرگ ۶.۶۷ اینچی به همراه داشته و رزولوشن آن هم برابر با ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است و از پنل اولد همراه با نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی برای آن استفاده میشود. وضوح این صفحه نمایش بسیار عالی بوده و کنتراست خوبی هم به همراه دارد.
رنگها عمیق بوده و فضای کافی هم برای نمایشگر فراهم شده است که میتواند برای ویدیو و بازی بسیار مناسب باشد. پنل اولد یک ویترین عالی برای نرخ تازه سازی بالا است و نسخه ۱۲۰ هرتزی هم میتواند تصویری با دو برابر نرخ استاندارد بهروزرسانی به همراه داشته باشد.
این روند سبب میشود که داک برنامهها را بسیار نرمتر اسکرول کرده و در هنگام استفاده از شبکههای اجتماعی نیز این تاثیرات را داشته باشید. گوشیهای ارزان قیمت بازار مانند چنین نرخ تازه سازی بالایی ندارند و اکثر آنها نمونههای LCD دارند که با نرخ تازه سازی ۶۰ هرتزی در اختیار مشتریان قرار میگیرند.
این مزیت برای گوشیهای شیائومی وجود دارد و اکثر گوشیهای ارزانتر پوکو معمولا از نرخ تازه سازی بالا استفاده میکنند. اگر به صفحه نمایش با کیفیت بالا اهمیت میدهید، همواره باید جدیدترین گوشی شیائومی را در نظر داشته باشید؛ چرا که حتی با قیمت پایین میتوانید به گزینههای خوبی برسید.
عملکرد و مشخصات
شیائومی ردمی نوت ۱۰ پرو دقیقا از همان تراشهای استفاده میکند که محصولات میانرده آن سال داشتهاند. این گوشی از اسنپ دراگون 732G استفاده میکند که یک پردازنده میانرده با برخی از بهینه سازیها برای بازی است و در بخش گرافیک هم میتواند با کلاک ساعت بالاتر در اختیار شما قرار بگیرد.
این قدرتمندترین پردازنده بازار در سطح میان رده نیست و اسنپ دراگون 765G و اسنپ دراگون 750G را هم داریم که در گوشیهای 5G استفاده میشوند. قدرت پردازش گرافیکی بیشتری برای این گوشیها فراهم شده است و کم و کسری چندان زیادی نخواهید دید.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی هواوی؛ از انتظارات تلخ تا واقعیتهای شیرین!
میتوانید بازیهایی مانند فورتنایت و ARK را با کیفیت و فریم ریت بالایی تجربه کرده و از آن راضی باشید. گوشی کیفیت متوسطی را در این بازیها تامین کرده و به جای آن فریم ریت سریعی را در بازیهای آنلاین خواهید داشت. جدا از افتهای معمولی، ممکن است که یک سری لگ هم در بازی داشته باشید.
بازی ARK هم در گرافیک اپیک اجرا میشود و میتوانید رزولوشن را روی حالت حداکثری قرار دهید. اگرچه ما به شما توصیه میکنیم که نرخ فریم بالاتر را به جای گرافیک بالاتر انتخاب کرده و تجربهای دوست داشتنیتر داشته باشید. بازی گرافیکی مانند آسفالت ۹ هم به راحتی در این گوشی اجرا میشود.
13. گوشی Xiaomi 12 شیائومی
در ابتدا اینطور تصور میکردیم که شیائومی ۱۲ رقیب نزدیک گلکسی اس ۲۲ باشد، اما اینطور نیست. بلکه بیشتر پیامی است که از سوی شرکت چینی در حال توسعه به سمت برند غول کرهای باشد. این گوشی در خانواده گوشیهای پرچمدار سال ۲۰۲۲ شیائومی روانه بازار شده و در کنار شیائومی ۱۲ پرو است.
این گوشی اولین دستگاه اصلی این شرکت است که از شعار طراحی معمولی خود کنار رفته و اینبار بزرگتر و بهتر شده است. جدیدترین گوشی شیائومی اینبار به جای اینکه صرفا غول پیکر باشد، فرم نسبتا کوچکی داشته و مشخصات فنی پایینتر هم دارد. نسخه پرو تمام مشخصات فنی بهتر با صفحه نمایش بزرگتر را برای خودش برداشته است.
نسخه پرو از آرایه بزرگ دوربین در کنار شارژ سریعتر هم استفاده میکند. به این ترتیب، شیائومی ۱۲ با سامسونگ گلکسی اس ۲۲ میتواند مقایسه شود. این گوشی نیز یک جایگزین کوچک برای نسخههای پلاس و اولترا محسوب شده و مشخصات خوبی با قیمت پایینتر را برایتان دارد. برای استفاده از این گوشی دیگر نیازی به دو دست خود ندارید و راحتتر از گوشیهای دیگر میتوانید به چهار گوشه صفحه نمایش دسترسی پیدا کنید.
هنوز هم شیائومی با این گوشی از چند جهت کلیدی میتواند سامسونگ را شکست دهد. شیائومی ۱۲ دارای یک صفحه نمایش لبه خمیده است که واقعا در دست گرفتن را راحتتر میکند. سرعت شارژ هم در شیائومی ۱۲ بهطور چشمگیری سریعتر از اس ۲۲ خواهد بود و باتری بزرگتری هم دارد.
این بدان معنا نیست که با یک گوشی کامل مواجه هستیم. هنوز هم جدیدترین گوشی شیائومی چند لبه ناهموار دارد که در طول فرایند تستهای ما، هر چند وقت یکبار دست کاربر را اذیت میکند. شیائومی حالتهای سرگرم کنندهای را برای دوربین در نظر گرفته و میتوانیم به حالت ادیت Sky اشاره کنیم که به شما امکان میدهد تا آسمان را بهصورت دیجیتالی در تصاویر جایگزین کنید.
یک گزینه ماکرو فوق العاده هم برای عکس برداری از نمای نزدیک داریم. با این حال، یک ویژگی کلیدی اصلی همچنان از این گوشی حذف شده و آن هم لنز تله فوتو برای عکس برداری زوم شده است.
طراحی
شیائومی ۱۲ یکی از جمع و جورترین گوشیهایی است که از این شرکت روانه بازار شده است. معنای کامپکت به خوبی در این گوشی استفاده شده و با توجه به سرعت بالای افزایش میانگین اندازه گوشیهای هوشمند، میتواند جالب توجه باشد.
ابعاد گوشی در حد ۱۵۲.۷ در ۶۹.۹ در ۸.۱ میلیمتر بوده و وزن معادل ۱۸۰ گرمی به همراه دارد. هنوز هم قرار نیست که گوشی کف دست شما را کشیده یا به مچ دستتان آسیب وارد کند، شما به راحتی میتوانید با صفحه نمایش کوچک آن کار کرده و دستتان را به دکمه پاور و دکمههای تنظیم صدا در لبه سمت راست برسانید.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی تا ۶ میلیون تومان + معرفی ۱۳ مدل برتر بازار
این حس دستی خوب یکی از عوامل خود محبوبیت جدیدترین گوشی شیائومی است. اول از همه، باید به صفحه نمایش حمیده اشاره کنیم که به خوبی روی دست قرار گرفته و ارگونومی مناسبی هم دارد. در مرحله دوم هم شیشهای با بافت صاف را داریم که در پشت دستگاه قرار گرفته و برای انگشتانتان مفید است.
این قسمت پشتی برای چشمها نیز مفید بوده و حداقل مدل بنفش رنگ بهترین تجربه ما را رقم زده است. نسخههای خاکستری و آبی را هم داریم و توصیه ما این بوده است که بهجای تکیه بر تصاویر، سعی کنید که گوشیها را در چند فروشگاه تست کرده و از این نظر آنها را بررسی کنید.
از نظر اتصال، گوشی از پورت USB-C استفاده میکند و جک هدفون ۳.۵ میلیمتری ندارد. یک IR بلستر هم داریم که به شما امکان میدهد تا از گوشی بهعنوان ریموت کنترلر برای اتصال به تلویزیون یا سایر ویژگیهای هوشمند خانه استفاده کنید. البته باید دستگاههای شما با این ریموت سازگار باشند.
شیائومی برای گوشی خود گواهی IP را کسب نکرده است و بنابراین توصیه میکنیم که سعی کنید آن را در حمام نینداخته یا بیش از حد وارد مناطق دارای گرد و خاک نکنید. ایمنی دستگاه را همواره حفظ کرده و استفاده بدون ریسکی از آن داشته باشید.
صفحه نمایش
این محصول یک صفحه نمایش ۶.۲۸ اینچی داشته و بسیار کوچکتر از چیزی است که ما از این شرکت به آن عادت کرده بودیم. جدیدترین گوشی شیائومی رزولوشن معادل فول اچ دی پلاس داشته و میتواند رزولوشن برابر با ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل را داشته باشد.
این استاندارد برای اکثریت قریب به اتفاق گوشیهای اندرویدی هم برقرار بوده و البته تنها گوشیهای پرمیوم با قیمت بالاتر میتوانند آن را فراهم کنند. شایان ذکر است که گوشیهایی مانند می ۱۱ و شیائومی ۱۲ پرو هم این قابلیت را دارا هستند. پنل این صفحه نمایش از نوع آمولد بوده و بنابراین، رنگها زندهتر به نظر میرسند و کنتراست هم همچنان قابل توجه است.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی تا ۵ میلیون تومان + معرفی ۲۰ مدل برتر بازار
حداکثر میزان روشنایی به ۱۱۰۰ نیت رسیده و چه در داخل خانه یا زیر نور مستقیم خورشید، به اندازه کافی میتوانید از آن استفاده کنید. نرخ تازه سازی در حد ۱۲۰ هرتز بوده و بنابراین، میدانیم که دو برابر تازه سازی بهتری نسبت به صفحه نمایشهای ۶۰ هرتزی خواهد داشت.
این روند سبب میشود که تجربه بازی یا پیشمایش در رسانههای اجتماعی زیباتر و نرمتر به نظر برسد. شیائومی همچنین به خودش میبالد که نمایشگر از ۶۸ میلیارد رنگ با پشتیبانی از دالبی ویژن و HDR10+ پشتیبانی میکند. اما برای این منظور نیاز دارید که محتواهای ویدیویی با پشتیبانی از این قابلیتها را پخش کنید تا درک بهتری از آن داشته باشید.
دوربینها
شیائومی ۱۲ از سه دوربین پشتی استفاده میکند که یکی از آنها اصلی بوده و ۵۰ مگاپیکسل هم قدرت دارد. دریچه دیافراگم آن در حد f/1.9 بوده و میتواند قدرت بالایی در عکس برداری در شرایط نور روز و شب داشته باشد. دوربین دوم هم ۱۳ مگاپیکسلی بوده و دریچه دیافراگم f/2.4 به همراه دارد و نوع آن هم اولترا واید است.
دوربین سوم هم از نوع تله ماکرو بوده و ۵ مگاپیکسل قدرت دارد. دریچه دیافراگم آن هم f/2.4 ارزیابی میشود. این گوشی در واقع همان ماژول دوربین می ۱۱ را دارد، به جز اینکه دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی آن با یک نسخه ۵۰ مگاپیکسلی جایگزین شده است. ظاهرا شیائومی هم دیگر نمیخواهد مانند اپل به رزولوشن بالا اهمیت زیادی بدهد.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی تا ۳ میلیون تومان + ۲۸ مدل برتر بازار
رزولوشن همه چیز عکاسی نیست و به همین دلیل، ما میتوانیم کاهش ۱۰۸ مگاپیکسل به ۵۰ مگاپیکسل شیائومی بهعنوان یک ارتقا در نظر بگیریم. اندازه سنسور اکنون بزرگتر شده و تصاویر روشنتری گرفته خواهد شد. تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی زیباتر بوده و با رنگهای زنده، کنتراست چشمگیر و جزئیات زیاد همراه شدهاند.
این مورد برای تصاویر افراد، اشیا نزدیک یا مناظر هم وسعت بیشتری را میتواند داشته باشد. جدیدترین گوشی شیائومی اکنون در بهینه سازی صحنه هم به لطف هوش مصنوعی بسیار عالی عمل کرده و با بخش نرم افزاری دوربین میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی تا ۱۰ میلیون تومان + معرفی ۱۹ مدل برتر بازار
14. گوشی Xiaomi 11T Pro شیائومی
میدانیم که سری اصلی گوشیهای شرکت شیائومی جایی است که فناوریها و ویژگیهای جدید و پر زرق و برق این کمپانی چینی معرفی میشود. اما سری T هم اغلب جایی است که در عمل میتوانیم این امکانات را ببینیم. گوشی 11T Pro که یکی از جدیدترین گوشی شیائومی هم است، بسیاری از ویژگیهای محصولات پرمیوم را در دستگاه با قیمت متوسطتر به مخاطبین ارائه میکند و هر چند، هنوز هم یک سری امکانات از دست رفته برای پایین نگه داشتن قیمت را شاهد هستیم.
این تمام هدف خانواده می T است، اما با اینکه می ۱۰ تی پرو نقطه مقابل می ۱۰ پرو بود، ۱۱ تی پرو دستگاهی چشمگیر بوده و حتی دارندگان می ۱۱ را هم وسوسه خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های اندرویدی که نمی توانید خریداری کنید
گوشی هوشمند 11T Pro شیائومی را باید از زاویهای ببینیم که از سری Mi نیست. چرا که شیائومی استفاده از برند Mi تکراری را در گوشیهای جدید خود متوقف کرده است. ما تقریبا همان آرایه دوربین، همان تراشه، باتری بزرگتر و شارژ سریعتر از می ۱۱ را در این گوشی میتوانیم داشته باشیم.
مطمئنا میبینیم که صفحه نمایش ان کمی کوچکتر شده است، اما به دلیل وجود لبههای صاف، مناطق قابل مشاهده اساسا یک اندازه هستند. شارژ سریع در این گوشی قطعا بزرگترین ویژگی جدید آن است، چرا که استفاده از شارژر درون جعبه، یک شارژ ۱۲۰ وات چشمگیر را برایتان به همراه خواهد داشت.
این سیستم شارژ دو برابر سریعتر از شارژ ۵۵ واتی می ۱۱ است و از شارژر ۲۵ واتی سامسونگ گلکسی اس ۲۱ یا ۱۵ وات آیفون ۱۲ هم بزرگتر خواهد بود. تنها کمی بیش از ۱۵ دقیقه به زمان نیاز خواهید داشت که شارژ گوشی از صفر به ۱۰۰ درصد برسد. شیائومی از همان ابتدا روی فناوریهای جدید خود تمرکز فراوانی داشته و تلاش میکند که مانند اپل، در برخی از فاکتورها، برتری کامل و بی چون و چرای خود را حفظ کند. حال شارژ و بحث باتری یکی از این فاکتورهایی است که شیائومی برتری کامل را در آن حفظ میکند.
طراحی
جدیدترین گوشی شیائومی یک محصول بزرگ جثه است و خیلی از علاقهمندان گوشیهای بزرگ آن را دوست خواهند داشت. هنوز هم مشکل عدم دسترسی راحت به چهار گوشه صفحه نمایش مطرح است و با این حال، فضای بزرگ صفحه نمایش کمک میکند که نمایش محتواها در آن هیجان بیشتری داشته باشد.
در لبه سمت راست گوشی یک اسکنر اثر انگشت وجود دارد که در دسترس کاملتان خواهد بود. البته هنوز هم برخیها با دستان کوچک ممکن است که دچار مشکل شوند. این یک اسکنر کاملا سریع بوده و هرگز هنگام باز کردن قفل گوشی خود مشکلی نخواهید داشت.
در واقع، گاهی اوقات هم حس میکنید که این حسگر بیش از حد حساس به لمس است. چرا که حتی یک لمس کوچک اثر انگشت سبب میشود که قفل گوشی باز شود. این بدان معنی است که در صورت عدم تمایل به باز کردن قفل هم ممکن است این کار را انجام دهید. درست بالای اسکنر اثر انگشت، دکمه تنظیم صدا هم قرار دارد. این گوشی دارای پورت USB-C است، اما جک هدفون ۳.۵ میلیمتری در آن جای نگرفته است.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی تا ۴ میلیون + ۱۳ مدل برتر بازار
علاقهمندان صدای سیمی، اگر بخواهند که هدفونهای حرفهای خود را به آن وصل کنند، به آداپتور نیاز خواهند داشت. یک پیشرفت خود جدیدترین گوشی شیائومی نسبت به می ۱۰ تی پرو برآمدگی دوربین در پشت است که مانند یک رشته کوه در گوشی ۲۰۲۰ دیده میشد.
حال در شیائومی 11T Pro تاثیر آن کمتر دیده میشود. با این حال، قسمت پشتی گوشی خالی از ایراد نیست. چرا که یک آهنربای اثر انگشت داریم که نگه داشتن و استفاده از دستگاه را برای مدت زمان طولانی سختتر میکند. پلاستیک صاف در این بدنه در رنگهای سفید، آبی یا خاکستری وجود دارد و تکه تکه آن میتواند مستعد دریافت لکه و علائم اثر انگشت باشد.
این مدل طراحی همواره از شیائومی دیده میشد و هنوز هم نیاز به کار بیشتری دارد. شیائومی در یک نقطه طراحی همواره نسبت به سامسونگ و اپل ضعف داشته است و باید از فیدبکهای خریداران خود برای پیشرفت در این زمینه استفاده کند.
صفحه نمایش
روی کاغذ، صفحه نمایش شیائومی ۱۱ تی پرو مسلما یکی از داون گریدهای بزرگ نسبت به می ۱۱ است. این لزوما هم چیز بدی نیست. اما صفحه نمایش می ۱۱ یکی از نکات فروش عالی آن بوده است و به نظر میرسد که شیائومی روی دوربینهای 11T Pro تمرکز بیشتری دارد.
هر چند، صفحه نمایش در این گوشی و برای اهداف کلی شیائومی کاملا مناسب است. ما با یک پنل ۶.۶۷ اینچی مواجه هستیم که از پنل آمولد ساخته شده و کمی کوچکتر از صفحه نمایش ۶.۸۱ اینچی می ۱۱ است. برخلاف آن گوشی، صفحه نمایش 11T Pro در لبهها خمیده نبوده و از پانچ هول برای جلوی ان استفاده شده است.
بیشتر بخوانید: برترین بازی های ۲۰۲۰ : بخش اول (۲۵-۲۱)
دوربین روبرویی هم بهجای سمت چپ و بالا، در مرکز بالای صفحه قرار دارد. رزولوشن روی ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل ثابت شده است که استاندارد اکثر گوشیها با هر قیمتی است. اگرچه، گوشیهای می ۱۱ رزولوشن ۳۲۰۰ در ۱۴۴۰ پیکسل دارند و کمی بهتر عمل کردهاند. هر چند، رزولوشن 1080p در جدیدترین گوشی شیائومی برای اکثر کارهای شما مناسب است و سرویسها و بازیهایتان معمولا تنها با این وضوح عرضه میشوند و نیازی هم به پیکسلهای بیشتر نخواهید داشت.
گوشی از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتز استفاده میکند و با می ۱۱ مطابقت کامل پیدا کرده است. میدانیم که می ۱۰ تی در مقابل از پنل ۱۴۴ هرتزی استفاده میکرد. این تفاوت با چشم قابل درک نخواهد بود و در واقع همان است.
دوربینها
اگر تجربه کار با می ۱۱ را داشته باشید، دوربینهای 11T Pro شیائومی هم برایتان آشنا خواهد بود. دوربینهای اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی و تله ماکرو ۵ مگاپیکسلی را داریم و دوربینهای اولترا واید و سلفی آن به ترتیب ۸ و ۱۶ مگاپیکسلی بوده و رزولوشن نسبتا پایینتری دارند. دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی این گوشی از دریچه دیافراگم f/1.75 مگاپیکسلی مشابه دوربین می ۱۱ استفاده میکند.
در شرایط نوری مناسب و با کنتراست خوب، رنگهایی با جزئیات بیشتر داریم و عکسهای فوقالعاده خوبی میتوانید داشته باشید. این دوربین بهطور پیش فرض از پیکسل بینینگ استفاده میکند و فرایندی را شاهد هستیم که طی آن پیکسلها یا فتو سایتها روی حسگر ترکیب میشوند تا پیکسلهای کمتری را تشکیل دهند.
بیشتر بخوانید: لینکدین چیست و چه کاربردی دارد؟
البته این پیکسلها با این فرایند بزرگتر شده و برای دیدن در نور بهتر مناسب هستند. این بدان معنی است که در نهایت تصاویر ۲۷ مگاپیکسلی خواهید داشت. اگر بخوانید که با وضوح بالا عکس برداری کنید، میتوانید فرمت High-Res را انتخاب کرده و عرض و طول بالاتری را داشته باشید. در شرایط نوری کم، ۱۱ تی پرو لبههای ضمختتری برای عکسها ایجاد کرده و مقداری نویز هم وجود خواهد داشت. اما پیکسل بینینگ هنوز هم میتواند این روند را کمی کاهش دهد.
15. گوشی Poco F3 شیائومی
شیائومی F3 تقریبا از هر نظر، از جمله قیمت، میتواند یگ گام قابل توجه رو به جلو نسبت به پوکو ایکس ۳ باشد. البته هنوز هم با توجه به آن چیزی که بدست آورید، ارزش بالایی را تجربه خواهید کرد. گوشی همراه با تراشه فوقالعاده سریع اسنپ دراگون ۸۷۰ روانه بازار شده و صفحه نمایش آن هم نرخ تازه ۱۲۰ هرازی به همراه دارد و پنل آمولد آن هم کاملا بی عیب و نقص عمل میکند.
جدیدترین گوشی شیائومی نسبت به اکثریت قریب به اتفاق گوشیهای زیر ۵۰۰ دلار، بیشتر به سمت محصولات پرچمدار نزدیکتر شده است. مخصوصا گیمرها و علاقهمندان به فیلم که بودجه کمی دارند، میتوانند پوکو F3 شیائومی را در ابتدای لیست خرید خود قرار دهند.
بیشتر بخوانید: ایجاد حساب یوتیوب و کسب درآمد از طریق آن
این محصول صفحه نمایش پاسخگو و سطح عملکردی نزدیک به محصولات پرچمدار را به همراه دارد. عمر باتری در آن قویتر شده و پوکو اف ۳ قادر است که تحت استفاده فشرده، یک روز کامل ماندگاری داشته باشد. در عین حال، ارائه یک شارژر سریع ۳۳ واتی میتواند سخاوتمندانهتر و بهتر از پیشنهادهایی باشد که اپل یا سامسونگ برایتان به همراه دارند.
البته یک سری مصالحهها هم وجود دارد که شیائومی برای پایین نگه داشتن قیمت به آنها متوسل میشود. شما به جای یک بدنه فلزی باید از یک بدنه پلاستیکی استفاده کنید. شارژ بیسیم در این گوشی وجود ندارد و باید بدون وجود گواهی IP از آن استفاده کنید.
مهمترین افت گوشی به خاطر قیمت، سیستم دوربین گوشی است که تا حدودی نا امید کننده ظاهر میشود. با استفاده از دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی در نور خوب، تصاویر واضح و طبیعی خواهید داشت. پوکو اف ۳ ویژگیهای عکس برداری چندان زیادی در بخشهای دیگر ندارد.
سنسور اولترا واید آن در بهترین حالت متوسط بوده و دوربین تله فوتو هم اصلا ندریم. عکسهای گرفته شده در شب هم تعریف چندانی ندارند. در بخشهای دیگر مانند رابط کاربری MIUI شاهد پیچیدگی خاصی هستیم و اینبار هم تنظیمات آن بهتر شده و هم روانتر از قبل است.
طراحی
شیائومی پوکو اف ۳ هنوز هم قامت سری پوکو را حفظ کرده است و البته افرادی که برای اولین بار سراغ این مدلها آمدهاند، حس تازگی خواهند داشت. آن دسته از افرادی که به استراتژی انتشار جهانی بیسابقه شرکت مادر یعنی شیائومی آشنا هستند، دلیل این طراحی را درک خواهند کرد. پوکو اف ۳ اساسا همان ردمی K40 است که تغییر نام داده است و طراحی مشابهی مانند Mi 11i را تحویلتان خواهد بود.
این همان گوشی هوشمندی است که تا حدود برای بازاره و قیمتهای مختلف دوباره پیکربندی شده است. چنین رویکرد یکسانی همواره از جانب خریدان مشکوک بوده است.
بیشتر بخوانید: آگاهی از هک کردن تلگرام و شیوههای بازیابی حساب
اف ۳ ثابت میکند که بهعنوان نمونهای از جدیدترین گوشی شیائومی به خوبی سر هم بندی شده و ساخت بی عیب و نقصی هم دارد. این گوشی از شیشه گوریلا گلس ۵ در جلو و عقب خود استفاده میکند. بنابراین، این گوشی نسبتا عالی به نظر میرسد و شما حتی روی آن میتوانید روکش فوقالعاده انعکاسی با امکان دریافت اثر انگشت را هم داشت هباشید. به نظر میرسد که تولید کنندگان این سیستم را حتی در گوشیهای پرچمدار خود هم تکرار میکنند.
کنارههای F3 همچنان از پلاستیک خاص بوده و نور را مانند فلز میتوانند پخش کنند. ماژول دوربین هم لوزی بوده و درون یک مستطیل گرد با حالت لمس با کلاس جای میگیرد و شباهت زیادی هم به می ۱۱ شیائومی دارد.
صفحه نمایش
یکی دیگر از المانهایی که شیائومی پوکو F3 را برای گیمرها و تماشاگران ویدیوهای مختلف با بودجه پایین مناسب میکند، صفحه نمایش فوقالعاده آن است. گویا این واضحترین صفحه نمایش پوکو تا کنون است و بحثی هم وجود ندارد. جدیدترین گوشی شیائومی یک صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی با پنل آمولد دارد که به زیبایی طراحی شده و روشنتر از مدلهای گذشته است.
حداکثر میزان روشنایی آن در حد ۱۳۰۰ نیت بوده و مانند Find X3 Pro شرکت اوپو عمل میکند که سه برابر قیمت بیشتری نسبت به پوکو اف ۳ دارد. رزولوشن کامل این صفحه نمایش هم فول اچ دی پلاس بوده و معادل ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل ارزیابی میشود.
همچنین، گفتنی است که پشتیبانی از HDR10+ و پوشش ۱۰۰ درصد از طیف رنگی DCI-P3 را هم میتوانید داشته باشید. صفحه نمایش پوکو اف ۳ نرخ تازه سازی کامل ۱۲۰ هرتزی را تحویل خواهد داد و بنابراین، همه چیز به خوبی به گردش در خواهند آمد.
همچنین میتوانید از حالت MEMC هم استفاده کنید که اساسا ویدیوهای با نرخ تازه سازی پایینتر را میتواند ارتقا دهد. نرخ نمونه برداری لمسی گوشی هم ۳۶۰ هرتز بوده و همان قابلیتی است که پاسخ گویی ورودیهای لمسی گوشی را افزایش داده و بهطور خاص قرار است برای گیمرها گزینه مناسبی باشد.
اکثر گوشیهای پرچمدار مدرن تنها میتوانند نمونه برداری لمسی ۲۴۰ هرتزی را داشته باشند و این ارتقا میتواند قابل توجه باشد. تنها انتقادمان به صفحه نمایش است که رابط کاربری MIUI چندان نمیتواند تعادل رنگ را وارد منوی تنظیمات خود کند. همان ابتدا متوجه خواهید شد که حالت خودکار تنظیمات بهطور پیش فرض تنظیم شده و رنگها را بر اساس نور فعلی تنظیم میکند.
کافی است که به پایین رفته و یک تغییر رنگ تطبیقی جداگانه را پیاده سازی کنید. وقتی که این گزینه فعال باشد، رنگها با نور محیطی تنظیم خواهند شد و هیچ توضیح دیگری در مورد تفاوت این دو حالت وجود ندارد.
دوربین
جدیدترین گوشی شیائومی از دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی استفاده میکند که مبتنی بر سنسور IMX582 سونی بوده است و دریچه دیافراگم معادل f/1.8 را هم میتواند داشته باشد. این سنسور به PDAF مجهز بوده و میتواند فوکوس خودکار را به همراه داشته باشد.
دوربین ۸ مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 را هم داریم که از نوع اولترا واید است و کمک خوبی برای سنسور اصلی خواهد بود. سنسور دیگر ۵ مگاپیکسلی را هم داریم که دریچه دیافراگم f/2.4 را به همراه داشته و از نوع تله ماکرو در ماژول دوربین جای گرفته است. سنسور سلفی گوشی هم ۲۰ مگاپیکسلی بوده و از دریچه دیافراگم f/2.5 پشتیبانی میکند.
نتایج برگرفته از سنسور پوکو اف ۳ کمی نا امید کننده است، اما این بدان معنا نیست که عکسهای بی کیفیتی را میبینیم. تصاویر همچنان خوب هستند، اما از بسیاری جهات، کاربران انتظار بیشتری داشتند و متوجه شدند که شیائومی موفق به این کار نشده است. عکاسی در نور روز کاملا مناسب است و عکسهای روشن و متعادلی را هم میتوانیم داشته باشیم.
رنگها بیش از حد مقاومت دارند و هوش مصنوعی قدرتمند آن هم میتواند تشخیص صحنه خوبی را در موقعیتهای دشوارتر داشته باشد. هنگام عکاسی از غذا و فضای باز، کاملا میتوانید متوجه نورپردازی عجیب و غریب آن شوید.
16. گوشی Redmi Note 11 شیائومی
شیائومی با زیر مجموعههای ردمی و پوکو خود میخواهد به ما یادآوری کند که همه چیز دیگر به گوشیهای پرچمدار و بالارده ختم نمیشود. این شرکت همواره گوشیهای ارزان قیمتی را عرضه میکند که بیش از قیمتشان ارزش دارند و میتوانند مشخصات فنی نزدیک به محصولات بالارده را فراهم کنند.
ردمی نوت ۱۱ هم به عنوان نمونهای از جدیدترین گوشی شیائومی میتواند نمونهای از این ماجرا باشد. علیرغم هزینه بسیار پایین، گوشی عمر باتری مناسب، صفحه نمایش عالی و کیفیت قابل توجهی به همراه دارد. با خرید و استفاده از ردمی نوت ۱۱، لزوما دیگر حس نخواهید کرد که خریدار یک گوشی پایینرده هستید.
مشخصات ردمی نوت ۱۱ چندان چشمگیر نیست و همین انتظار را هم داشتیم. اما هیچ ایراد یا مشکلی از نظر کندی یا باگ برای گوشی ایجاد نمیشود. به راحتی میتوانید به تماشای فیلم، تجربه بازی، ارسال پیام، بررسی اینستاگرام یا مرور در وب بپردازید. گوشی قادر است که در همه زمینهها امیدوارکننده ظاهر شده و چندین سال برایتان قابل استفاده باشد.
به لطف استفاده از صفحه نمایش آمولد روشن و اسپیکرهای استریو مناسب، پخش محتواهای رسانهای توسط ردمی نوت ۱۱ واقعا خوب عمل میکند. اگر به دنبال گوشی هوشمندی هستید که به خوبی با یوتوب و نتفلیکس همراه باشد، این همان چیزی است که به دنبالش بودهاید.
صفحه نمایش ۶.۴۳ اینچی هم به خوبی میتواند جایگاهی بین کوچکترین و بزرگترین نمایشگرهای بازار موبایل را داشته باشد. البته کاستیهایی هم وجود دارد و بالاخره باید قیمت گوشی را هم در نظر بگیرید. عکسها و فیلمهای گرفته شده توسط دوربین جدیدترین گوشی شیائومی چندان فوقالعاده نیستند.
به خصوص اینکه دوربینها در نور پایین دچار مشکل میشوند. در بسیاری از مواقع، عکسهای خوبی را میتوانید ثبت کنید. اما در موقعیتهای دشوار، سوژههای متحرک و عکس برداری در نور پایین، باید به سراغ گوشی هوشمندی با قیمت بالاتر بروید.
طراحی
طی اولین نگاهتان به ردمی نوت ۱۱ اصلا حس نخواهید کرد که با یک گوشی ارزان مواجه هستید. گوشی حس سبکی داشته و خوش دست است. بدنه پشتیبانی آن مات بوده و لمس راحتی هم دارد. حتی برآمدگی دوربین پشتی نیز با بهترین سلیقه مدیریت شده است.
ضخامت گوشی در حد ۸.۱ میلیمتر بوده و از بسیاری از گوشیهای ارزان قیمت بازار، شیکتر دیده میشود. همه انحناها و برجستگیهای این گوشی با سلیقه و فکر در کنار هم قرار گرفته و دوست داشتنی هستند. تنها قاب پایینی کمی ضخیمتر شده و همین امضای ارزان قیمت بودن گوشی هم میتواند باشد.
نسخه خاکستری جدیدترین گوشی شیائومی زرق و برق بیشتری داشته و در عین حال بسیار چشمنواز و ظریف هم است. اگر ترجیح میدهید گوشی هوشمندی داشته باشید که کمی رنگ روشنتری داشته باشد، میتوانید به سراغ رنگهای سفید مرواریدی و آبی استارلایت بروید. اما بسیاری از خریداران خاکستری را جذابترین رنگ آن تلقی میکنند.
بیشتر بخوانید: حالت روح تلگرام چیست و چگونه میتوانیم از آن استفاده کنیم؟
صفحه نمایش ۶.۴۳ اینچی آن استاندارد خوبی داشته و ابعاد کلی گوشی میتواند ۱۵۹.۹ در ۷۳.۹ در ۸.۱ میلیمتر باشد. وزن گوشی هم ۱۷۹ گرم بوده و سبکی آن کمک میکند که ارگونومی و روند استفاده پرتابل از گوشی هم بهتر شود. گوشی کاملا ضد آب و ضد گرد و غبار است و با استاندارد IP53 همراه میشود.
گوشی میتواند کاملا در برابر گرد و غبار و پاشش آب مقاوم و بر خلاف گوشیهای ارزانتر دیگر که این گواهی را دریافت نمیکنند، با برتری همراه میشود. البته همچنان باید مراقب ایمنی گوشی باشید در جک هدفون ۳.۵ میلیمتری میبینیم که در بالای دستگاه جای گرفته و برای نصب هدفونهای سیمی میتواند مناسب باشد.
یک اسلات USB-C هم در پایین برای شارژ گوشی یا انتقال دادهها به دستگاههای دیگر داریم و طبق انتظار، قرار نیست که در جعبه گوشی یک شارژر سیمی برای آن دریافت کنید. این شارژ را باید خودتان بهصورت جداگانه خریداری کنید. وقتی که به گوشی نگاه میکنیم، دکمههای صدا و پاور را در سمت راست مشاهده کرده و حسگر اثر انگشت هم طبق انتظار در دکمه پاور تعبیه شده است.
صفحه نمایش
شیائومی از یک صفحه نمایش ۶.۴۳ اسنچی با پنل آمولد استفاده میکند و ردمی نوت ۱۱ از این نظر میتواند برتری داشته باشد. رزولوشن آن هم ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بوده و حداکثر میزان روشنایی ۱۰۰۰ نیت هم توسط آن تامین میشود.
نرخ به روزرسانی تنها ۹۰ هرتز بوده و با اینکه نسخه ۱۲۰ هرتزی را نداریم، اما نسبت به گوشیهای ارزان قیمت ۶۰ هرتزی صاحب برتری خواهد بود. این نرخ تازه سازی برای همه چیز از وبگردی گرفته تا تماشای فیلم میتواند فوقالعاده باشد. پشتیبانی از HDR را نداریم، اما چندان هم در این رده قیمت نمیتواند پر اهمیت باشد.
بیشتر بخوانید: لایو یوتیوب کجاست و چه کاربردی دارد؟
تنها عامل یکه حواس پرتی مخاطب را به همراه دارد، دوربین پانچ هول در مرکز بالای صفحه نمایش است که عمدتا موجب محو شدن برخی از محتواهای صفحه میشود. همانطور که گفتیم، حاشیهها زیبا و باریک هستند و میتوانیم نسبت به رده قیمت این گوشی کاملا از آن راضی باشیم.
با ارجاع به گزینههای صفحه نمایش، چند حالت جذاب خواهیم داشت. شما میتوانید بین حالت روشن یا تاریک انتخاب کرده و طرح رنگی آن را هم عوض کنید. این طرحها شامل حالت زنده و اشباع است و رنگها میتوانند تقویت شده باشند. میتوانید دمای رنگ را نیز در این بخش تنظیم کنید.
دوربین
جدیدترین گوشی شیائومی یک دوربین متشکل از چهار لنز دارد که لنز اصلی واید آن ۵۰ مگاپیکسل قدرت دارد. در کنار آن لنز اولترا واید ۸ مگاپیکسلی، لنز ماکرو ۲ مگاپیکسلی و یک لنز عمق ۲ مگاپیکسلی هم داریم.
در قسمت جلوی گوشی هم یک لنز ۱۳ مگاپیکسلی وجود دارد که برای عکس برداری سلفی ساده و تماساهی ویدیویی از طریق هر برنامهای میتواند به اندازه کافی خوب باشد. دوربین عقب تا حدی بدون مشکل است، اما همچنان یکی از ضعیفترین دوربینهایی را داریم که اخیرا روی گوشیهای هوشمند استفاده شده است.
بیشتر بخوانید: با هایلایت اینستا بیشتر آشنا شویم!
این بدان معنا نیست که عکس برداری در نور مناسب بد است، چرا که در بیشتر مواقع عکسهایی را میتوانید تهیه کنید که برای رسانههای اجتماعی به اندازه کافی خوب هستند و گهگاه میتوانید یک یا دو عکس فوقالعاده هم بگیرید. این تفاوتها در جزئیات هستند که Redmi Note 11 نا امید کننده ظاهر میشود.
ویژگیهایی مانند فوکوس و HDR به خوبی گوشیهای میانرده یا پرچمدار نیستند و باید هزینه بیشتری بپردازید تا به نسخههای بهتر دسترسی پیدا کنید. در تجربه دیدیم که رنگها در تصاویر تیره و تار شده و ممکن است که مناطق خاصی هم نویز بیشتری به همراه داشته باشد. در عکس عکس برداران حرفهای نباید به سراغ ردمی نوت ۱۱ شیائومی بیایند.
17. گوشی Mi 11 Ultra شیائومی
بسیاری از کارشناسان اینطور تلقی میکنند می ۱۱ اولترا محصولی تقلید یافته از گلکسی اس ۲۱ اولترا و آیفون ۱۲ پرو مکس است. مجموعه ویژگیها و طراحی این گوشی از جذابیتهای لوکس مجموعه گلکسی الهام گرفته شده و میتوانید به ویزگیهای نابی دسترسی پیدا کنید.
یک ویژگی اضافی در این گوش میبینیم که همان برآمدگی دوربین عقب آن است. یادداشت شیائومی میگوید که این گوشی میتواند دوربین بهتری را برایتان فراهم کند. دوربینها بزرگ بوده و نهتنها سه لنز قدرتمند با ابعاد بزرگ داریم، بلکه صفحه نمایش ثانویه ۱.۱ اینچی هم به استفاده بهتر از آن کمک میکند.
حال شما این سوال را داشته باشید که چرا این گوشی از صفحه نمایش دوم استفاده میکند؟ گوشیهای همراه تا کنون بدون نمایشگر پشتی عرضه میشدند و تنها محصولی مانند Nubia Z20 بود که این روند را تغییر داده بود. می ۱۱ اولترا با تغییر روند، یک سری امکانات جدید را به همراه دارد.
بیشتر بخوانید: نصب گوگل پلی روی هواوی با راهکارهای ساده
این ویژگی اتفاقا به بزرگترین مشکل شیائومی می ۱۱ اولترا تبدیل میشود، چرا که سنگینی آن به جهات مختلف از تجربه کاربر کم خواهد کرد. شما دیگر نمیتوانید گوشی را روی برخی از پدهای شارژ بیسیم قرار دهید. جدیدترین گوشی شیائومی به سختی در جیبها قرار میگیرد و کیسها واقعا از این اندازه گوشی محافظت نمیکنند.
علاوه بر این، عملکردهای صفحه نمایش دوم هم بی فایده بودن نمایشگر همیشه روشن حکایت دارند و گاهی اوقات هم آزاردهنده ظاهر میشوند. کنترلهای موسیقی گاهی اوقات روی آن ظاهر شده و در نقطهای قرار میگیرد که به راحتی لمس شده و مشکل آفرین میشود.
برآمدگی دوربین اضافه شده هم احتمالا مقصر قیمت بالای Mi 11 Ultra شیائومی عنوان میشود. شما مجبور به استفاده از این نسخه هستید و مشخصات بالا و همه جانبه این گوشی در قالب برآمدگی دوربین کوچکتر و طراحی بهبود یافته ارائه نمیشود. اگر می ۱۱ اولترا را قبول ندارید، ناچار هستید که به سراغ می ۱۱ پایه این کمپانی بروید.
طراحی
از نظر طراحی، گوشی ابعاد غول پیکری داشته و حتی اگر آن برآمدگی بزرگ دوربین وجود نداشته باشد، هنوز هم بزرگی آن برای دستان شما اذیت کننده است. ابعاد گوشی در حد ۱۶۴.۳ در ۷۴.۶ در ۸.۴ میلیمتر بوده و برآمدگی دوربین را در آن لحاظ نکرهدایم. تخمین میزنیم که ضخامت آن با این برآمدگی به بالای ۱۰ میلیمتر افزایش پیدا میکند.
وزن آن ۲۳۴ گرم بوده و بنابراین، از اکثر گوشیهای سنگینتر قلمرو گوشیهای گیمینگ وزن بیشتری به همراه خواهد داشت. در لبه سمت راستی گوشی هم دکمه پاور قرار دارد که دسترسی به آن نسبتا آسان بوده و دکمه تنظیم صدا هم طبق انتظار، بالای آن قرار دارد.
بیشتر بخوانید: بهینه سازی باتری گوشی آیفون با چند راهکار ساده
در لبه پایینی یک پورت USB-C وجود دارد، اما بدون جک هدفون ۳.۵ میلیمتری باید از آن استفاده کنید. متاسفانه، طرفداران هدفونهای حرفهای باید از یک تبدیل استفاده کنند. این گوشی از اسلات سیم کارت دوگانه استفاده میکند و بدون امکان اضافه کردن میکرو اس دی باید از آن استفاده کرده و به حافظه داخلی خود گوشی اتکا کنید. روی کاغذ، اینطور به نظر میرسد که سیستم حفاظتی گوشی به خوبی طراحی شده است.
پشت شیشهای آن از گوریلا گلس ویکتوس بوده یک نوع شیشه سفت و سخت محسوب میشود. در مورد استحکام هم باید به مواردی اشاره کنیم که گواهی IP68 را برای آن به ارمغان آورده و میتواند از آن در برابر گرد و غبار محافظت کند.
صفحه نمایش
شیائومی می ۱۱ اولترا بهعنوان نمونهای از جدیدترین گوشی شیائومی دقیقا از همان صفحه نمایش می ۱۱ پایه استفاده میکند. این صفحه نمایش ابعاد ۶.۸۱ اینچی به همراه داشته و در لبهها خمیده شده است. یک حفره پانچ هول هم برای دوربین جلویی در گوشه سمت چپ بالای آن دیده میشود.
در چنین اندازهای، با یکی از بزرگترین نمایشگرهایی روبرو هستیم که در جمع گوشیهای شیائومی روانه بازار میشود. رزولوشن صفحه نمایش در حد ۳۲۰۰ در ۱۴۴۰ پیکسل بوده و وضوح معادل 1080p را فراهم میکند. نرخ تازه سازی در حد ۱۲۰ هرتز بوده و پشتیبانی از HDR10+ هم به آن اضافه شده است.
حداکثر روشنایی صفحه نمایش در حد ۱۷۰۰ نیت بوده و فناوری AMOLED هم در آن استفاده شده است و زیباترین صفحه نمایش در بین محصولات شیائومی محسوب میشود. یک اسکنر اثر انگشت درون صفحه هم داریم و در حالی که گوشیهای شیائومی در گذشته با این فناوری مشکل داشتند، در جدیدترین گوشی شیائومی میتوانید آن را داشته باشید.
بیشتر بخوانید: تنظیمات دوربین گوشی شیائومی به شکل ساده
می ۱۱ اولترا مشکلات مشابه می ۱۱ را نداشته و شیائومی موفق شده است که خیلی از خواست کاربران را در این گوشی جدید پیاده سازی کند. صفحه نمایش دوم ۱.۱ اینچی همان صفحه نمایش ساعت هوشمند می بند ۶ است و میتوانید از آن برای کارهای متنوع استفاده کنید.
کاربرد اصلی آن بهعنوان یک نمایشگر همیشه روشن است و بنابراین، وقتی صفحه نمایش خود را پایین بگذارید، باز هم میتوانید زمان و میزان باتری خود را در این صفحه نمایش ثانویه تماشا کنید. با این حال، این تئوری ماجرا است و در عمل یک صفحه نمایش همیشه روشن نداریم و پس از مدتی خاموش خواهد شد و چندان مفید ظاهر نمیشود.
نمایشگر عقب این گوشی برای منظره یاب عکاسی مناسب بوده و زمانی که شخصی با دوربینهای عقب عکس برداری میکند، میتواند ظاهر فرد را در خود نمایش دهد و مدیریت بیشتری روی خود میتوانید داشته باشد. البته صفحه نمایش از دور به سختی قابل مشاهده است.
عملکرد
شیائومی می ۱۱ اولترا مانند اکثر گوشیهای برتر اندروید سال ۲۰۲۱ از تراشه قدرتمند اسنپ دراگون ۸۸۸ استفاده میکند که با حافظه رم ۱۲ گیگابایتی هم همگام سازی میشود. به لطف استفاده از قطعات داخلی، گوشی به اندازه کافی برای انواع کارها میتواند مناسب باشد.
در تست بنچمارک گوشی هم امتیاز ۳۵۱۹ برای بخش چند هستهای ثبت شده و در مقایسه باید به می ۱۱ پایه و آیفون ۱۱ پرو مکس اشاره کنیم که به ترتیب امتیازات ۳۵۶۹ و ۳۴۲۴ را کسب میکنند. با این حال، فرایند تست میتواند متفاوت باشد و سایتهای مختلف هم نمرههای متفاوتی به این گوشیها دادهاند.
بیشتر بخوانید: ریکاوری کارت حافظه + معرفی بهترین برنامهها
اگر عملکرد گوشی در برخی از مواقع کاهش پیدا کند، ممکن است که کاربران ناامید شوند. این کم شدن عملکرد در برخی از بازیها دیده شده و در رندر کردن ویدیوها نیز ممکن است که چند مرحله باگ وجود داشته باشد. جدیدترین گوشی شیائومی دو اسپیکر استریو هم دارد و چه در هنگام استفاده از اسپاتیفای و چه هنگام تماشای فیلم بدون هدفون یا با هدفون میتوانید از آن استفاده بهینه داشته باشید.
در هنگام تماسهای ویدیویی و صوتی هم این صدا با کیفیت بسیار عالی همراه خواهد بو و میتوانید آن را دوست داشته باشید. در کل این گوشی هم میتواند گزینه ارزشمندی برای خرید در بازار برای علاقهمندان باشد.
بیشتر بخوانید: به روزرسانی اندروید گوشی ایسوس به شیوههای مختلف
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم که شما را با نمونههایی از جدیدترین گوشی شیائومی آشنا کرده و بیشتر در مورد آنها صحبت کنیم. هر کدام از این گوشیها دارای رده قیمت متنوعی بوده و هر خریداری بسته به بودجه و سطح نیاز خود میتواند به سراغ این گوشیها برود.
شما نیز میتوانید نظرات خود را با ما در میان گذاشته و گوشیهای مورد علاقه خود را از برند شیائومی معرفی کنید. چه گوشیهای دیگری میتوانند در این لیست حضور داشته باشند؟ جدای از شیائومی، چه برند دیگری برای خرید گوشی میتواند مناسبتر باشد؟ در بخش کامنتها میتوانید نظرات خود را با ما در میان گذارید.
شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.