کابل فلت یکی از مهم ترین اتصالات در لپ تاپ است که وظیفه متصل کردن مادر برد به نمایشگر را دارد. در واقع هر آنچه که در نمایشگر لپ تاپ به نمایش در می آید؛ از طریق کابل فلت انتقال داده می شود. بنابراین این کابل اتصال مهمی در دستگاه شما است؛ زیرا در صورت خرابی یا قطعی آن مشکلاتی را در صفحه نمایش می بینید.
کابل فلت به نوع ال سی دی و ال ای دی تقسیم می شود. برای لپ تاپ ها با صفحه نمایش ال سی دی از کابل فلت ال سی دی هم استفاده می شود و همچنین برای صفحه نمایش های ال ای دی کابل فلت ال ای دی به کار می رود.
به دلیل آن که کابل فلت ارتباطی بین مادربرد و صفحه نمایش در قسمت میانی یعنی داخل لولای لپ تاپ قرار داده شده است؛ احتمال آسیب پذیری و بروز علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ، بسیار زیاد است. کاربران باید در باز و بسته کردن لپ تاپ به شدت دقت کنند تا بتوانند از بروز علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ جلوگیری کنند.
شکستگی یا با فشار باز و بسته کردن لپ تاپ ممکن است به این کابل آسیب برساند و شاهد بروز علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ باشید. باید توجه داشته باشید که در صورت خرابی کابل فلت مشکل می تواند؛ به صفحه نمایش یا مادربرد هم سرایت کند؛ پس در صورت بروز علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ در سریع ترین به مشکل رسیدگی کنید.
فهرست مطالب
- کابل فلت چیست؟
- چگونه بفهمیم کابل فلکس آسیب دیده است؟
- عواملی که باعث آسیب رساندن به فلت تصویر میشود
- کابلهای فلکس برای چه مواردی استفاده میشود؟
- مزایای کابلهای فلکس
- چرا کابل فلکس در معرض آسیب است؟
- علائم خرابی مادربرد
- آسیبهای فیزیکی
- فریز شدن دستگاه
- صفحه آبی مرگ
- کندی در عملکرد
- سخت افزارها به رسمیت شناخته نشدهاند
- راه اندازی مجدد کامپیوتر به صورت ناگهانی
- بوی سوختگی
- ظاهر منوی BIOS
- برنامههای کاربردی ناکارآمد
- صدای بوق یا نویز
- بوت نشدن
- قدرت و سرعت داده کافی برای قطعه وجود ندارد
- کامپیوتر به طور غیر طبیعی بیش از حد گرم میشود
- خازن سوراخ شده و برآمده است
- خم شدن مادربرد
- علت خرابی مادربرد
- نحوه انجام تعمیرات مادربرد
- کابل فلت چیست؟
- چگونه بفهمیم کابل فلکس آسیب دیده است؟
- شایع ترین علل آسیب کابل فلکس چیست؟
کابل فلت چیست؟
کابل فلکس که به آن FFC (کابل انعطاف پذیر تخت) نیز گفته می شود؛ بخش بسیار مهم و جدایی ناپذیر هر گوشی هوشمند یا تبلتی است. اگرچه امکانات استفاده از آن بسیار گسترده تر است؛ اما در موبایل ها از کابل انعطاف پذیر عمدتاً برای اتصال مادربرد به صفحه نمایش LCD استفاده می شود. این کابل بسیار حساس است و در صورت بروز علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ باید در سریع ترین زمان ممکن به مشکل رسیدگی کنید زیرا ممکن است؛ خرابی به سایر بخش های دستگاه هم سرایت کند.
این کابل به نام های دیگر هم شهرت دارد:
- فلکس (Flex)
- فلکس کابل (Flex Cable)
- فلکس کیبل (Cable Flex)
- کابل فلت (Flat Cable)
انواع مختلف فلت
- فلت پاور
- فلت ولوم
- فلت قلم
- فلت آنتن
- فلت وای فای
- فلت بازر
- فلت سنسور 3D
- فلت وسط
- فلت هوم
- فلت تاچ
- فلت شارژ
- فلت دوربین جلو
- فلت دوربین عقب
- فلت اثر انگشت
- فلت ال سی دی لپ تاپ
- فلت برد ال سی دی
- فلت میکروفون
- فلت هندزفری
بیشتر بخوانید: علائم خرابی هارد لپ تاپ و نحوه آگاهی از آنها
چگونه بفهمیم کابل فلکس آسیب دیده است؟
بهترین علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ که نشان می دهد کابل فلکس آسیب دیده است؛ خرابی نمایشگر یا قطعی تصادفی آن است. بنابراین بسیار مهم است که در هر عملیاتی که شامل باز کردن دستگاه می شود؛ نهایت دقت را داشته باشید؛ تا شاهد بروز علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ نباشید.
شایع ترین علل آسیب کابل فلکس
- قرارگیری نامناسب کابل فلکس در دستگاه
- کنترل نادرست کابل فلکس
- آسیب ناشی از نیشگون گرفتن / فشار روی کابل
- استفاده از ابزارهای اشتباه
- تماس کابل فلکس با چسب
شایعترین دلایل آسیب دیدن کابل فلکس، نگهداری نامناسب این قطعه و استفاده از ابزار نادرست است که باعث بروز علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ میشود. برای جابهجایی صحیح و ایمن توصیه میکنیم همیشه از ابزارهای حرفهای ارائه شده استفاده کنید و حتماً از استفاده از ابزار فلزی خودداری کنید. کابلهای فلکس میتوانند به راحتی به کل نمایشگر و دستگاه آسیب بزنند و از کار بیندازند. پس در صورت بروز علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ در سریعترین زمان به مشکل رسیدگی کنید.
عدم نمایش تصویر در نمایشگر
یکی از علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ عدم نمایش تصاویر در صفحه نمایش است. به طوری که صفحه نمایش روشن است؛ اما فقط صفحهای سیاه نمایش داده میشود. در این شرایط احتمالاً کابل فلت دچار پارگی شده است و اتصالی که با مادر برد و صفحه نمایش برقرار بوده؛ قطع شده.
البته باید گفت که اگر خرابیهای دیگری نظیر خرابی کارت گرافیک، از کار افتادگی ال سی دی و همچنین برخی اختلالات نرم افزاری اتفاق بیفتد؛ ممکن است این علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ را داشته باشید. به طور کلی مشکل خرابی را متخصص تشخیص میدهد و فقط با علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ نمیتوانید دقیق تشخیص دهید.
کمبود نور در نمایشگر
یکی دیگر از علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ این است که نور صفحه نمایش به طور غیر طبیعی کاهش یافته است؛ به صورتی که استفاده از دستگاه برای کاربر سخت میباشد. این مشکل در لپ تاپ میتوانند علل مختلفی داشته باشد؛ اما یکی از عللی که احتمال میرود؛ خرابی کابل فلت لپ تاپ است.
بیشتر بخوانید: آپدیت بایوس مادربرد ایسوس با شیوههای جالب
همان طور که میدانید صفحه کلید لپ تاپ گزینههایی برای کم و زیاد کردن روشنایی دارد؛ ابتدا این روش را چک کنید زیرا ممکن است؛ نور به صورت اتفاقی به دست کاربر کم شده باشد. پس ابتدا تنظیمات نوری دستگاه خود را مورد بررسی قرار دهید و سپس اگر مشکل حل نشد؛ به مراکز مخصوص برای تعمیر مراجعه کنید.
افت کیفیت و مات شدن تصویر
همان طور که اشاره کردیم؛ کابل فلت وظیفه انتقال فایل به صفحه نمایش را دارد و در صورت خرابی این کابل اختلالی در صفحه نمایش دیده میشود. کدر شدن و افت تصاویر که در نمایشگر به نمایش در آمده است؛ میتواند یکی از علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ باشد.
قطع و وصل شدن مکرر تصویر به نمایش درآمده
یکی دیگر از علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ پریدن یا قطع و وصل شدن تصویر در صفحه نمایش است. در این صورت احتمال میرود؛ کابل فلت دچار آسیب جزئی شده یا اتصال با مادر برد شل شده است.
البته باید گفت که موارد دیگر مثل خرابی کابل کارت گرافیک، برخی اختلالات نرم افزاری، خرابی ال سی دی و… نیز می توانند باعث بروز چنین اختلالی شوند. پس در صورت بروز علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ برای تشخیص و تعمیر آن به مراکز مخصوص مراجعه کنید.
وجود خطوط موازی افقی یا عمودی
وجود خطوط موازی افقی یا عمودی یکی دیگر از علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ است. البته این مشکل میتواند از خرابی ال سی دی هم باشد و تشخیص علل این مشکل به عهده متخصصان مربوط است. به طور کلی و در هر صورت این علائم خبر از خرابی قسمتی از دستگاه شما میدهد که ممکن است از علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ باشد؛ در سریعترین زمان ممکن برای تعمیر مراجعه کنید.
عواملی که باعث آسیب رساندن به فلت تصویر میشود
این کابل بسیار ظریف و آسیبپذیر است؛ به طور کلی باید در مواجه با این خیلی دقت کرد. از جمله آسیبهایی که کاربر و یا شخص معمولی میتواند به فلت تصویر وارد کند؛ شامل: آب خوردگی، ضربه، وارد شدن گرما و یا سرمای بیش از حد و … میشود. در صورت اتفاق افتادن هریک از این عوامل ممکن است؛ شاهد بروز علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ باشید.
بیشتر بخوانید: آموزش ارتقا هارد لپ تاپ با چند روش ساده
کابلهای فلکس برای چه مواردی استفاده میشود؟
کابلهای فلکس برای بسیاری از کابلهای نمایشگر موجود در انواع دستگاههای الکترونیکی از جمله:
- کابلهای TTL
- کابلهای داده
- صفحه نمایش تخت به هم متصل میشود
- تختههای مادر
- صفحه نمایشهای لمسی
- دوربینها
- نمایشهای ویدئویی
- مانیتورها
- نمایشگر تلویزیون HD
- گوشیهای هوشمند و تبلتها
مزایای کابلهای فلکس
اگر پروژه یا برنامه شما نیاز به قرار دادن کابلها در مناطق تنگ دارد که انعطاف پذیری بسیار مهم است؛ کابلهای انعطافپذیر یک ضرورت هستند. برخی از مزایای دیگر کابلهای فلکس عبارتاند از:
- مشخصات کم و عرض باریک
- انعطاف پذیری بالا
- اتصال سریع و آسان و آماده اتصال
- به راحتی تاشو
- مکانیسم قفل ساده
- اتصالی قابل اعتماد را فراهم میکند
چرا کابل فلکس در معرض آسیب است؟
کابل فلکس همانطور که از نامش پیداست یک قطعه مسطح بسیار انعطافپذیر است که برای اتصال دو قسمت دستگاه در فضایی بسیار محدود ساخته شده است. احتمالاً بهترین مثال گوشیهای هوشمند مدرن هستند. در تلاش برای ایجاد نازکترین دستگاههای ممکن، سازندگان مجبور به ارائه راه حلی شدهاند که میتواند بدون نیاز به فضای زیاد، دادهها را به طور قابل اعتماد از صفحه نمایش به مادر برد (و بالعکس) منتقل کند.
بیشتر بخوانید: تعویض هارد لپ تاپ اچ پی با چند راهکار ساده
به لطف ساختار و انعطافپذیری آن، کابل فلکس واقعاً میتواند این کار را انجام دهد، اما مالیات بر قابلیتهای آن افزایش حساسیت آن به انواع آسیبها است. با توجه به حساسیت آن باید در مواجه با این کابل دقت داشته باشید؛ تا شاهد علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ نباشید.
علائم خرابی مادربرد
مادربرد اساساً برد مدار یک رایانه است که سایر اجزای رایانه در آن قرار دارند تعبیه شده یا قرار داده شده است. بخشهای مهم کامپیوتر توسط مادر برد کنار هم نگه داشته میشوند.از این رو، اساس کل است کامپیوتر، بدون مادر برد، کامپیوتر به راحتی کار نخواهد کرد. مادر برد یکی از گرانترین قطعات کامپیوتر است.
وجود هر نوع مشکلی در آنها به این معنی است که باید سایر اجزا را نیز جایگزین کنید. بنابراین، هزینهها در اینجا حتی از خرید یک کامپیوتر کاملاً جدید بسیار بیشتر است.
همچنین عیب یابی مشکلات در مادر برد بسیار دشوارتر از سایر قطعات رایانه شخصی است. اما اگر مادر برد با مشکلاتی مواجه شود، علائم هشدار دهنده را نشان میدهد. با این علائم میتوانید تشخیص دهید که آیا مادر برد شما خراب است یا خیر تا بتوانید از مشکلات احتمالی بعدی جلوگیری کنید.
آسیبهای فیزیکی
یک مادر برد خراب اغلب نشانههایی از آسیب فیزیکی به خصوص خازنهای باد کرده را نشان میدهد. هنگامی که مادر برد شروع به گرم شدن بیش از حد میکند، خازنهای موجود بر روی آن از حد معمول بزرگ میشوند.
این در مدلهای قدیمی مادر برد رایجتر است؛ زیرا مستعد گرم شدن بیش از حد هستند. با این حال یک خازن دمیده را میتوان به راحتی جایگزین کرد اما تحت برخی شرایط. این نیاز به لحیم کاری دقیق دارد.
فریز شدن دستگاه
یخ زدن کامپیوتر یکی دیگر از علائم آزاردهنده خرابی مادر برد است. هنگامی که با رایانه خود کار میکنید، این ممکن است ناگهان اتفاق بیفتد. اما همه یخ زدگیها و اشکالات را نمیتوان به سمت مادر برد اشاره کرد، ممکن است مشکلات نرم افزاری نیز وجود داشته باشد. با این حال، اگر انجماد اغلب اتفاق میافتد؛ احتمال بیشتری وجود دارد که مشکل مربوط به مادر برد باشد.
بیشتر بخوانید: مشکلات صفحه نمایش لپ تاپ + روشهای حل آنها
صفحه آبی مرگ
صفحه آبی مرگ معمولاً زمانی رخ میدهد که مشکلات سخت افزاری وجود داشته باشد. اما دلایل مختلف دیگری نیز میتواند وجود داشته باشد. برای یافتن اینکه آیا BSOD مربوط به مادر برد است یا خیر، میتوانید کد خطا را در گوگل جستجو کنید تا بتوانید ببینید که آیا با مادر برد مرتبط است یا خیر. حتی اگر بعد از عیبیابی، خطا دوباره ظاهر میشود، ممکن است مشکل از مادر برد باشد.
کندی در عملکرد
یکی دیگر از علائم خرابی مادر برد کاهش سرعت عملکرد است. اگر مادر برد به مرگ نزدیکتر شود؛ ممکن است دچار کندی شود. برنامههایی که برای اجرای صحیح استفاده میشوند ممکن است با سرعت پایینتری بارگیری شوند یا ممکن است راه اندازی سیستم شما خیلی طول بکشد. در هر صورت تشخیص این سستی بسیار آسان است.
سخت افزارها به رسمیت شناخته نشدهاند
خرابی مادر برد میتواند باعث عدم شناسایی سخت افزارهای متصل به آن شود. بسیاری از لوازم جانبی متصل به رایانه شخصی شما مانند فلش مموری، ماوس و صفحه کلید شناسایی نمیشوند. اگرچه مشکل ممکن است در خود سخت افزار باشد؛ اما در واقع میتواند نشانه خراب شدن مادر برد باشد.
راه اندازی مجدد کامپیوتر به صورت ناگهانی
راه اندازی مجدد تصادفی رایانه شما یکی از رایجترین علائم با تجربه از خرابی مادر برد است. اما احتمالاتی وجود دارد که این ممکن است در نتیجه یک حمله ویروس نیز باشد. بنابراین، قبل از اینکه به این نتیجه برسید که این نشانه یک مادر برد معیوب است؛ باید حتماً رایانه شخصی خود را به طور کامل اسکن کنید. حتی پس از اسکن اگر مشکل همچنان ادامه داشت؛ احتمالاً این نشانهای از خرابی مادر برد است.
بوی سوختگی
اگر متوجه شدید که بوی سوختگی از رایانه شما منتشر میشود؛ باید فوراً رایانه را خاموش کنید. این بدان معنی است که مادر برد داخل رایانه شخصی در حال حاضر بیش از حد گرم شده است و دیگر نباید از آن استفاده کرد.
با وجود این، اگر به استفاده از مادر برد ادامه دهید، میتواند سایر اجزا را نیز تحت تأثیر قرار دهد. معمولاً این امر زمانی ایجاد میشود که اجزای ناسازگار به مادر برد متصل میشوند که منجر به اتصال کوتاه میشود.
بیشتر بخوانید: چگونه مدل باتری لپ تاپ را پیدا کنیم؟
ظاهر منوی BIOS
BIOS Menu منوی راهاندازی است که در رایانه شما وجود دارد. معمولاً توسط تنظیمات به صورت دستی قابل دسترسی است. اما اگر در طول فرایند راه اندازی به خودی خود ظاهر شود؛ نشان دهنده وجود مشکل در مادر برد است. این زمانی اتفاق میافتد که مادر برد در برقراری ارتباط با قطعات سخت افزاری اخیراً نصب شده دچار مشکل شود.
از آنجایی که BIOS تمام سخت افزارها را مدیریت میکند؛ زمانی که کامپیوتر سعی در بوت شدن داشته باشد، نمایش داده میشود. و همچنین به یاد داشته باشید که ظاهر منوی BIOS همیشه به این معنی نیست که خود مادر برد معیوب است؛ اجزای دیگر در واقع میتوانند مقصر باشند.
برنامههای کاربردی ناکارآمد
برخلاف خرابی مادر برد، اگر همچنان بتوانید فرایند بوت را پشت سر بگذارید؛ برنامههای در حال اجرا بر روی رایانه شما ممکن است شروع به خرابی کنند. این به این دلیل است که هنگامی که مادر برد شروع به خرابی کند، توانایی آن برای مدیریت اجزای سخت افزاری محدود میشود. بنابراین، برنامههایی که در حال اجرا هستند، کاهش سرعت و زمان تأخیر را تجربه خواهند کرد.
صدای بوق یا نویز
معمولاً وقتی مادر برد با خرابی مواجه میشود؛ از طریق الگوی کدهای بوق نشان داده میشود. در صورتی که اصلاً نمیتوانید رایانه خود را بوت کنید؛ به الگوی بوقهای داده شده توسط رایانه توجه کنید. به احتمال زیاد اگر الگوی 3،4 یا 5 دنبال شود؛ نشانه خرابی مادر برد است (الگوهای بیپ بسته به مدلهای مختلف مادر برد متفاوت است). اگر مادر برد قبلاً از دست رفته باشد؛ هیچ کد بوقی داده نمیشود.
بوت نشدن
هنگامی که پاور لپ تاپ یا رایانه خود را فشار میدهید؛ رایانه شما بوت نمیشود و اصلاً صفحه نمایشی نشان نمیدهد. این ممکن است به دلیل مشکل مادر برد شما باشد.
قدرت و سرعت داده کافی برای قطعه وجود ندارد
گاهی اوقات رایانه شما از کار میافتد و اگر مادر برد شما نتواند به اندازه کافی برق و جریان داده را به اجزای مختلف برساند؛ سرعت فنهای متصل به پردازنده و مادر برد کاهش مییابد.
بیشتر بخوانید: خرابی مادربرد و راهکارهایی برای محافظت از آن
کامپیوتر به طور غیر طبیعی بیش از حد گرم میشود
گاهی اوقات کامپیوتر به طور غیر طبیعی بیش از حد گرم میشود و احساس میکنید لپ تاپ گرمتر از قبل شده است.
خازن سوراخ شده و برآمده است
ابتدا محفظه رایانه شخصی یا بدنه لپ تاپ خود را باز کنید و وقتی متوجه شدید خازنهای مادر برد سوراخ شده و اندازه آن بزرگ شده است، احتمال اینکه مادر برد شما زودتر آسیب ببیند بیشتر است. همچنین اگر خازن مادر برد سوخته و تغییر رنگ داده باشد؛ احتمال آسیب دیدن مادر برد شما نیز بیشتر است.
خم شدن مادربرد
هنگامی که بدنه رایانه شخصی خود را باز میکنید و متوجه میشوید که مادر برد به دلایل مختلفی مانند داغ شدن، آسیب فیزیکی وارد شده به آن و غیره خم شده است؛ میتواند به سیستم شما آسیب برساند.
علت خرابی مادربرد
در قسمت علائم خرابی بین مادر برد و کابل فلت میتوان فهمید که علائم در بیشتر موارد یکسان است و تشخیص خرابی با متخصص است.
نوسانات برق
اگر لپ تاپ و مادر برد رایانه شخصی شما دچار نوسانات/فشارهای برق هستند؛ احتمال آسیب دیدن مادر برد شما بیشتر است. همانطور که میدانیم مادر برد فقط با برق DC کار میکند؛ اگر منبع تغذیه شما کار نمیکند و جریان متناوب متناوب مستقیم یا نوسان شدید متناوب را ارائه میدهد؛ ممکن است به مادر برد آسیب برساند.
ذرات غبار
اگر هرازگاهی لپ تاپ یا رایانه شخصی خود را سرویس نمیکنید، مادر برد شما ذرات گردوغبار را دریافت میکند و این گردوغبار ممکن است روی آی سی پردازنده تأثیر بگذارد و فن پردازنده را مسدود کند که باعث کاهش عمر مادر برد میشود. گردوغبار خورنده میتواند به سوئیچها و کنتاکتهای مادر برد آسیب برساند.
گرم شدن بیش از حد
به دلایل زیادی مانند گردوغبار و نوسانات ولتاژ، دمای مادر برد شما ممکن است افزایش یابد و به تدریج کل سیستم را بیش از حد گرم کند و بوی بدی را در مادر برد ایجاد کند که نشانه معیوب بودن مادر برد است.
گرفتگی مادر برد و فنهای CPU میتواند باعث داغ شدن بیش از حد مادر برد شود. پیشگیری: با استفاده از خمیر هیتسینک در بین فنهای پردازنده و پردازنده میتوانیم از این امر جلوگیری کنیم. مادر برد را مرتباً پاک کنید. از نرم افزار ثبت و هشدار دما استفاده کنید. از لپ تاپ در اتاق خنک استفاده کنید.
در اکثر کامپیوترها و لپتاپهای مدرن، سیستمها به دلیل گرمای بیش از حد به طور خودکار خاموش میشوند.
بیشتر بخوانید: هر آنچه که لازم است درباره تعویض باتری لپ تاپ بدانید
آسیب فیزیکی
اگر کامپیوتر و لپ تاپ خود را رها کنید؛ ممکن است قطعات مادر برد شما آسیب ببینند. اگر لپ تاپ و رایانههای شخصی شما به زمین بیفتند؛ ممکن است قطعات الکترونیکی مادر برد شل شده و آسیب ببینند زیرا ممکن است قطعات و اجزای متحرک به مادر برد متصل شده باشند.
همچنین ممکن است باعث اتصال کوتاه مادر برد شما شود. آسیب فیزیکی، مانند سوخته شدن ترانزیستورها یا مدارهای تراشه دار، میتواند باعث خرابی فاجعه بار علائم یک مادر برد معیوب شود.
پیشگیری: از یک محافظ برق با کیفیت بالا برای محافظت از مادر برد خود در برابر نوسانات و نوسانات الکتریکی استفاده کنید. همچنین لطفاً با تکنسینها مشورت کنید زیرا ممکن است منجر به آسیب شدید شود
نحوه انجام تعمیرات مادربرد
- لپ تاپ hp مانیتور خود را بررسی کنید: اطمینان حاصل کنید که کابل ویدئوی شما به درستی وصل شده است و از طریق جدا کردن و وصل کردن دوباره کابل، اتصالات شل نشده است.
- سخت افزار گرافیکی خود را بررسی کنید: اگر کارت گرافیکی به مادر برد خود وصل کردهاید، آن را بیرون بیاورید و کابل ویدئوی مانیتور خود را به مادر برد وصل کنید و سپس دستگاه خود را مجدداً راه اندازی کنید. اگر لپ تاپ شما بدون مشکل بوت میشود، یک کارت گرافیک آسیب دیده دارید که باید تعمیر یا تعویض شود.
- سخت افزار داخلی خود را بررسی کنید: ممکن است سخت افزار اضافی در لپ تاپ شما نصب شده باشد. برای عملکرد مناسب، یک مادر برد فقط به موارد زیر نیاز دارد: RAM، پردازنده، فن و SPMS. میتوانید سعی کنید سخت افزار اضافی را حذف کنید تا مشکل را بررسی کنید. پس از حذف، میتوانید لپ تاپ خود را روشن کنید و ببینید که آیا به طور معمول بوت میشود یا خیر. اگر این کار را کرد، به این معنی است که یکی از سیستمهای سخت افزاری داخلی شما مشکل دارد. میتوانید هر قطعه را تست کنید تا ببینید کدام یک نیاز به تعمیر یا تعویض دارد.
- باتری خود را بررسی کنید: مشکل مادر برد شما ممکن است این باشد که باتری CMOS شما خالی شده است. برای ارزیابی باتری، باتری CMOS را بردارید و سپس لپ تاپ خود را دوباره راه اندازی کنید تا ببینید آیا مشکل حل شده است یا خیر.
- رم خود را چک کنید: یک مشکل رایج مادر برد این است که RAM شما از دست رفته است و باعث میشود مادر برد شما کار نکند. اگر دو رم دارید؛ هر کدام را با برداشتن یکی و روشن کردن کامپیوتر خود تست کنید. اگر واقعاً مشکل رم است؛ باید رم را تعمیر یا تعویض کنید.
سخن آخر
ما در این مقاله به علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ و همچنین مادر اشاره کردیم تا در صورت بروز هر یک از این علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ بتوانید؛ از سایر مشکلات احتمالی دیگر جلوگیری کنید. همان طور گفتیم علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ با علائم خرابی مادر برد یکسان و تقریباً مشابه است و تشخیص اینکه این علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ است یا مادر برد با متخصص این کار است.
شما هم میتوانید نظرات خود را در این زمینه با ما در میان گذارید. اگر با مشکل مشابهی هنگام کار با لپ تاپ مواجه شدهاید، از نحوه حل آن و تجربیات خود با ما صحبت کنید. میتوانید در بخش کامنتها با ما در ارتباط باشید.
کابل فلت چیست؟
کابل فلکس بخش بسیار مهم و جدایی ناپذیر هر گوشی هوشمند یا تبلتی است. در موبایل ها از کابل انعطاف پذیر عمدتاً برای اتصال مادربرد به صفحه نمایش LCD استفاده می شود. این کابل بسیار حساس است.
چگونه بفهمیم کابل فلکس آسیب دیده است؟
بهترین علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ که نشان می دهد کابل فلکس آسیب دیده است؛ خرابی نمایشگر یا قطعی تصادفی آن است.
شایع ترین علل آسیب کابل فلکس چیست؟
از علل شایع آسیب کابل فلکس می توان قرارگیری نامناسب کابل فلکس در دستگاه، کنترل نادرست کابل فلکس، آسیب ناشی از نیشگون گرفتن / فشار روی کابل، استفاده از ابزارهای اشتباه و تماس کابل فلکس با چسب را نام برد.
شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.