• رها فهیمی
    نویسنده: رها فهیمی

می‌دانیم که مادربرد ستون فقرات یک کامپیوتر تلقی می‌شود. تا زمانی که مادربرد کامپیوتر شما دست نخورده باشد، حتی اگر مشکلی برای کامپیوترتان ایجاد شود، معمولا می‌توانید راه حل‌های خوبی را با هزینه‌ای معقول برای آن پیدا کنید. از طرف دیگر، تعمیر یا تعویض مادربرد معمولا می‌تواند بسیار گران قیمت باشد.

یک سری ابزارهای تخصصی از جمله میکروسکوپ، اسیلوسکوپ دیجیتال، مولتی متر دیجیتال و ایستگاه جریان هوای داغ وجود دارد که هنگام خرابی مادربرد برای تعمیر آن نیاز خواهید داشت. این ابزارها اهمیت فراوانی داشته و می‌توانند کار شما را سریع‌تر به جلو هدایت کنند. تخصص داشتن در زمینه لحیم کاری میکرو هم می‌تواند مهم باشد.

تعمیر سطح قطعات در مادربرد سبب می‌شود زمانی که هزینه تعمیر مادربرد زیاد عنوان شده و اقلام کوچک‌تر لحیم شده به برد مانند خازن‌ها، مقاومت‌ها یا تراشه‌های BGA هم با هزینه‌های کمتری تهیه می‌شود. اهمیت ماجرا تنها در زمینه در اختیار داشتن ابزارهای مناسب برای تعمیر نیست، بلکه داشتن نقشه‌ای از مادربرد، آن‌هم از جانب سازنده برای تعیین اینکه چه چیزی دقیقا معیوب سات، می‌تواند مهم باشد.

شما برای به‌دست آوردن شماتیک صحیح از سطح برد، ممکن است که روند سختی را طی کنید؛ چرا که این امر توسط سازنده‌ها روز به روز سخت‌تر شده است. این بدان دلیل است که تولید کنندگان سعی می‌کنند که اطلاعات کمتری از پیچیدگی مادربرد خودشان ارائه کنند.

خرابی مادربرد


لزوم تعمیر هنگام خرابی مادربرد

حقیقت ماجرا این است که کمپانی‌ها از تعمیر دستگاه توسط تکنسین‌ها هیچ گونه درآمدی کسب نمی‌کنند و همواره دوست دارند که هنگام بروز چنین مشکلاتی، کاربر آن مادربرد را کنار گذاشته و مادربرد جدیدی را خریداری کنند.

حق تعمیر در سال‌های اخیر به‌عنوان حقوق غیر قابل انکار در زندگی، آزادی و جستجوی خوشبختی عنوان شده است و حتی کمپانی‌های بزرگی مانند اپل هم ناچارا و با فشار مقامات به این سمت و سو حرکت کرده‌اند.

مصرف کنندگان مدرن، در سطوح مختلف واکنش معناداری نسبت به این موضوع نشان می‌دهند. آن‌ها به مفهوم مالکیت و حفظ حریم خصوصی توسط کرده و اقتصاد شخصی و پایداری محیطی هم در این رابطه تاثیر گذار است.

امیدواریم تا قبل از اینکه نیاز به تعویض یا تعمیر یک برد سیستم داشته باشید، این مقاله را مطالعه کنید. چرا که چندین کار بسیار ساده وجود دارد که می‌توانید برای افزایش عمر مادربرد خود انجام دهید. در ادامه قصد داریم فهرستی را آماده کنیم که دلایل خرابی مادربرد را بررسی کرده و می‌تواند پیشنهاداتی هم برای جلوگیری از این خرابی‌ها را ارائه کند.

بیشتر بخوانید: ارتقا رم لپ تاپ لنوو با چند راهکار ساده

متخصصین این حوزه احتمالا دلایل بیشتری را می‌شناسند که ممکن است در خرابی مادربرد تاثیرگذار باشد. یک سری راهکارهای ساده‌تر هم وجود دارد که در انتهای مقاله به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. پس با ما همراه شوید.

خرابی مادربرد


  • نوسانات الکتریکی

موج الکتریکی یک انفجار کوتاه مدت انرژی در مدار الکتریکی است. این می‌تواند ناشی از لوازم برقی، مشکلات سیم کشی برق، مشکلات سرویس برق در خارج از خانه یا نتیجه برخورد رعد و برق باشد که البته احتمال کمتری دارد. رعد و برق می‌تواند خرابی مادربرد از نوع Spike/Surge را ایجاد کند و اغلب اوقات هم از طریق کابل کواکسیال، خط تلفن یا درگاه اترنت می‌تواند وارد شود و محافظ برق هم در این زمان دور زده می‌شود.

این تغییر ناگهانی ولتاژ می‌تواند به مدارهای ظریف مادربرد آسیب برساند. به یاد داشته باشید که مادربردها به برق جریان مستقیم یا همان DC متکی هستند.

وصل کردن کامپیوتر به پریز برقی که دارای نوسانات مکرر در خروجی برق است، ممکن است که آسیب‌های جبران ناپذیری را به مادربرد شما برساند. اگرچه، گاهی اوقات هم ممکن است که این آسیب فوری قابل مشاهده نباشد و به مرور زمان تاثیرات آن را در عملکرد قطعات مختلف مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش ارتقا هارد لپ تاپ با چند روش ساده

برای محافظت از مادربرد خود در برابر رعد و برق‌های الکتریکی، از یک محافظ برق با کیفیت بالا استفاده کنید تا بتواند این اثرات را خنثی کند. یک سری محافظ‌های از نوع APC وجود دارند که ما خرید آن را به شما توصیه می‌کنیم. توجه داشته باشید که قطعات الکترونیکی مانند مادربرد این روزها بسیار گران قیمت هستند و یقینا خریدن یک محافظ خوب می‌تواند ارزش حفاظت از آن را داشته باشد.

خرابی مادربرد

محافظ‌ها معمولا باید هر پنج تا ده سال یک بار بسته به برند و مدلی که استفاده می‌کنید، تعویض شوند. این موضوع هم در خرابی مادربرد اهمیت دارد که ضمانت نامه‌ای برای پوشش لوازم الکترونیکی خود در صورت آسیب داشته باشید.

وقتی که صحبت از برخورد رعد و برق به مادربرد به میان کشیده می‌شود، چیز زیادی نمی‌تواند برای محافظت از دستگاه شما در برابر قدرت ناب مادر طبیعت وجود داشته باشد. در صورت بروز آسیب، می‌توانید محافظ را کنار گذاشته و از گارانتی کمک بگیرید. گارانتی‌های شرکتی معمولا تا یک مبلغ مشخص را می‌توانند پوشش دهند. با این حال، اگر کارت گارانتی را نگه نداشته یا محصول خود را ثبت نکرده باشید، این مزیت از شما سلب خواهد شد.


  • گرد غبار یا موی حیوانات خانگی

گرد و غبار، موهای حیوانات خانگی و زباله‌های خارجی می‌توانند یک قاتل حتمی برای مادربرد شما باشند. در فروشگاه‌های کامپیوتری، حتما دیده‌اید چندین مورد فن و هیت سینک به گرد و خاک آغشته شده و زباله‌های زیادی روی آن‌ها وجود دارد.

بیشتر بخوانید: بهترین مادربرد DDR3؛ معرفی جمعی از بهترین‌ها

وقتی چنین چیزی در دستگاه شما جمع شوند، شروع به مسدود کردن گردش هوا کرده و دستگاه را از خنک سازی اصولی باز خواهند داشت. این موضوع می‌توانند سبب خرابی مادربرد شود. این‌ها مانند چربی‌های مضری هستند که شریان‌های بدن انسان را مسدود کرده و باعث حملات قلبی می‌شوند. اکثر کامپیوترها با جذب هوای خنک از اطراف کامپیوتر و تخلیه هوای گرم خود را خنک سازی می‌کنند.

خرابی مادربرد

اگر فن‌ها قادر به حرکت دادن هوا در داخل دستگاه شما نیستند، باید حتما به این موضوع توجه کرده و آن‌ها را جایگزین کنید. اگر یک کامپیوتر رومیزی دارید، توصیه می‌کنیم که آن را به جای گذاشتن روی زمین، بالای میز خود قرار دهید. اگر میزتان دارای یک جایگاه ویژه برای گذاشتن کیس است، اطمینان حاصل کنید که داخل آن تهویه به مشکل نمی‌خورد.

همین نکات ساده هستند که کمک می‌کنند گرد و غبار راهی به سمت داخل کیس شما نداشته باشند. اگر به‌صورت دور‌ه‌ای اقدام به تمیز کردن مادربرد خود کنید، این مشکلات می‌تواند کمتر برای مادربرد شما روی دهد.


  • دود سیگار و عطرها

قطرات حاصل از دود سیگار برای سلامتی شما و همچنین برای سلامت کامپیوترتان مضر است. دود سیگار هنگامی که با گرد و غبار ترکیب می‌شود یک ماده چسبناک در داخل کیس درست خواهد کرد. علاوه بر دود سیگار، سایر آئروسل‌ها مانند اسپری مو یا عطر نیز می‌توانند همین اثر گذاری را در خرابی مادربرد داشته باشند.

به یاد داشته باشید هر چیزی که در هوا شناور است، در صورت روشن شدن دستگاه‌تان به داخل راه پیدا خواهند کرد. همه این اقلام، باقیمانده‌های چسبناکی دارند که بر جای گذاشته و اجازه می‌دهند که گرد و غبار و سایر زباله‌های خارجی در آن‌ها جمع شوند.

بیشتر بخوانید: مشکلات صفحه نمایش لپ تاپ + روش‌های حل آن‌ها

تمیز کردن این مواد هم بسیار سخت بوده و توصیه می‌کنیم که یک برنامه دوره‌ای برای پاکسازی سریع‌تر این موارد داشته باشید. داخل کامپیوتر را با دقت تمیز کرده و در آینده هم این مواد را از آن دور نگه دارید.

خرابی مادربرد


  • مسائل گرمایشی

اگر چندین عملیات به‌طور همزمان انجام شده و منبع تغذیه به‌طور مداوم در حداکثر میزان خروجی کار کند، ممکن است که گرمای بیش از حدی برای مادربرد رخ دهد. توصیه می‌شود که در صورت انجام بازی، رندر ویدیو، تماشای فیلم و غیره به کامپیوتر خود به‌صورت دوره‌ای استراحت دهید تا خنک شود.

در برخی از موارد ممکن است که به دلیل نوسانات منبع تغذیه یا یکی از قسمت‌های مدار مادربرد، گرمای بیش از حد رخ دهد. از قضا استفاده از لپ تاپ در دامان خود یا روی سطح نرم دیگر می‌تواند ورودی‌ها و اگزوز فن‌ها را بپوشاند. با تمیز نگه داشتن حوضچه‌های فن، استراحت دادن به رایانه پس از استفاده زیاد، استفاده از لپ تاپ در اتاق خنک‌تر خانه و همچنین استفاده از آن روی یک سطح سخت سرد می‌تواند از گرمای بیش از حد آن جلوگیری کند.

نرم افزار نظارت بر دما را می‌توان برای نظارت بر دمای کامپیوتر شما به‌صورت داخلی نصب کرد. چند نرم افزار رایگان هم وجود دارند که برای جلوگیری از خرابی مادربرد می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: هر آنچه که لازم است درباره تعویض باتری لپ‌ تاپ بدانید

برنامه‌های Speccy، HW Monitor و Core Temp در این زمینه قابل استفاده هستند و اگر دستگاه شما بیش از حد گرم شود، ممکن است وقت آن رسیده باشد که قطعات داخلی را تمیز کنید و در برخی از موارد، خمیر حرارتی جدیدی روی سی پی یو یا جی پی یو اعمال کنید تا گرما از تراشه‌هایی که گرما را تولید می‌کنند، به هیت سینک منتقل شوند. این موارد کم کم علائم خرابی مادربرد را از کامپیوتر شما دور خواهد کرد.

خرابی مادربرد


  • ضربه تصادفی به مادربرد

ضربه تصادفی به مادربرد شما می‌تواند باعث آسیب شدید به مدارها شود که ممکن است همین مورد هم دلیل خرابی مادربرد باشد. من بارها دیده‌ایم که مادربردها بلافاصله به‌دلیل ضربه ناشی از سقوط از کار می‌افتند. معمولا وارد شدن ضربه سبب می‌شود که قسمت‌هایی از برد به همدیگر برخورد کرده و در نتیجه یک اتصال کوتاه به زمین ایجاد شود.

آسیب ناشی از این دلیل هم بسیار شایع است. دقت داشته باشید که وجود هر نوع مایع هم می‌تواند باعث بروز مشکلاتی شود. معمولا هر نوع مایعی می‌تواند دلیل خرابی مادربرد باشد. از آب تازه و آب شور گرفته تا موادی مانند نوشیدنی‌های انرژی‌زا، چای شیرین و موارد دیگر می‌توانند آسیب زا باشند.

این مواد هنگام تماس با یکدیگر هم مایعات غلیظ‌تری را می‌توانند ایجاد کنند. موادی مانند شیر هم بدترین میزان تاثیر را روی قطعات مادربرد خواهد داشت. میزان ریزش این مایعات هم بسیار مهم هستند و سبب می‌شوند که مادربرد شما فورا ساقط شود. آب همچنین می‌تواند به تراشه‌های مختلف روی مادربرد هم آسیب برساند و باعث از کار افتادن آن خواهد شد.

بیشتر بخوانید: تفاوت سری های مادربرد ایسوس + بررسی سری های مختلف

اگر چیزی در لپ تاپ خود ریختید، آن را هیچگاه دوباره روشن نکنید. در عوض می‌توانید فورا مادربرد خود را برای تمیز کردن به تعمیرگاه‌های واجد شرایط و تخصصی ببرید. به یاد داشته باشید که ترفند استفاده از برنج هم ممکن است که رطوبت را جذب کند، اما روی محفظه‌های رسانا هیچ گونه تاثیری نخواهد گذاشت.

خرابی مادربرد


  • نقص موجود در طراحی سازنده

مادربردها به‌صورت انبوه تولید می‌شوند و احتمال بروز نقص در ساخت آن وجود دارد. مادربردهای ارزان قیمت نیز سریع‌تر از کار می‌افتند. خازن‌های نصب شده ممکن است که معیوب باشند و حتی مشکلات سخت‌تری را ایجاد کنند. معماری باس هم ممکن است که به اشتباهی مهندسی شده باشد و همین می‌تواند مشکلاتی را در خنک کننده‌ها ایجاد کند.

اکثر مادربردها دارای گارانتی هستند، بنابراین در صورت بروز مشکلات در طول دوره گارانتی، شرکت سازنده باید هزینه‌ها را بپردازد، اما این اغلب تنها یک سال پشتیبانی را فراهم می‌کند و البته مشکلات ایجاد شده توسط خود کاربر را پوشش نمی‌دهد.

گاهی اوقات سازندگان به طرح‌های معیوب اعتراف می‌کنند، اما معمولا هم مجبور نیستند که این کار را انجام دهند. معمولا تعمیرگاه‌های کامپیوتر می‌توانند تشخیص دهند که آیا مشکل شناخته شده‌ای وجود دارد یا خیر. چرا که یک سری مشکلات معمولا به‌صورت یکسان برای کاربران زیادی برای یک برند و یک مدل خاص رخ می‌دهد و این افراد می‌توانند تشخیص درستی در زمینه خرابی مادربرد داشته باشند.

بیشتر بخوانید: بهترین مادربرد ایسوس؛ معرفی بهترین‌ها

ما شاهد برخی از گرایش‌های مربوط به نسل‌های خاصی از رایانه‌ها هستیم و این تنها با یک سازنده مطرح نبوده است. گاهی اوقات این نقص‌های سازنده برای سال‌ها مشخص نمی‌شود، اما بر اساس بحث‌هایی که وجود داشته است، در اینترنت به شکل آشکارتری می‌توانید آن‌ها را پیدا کنید.

خرابی مادربرد


  • فرسودگی طبیعی مادربرد

مادربردها در نهایت خراب می‌شوند و حتی اگر چیز دیگری قبلا آن را خراب نکرده باشد، این تاریخ انقضا همواره برای مادربرد محفوظ است. این یک واقعیت است و ما با یک برد مدار الکتریکی روبرو هستیم و مثل همه قطعات دیگر طول عمر محدودی دارد. برخی از مادربردهای خوب اگر به درستی از آن‌ها مراقبت شود، حدود پنجاه هزار ساعت زمان کار یا حتی بیشتر را در اختیار شما قرار می‌دهند.

هنگامی که آن‌ها به‌ طول عمر مفید خود رسیدند، از کار می‌افتند و ممکن است مجبور شوید که آن را جایگزین کرده یا کامپیوتر خود را کلا تغییر دهید. خبر خوب ماجرا این است که وقتی از دلیل خرابی مادربرد ها آگاه هستید، می‌توانید به سراغ یک سری اقدامات پیشگیرانه و مقدماتی رفته و اجازه ندهید که مادربرد شما زودتر خراب شود.

شما به راحتی می‌توانید تاثیرات منفی اطراف مادربرد را کاهش داده و اجازه ندهید که آن‌ها به همین زودی‌ها خراب شوند. مادربرد به دلایل زیادی ممکن است در معرض خرابی قرار داشته باشند. اگرچه، شما با مقصرین رایج آشنا شده و دانستید که چه مواردی ممکن است که موجب خرابی مادربرد شما شود.

آشنایان به صنعت کامپیوتر می‌دانند که دو عامل گرما و گرد و خاک همواره دشمن اصلی قطعات الکترونیکی است و شما با دور کردن این موارد، خیلی بیش‌تر از زمان تعیین شده می‌توانید از مادربرد خود استفاده کنید. برخی از مشکلات مادربردها اجتناب ناپذیر هستند و ممکن است که بسته به مدل کامپیوتر شما، با احتمال متفاوتی دچار مشکلاتی شوند.

خرابی مادربرد


علائم مهم خرابی مادربرد

حال ممکن است کاربران این سوال را داشته باشند که ما از کجا باید مطمئن شویم که مادربرد خراب شده است؟ تشخیص یک مادربرد خراب با سایر اجزایی که دچار مشکل شده است، می‌تواند دشوار باشد. این مشکل بدان دلیل است که تمام اجزای یک کامپیوتر به مادربرد وصل شده‌اند.

بنابراین، اگر در دیدن صفحه نمایش مشکل دارید، ممکن است که یا کارت گرافیک‌تان دچار مشکل شده باشد، یا اینکه با خرابی مادربرد مواجه باشید. با این حال، برخی از نشانه‌های خاص‌تری هم وجود دارد که خرابی مادربرد را تایید خواهد کرد. این موارد شامل خاموش شدن تصادفی سیستم، روشن شدن تمام اجزای کامپیوتر بدون نمایش تصویر زنده روی صفحه و همچنین کار کردن برخی از اجزای مادربرد هستند.


تشخیص خرابی مادربرد

تشخیص اینکه یک مادربرد دچار مشکل شده است، باز هم چندان ساده نیست. اگرچه، ابزارهایی تخصصی برای تعیین اینکه آیا یک جز خاص از مادربرد دچار مشکل شده است یا خیر، وجود دارد. ساده‌ترین روش برای تعیین اینکه کدام قطعات آسیب دیده است، یک تست ساده خواهد بود.

بیشتر بخوانید: قفل شدن لپ تاپ لنوو + راه حل رهایی از آن

با این حال، این کار مستلزم داشتن یک کامپیوتر دوم یا حداقل قطعات اضافی است. روش این کار هم احتمالا تاکنون به ذهن‌تان آمده است. شما در این روش کافی است که قطعات را با یک قطعه دیگر تعویض کرده و ببینید که آیا مشکل پابرجا است یا خیر. به‌طور مثال، اگر کامپیوتر شما مدام خاموش می‌شود، این روال را برای پاور یا همان منبع تغذیه کامپیوتر خود انجام دهید.

خرابی مادربرد

یا اینکه اگر صفحه نمایش کامپیوتر شما روشن نمی‌شود، کارت گرافیک متصل به مادربرد را درآورده و از یک کارت گرافیک دیگر استفاده کنید. در این هنگام می‌توانید تشخیص دهید که آیا کارت گرافیک خراب است یا خیر. همین روال را برای دیگر قطعات مادربرد هم می‌توانید تکرار کنید.

اگر با عوض کردن قطعات مشکل همچنان پا بر جا بود، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که خود مادربرد دچار مشکل شده است. حال روش‌هایی هم وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را تکرار کرده و از خراب شدن مادربرد خود جلوگیری کنید. در ادامه به این روش‌ها اشاره خواهیم کرد.


جلوگیری از خرابی مادربرد

برای این منظور شما تنها باید چند مرحله ساده را انجام دهید. در حالی که یک مادربرد ممکن است به هر حال به‌دلیل گذشتن تاریخ انقضا دچار خرابی شود، یک سری شرایط پیش بینی نشده هم وجود دارد که شما عملا نمی‌توانید کار خاصی انجام دهید. می‌توانید یک سری اقدامات احتیاطی ساده را انجام داده و بیشتر از مادربرد خود مراقبت کنید.

ابتدا اطمینان حاصل کنید که کامپیوتر شما در مکانی ثابت قرار دارد و در این محل، ضربه‌ای به آن وارد نشده و احتمال ریختن مایع روی آن هم وجود ندارد. در مرحله دوم، اگر هر گونه تعمیر و نگهداری را روی سیستم خود انجام می‌دهید که مادربرد را در معرض دید قرار می‌دهد، حتما از یک مچ بند ضد الکتریسیته ساکن استفاده کنید.

خرابی مادربرد

به جای آن می‌توانید قبل از کار در کامپیوتر با لمس یک جسم فلزی زمین شده، الکتریسیته ساکن را تخلیه کنید. راهکار سوم هم تمیز نگه داشتن مادربرد است. باید مادربرد شما عاری از هر گونه گرد و غباری باشد. اگرچه، برخی از تولید کنندگان کامپیوتر به کاربران اجازه نمی‌دهند که کیس را در طول دوره گارانتی باز کنند.

در نهایت، شما با کمک یک محافظ برق با کیفیت می‌توانید از خرابی مادربرد خود در اثر نوسانات برق هم جلوگیری کنید. حتما می‌دانید که لپ تاپ‌ها هم بر پایه مادربرد کار می‌کنند و شما یک سری راهکارهای خوب هم برای محافظت از مادربرد خود در لپ تاپ می‌توانید داشته باشید.


لپ تاپ‌ها

مادربردهای لپ تاپ بیشتر از مادربردهای رومیزی در معرض آسیب هستند. اگرچه، این مادربردها بیشتر تمایل دارند که تمیزتر بمانند، اما به دلیل کوچک بودن بدنه، آن‌ها بیشتر در معرض گرما قرار می‌گیرند. همچنین، از آن‌جایی که کامپیوترها مرتبا جا به جا می‌شوند، احتمال بیشتری هم وجود دارد که آن‌ها در معرض ضربه قرار داشته باشند.

بیشتر بخوانید: خراب شدن کیبورد لپ تاپ و دلایل مهم آن

هنگام حمل و نقل لپ تاپ‌ها، استفاده از قاب‌هایی که برای آن‌ها طراحی شده است، مهم بوده و از برخورد نیروهای بی حرکت به لپ تاپ جلوگیری می‌کند. همچنین بسیاری از لپ تاپ‌ها هم دارای دریچه‌هایی در پشت و پایین هستند. از آن‌جایی که خنک کردن داخل لپ تاپ‌ها با توجه به فضای محدود بسیار دشوارتر است، اطمینان از رفع انسداد آن‌ها در حین کار روی لپ تاپ می‌تواند بسیار مهم باشد.

خرابی مادربرد

کافی است که مکان این دریچه‌ها را یاد گرفته و اطمینان حاصل کنید که هنگام کار آن‌ها را از حالت انسداد خارج می‌کنید و مادربرد لپ تاپ حتما باید به‌طور موثر در معرض خنک سازی قرار داشته باشد.

لپ تاپ‌ها دستگاه‌های حساس‌تری هستند و هزینه بیشتری هم هنگام خرابی روی دست کاربر می‌گذارند. بنابراین، بهتر است که بیشتر از یک رایانه شخصی به تمیزی و نکات ایمنی آن توجه داشته باشید.


سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم که شما را با دلایل خرابی مادربرد آشنا کرده و راهکارهایی را در زمینه جلوگیری از خرابی عنوان کنیم. عواملی مانند گرما و گرد و غبار بیشتر می‌توانند پیش زمینه‌هایی برای خرابی مادربرد باشند و با یک سری راهکارهای ساده محافظتی می‌توانید سلامت مادربرد خود را تضمین کنید.

برخی از عوامل را هم نمی‌توان پیش بینی کرد و گاهی اوقات هم به پایان رسیدن عمر یک مادربرد می‌تواند دلیلی برای کنار گذاشتن آن باشد. شما هم می‌توانید نظرات خود را در این زمینه با ما در میان گذاشته و از تجربه‌ها و چالش‌های خود با مادربردتان برای ما بگویید. در بخش کامنت‌ها با ما همراه شوید.

شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.