• رها فهیمی
    نویسنده: رها فهیمی

مقایسه کارت گرافیک amd و nvidia از تمام جواتب به شما کمک می کند که یک انتخاب بهینه و درست داشته باشید؛ در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

اگر در دنیای بهترین کارت‌های گرافیک یک چیز درست باشد، این است که نبرد بین کارت‌های گرافیک AMD و انویدیا هرگز به پایان نخواهد رسید. حال که انویدیا کارت‌های گرافیکی Ampere خود را روانه بازار کرده است و AMD نیز در آستانه عرضه سری Big Navi Radeon RX 6000 خودش است، جنگ گرافیک به داغ‌ترین لحظات خودش خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: مقایسه هارد اکسترنال وسترن و توشیبا؛ کدام معتبرتر است؟

اگرچه چنین بحث‌هایی در توییتر مسلما جالب است، اما تصمیم‌گیری در مورد خرید هرکدام از این کارت‌های گرافیک، می‌تواند برای مصرف کننده یک دغدغه اساسی باشد. به هر حال شما قرار است پول هنگفتی را برای یک کارت گرافیک که جز مهمی از قطعات کامپیوتر است؛ بپردازید و همین دلیلی محکمی بر این خواهد بود که از بین این دو، بهترین انتخاب خود را انجام دهید. به هر حال، هیچ کس در واقع به جنگ این دو برند نیازی ندارد، اما مردم برای حل نیازهای خودشان مخصوصا در جامعه امروزی، به یک کارت گرافیک قابل اطمینان نیازمند هستند.

مقایسه کارت گرافیک انویدیا و AMD


مقایسه کارت گرافیک‌های Nvidia و AMD از لحاظ:

  • قیمت
  • کارایی
  • انحصار و ویژگی‌ها
  • کدام یک بهتر است؟ AMD یا Nvidia

در حال حاضر، بازار کارت گرافیک در ابتدای سال ۲۰۲۱ کمی متعادل است و به‌خصوص با عرضه اخیر Nvidia GeForce RTX 3090 به‌عنوان کارتی که توسط انویدیا به‌عنوان یک کارت گرافیک برای تجربه 8K بازی‌ها روانه بازار شد، حتی اگر عملکرد مطلوبی هم نداشته باشد، شرایط را تا حد زیادی متعادل کرد. در این مرحله، نزدیک‌ترین چیزی که AMD در حال حاضر به آن می‌بالد، Radeon RX 5700 XT است که حتی نمی‌تواند کارت گرافیک RTX 2070 Super را تصاحب کند، چه برسد به اینکه در حد و اندازه‌ی RTX 3080 تازه منتشر شده، عمل کند.

همچنین بخوانید: کارت گرافیک انویدیا GeForce RTX 3090؛ بررسی، مشخصات و قیمت

با این وجود، این روند یقینا طولانی نخواهد بود، چرا که AMD خودش را برای ورود به نسل بعدی کارت گرافیک خود یعنی Radeon RX 6000 آماده می‌کند که مجهز به Big Navi است. فقط زمان مشخص خواهد کرد که آیا کارت گرافیک‌های جدید AMD برای خنثی کردن برتری انویدیا در پایان کافی خواهد بود یا خیر. اگر چنین باشد، AMD نیز مانند اینتل که با تراشه‌های رایزن خود پس از چندین نسل به آن رسید، به این موقعیت دست خواهد یافت.


مقایسه کارت گرافیک amd و nvidia از نظر قیمتی

مقایسه کارت گرافیک انویدیا و AMD

به‌طور سنتی، کارت های گرافیک AMD همیشه به‌عنوان مقرون‌به‌صرفه‌ترین کارت گرافیک بازار شناخته می‌شده است و این امر تا به امروز تا حدی صدق می‌کند. در حال حاضر و به‌خصوص در میان رده، AMD دارای کارت گرافیک‌هایی مانند Radeon RX 5500 XT است که عملکردی عالی را با قیمت ۵ میلیون تومانی (۱۹۹ دلار) ارائه می‌کند. اگر بودجه‌ی شما در چنین سطحی باشد، با استفاده از این کارت گرافیک AMD که مجهز به VRAM است، می‌توانید بازی‌هایی با مشخصات گرافیکی بالاتر را اجرا کرده و عملکرد بهتری را از آن‌ها شاهد باشید. این عملکرد حتی بهتر از کارت گرافیک GTX 1650 معادل انویدیا خواهد بود.

با افزایش قیمت در کارت گرافیت‌های رده بالا، همه چیز تغییر پیدا می‌کند. به‌عنوان مثال اگر به AMD Radeon RX 5700 XT و Nvidia GeForce RTX 2060 Super نگاهی بیندازید، اساسا عملکردی معادل با همان قیمت و در هر دو حالت دریافت خواهید کرد، اما با کارت گرافیک انویدیا از ویژگی‌های قوی‌تری می‌توانید برخوردار شوید که از جمله‌ی آن‌ها می‌توانیم به ردیابی اشعه و DLSS اشاره کنیم.

همچنین بخوانید: ۱۰ روش ساده برای پیدا کردن مدل کارت گرافیک در هر سیستمی که دارید

این دو کارت گرافیک در بسیاری از بازی‌ها نرخ 1440p را ارائه می‌دهد که کاملا نشان دهنده‌ی یک بازار سالم در این زمینه است. با این وجود، بدون DLSS، انویدیا در عناوینی که از این فناوری پشتیبانی می‌کنند، عملکرد چشمگیری پیدا می‌کند و خرید Radeon RX 5700 XT برای شما کمتر توصیه خواهد شد. مگر اینکه در بازی‌های خاصی که شما بازی می‌کنید، این کارت گرافیک عملکرد بهتری داشته باشد.


مقایسه کارایی و عملکرد در کارت گرافیک ای ام دی و انویدیا

مقایسه کارت گرافیک انویدیا و AMD

در حال حاضر، انویدیا کارت گرافیک قدرتمندتری نسبت به AMD تولید می‌کند و AMD حتی به‌سختی می‌تواند یک رقیب کامل برای انویدیا باشد. AMD در حال حاضر چیزی در بازار ندارد که حتی در فاصله قابل توجه کارت‌های قدرتمند انویدیا قرار بگیرد.

اگر می‌خواهید بهترین بازی‌های رایانه‌ای را با کیفیت 4K تجربه کنید و نرخ فریم ۶۰ فریم در ثانیه به بیشتر را نیز تجربه کنید، در اصل تنها انتخاب شما انویدیا خواهد بود. با این وجود، این روند در حال تغییر است و به‌زودی هم این اتفاق رخ خواهد داد.

همچنین بخوانید: آشنایی با کارت گرافیک اکسترنال

در رویداد رونمایی از AMD Ryzen 5000، لیسا سو، مدیرعامل AMD، روی صحنه آمد تا پردازنده‌های آینده این شرکت را به نمایش گذارد. با این حال، در پایان این رویداد، او به طعنه از سری Radeon RX 6000 نیز سخن به میان آورد و با اشاره به عملکردی که می‌توانید از چنین ترکیبی انتظار داشته باشیم، از یک سری مسائل صحبت کرد.

اگر اعتقادی به این تمسخرها داشته باشید، AMD باید بتواند بازی‌های 4K را هم تراز با RTX 3080 اجرا کند، اما مطمئنا تا زمانی که مورد تست واقع نشوند، چیزی نمی‌توان گفت.

در کارت‌های میان‌رده، همه چیز به مراتب قابل دسترس‌تر است. در سال ۲۰۲۰ شما می‌توانید کارت گرافیکی تهیه کنید که بازی‌های سطح بالای AAA را روی PC با تنظیمات 1080p اجرا می‌کند و شما حدود ۶ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان (۲۵۰ دلار) برای آن پرداخت می‌کنید. این همان چیزی است که با کارت گرافیکی مانند Nvidia GeForce GTX 1660 یا AMD Radeon RX 5600 XT می‌توانید تجربه کنید.

اگر می‌خواهید آثاری همچون League of Legends یا World of Warcraft را تجربه کنید، می‌توانید چنین کاری را با چیزی مانند Geforce GTX 1650 یا Radeon RX 1650 با قیمتی در حدود ۴ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان (۱۷۰ دلار) انجام دهید.

در نهایت، اگر می‌خواهید بازی‌های AAA را با کیفیت 1440p و بدون هیچ گونه کم و کاستی انجام دهید، هر دو شرکت سازنده‌ی انویدیا و AMD که می‌توانیم آن‌ها را به ترتیب تیم سبز و تیم قرمز قلمداد کنیم، به ترتیب با RTX 2070 Super و Radeon RX 5700 XT گزینه‌های خوبی را در اختیار دارند.

همچنین بخوانید: آموزش آپدیت درایور کارت گرافیک در ویندوزهای ۱۰ و ۷

در دسترس بودن گستره کارت‌های گرافیکی که می‌توانند پیکسل‌ها را در این وضوح و با قیمت مناسب در اختیار مخاطبین خود قرار دهند، دسترسی به بازی‌های رایانه‌ای را بسیار بیشتر از گذشته کرده است و ما قطعا امیدوار هستیم که این نسل بتواند همان را برای بازی‌های 4K در کامپیوتر نیز تکرار کند.

این موضوع مخصوصا زمانی اهمیت پیدا می‌کند که پلی‌استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس درست در جایگاهی قرار دارند که بسیار کمتر از یک رایانه شخصی گیمینگ گران قیمت، برای کاربر هزینه دارد.


انحصار و ویژگی‌ها

مقایسه کارت گرافیک انویدیا و AMD

وقتی که صحبت از ویژگی‌هایی فراتر از ارائه بازی می‌شود، انویدیا و AMD رویکردهای بسیار متفاوتی را در پیش می‌گیرند. به‌طور معمول، روش AMD بسیار دوستانه‌تر است، چرا که ویژگی‌ها و فناوری‌هایی را در اختیار می‌گذارد که حتی در کارت‌های گرافیکی انویدیا نیز قابل استفاده هستند. اگرچه معمولا در سیلیکون خود AMD بهترین عملکرد را خواهند داشت.

از طرف دیگر، انویدیا دوست دارد که همه چیز را نزدیک به خودش نگه دارد و ویژگی‌هایی مانند DLSS را ارائه می‌کند که فقط در سیستم‌عامل خود این شرکت کار می‌کنند. تیم سبز سال‌ها است که این کار را انجام می‌دهد و PhysX را می‌توانیم نمونه بارزی از آن بدانیم. در حقیقت، با استفاده از این فناوری اخیر، شما حتی می‌توانید یک کارت گرافیک PhysX اختصاصی در سیستم خود داشته باشید تا از این پس بتوانید از پس محاسبات سنگین نیز بر بیایید.

بیشتر بخوانید: مقایسه مادربرد ایسوس و گیگابایت

با این حال، اخیرا انویدیا تعداد زیادی از ویژگی‌ها را ارائه می‌کند که در خارج از محدوده بازی مفید هستند. این ویژگی‌ها هم به‌عنوان بخشی از برنامه درایور Nvidia Studio و برای بارهای کاری خلاقانه و حرفه‌ای کاربرد دارند و هم برای کمک به افراد در زندگی بعد از ویروس همه گیر کرونا می‌تواند نقش داشته باشد.

از همه قابل توجه‌تر، می‌توانیم به Ampere اشاره کنیم که شما با Nvidia Broadcast می‌توانید آن را دریافت کنید که یک فناوری فوق‌العاده مفید برای همه‌ی انسان‌ها است. با استفاده از این برنامه می‌توانید پس زمینه را در هر برنامه کنفرانس ویدیویی خود و با استفاده از هوش مصنوعی جایگزین کنید. شما با این قابلیت می‌توانید تمام صدای پس زمینه را از میکروفون خود فیتر کرده و هنگام مكالمه شرایط بهتری داشته باشید. بنابراین دیگر نگران بهم خوردن جلسه ۱۰ صبح خود به‌دلیل نوشیدن قهوه و خوردن عجله‌ای صبحانه نخواهید بود و می‌توانید همزمان به خیلی از کارهای خود برسید.

برعکس، AMD هنوز هم با کارت‌های گرافیک اصلی خود تنها روی بازی متمرکز شده است و تمام ویژگی‌های مجموعه نرم‌افزاری FidelityFX که با RDNA معرفی شده‌اند، روی ارائه تجربه بازی بهتر تمرکز دارند. این مورد شامل مواردی مانند وضوح تطبیقی کنتراست (CAS) است که بازی در نمایشگر با وضوح بالاتر را آسان‌تر می‌کند و انسداد محیطی نیز بهتر عمل خواهد کرد.


کدام یک بهتر است؟ AMD یا Nvidia

مقایسه کارت گرافیک انویدیا و AMD

در مورد کارت‌های گرافیک Nvidia و AMD چیزهای زیادی برای عشق ورزیدن به هرکدام از آن‌ها وجود دارد! در پایان، هر دوی این شرکت‌ها برای پیشرفت، به رقابت با همدیگر نیاز دارند و به همدیگر اعتماد دارند. کافی است بگوییم، بحث مقایسه این دو شرکت سازنده کارت گرافیک، ایجاب می‌کند که دلیل اصلی شباهت عملکرد پردازنده‌های گرافیکی Radeon و GeForce را دلیل این امر بدانیم.

همچنین بخوانید: بهترین کارت گرافیک ها برای ماینینگ + چگونه ماینینگ را شروع کنم؟

هر شرکتی تمام تلاش خود را می‌کند تا با مشارکت ذهن شرکت دیگر همگام باشد و این برای ما بسیار خوب است. آن‌ها اساسا برای پول ما مصرف کننده‌ها می‌جنگند و از اشتباهات دیگر یاد می‌گیرند و در نهایت پیشرفت‌های قابل توجهی را در این زمینه وضع می‌کنند.

این خود شما هستید که در مسابقه آتشین بین AMD و Nvidia برنده خواهید شد. اگرچه حقایقی در این وجود دارد؛ به‌طور مثال انویدیا در بازار 4K، هم اکنون بی‌نظیر است. اگر می‌خواهید کامپیوتر شما با صفحه نمایش Ultra HD خود مطابقت داشته باشد، تا زمانی که بتوانید از پس هزینه‌ی آن بر بیایید، بهتر شرط استفاده از کارت گرافیک انویدیا است. از طرف دیگر، اگر بودجه کافی دارید و کارت‌های میان رده را برای کار خود مناسب پنداشته‌اید، کارت گرافیک‌های انویدیا و AMD کاملا یکسان عمل می‌کنند.

مقایسه کارت گرافیک amd و nvidia از نگاه مقداد آی تی؟

ما در این مقاله به مقایسه کارت گرافیک های amd و انویدیا از لحاظ قیمت، کارایی، انحصار و ویژگی‌ها می پردازیم.

کدام کارت گرافیک ارزان تر است؟

به‌ طور کلی، کارت های گرافیک AMD به ‌عنوان مقرون ‌به ‌صرفه ‌ترین کارت گرافیک بازار شناخته ‌شده است.

کدام کارت گرافیک قوی تر است؟

در حال حاضر، انویدیا کارت گرافیک قدرتمندتری نسبت به AMD تولید می‌کند.

شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.