• رها فهیمی
    نویسنده: رها فهیمی

در یک سال گذشته چیزهای زیادی تغییر پیدا کرده است. انزوای جسمی و اجتماعی به یک امر عادی و جدید تبدیل شده است. قرنطینه خانگی و محدودیت‌هایی که از نظر رفت و آمد در جامعه اعمال شده است، نه‌تنها باعث مشکلات روحی بلکه در زمینه‌های کاری نیز اختلال ایجاد کرده است. همین عوامل سبب شده است که تعداد مصرف کنندگان خانگی، از آن‌چیزی که تصور می‌کردیم بزرگ‌تر شود.

از نحوه انجام کار گرفته تا نحوه دسترسی به محتواها؛ تقریبا همه چیز به‌شدت تغییر پیدا کرده است. جهان همچنان درک می‌کند که چگونه باید در چنین دنیایی که محدودیت‌ها آن را احاطه کرده است، به بقای خود ادامه داده و ارتباطات را به گونه خاصی تغییر دهد که مناسب چنین فضایی باشد. اما در این بین صنعتی وجود دارد که رشد گسترده‌ای داشته است و آن‌هم استریم نام دارد.

ابزار موردنیاز برای استریم

آن‌چیزی که ممکن است شما از آن اطلاع نداشته باشید، این است که تعداد رویدادهای استریم از ماه مارس تا آگوست سال ۲۰۲۰، حدود ۳۰۰ درصد افزایش یافته است. این روند همین‌طور ادامه داده و تا به اینجای سال نیز رشد ۹۹ درصدی را تجربه کرده است. با چنین شرایطی می‌توان اعلام کرد که استریم در اوج خود قرار دارد و می‌تواند به یک منبع درآمد عالی برای هر فردی تبدیل شود.

حتما بخوانید: بهترین مانیتور گیمینگ همراه با معرفی ۹ مدل برتر + اصطلاحات رایج

یادگیری کار در زمینه استریم، به یکی از داغ‌ترین مهارت‌ها در چنین روزهایی تبدیل شده و دلایل منطقی هم برای آن وجود دارد. از برندها و موسسات آموزشی گرفته تا تولید کنندگان محتوای ویدیویی، در این زمینه کار می‌کنند. وبلاگ نویسان مشهور، مشاهیر، نوازندگان و خلاصه هر کسی که چیزی برای عرضه داشته باشد، می‌تواند در این زمینه فعالیت کند. تقریبا همه می‌خواهند کرد که از قابلیت استریم برای زمینه کاری خودشان استفاده کنند.

اما سوال اینجاست که چگونه؟ چه ابزارهایی برای راه‌اندازی یک سرویس استریم زنده موردنیاز است و چگونه می‌توان به‌صورت با کیفیت در این عرصه به فعالیت پرداخت؟

یک اتصال اینترنتی پایدار با پهنای باند بالا و استفاده از جدیدترین گوشی هوشمند، می‌تواند برای شما کافی باشد. البته اگر می‌خواهید که کیفیت استریم‌های زنده خود را به سطح کاملا جدیدی برسانید، می‌توانید ابزارهای بسیار بیشتری هم تهیه کرده و کم کم خود کار خود را گسترش دهید. 

ابزار موردنیاز برای استریم

ما در این مطلب قصد داریم که به سراغ بهترین ابزارهای استریم رفته و آن‌ها را به شما معرفی کنیم. قبل از آن، بیایید ابتدا به‌صورت کامل با مفهوم استریم آشنا شویم.


ابزار مورد نیاز استریم زنده چه چیزهایی است؟

ابزار استریم زنده، به هر نرم افزار یا سخت افزاری گفته می‌شود که به کاربر کمک می‌کند تا به‌صورت زنده و از بستر ویدیویی، اقدام به راه‌اندازی سیستم پخش ویدیویی کند. اکنون، سیستم‌ عامل‌هایی محبوبی در این زمینه در دسترس قرار دارند که می‌توانیم به یوتیوب، فیس بوک، اینستاگرام، لینکدین یا هر پلتفرم دیگری اشاره کنیم.

هرکدام از این پلتفرم‌ها ویژگی‌های خاص خودشان را دارند و بهترین ابزار استریم زنده برای شما، آن موردی است که فیلم‌های شما را با کیفیت عالی و بسیار حرفه‌ای بتواند به نمایش گذارد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با ابزارهای مهم راه‌اندازی یک استریم زنده آشنا کنیم.

حتما بخوانید: بهترین بازی های آنلاین اندروید، لیست پر دانلودترین های جهان

بهترین تجهیزات برای راه‌اندازی استریم

ابتدا قرار است که در مورد ابزارهای ضروری برای راه‌اندازی سیستم استریم صحبت کرده و آن‌ها را بررسی کنیم.

۱. کامپیوتر و گوشی هوشمند

شما به دستگاهی نیاز دارید که برای استریم از آن استفاده کنید. بهترین ابزارها در این زمینه، کامپیوتر یا یک گوشی هوشمند ساده خواهد بود. این کار را می‌توانید حتی با کنسول یا لپ تاپ نیز انجام دهید، اما گوشی و کامپیوتر ابزارهای ساده و کاربردی هستند که در اولویت اول قرار دارند. همه این دستگاه‌ها، کیفیت و سطح راحتی دسترسی را برای شما فراهم می‌کنند.

ابزار موردنیاز برای استریم

اگرچه دسکتاپ به عنوان یک گزینه محبوب برای استریم فیلم‌های زنده محسوب می‌شود، اما یک لپ تاپ قابل حمل، انعطاف پذیری لازم برای استریم از مکان‌های مختلف را داشته و می‌تواند کیفیت بسیار بهتری هم از یک گوشی هوشمند داشته باشد. قابلیت اطمینان و دسترسی پذیری آن نیز بهتر از دستگاه‌های دیگر است.

شما برای پخش فیلم‌های خود، نیازی به یک سیستم مدرن و پیشرفته ندارید. شما تنها باید به دنبال گزینه‌ای باشید که مجهز به چندین پورت USB بوده و حداقل ۸ گیگابایت حافظه رم همراه با درایو SSD داشته باشد. در صورت تمایل، می‌توانید با ارتقا قطعات یاد شده، کیفیت پخش استریم زنده خود را بالا ببرید، اما برای شروع همین موارد کافی هستند. اگر یک مبتدی هستید، احتمالا خرید قطعات مدرن‌تر به کارتان نمی‌آید، چرا که تاثیری روی کیفیت ویدیوهای ابتدایی شما نخواهد داشت.

حتما بخوانید: بهترین بازی های آفلاین اندروید؛ معرفی 9 بازی پرطرفدار

۲. دوربین‌های فیلم‌برداری

خب، اکنون ما قصد داریم که در فیلمی که می‌خواهید پخش کنید، صحبت کنیم. یکی از مهم‌ترین ابزارها که در بین تجهیزات مورد نیاز استریم باید به آن اشاره کنیم، دوربین فیلمبرداری است. با این وجود، به خاطر تنوع بالایی که در بازار دوربین‌ها و البته قیمت بسیار بالای آن‌ها شاهد هستیم، ممکن است که در انتخاب یک گزینه مناسب برای خود دچار چالش شوید.

اگر یک کاربر مبتدی هستید، ما یک دوربین فیلم برداری سطح پایین را به شما پیشنهاد می‌کنیم تا بتوانید کار خود را به سادگی شروع کنید. فضایی که در آن استریم می‌کنید، باید شرایط نوری ایده‌آلی داشته باشد. این موارد کمک می‌کند که کیفیت فیلم شما تا حد زیادی افزایش پیدا کند.

به علاوه، این شرایط نوری مناسب، نیاز به خرید دوربین پیشرفته‌تر را نیز کاهش می‌دهد، چرا که همان‌طور که می‌دانید، دوربین‌ها در نور زیاد همواره بهترین عملکرد خود را به نمایش می‌گذارند و شما هم نیازی نیست که هزینه سنگینی برای دوربین رده بالا پرداخت کنید.

ابزار موردنیاز برای استریم

البته نباید هم انتظار داشته باشید که دوربین سطح پایین خریداری شده، امکانات چندان زیادی در اختیار شما گذارد. به عنوان جایگزین، حتی می‌توانید از گوشی هوشمند خود یا یکسری دوربین‌های اکشن که قیمت پایینی دارند استفاده کنید. کسانی که نیاز به یک دوربین میان رده با کیفیت تصویر عالی دارند، می‌توانند دوربین‌های پروموز را در اولویت خرید خود داشته باشند.

این محصولات ترکیبی از دوربین‌های مصرفی و حرفه‌ای هستند و می‌توانند برخی از کنترل‌های دستی را نیز به شما ارائه دهند. برندهای مختلفی این محصولات را روانه بازار کرده‌اند. به عنوان مثال، می‌توانید از دوربین‌های بدون آینه و DSLR برای این کار استفاده کنید.

سرانجام، به دوربین‌های فیلم برداری حرفه‌ای همراه با اتصالات حرفه‌ای آن می‌رسیم که برای کاربران حرفه‌ای ساخته شده‌اند. این دوربین کیفیت تصویر خارق العاده‌ای حتی در تنظیمات نور کم ارائه می‌دهند و برای هر کاری مناسب خواهند بود. این محصولات کیفیت ساخت بالایی هم دارند و معمولا مستحکم هستند.

این دوربین‌ها برای مدت زمان طولانی دوام خواهند داشت و می‌توانید در طبیعت نیز از آن‌ها استفاده کنید. کنترل دستی در این دوربین‌ها کمک می‌کند که استریم زنده ساده‌ای را تجربه کنید. به عنوان مثال، شما می‌توانید از دوربین‌های EFT، دوربین‌های فیلم برداری حرفه‌ای و موارد دیگر استفاده کنید.

حتما بخوانید: بهترین فیلم های 2021؛ معرفی و دانلود فیلم های پرفروش سال

۳. تجهیزات صوتی برای استریم زنده

شرایطی را تصور کنید که شما در حال استریم زنده هستید و ناگهان تصویر دچار مشکل می‌شود. در این شرایط چه چیزی می‌تواند شما را نجات دهد؟ یقینا جواب شما یک خروجی صوتی پایدار و با کیفیت است. استریم ویدیویی تنها این نیست که یک تجربه تصویری عالی را به مخاطب خود ارائه کنید. شما باید اطمینان حاصل کنید که صدا نیز به خوبی تصویر به مخاطب‌تان می‌رسد.

میکروفون‌های داخلی که در دوربین‌های سطح پایین و گوشی‌های هوشمند وجود دارد، کیفیت صوتی مناسبی را ارائه می‌دهند. شما می‌توانید با یک میکروفون پایه سیمی ۳.۵ میلی متری نیز این کیفیت را بهبود بخشید.

به همین ترتیب، دوربین‌های فیلم برداری حرفه‌ای نیز همراه با یک میکروفون داخلی ارائه می‌شوند و خروجی صوتی با کیفیت متوسط را در اختیار شما می‌گذارند. شما می‌توانید میکروفون‌هایی داشته باشید که با USB متصل می‌شوند، اما کیفیت آن‌ها به اندازه میکروفون‌های پیشرفته‌ای که با پورت ۳.۵ میلی متری متصل می‌شوند، چندان بالا نخواهد بود.

ابزار موردنیاز برای استریم

اگر استریم خود را در یک فضای ثابت برگزار می‌کنید و حرکت زیادی ندارید، می‌توانید تنظیمات بهتری را برای میکروفون خود ایجاد کرده و سر و صدای زیاد را از پس زمینه کاری خود دور کنید. میکروفون‌های خازنی دارای پایه رومیزی هستند که انتخاب خوبی برای چنین شرایطی محسوب می‌شوند.

البته بهترین کیفیت صوتی، توسط میکروفون‌های XLR ارائه می‌شوند. این میکروفون‌ها صدای گرم و دقیقی دارند و افرادی که به دنبال رسیدن به تنظیمات پیشرفته برای استریم خود هستند، می‌توانند از این محصولات استفاده کنند. حتی برخی از آن‌ها، کنترل سخت افزاری درخشانی مانند تارهای صوتی و دکمه‌های مختلف برای جلوه‌های صوتی ویژه را نیز ارائه می‌دهند که دقیقا بنا به خواست و علاقه شما خواهد بود.

۴. ابزار میکس برای استریم زنده

یکی دیگر از ابزارهای مهم هنگام برگزاری یک استریم زنده، میکسر صوتی است. جدا از اینکه این دستگاه‌ها به شما در استفاده از چندین میکروفون و منبع صوتی در استریم کمک می‌کنند، بلکه می‌توانید تنظیم صدای بهتری انجام داده و به قابلیت‌هایی نظیر تنظیم اکولایزر، فشرده سازی و افزایش ولوم صدا نیز دسترسی پیدا کنید. به همین دلیل خروجی بهتری در زمینه صدا خواهید داشت.

حتما بخوانید: لیست کاملی از بهترین سیستم ها برای تدوین فیلم و میکس

اگرچه میکس کردن تنظیمات صوتی در کار استریم اختیاری است و بدون وجود آن هم می‌توانید کار خود را ادامه دهید. اگر می‌خواهید که استریم زنده شما چند دوربین داشته باشد یا اینکه صدای ویدیوی خود را در شرایط ایده آل نگه دارید، باید از تجهیزات لوکس استودیویی برای کارهای میکس استفاده کنید و نمی‌توانید مانند یک کاربر مبتدی آن را نادیده بگیرید.

ابزار موردنیاز برای استریم

سوال این است که شما از چه مرحله‌ای شروع می‌کنید؟ این سوال پاسخ روشنی به تجهیزات مورد نیاز شما خواهد داد، بنابراین کمی تفکر کرده و گزینه‌های مدنظر خود را مرور کنید. اگر می‌خواهید که از حلقه‌های صوتی پی در پی استفاده کنید، می‌توانید با افزایش تعداد پورت‌های ورودی خود شروع کنید. همچنین، با به کار بردن دوربین، می‌توانید زاویه‌های بیشتری با تعدد دوربین ایجاد کنید.

این دوربین‌ها نیاز به میکس ویدیویی و صوتی را در کار استریم شما ایجاد خواهد کرد. شما گزینه‌های متخلفی برای شخصی سازی و اصلاح صدا در اختیار خواهید داشت و می‌توانید هر چیزی را کنترل کنید. بنابراین همه این قابلیت‌ها تنها با یک میکسر صوتی در اختیار شما قرار می‌گیرد.

میکسرهای صوتی دستگاه‌های قدرتمند هستند. شما باید تجهیزات مناسب برای تنظیم دقیق صدای استریم خود را انتخاب کرده و یک تجربه استریم یکپارچه داشته باشید.

حتما بخوانید: بهترین هدست گیمینگ؛ بررسی غول های بازار 2021

۵. انکودرها

در این بخش نمی‌خواهیم مسائل فنی استریم را وارد ماجرا کنیم. به همین دلیل به زبان ساده این موضوع را توضیح می‌دهیم. مبتدیان، می‌توانند با استفاده از انکودرها، جهان کاملا متفاوتی از آن‌چیزی که هستند را به مخاطبین خود ارائه دهند.

با تبدیل فایل‌های ویدیویی خود از یک فرمت به فرمتی دیگر، می‌توانید چنین کاری را انجام دهید. به‌طور مثال، تبدیل فایل‌های ویدیویی RAW از یک دوربین به فایل دیجیتال از طریق انکودرها انجام می‌گیرد و شما باید فایل‌های ویدیویی را فشرده کرده و کیفیت را دست نخورده نگه دارید.

بنابراین، اگر تاکنون هنگام استریم زنده، با مشکلات بافر روبرو شده‌اید، می‌توانید از انکودرها برای کاهش این مشکلات استفاده کنید. شما همچنین می‌توانید وضوح تصویر را با آن‌ها تغییر داده و ویدیویی را تولید کنید که برای تبلت‌ها، گوشی‌های هوشمند یا کامپیوتر مخاطبین سازگار هستند. انکودرها کمک می‌کنند که فایل‌هایی با فرمت قدیمی را به فرمت‌های مدرن تبدیل کنید. بنابراین، تصور می‌کنیم که به اهمیت انکودرها در کار استریم پی برده‌اید. غیر از این است؟

انکودرها به دو دسته‌ سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم می‌شوند.

انکودرهای سخت افزاری

در صورتی که به یک پردازنده اختصاصی برای انکود ویدیو و داده‌های موردنظر در محتوای استریم نیاز دارید، می‌توانید از یک انکودر سخت افزاری استفاده کنید. این انکودرها به طور ویژه برای کارهای رمزگذاری طراحی شده‌اند و قدرت بسیار بالایی دارند. همین امر آن‌ها را برای استفاده کاربران حرفه‌ای، به یک گزینه عالی تبدیل کرده است. اگرچه قیمت آن‌ها بسیار سنگین است، اما نتایجی که در کیفیت کار شما ایجاد می‌کند، ارزش صرف هزینه برایش را دارد.

ابزار موردنیاز برای استریم

برخی از انکودرها به یک باتری و سیستم اتصال 4G LTE مجهز هستند و می‌توانند انتقال فایل‌ها را به‌صورت بی‌سیم و از طریق پهنای باند دوگانه Wi-Fi انجام دهند. این روند کمک می‌کند که امکان استریم زنده از مکان‌های دور از منبع نیز فراهم باشد. براساس نیازی که دارید، می‌توانید از انکودرهای سخت افزاری پرتابل نیز به‌راحتی استفاده کنید. یک انکودر بزرگ‌تر هم برای فضاهای دائمی استریم کاربرد دارد، اما قابلیت‌های بسیار بیشتری هم نسبت به انکودرهای کوچک پرتابل در اختیار دارند.

انکودرهای نرم افزاری

این انکودرها دقیقا مانند سایر برنامه‌های نرم افزاری عمل کرده و می‌توانید به عنوان یک نرم افزار، آن‌ها را روی کامپیوتر دسکتاپ، لپ تاپ یا تقریبا هر دستگاه محاسباتی دیگری از آن‌ها استفاده کنید. سهولت دسترسی آن‌ها، انکودرهای نرم افزاری را به یک گزینه عالی برای استریم کاربران مبتدی تبدیل کرده است.

اگر به سیستم انکودینگ ارزان قیمت با داشتن گزینه‌های سفارشی سازی کامل نیاز دارید، می‌توانید از این نرم افزارها استفاده کنید. Zoom، Periscope، OBS Studio و Wirecast از جمله نمونه‌های محبوب نرم افزاری برای استفاده در استریم زنده هستند.

۶. لوازم جانبی فیزیکی مورد نیاز استریم کردن

اهمیتی ندارد که در ابتدای راه استریم زنده قرار دارید یا اینکه هم اکنون این کار را انجام می‌دهید؛ شما نیاز دارید که لوازم جانبی مورد نیاز برای این کار را ارتقا داده و ارزش بیشتری به کار خود بدهید. برخی از این لوازم جانبی مهم هستند و به کیفیت برتر کار شما کمک می‌کنند. می‌توانید از یک وب کم قابل اعتماد و با کیفیت استفاده کرده یا اینکه یک سه پایه خریده و دوربین خود را با آن مورد استفاده قرار دهید.

سه پایه کمک می‌کند که از گوشی هوشمند خود نیز بتوانید به عنوان دوربین استفاده کنید. پنل سبز، باتری‌ها و چراغ‌های LED، گزینه‌های دیگر هستند که اگر به دنبال کیفیت عالی برای استریم خود هستید، در آینده به همه آن‌ها نیاز خواهید داشت. بنابراین، به کار خود ادامه داده و همواره سعی کنید که از بهترین ابزارهای مورد نیاز برای استریم خود استفاده کنید. میز گیمینگ و صندلی گیمینگ می تواند از گزینه های پیش رو شما نیز باشد.

حتما بخوانید: راهنمای جامع خرید بهترین موس گیمینگ + بررسی ۱۱ مدل موس مخصوص بازی

۷. ابزارها و پلتفرم‌های استریم زنده

بازار پلتفرم‌های استریم جهانی به سرعت در حال گسترش هستند و انتظار می‌رود که تا سال ۲۰۲۷ به بیش از ۱۸۴.۳ میلیارد دلار برسند. بنابراین هیچ جای تعجبی ندارد که چرا مشاغل و برندهای مختلف قصد دارند که وارد بازار استریم شوند.

شما هم اکنون می‌دانید که برای استریم به چه ابزارهایی نیاز دارید و باید به کدامیک از آن‌ها، بیشتر از همه اهمیت بدهید. حال وقت آن است که یک سیستم عامل استریم را انتخاب کنید. اما قبل از انجام این کار، باید اطمینان حاصل کنید که سیستم عامل یا همان پلتفرم انتخابی شما با اهداف‌تان مطابقت داشته باشد و بتوانید در محدوده بودجه‌ای که تعیین کرده‌اید، در مسیر صحیح حرکت کنید.

ابزار موردنیاز برای استریم

در ادامه قصد داریم که چند مورد از پلتفرم‌های محبوب برای استریم را به شما معرفی کنیم.

پلتفرم‌های استریم Native: YouTube Live، Instagram Live، Facebook Live و LinkedIn Live.

پلتفرم‌های استریم سوم شخص: Stream Yard، Periscope، Switcher Studio، OBS Studio، Zoom و Switchboard Live.

۸. ابزارهای صوتی و گرافیکی استریم زنده

در این زمینه یک راز کوچک وجود دارد و آن هم این است که صداها و المان‌های گرافیکی ویژه در استریم شما اهمیت بسیاری دارد و می‌توانید برای این منظور از آهنگ‌های صوتی عالی و المان‌های بصری استفاده کنید. هیچ استریمی بدون وجود آن‌ها نمی‌توانند کامل شوند. در ادامه قصد داریم که نگاهی گذرا به برخی از بهترین ابزارها برای آهنگ‌های صوتی و المان‌های بصری بیندازیم که به استریم زنده شما جان تازه‌ای خواهند بخشید.

ابزارهای صوتی

دوست دارید که بدون استفاده از DMCCAed استریم ویدیویی خود با موضوع موسیقی را بهترین شکل ممکن با موزیک‌های عالی ارائه کنید؟ برای این منظور از Voicemeeter، Pretzel، Monstercat یا Soundstripe استفاده کرده جان تازه‌ای به استریم خود بدهید. شما با این ابزارها نگرانی از بابت کپی رایت بودن آهنگ‌های استفاده شده نخواهید داشت و هیچ خطایی هم از پلتفرم مورد نظر دریافت نمی‌کنید. کپی رایت مورد آزار دهنده‌ای است که همواره باید حواس‌تان به آن باشد.

حتما بخوانید: بهترین صندلی های گیمینگ؛ بشین لذتشو ببر!

ابزارهای گرافیکی

از المان‌های گرافیکی خیره کننده گرفته تا آگهی‌هایی که می‌توانید روی ویدیوی خود قرار دهید، همگی از این ابزارها استفاده می‌کنند. شما می‌توانید لوگوی شرکت و پنل‌های مختلفی را برای جذابیت بصری بهتر استریم خود قرار داده و کانال خود را بیش از پیش به مخاطبین جدید خود معرفی کنید.

خوشبختانه، طیف وسیعی از ابزارهای موجود برای ایجاد المان‌های گرافیکی وجود دارد که این کار را برای شما ساده‌تر از آن‌چیزی که تصور می‌کنید، خواهد کرد. شما می‌توانید از ابزارهایی مانند Crello، Wave.video، Canva، Snappa، Adobe Spark و موارد مشابه دیگر استفاده کنید تا یک هویت بصری عالی و منحصربه‌فرد به استریم ویدیویی خود اضافه کنید. این المان‌ها می‌توانند چشمگیر بوده و استریم شما را در یک شرایط ایده آل قرار دهند.

۹. ابزارهای هاستینگ استریم

آمارها نشان می‌دهد که بینندگان، ۱۰ یا ۲۰ برابر زمان بیشتری را در یک استریم زنده نسبت به محتواهای ویدیویی سپری می‌کنند. این روند نشان می‌دهد که چرا استریم به عنوان یک راه قدرتمند برای برقراری ارتباط با مخاطبین محسوب می‌شود و بسیار بهتر از ویدیوهای غیر زنده می‌تواند به شما کمک کند. 

ابزار موردنیاز برای استریم

شما با استفاده از سرویس‌های میزبانی استریم زنده رایگان مانند یوتیوب، می‌توانید محتوای خود را به مخاطبین خود ارائه کنید. اگر به دنبال استفاده از خدماتی هستید که برچسب سفید روی آن‌ها زده شده است و می‌توانید بدون محدودیت از آن‌ها استفاده کنید، گزینه‌های زیادی پیش روی شما قرار دارد. می‌توانید در این سرویس‌ها، پخش کاملا HD را تجربه کرده و کاملا منطبق با ابزارهایی که دارید، جلو بروید. خدمات میزبانی استریم حرفه‌ای می‌تواند به تطابق خوب کار شما کمک کند.

حتما بخوانید: ۱۳ تا از بهترین لپ تاپ های گیمینگ

شما همچنین می‌توانید از گزینه‌های کسب درآمد بیشتر همراه با ویژگی‌هایی مانند محافظت از رمز عبور، آپلود ایمن ایمن و موارد دیگر استفاده کنید. محدودیت‌های مجوز هم در این سرویس‌ها وجود دارد که پلتفرم را بسیار ایمن کرده و شما با اطمینان بیشتری می‌توانید در آن‌ها فعالیت کنید. این وب سایت‌ها راه حل‌های مناسبی برای استریم موفق به شما ارائه خواهند داد. برخی از برترین سایت‌هایی که برای میزبانی استریم می‌توانیم به شما معرفی کنیم، شامل Dacast، JW Player، Livestream (Vimeo) و همچنین Brightcove هستند.

۱۰. ابزارهای استریم دوباره

شما ممکن است این سوال را از خود داشته باشید که اگر بخواهم همزمان به بیش از یک سیستم عامل استریم دسترسی داشته باشم، چه کاری باید انجام دهم؟ ابزار Restreaming می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.

یک ابزار Restreaming به شما کمک می‌کند که استریم خود را دریافت کرده و همزمان آن را در هر تعداد پلتفرم دیگری که می‌خواهید، پخش کنید. این ابزار اطلاعات بسیار خوبی در مورد آمار مخاطبین به شما خواهد داد. بنابراین، می‌توانید به سوالاتی از قبل اینکه مخاطبین شما چه کسانی هستند و بیشترین فعالیت را باید در کجا داشته باشید، پاسخ دهید.

برخی از این خدمات، می‌توانند بدون نیاز به انکودر در اختیار شما قرار گیرند، اما برخی دیگر باید تبدیل شده و متناسب با همان پلتفرم باشند. این قابلیت شگفت آور است و خیلی از کارهای شما را ساده‌تر می‌کند. نمونه‌هایی از بهترین ابزارهای Restreaming برای دسترسی به چنین قابلیتی، عبارتند از: KWIKmotion، Restream، Castr، Wirecast Restream و Switchboard Live.

۱۱. ابزار Repurposing

گاهی اوقات پیش می‌آید که یکی از استریم‌های شما خوب از آب درآمده و علاقه پیدا می‌کنید که دوباره از آن‌ها استفاده کرده و ارزش واقعی آن‌ها را به مخاطبین خود نشان دهید. ابزارهای Repurposing می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند، اما بیاد داشته باشید که این ابزارها به تازگی ارائه شده‌اند و در نیمه راه موفقیت قرار دارند.

ابزار موردنیاز برای استریم

همین استریم‌های فوق العاده خود را می‌توانید ضبط و ویرایش دوباره کرده و فیلم‌هایی با طول کوتاه‌تر از دل آن‌ها بیرون بیاورید. سپس می‌توانید این فیلم‌های کوتاه را در پلتفرم‌هاای مختلف شبکه‌های اجتماعی یا حتی در وب سایت خود قرار دهید. شما می‌توانید از صدای آن‌ها برای ایجاد پادکست استفاده کرده و از آن‌ها برای ایجاد پست‌های جذاب وبلاگ نیز استفاده کنید. گزینه‌ها در این زمینه نامحدود هستند و بنا به سلیقه خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

شما تنها باید از هنر و پشتکار خود استفاده کرده و از ابزارهای مناسب برای این کار استفاده کنید. آگاهی کمک می‌کند که دید بهترین و جامع‌تری به موضوعات داشته باشید. Wave.video برای این منظور یک ابزار عالی است و ما آن را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

شما می‌توانید ار رابط کاربری بصری و بسیار ساده آن استفاده کرده و فیلم‌های خود را در ان تقطیع کنید. می‌توانید آن‌ها را به عنوان یک پست جدید ارسال کرده و در صفحات وب خود یا شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام از آن‌ها استفاده کنید. علاوه بر این، شما می‌توانید از وبینار هایی که به همین واسطه تشکیل می‌دهید، با یک رمز عبور محافظت کنید.

پس از اینکه پخش استریم تمام شد، می‌توانید آن‌ها را به‌صورت مستقیم در Wave.video آپلود کرده و آن‌ها را برای ایجاد محتواهای جذاب با هر فرمتی که دوست دارید، سفارشی سازی کنید. برای این منظور، بهتر است که از ویدیوها و استریم‌های دیگر الهام گرفته و با خلاقیت تمام، وارد چنین عرصه‌ای شوید.

حتما بخوانید: بهترین مانیتور بنکیو؛ انتخاب گیمرها کدام است؟


سوالات متداول ابزارهای استریم

برای استریم به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟

برای راه‌اندازی اولیه یک استریم، به دستگاهی جهت پخش استریم، دوربین فیلم‌برداری یا وب کم و یک میکروفون نیاز دارید. برای بهبود کیفیت استریم خود، می‌توانید از تجهیزات اضافی مانند میکسر صوتی و انکودر نیز همراه با چند ابزار مفید دیگر همچون سه پایه، مونوپاد و حلقه LED استفاده کنید.

برای استریم خصوصی از چه ابزارهایی می‌توان استفاده کرد؟

بیشتر نرم‌افزارهای استریم، امکان پخش استریم به‌صورت خصوصی را فراهم کرده‌اند. از بهترین گزینه‌ها می‌توانیم به JW Player، Vimeo، Dacast و Wowza اشاره کنیم.

چگونه می‌توان به‌صورت رایگان استریم کرد؟

بسیاری از ابزارها به شما این امکان را می‌دهند که بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای، ویدیوی خود را به‌صورت مستقیم استریم کنید. Facebook Live، Instagram Live، LinkedIn Live، YouTube Live، Twitch، Periscope و YouNow از جمله این گزینه‌ها هستند که می‌توانید بدون محدودیت و به‌صورت کاملا رایگان در آن‌ها استریم کنید.

انکودر لایو استریم چیست؟

در کنار اینکه شما می‌توانید از یک وب کم یا حتی گوشی هوشمند خود برای استریم زنده استفاده کنید، انکودر هم به عنوان یک ابزار عالی می‌تواند برای تبدیل محتوای ویدیویی شما به یک فرمت دیجیتالی دلخواه کاربرد داشته باشد. انکودر می‌تواند استریم شما را روی پلتفرمی که انتخاب کرده‌اید، پخش کرده و امکانات سفارشی سازی متنوعی را در اختیار شما قرار دهد.

شما می‌توانید تنظیمات استریم خود را با آن تغییر داده و به امکانات پیشرفته‌ای دسترسی داشته باشید. معمولا افرادی که از چندین دوربین یا چند میکروفون در کار استریم خود استفاده می‌کنند، می‌توانند از یک انکودر به‌صورت سخت افزاری یا نرم افزاری مستقل استفاده کنند.


ابزارهای درآمدزایی از استریم

درآمدزایی یکی از مهم‌ترین اهدافی است که می‌توانید با استریم خود آن را دنبال کنید. شما می‌توانید کمک‌های مالی یا همان دونیت از مخاطبین خود دریافت کرده و استریم خود را با آن گسترش دهید. در ادامه قصد داریم که برخی از محبوب‌ترین ابزارهای پخش استریم که به این موضوع کمک می‌کنند را معرفی کنیم. این ابزارها روی کسب درآمد تمرکز کرده و کمک زیادی به شما خواهند داشت.

ابزار موردنیاز برای استریم

DonationAlerts

یکی از محبوب‌ترین ابزارهای کمک مالی، DonationAlerts است که به‌عنوان ابزاری ساده و در عین جذاب عمل می‌کند. این سایت به شما کمک می‌کند که از استریم‌های زنده خود درآمدزایی خوبی داشته باشید. وقتی که از بیننده خود دونیت می‌شوید، این دونیت در استریم شما نمایش داده می‌شود. DonationAlerts می‌تواند برای افزایش کیفیت تعامل با مخاطب شما عالی بوده و امکانات خوبی را در اختیارتان قرار دهد.

حتی می‌توانید صداگذاری و افکت تصویری روی این نمایش دونیت‌ها داشته باشید و آن‌ها را سفارشی سازی کنید. امروزه منابع مشابه بسیاری هم وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای راه اندازی سیستم دونیت در استریم خود استفاده کنید و می‌توانیم به Rechaaarge، Muxy، TipeeeStream و غیره اشاره کنیم.

PayPal

با این حال، یکی از رایج‌ترین اشکال درآمدزایی برای مبتدیان، پی پال است. استریمر با استفاده از این سیستم می‌تواند ۹۲ درصد از هر دونیت را به خود اختصاص دهد. بهترین نکته در مورد این روش، آن است که وجوه پرداختی بلافاصله در اختیار استریمر قرار می‌گیرد. از طرف دیگر، اگر از پلتفرمی مانند توئیچ برای استریم استفاده کنید، می‌توانید ارز پرداختی را به‌صورت بیت کوین نیز دریافت کنید.

با این حال، این سرویس برای بینندگان شما کمی گران از آب در خواهد آمد. چرا که توئیچ از نظر فنی، حدود ۲۸.۵ درصد از هر کمک مالی را به خود اختصاص می‌دهد. بینندگان شما این هزینه را باید از جیب خودشان بپردازند. علاوه بر این، درآمد توئیچ بلافاصله به حساب کاربران واریز نمی‌شود.

حتما بخوانید: معرفی ۸ سیستم گیمینگ ارزان ؛ انتخاب کاربران از سر تا سر جهان

Amazon Blacksmith

این ابزار ساده و در عین حال قدرتمند، به شما امکان می‌دهد که به ازای تبلیغات، درآمدزایی داشته باشید. به عنوان مثال، می‌توانید تبلیغات صفحه کلید، هدفون یا حتی وسایل دیگر در سایت خود قرار دهید. البته این سیستم بنا به فروشگاه آمازون کار می‌کند و یقینا کاربران ایرانی نمی‌توانند از آن برای درآمدزایی استفاده کنند. هر بیننده‌ای که تبلیغات را دنبال کرده و با موفقیت کالا را خریداری کند، شما از فروش آن کارمزدی دریافت خواهید کرد. شما باید یک شرکت وابسته مانند توئیچ باشید تا بتوانید از این ابزار استفاده کنید.

Patrron

تعداد زیادی از استریم‌هایی که از Patreon برای دریافت دونیت‌های بینندگان خود استفاده می‌کنند، از آن راضی بوده‌اند. این به معنای واقعی کلمه، ساده‌ترین راه برای کسب درآمد به ازای استریم ویدیو است. با این حال، به یاد داشته باشید که فقط حدود ۲ درصد از تولید کنندگان ویدیو، موفق می‌شوند که ماهیانه بیش از هزار دلار درآمد داشته باشند. حال شاید برای‌تان سوال باشد که پاترئون چگونه کار می‌کند؟

خب، همه شما باید ابتدا در این سایت ثبت نام کرده و صفحه Patreon خود را راه اندازی کنید. این کار اجباری بوده و در غیر اینصورت نمی‌توانید درآمدزایی داشته باشید. شما تنها باید اطمینان حاصل کنید که بینندگان شما می‌توانند به لینک صفحه شما در Patreon رفته و شما را دنبال کنند. درآمد شما براساس تعداد اشتراک پولی خواهد بود که این بینندگان از سایت تهیه می‌کنند.

حتما بخوانید: مهم ترین دلایل برای خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس کدام است؟


نتیجه گیری

لایو استریم در چنین زمانی به یک ترند جهانی تبدیل شده است و دیگر یک کار لوکس و دست نیافتنی محسوب نمی‌شود. دوران کرونا کمک کرده است که لایو استریم جایگاه ویژه‌تری در زمینه کاری تولید محتوا کسب کند. این سرویس به آرامی می‌تواند تلویزیون را تسخیر کرده و به جایگزین مهمی برای آن تبدیل شود.

همین اواخر، گوگل خبر از رشد ۲۵۰ درصدی تماشای لایو استریم در بین مخاطبین نسبت به سال گذشته داده است و این میزان می‌تواند رشد بیشتری در سال‌های آینده نیز داشته باشد. به همین دلیل شما باید اهمیت ویژه آن را درک کرده و خودتان را برای وارد شدن به رقابت آماده کنید.

ابزار موردنیاز برای استریم

شما در دنیای محتواهای زنده قرار دارید و باید از بهترین ابزار برای استریم خود استفاده کنید. شما می‌دانید که برای راه اندازی سرویس استریم خود، هم اکنون به چه تجهیزات، نرم افزار و سایت‌هایی نیاز دارید. کافی است که با امکانات پایین پیشرفته و از طریق استریم‌های زنده، با مخاطبین خود ارتباط برقرار کنید و همین روند را برای سال‌های متمادی ادامه دهید.

شما می‌توانید تجربیات خود را در این زمینه با ما به اشتراک گذاشته و بگویید که آیا علاقه‌مند به فعالیت در این زمینه هستید یا خیر. فکر می‌کنید استریم در آینده چه نقشی در کسب و کار شرکت‌های مختلف خواهد داشت؟ لایو استریم در دوران قبل و بعد از کرونا چه تغییراتی داشته است؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما درمیان بگذارید.

برای راه‌اندازی اولیه یک استریم به چه ابزاری نیاز دارید؟

به دستگاهی جهت پخش استریم، دوربین فیلم‌برداری یا وب کم و یک میکروفون نیاز دارید.

انکودر لایو استریم چیست؟

انکودر می‌تواند استریم شما را روی پلتفرمی که انتخاب کرده‌اید، پخش کرده و امکانات سفارشی سازی متنوعی را در اختیار شما قرار دهد.

ابزارهای درآمدزایی از استریم؟

DonationAlerts، PayPal، Amazon Blacksmith، Patrron

شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.