در گذشته، کامپیوترهایی که برای کارهای سادهای مانند گشت و گذار در اینترنت، تماشای فیلم و امثالهم کاربرد داشتند، میتوانستند برای ادیت ویدیو نیز به کار گرفته شوند. اما اوضاع فرق کرده و امروزه تاثیر کارت گرافیک در تدوین فیلم، قابل مشاهده است و تنها کامپیوترهای بسیار قدرتمند با پردازش های گرافیکی قوی میتوانند برای ادیت فیلم و رندر آن استفاده شوند.
اگر بودجهای که برای پیادهسازی یک کامپیوتر در نظر گرفتهاید، محدود باشد، همواره باید در نظر داشته باشید که کارت گرافیک گرانتری که نمیتوانید خریداری کنید، میتواند تاثیر زیادی روی روند کاری شما نسبت به یه پردازنده پایینرده داشته باشد. اغلب کاربران، مجبور هستند که یکی از پردازندههای چهار هستهای یا هشت هستهای را به جای یک پردازنده گرافیکی پیشرفته با قابلیت VRAM تهیه کنند.
حال سوال اینجاست که وقتی صحبت از ادیت ویدیو یا رندر با سرعت بالا میشود، واقعا یک کارت گرافیک چه نقش مهمی میتواند داشته باشد؟
آیا یک پردازنده گرافیکی رده بالا همراه با VRAM، بیشترین سرعت ادیت ویدیو را به شما خواهد داد؟ آیا پیش نمایش فیلم سریعتر نمایش داده میشود؟ با ما همراه باشید تا چنین مباحثی را بررسی کرده و در نهایت به سراغ تاثیر کارت گرافیک در کارهای گرافیکی برای تصویر برویم.
حتما بخوانید: معرفی ۱۰ نرم افزار بنچمارک کارت گرافیک + انواع روش های انجام
فهرست مطالب
برای ادیت ویدیو کدام فاکتور مهمتر است؟ CPU یا GPU؟
وقتی که ما در مورد ادیت ویدیو بهعنوان یک فرایند جداگانه کار با نرم افزارهای تخصصی این کار صحبت میکنیم، منظورمان تنها مرحله نهایی ادیت ویدیو و رسیدن به پروژه نهایی نیست. در این بخش، ما در مورد اهمیت GPU خوب برای تجربه یک ادیت روان صحبت خواهیم کرد.
در طول تولید ویدیو، شما همیشه تصمیم میگیرید که برای تولید یک ویدیوی حرفهای، از چه نوع جلوههای ویژه، تنظیمات و اصلاحات باید استفاده کنید. تعداد زیادی از آنها، میتوانند در ادیت ویدیوی شما مورد استفاده قرار گیرند و بنابراین، هر کدام باید بهصورت جداگانه تحلیل شوند. هنگام اضافه کردن جلوههای ویژه و حالت گذار صحنههای ویدیویی، معمولا شما باید به مرحله بعدی رفته و پیش نمایشی از آنها را مشاهده کنید.
در چنین حالتی، پیش نمایش ویدیو هنوز در مرحله ساخت بوده و به پردازنده گرافیکی شما نیاز دارد؛ البته نه فقط پردازنده. بیشتر نرم افزارهای مدرن ادیت ویدیو، به شما امکان میدهند که کیفیت و وضوح فیلم پیش نمایش خود را در پنجره مربوطه انتخاب کنید. بسته به میزان و پیچیدگی جلوههای ویدیویی و همچنین قدرت کارت گرافیک خود، میتوانید کیفیت پیش نمایش را بالا برده یا آن را پایین بیاورید.
به طور کلی، هرچه قدر که کارت گرافیک شما از سطح بالاتری برخوردار باشد و VRAM با کیفیتی مانند ۸ گیگابایت نیز به آن مجهز باشد، کیفیت بالاتری را در پنجره پیش نمایش برنامه شاهد خواهید بود.
البته تنها موضوع این نیست. در صورتی که پروژه ادیت ویدیویی شما دارای جلوههای فشردهای باشد که کارت گرافیک را تحت تاثیر قرار میدهد، GPU سیستم روی وضوح بالاتر تولید ویدیو انرژی خواهد گذاشت و بنابراین کار سختتر میشود. از بین این کارهای فشرده، میتوانیم متنهای سه بعدی، تصحیح رنگ، پیشرفتهای گرافیکی و موارد دیگر اشاره کنیم.
حتما بخوانید: تفاوت CPU و GPU در چه چیزهاییست؟
هنگامی که افکتهای زیادی روی کارت گرافیک متکی هستند، ممکن است که پس از اتمام هر بخش از کار خود، مرتبا نیاز به ریستارت ابزار ادیت ویدیوی خود داشته باشید. در غیر اینصورت، ممکن است که خطاهایی مانند Not enough video memory را دریافت کنید.
داشتن GPU قدرتمند تا چه اندازه برای رندرینگ ویدیو مهم است؟
هنگام کار با نرم افزار ویرایش ویدیو، در برخی از مواقع، پروژه خود را نهایی کرده و نیاز پیدا میکنید که ویدیو را رندر کنید. برخی از برنامههای ویرایش ویدیو، سرعت رندرینگ بسیار خوبی را ارائه میکنند، اما اغلب آنها به قدرت دستگاه شما نیاز دارند تا از یک پردازنده گرافیکی سریعتر استفاده کرده و این سرعت بالا را به نرم افزار موردنظر بدهید.
البته نباید اشتباه متوجه شوید؛ اغلب اوقات، شما با یک پردازنده سریعتر چهار هستهای یا هشت هستهای خوب، میتوانید نتایج درخشانی دریافت کنید. چرا که ادیت ویدیو بیشتر به CPU بالاتر نیاز دارد. در واقع، اگر هنگام رندر یک فیلم، نگاهی به بار کاری ایجاد شده روی CPU و GPU بیندازید، متوجه میشوید که بیشتر اوقات، این CPU سیستم شما است که مشغول بوده و درصد بالایی از فعالیت را به نام خود ثبت میکند. بیشتر الگوریتمهای مورد استفاده برنامههای ادیت ویدیو، از پردازنده مرکزی برای اجرای خود استفاده میکنند.
با این اوصاف، یک سری جلوههای ویژه و تنظیمات مهم در فریمهای ویدیویی شما وجود دارد که برای رندر سریعتر به کارت گرافیکی متکی خواهد بود. ما نمونههای کاملی را در بالا ذکر کردیم. جلوههای ویژه یاد شده مانند متون و اشکال سه بعدی، تصحیح رنگ و موارد دیگر، روی کارت گرافیک متکی بوده و بقیه موارد به عهده پردازنده مرکزی خواهد بود.
حتما بخوانید: ۱۰ روش ساده برای پیدا کردن مدل کارت گرافیک در هر سیستمی که دارید
ویرایشگرهای ویدیویی مهم مانند ادوبی پریمیر یا ادوبی افتر افکت، VEGAS Pro 17 و موارد دیگر، قبلا از CUDA یا OpenCL پشتیبانی میکردند. نسخههای بعدی این برنامهها، تغییر ساختار دادهاند، اما همچنان از کارت گرافیک برای رندر ویدیو استفاده میکنند.
به نظر شما چنین مفهومی چه تاثیری در سرعت رندر فیلم خواهد داشت؟ آیا با پردازنده گرافیکی بیشتر، افزایش سرعت رندر خواهیم داشت؟ بدیهی است که در صورت استفاده از یک کارت گرافیک بهتر، یک پروژه ویدیویی پیچیده که با ابزارهای مدرن ادیت ویدیو ساخته شده است و دارای افکتهای فشرده مخصوص GPU است، سریعتر رندر خواهد بود.
GPU گرانتر یا CPU گرانتر؟ کدامیک را باید خریداری کنیم؟
در حالت ایدهآل، شما باید حداقل یک پردازنده مرکزی چهار هستهای و یک کارت گرافیک با ۸ گیگابایت رم روی سیستم خود داشته باشید. با چنین سیستمی، اطمینان خواهید داشت که ایجاد و رندر کردن یک پروژه ویدیویی با هر پیچیدگی که داشته باشد، امکان پذیر خواهد بود و شما مشکلی از بابت سرعت نخواهید داشت. آخرین فناوریهای ارائه شده برای ادیت ویدیو و رندر کردن آن، کمک میکنند که این سیستم بتواند پروژه نهایی را بهصورت راحت و روان به نقطه پایانی برساند.
در صورتی که بودجه شما محدود است و قصد دارید که بین خرید یک کارت گرافیک یا پردازنده مرکزی تصمیم بگیرید، پیشنهاد میکنیم که خرید یک CPU را به عنوان اولویت خود قرار دهید. پردازنده سریعتر به شما کمک میکند که در ۶۰ الی ۸۰ درصد مواقع، سرعت بیشتری در هنگام ادیت و رندر فیلم داشته باشید. در مقایسه، اگر شما بخواهید که یک کارت گرافیک بهتر را خریداری کنید، پردازنده کندتر بهطور حتم، عملکرد GPU شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد و از هر دو سو متضرر خواهید شد.
اگر بتوانید یک پردازنده مرکزی هشت هستهای و یک کارت گرافیک متوسط همراه یا پایین رده خریداری کنید، همچنان میتوانید پروژههای ادیت و رندر فیلم خود را بدون هیچ مشکلی انجام دهید. با توجه به اینکه حداقل ۱۶ گیگابایت رم در سیستم خود نصب کردهاید، بعدها میتوانید یک کارت گرافیک گرانتر خریداری کرده و ادیت فیلم خود را در شرایط بهتری انجام دهید.
حتما بخوانید: آشنایی با کارت گرافیک اکسترنال
GPU های پیشنهادی برای ادیت ویدیو کدامند؟
حتی اگر پردازندهها وظیفه بیشتری نسبت به کارت گرافیک هنگام تولید و ادیت ویدیو داشته باشند، اگر بخواهید که از نرم افزار ویرایش فیلم مورد علاقه خود، بیشترین بازدهی را دریافت کنید، باید یک کارت گرافیک خوب خریداری کنید. این مورد، به ویژه اگر از یک برنامه ویرایش فیلم مدرن و شناخته شده استفاده کنید، بسیار مهمتر خواهد بود.
گزینههای زیادی بهعنوان نمونه کارتهای گرافیکی وجود دارد که میتوانید برای این منظور خریداری کنید. کافی است که بودجه خود را تعیین کرده و یکی از کارتهای گرافیکی این لیست را انتخاب کنید.
در واقع این لیست، شامل کارتهای گرافیکی است که بیشتر روی گیمینگ و کارهای سه بعدی تمرکز دارد و با این حال، شما میتوانید برای ادیت فیلم نیز از آنها استفاده کنید. چرا که بسیار قدرتمند هستند و مشکلی از بابت چنین تسکهایی نخواهید داشت.
بعد از اینکه بهصورت کامل در مورد تاثیر کارت گرافیک و پردازنده مرکزی روی کارهای ادیت و رندر فیلم صحبت کردیم، در ادامه قصد داریم که به ورطه تصاویر وارد شده و تاثیر کارت گرافیک را روی کارهای گرافیکی نیز مورد بحث قرار دهیم.
همانطور که احتمالا تاکنون متوجه شدهاید، After Effects نرم افزاری است که به کاربر امکان میدهد تا جلوههای بصری و انیمیشنهای فشرده گرافیکی را ایجاد کرده و آنها را به فایل نهایی تبدیل کند. همچنین میدانیم که افتر افکت تا حد زیادی به قطعات سیستم شما وابسته است و برای اینکه بتواند بهترین عملکرد خود را نشان دهد، همواره باید سیستم قدرتمندی داشته باشید. با این حال، کاربران افتر افکت، معمولا نگاه اشتباهی به سخت افزار سیستم خود دارند.
از آنجایی که توسط این برنامه به تولید جلوههای گرافیکی متحرک، انیمیشن و جلوههای تصویری میپردازیم، شاید در ابتدا اینطور تصور کنیم که یک کارت گرافیک بهتر همراه با واحد پردازش گرافیکی (GPU) بالاتر، همان چیزی است که به آن نیاز داریم. اما این حرف درست نیست. قبل از اینکه به چرایی این گفته خود برسیم، اجازه دهید که در مورد GPU و تاریخچه آن هنگام کار با افتر افکت کمی توضیح بیشتری بدهیم.
حتما بخوانید: راهنما خرید بهترین کارت گرافیک
پردازش گرافیکی یا GPU؟
شما پیش از هر چیزی باید درک درستی از پردازش گرافیکی داشته باشید. پردازش گرافیکی، یک عملکرد یا وظیفهای نیست که کامپیوتر شما برای تولید گرافیک از آن استفاده میکند. بلکه یکی از اجزای فیزیکی در کامپیوتر شما است که به پردازش بهتر گرافیک کمک میکند.
اگر بخواهیم به زبان سادهتر توضیح دهیم، هر کامپیوتر دسکتاپ یا لپ تاپ، دارای یک مدار الکترونیکی است که درون دستگاه قرار گرفته و واحد پردازش گرافیکی یا همان GPU نام دارد. این واحد، وظیفه سرعت بخشیدن به تولید و دستکاری گرافیکی کامپیوتری دارد. در نهایت، پردازش تصویر توسط این قطعه سخت افزاری انجام خواهد شد. یعنی این مدار از الگوریتمهایی برای پردازش دادهها و سپس ارسال آن دادهها به نمایشگر استفاده میکند.
به عبارت سادهتر، پردازنده گرافیکی تصاویر را پردازش میکند و آنها را به صفحه نمایش لپ تاپ یا مانیتور دسکتاپ و حتی صفحه نمایش دستگاههایی مانند گوشی هوشمند شما ارسال میکند. بنابراین، از طریق GPU میتوانید کارهای بسیار مهمی را انجام دهید و اهمیت بالایی برای یک سیستم دارد.
آیا GPU همواره یکی از کامپوننتهای داخلی سیستم است؟
پاسخ این سوال هم بلی هست و هم خیر. کامپیوترها از سخت افزاری به نام کارت گرافیک برای پردازش دادههای تصویری استفاده میکنند که سپس به مانیتور شما ارسال میشوند. GPU فقط قسمت کوچکی از کارت گرافیک است. اکنون، برخی از کامپیوترهای دسکتاپ و لپ تاپها، به جای کارت گرافیک اختصاصی، با یک کارت گرافیک یکپارچه همراه هستند. اگر تفاوت این دو را نمیدانید، بخش بعدی را حتما مطالعه کنید.
کارت گرافیک مجتمع
کارت گرافیک یکپارچه در مادربرد کامپیوتر تعبیه شده است و حافظه را با واحد پردازش مرکزی یا همان CPU به اشتراک میگذارد. این بدان معنی است که GPU از بخشی از حافظه اصلی برای پردازش دادههای بصری خود استفاده میکند و این در حالی است که بقیه آن حافظه، توسط پردازنده نیز قابل استفاده خواهد بود.
کارت گرافیک اختصاصی
کارت گرافیک اختصاصی یک کارت مستقل است که بهصورت ایستاده روی دسکتاپ یا لپ تاپ قرار میگیرد. این کارت گرافیک، حافظه اختصاصی خاص خود را دارد و به شدت، از آن برای GPU و تولید گرافیک کامپیوتری و پردازش تصاویر استفاده میشود. بهترین کارت گرافیکها، آنهایی هستند که توسط انویدیا یا AMD تولید و روانه بازار میشوند.
هر نوع کارت گرافیکی که در این مطلب به شما معرفی کردیم را بیاد داشته باشید و حافظههای آن را نیز بشناسید. به خاطر سپردن آنها یک دقیقه هم طول نخواهد کشید، اما دانستن آن فهم برخی از نکات مهم در آینده به شما کمک میکند.
حتما بخوانید: مقایسه کارت گرافیک amd و nvidia
آیا GPU واقعا برای افتر افکت مهم است؟
در گذشتهای نه چندان دور، GPU اهمیت بسیار زیادی برای هرکدام از برنامههای گرافیکی داشت، اما امروزه اوضاع کمی فرق کرده است. ادوبی یک بار از GPU برای برنامه رندر سه بعدی سیستم ردیابی اشعه که روی سرعت GPU بستگی دارد، استفاده کرده است و در کنار آن، از OpenGL همراه با GPU نیز برای Fast Draft و OpenGL Swap Buffer نیز بهره برده است.
با این حال، ادغام OpenGL به دلیل کمبود عملکردی داشته است، توسط ادوبی از سیستم افتر افکت خارج شد و رندر 3D-Ray-Traced اساسا همراه با افزودن Cinema 4D Lite در After Effects CC جایگزین شده است. بنابراین، در این باب سوالی ایجاد میشود که آیا واقعا کارت گرافیک و پردازنده گرافیکی پیشرفته میتواند تا این حد برای افتر افکت اهمیت داشته باشد؟ جواب کوتاه «نه» است. حال اجازه دهید که کمی پاسخ بهتری برای این سوال ارائه دهیم. ریک جرارد که ۹ بار برنده امی شده است، در این رابطه اظهار دارد: «GPU برای ارائه ۹۹ درصد از همه کارهایی که شما با افتر افکت انجام میدهید، استفاده نمیشود.»
توجه داشته باشید که این شخص از سال ۱۹۹۳ به بعد از این برنامه استفاده کرده و از سال ۱۹۹۵ نیز وظیفه تدریس آن را برعهده داشته است. بنابراین میتوان اهمیت فوقالعادهای به صحبتهای وی داد.
اگر GPU اهمیت زیادی ندارد؛ پس مشکل کجاست؟
چند پاراگراف گذشته را مرور کرده و به آن بخشی برسید که در مورد حافظه صحبت کردیم. خب، اکنون زمان آن رسیده است که در این باره کمی عمیقتر صحبت کنیم. در حالی که کارت گرافیک، حافظه اختصاصی مخصوص به خود را دارد، افتر افکت هرگز از قابلیت کامل آن استفاده نمیکند. در عوض این برنامه به جای کارت گرافیک یا GPU موجود در آن، بیشتر به حافظه و واحد پردازش مرکزی کامپیوتر شما متکی است.
حتما بخوانید: معرفی و بررسی بهترین لپ تاپ برای معماری
حافظه دسترسی تصادفی
این حافظه را که با ما عنوان RAM میشناسیم، برای اکثر قریب به اتفاق کاربران نرم افزارهای امروزی از اهمیت ویژهای برخوردار است. وظیفه اصلی این حافظه، آن است که به پردازنده مرکزی کمک کرده و اطلاعات لازم را برای پردازش سریعتر در اختیار آن قرار دهد. بدین ترتیب تسکهای موجود در کامپیوتر شما بسیار سریعتر و در کنار هم اجرا خواهند شد. نداشتن حافظه رم کافی میتواند مانع بزرگی برای پردازنده باشد و کار را برای شما دشوار تر کند.
واحد پردازش مرکزی
این واحد که به طور خلاصه CPU نامیده میشود، به عنوان مغز کامپیوتر شناخته میشود. این تراشه کوچک، اکثر قریب به اتفاق کارها و دستورات مربوط به سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر را تفسیر کرده و سپس اجرا میکند. بنابراین، هر بار که یک فریم کلیدی در افتر افکت ایجاد میکنید، پردازنده به این نرم افزار کمک میکند تا این اتفاق رخ دهد.
پردازنده و رم هر دو به یک اندازه مهم هستند؟
دقیقا. شما خواهید دید که از این پس هنگام کار با برنامه افتر افکت، به جای اینکه به کارت گرافیک اهمیت دهید، باید پردازنده و حافظه رم خود را به مرکز توجهات خود بیاورید. شما با اعتماد به این دو قطعه، حتی با نداشتن یک کارت گرافیک مناسب، میتوانید پروژههای بزرگ خود را با افتر افکت جلو ببرید. همچنین نیاز داریم بازهم یادآوری کنیم که پردازندهای که دارای حافظه رم پایین است، عملکرد چندانی نمیتواند از خود نشان دهد. بنابراین، واقعا باید بین این دو قطعه تعادل لازم را ایجاد کنید.
حتما بخوانید: فرق فعال بودن یا فعال نبودن گوشی آیفون در چیست؟ (Active یا Not Active)
دانستیم که شما برای کارکرد بهتر برنامه افتر افکت، به یک پردازنده مناسب همراه با حافظه RAM متناسب با آن نیاز دارید. در ادامه مشخصات مورد نیاز و پیشنهادی ما را میتوانید مشاهده کنید:
- مشخصات CPU: پردازنده چند هستهای (ترجیحا اینتل) با امکان پشتیبانی از سیستم ۶۴ بیتی
- مشخصات حافظه رم: ۸ گیگابایت RAM (پیشنهادی: ۱۶ گیگابایت)
برای سیستم خود، میتوانید یک پردازنده مرکزی Intel i7 همراه با ۳۲ گیگابایت رم خریداری کرده و بهترین نتایج را دریافت کنید. این سیستم به شما اجازه میدهد که برنامه را بهصورت کارآمد اجرا کرده و سرعت اجرا را در پروژههای خود بالا ببرید. فعلا همین سیستم کافی است.
مانند هر برنامه دیگری، با گذشت زمان، این برنامه بهروزرسانی خواهد شد و برای اجرای آن، به قدرت محاسباتی بیشتری نیاز خواهید داشت. بنابراین، شما برای روان نگه داشتن کارکرد این برنامه در سیستم خود، باید هر ۴ الی ۵ سال یکبار به ارتقا سخت افزاری کامپیوتر فکر کنید.
تاثیر کارت گرافیک در تدوین فیلم
در نهایت، خوب است بیاد داشته باشید که اگرچه افتر افکت با داشتن پردازنده برای طراحی و انیمیشنهایی که به آن نیاز داریم، چندان به کارت گرافیک متکی نیست، اما شما برای دریافت اطلاعات بصری بهتر از کامپیوتر به مانیتور خود، باید از یک کارت گرافیک با کیفیت خوب استفاده کنید. بنابراین، شما نیاز ندارید که هزینه هنگفتی برای این منظور خرج کنید، اما بازهم به چیزی نیاز دارید که به خوبی کار کرده و بتواند کارها و پروژههای شما از نظر دیداری به خوبی روی مانیتور به نمایش گذارد.
حتما بخوانید: آپدیت بایوس لپ تاپ دل؛ راهکارهای موثر و آسان
امیدوار هستیم که این مقاله به شما کمک کرده باشد که بتوانید دید بهتری نسبت به تاثیر کارت گرافیک و دیگر قطعات روی کارهای ویدیویی و گرافیکی کسب کنید. ما برنامههای مختلفی مانند پریمیر و افتر افکت را بهصورت نمونه به شما معرفی کرده و تحلیلی نیز روی آنها ارائه کردیم. یقینا دیگر برنامهها سطح ابتداییتری نسبت به اینها دارند و کارها برای شما سادهتر خواهند بود.
نتیجه گیری
اگر قصد دارید که سیستمی برای کارهای این چنینی ایجاد کنید، حتما تهیه پردازنده مرکزی و حافظه رم را به کارت گرافیک ارجح کنید تا بتوانید انیمیشنهایی با جلوههای ویژه بهتر و المانهای گرافیکی عالیتر به کار گیرید. توجه داشته باشید که با انتشار نسخه ۱۵.۱ برنامه افتر افکت در ماه آوریل، ادوبی استفاده از حافظه GPU را در برنامه خود بهبود داده است.
ادوبی اظهار داشته است که افتر افکت هماکنون از این الگوریتم جدید استفاده میکند تا حافظه GPU که VRAM نامیده میشود، برای ایجاد حالت بهینهتر، میزان کاری خود را در پروژههای کوچک پایین بیاورد. بدین ترتیب این تنظیمات که در Mercury GPU Acceleration هستند، همیشه روشن نخواهند بود و تنها در مواقع مورد نیاز که نیاز به ایجاد تاثیرات موتور مرکوری است، فعال میشود. این ویژگی در سیستمعامل مک او اس میتواند کمی مشکل آفرین باشد و انتظار داریم که ادوبی تمهیدات بهتری برای این منظور اتخاذ کند.
GPU گرانتر یا CPU گرانتر؟ کدامیک را باید خریداری کنیم؟
در صورتی که بودجه شما محدود است و قصد دارید که بین خرید یک کارت گرافیک یا پردازنده مرکزی تصمیم بگیرید، پیشنهاد میکنیم که خرید یک CPU را به عنوان اولویت خود قرار دهید.
آیا GPU واقعا برای افتر افکت مهم است؟
GPU برای ارائه ۹۹ درصد از همه کارهایی که شما با افتر افکت انجام میدهید، استفاده نمیشود.
کارت گرافیک اختصاصی چیست؟
کارت گرافیک اختصاصی یک کارت مستقل است که بهصورت ایستاده روی دسکتاپ یا لپ تاپ قرار میگیرد. این کارت گرافیک، حافظه اختصاصی خاص خود را دارد و به شدت، از آن برای GPU و تولید گرافیک کامپیوتری و پردازش تصاویر استفاده میشود.
شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.
مقاله عالی بود ممنون فقط یک سوال.برای ساخت ویدیوی آموزشی تاثیر کارت گرافیک در حجم خروجی به چه صورت.آیا وجود کارت گرافیک خروجی ویدیوی با کیفیت با حجم بیشتری رو ارائه خواهد کرد
خیر، فقط زمان رندر کمی طولانی تر میشود
در بعضی مواقع نبود gpu مناسب باعث هنگی نرم افزار می شود. بنابراین حتما باید cpu و ram بالا و گرافکی متوسط به بالا باشد
عالی بود
تنها ایراد متن اونجا بود که برای cpu پیشنهادی گفتید ترجیحا اینتل
در حالی که در cpu های دو سه نسل اخیر، عملکرد amd بهتر بوده!