• رها فهیمی
    نویسنده: رها فهیمی

تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو چیست؟ پاسخ این پرسش را در این مطلب شه شما خواهیم داد و در کنار آن با مفاهیمی همچون اکتیو و غیر اکتیو بودن گوشی‌های آیفون، امتیازات فعال بودن گوشی، نحوه بررسی فعال بودن گوشی، علت اهمیت فعال بودن گوشی و … آشنا می‌شویم.

عباراتی مثل گوشی فعال، آیفون فعال، غیر فعال، اکتیو و … اصطلاحاتی است که قطعا کاربران و علاقه‌مندان به حوزه گوشی‌های هوشمند، بویژه مصرف کنندگان و مخاطبان اپل و آیفون بارها شنیده‌اند و از خود درباره فرق گوشی اکتیو و نات اکتیو و مزایا و معایب هر کدام و ویژگی‌های آن‌ها پرسیده‌اند.

بیشتر بخوانید: مقایسه آیفون 13 پرو مکس و گلکسی اس 21 اولترا؛ دو غول بازار گوشی

مسلما عدم حضور کمپانی اپل به صورت رسمی در ایران، باعث شده کاربران ایرانی در این زمینه حساسیت و توجه بیشتری داشته باشند و بنابراین آشنا شدن با این مفاهیم و توانایی تشخیص گوشی اکتیو از غیر اکتیو موردی است که نمی‌توان به سادگی از کنار آن عبور کرد.


اکتیو بودن گوشی به چه معناست؟

کاربران محصولات دیجیتال دائما اصطلاح فعال بودن و اکتیو بودن گوشی را می‌شوند اما، بسیاری از آن‌ها شاید با مفهوم آن آشنا نباشند. اکیتو بودن یا فعال بودن در زمینه تکنولوژی به این معنا است که یک دستگاه می‌تواند به صورت مطلوب وظایف و امکانات خود را اجرا یا به اصطلاح operate کند.

تفاوت آیفون active و not active

یا به بیان دیگر این دستگاه (گوشی، لپ تاپ و …) امکان این را دارد که امکانات خود را به مخاطب ارائه کند و به صورت متقابل غیر فعال بودن موبایل یا به اصطلاح گوشی نات اکتیو این مفهوم را انتقال می‌دهد که بسیاری از ویژگی‌ها و امکانات این گوشی یا به صورت کلی‌تر دستگاه در دسترس نیست.


چرا بیشتر گوشی‌های اپل به صورت اکتیو فروخته می‌شوند؟

برای پاسخ به این پرسش که چرا اکثر کاربران پیش از تهیه گوشی‌های آیفون آن‌ها را به صورت اکتیو در مغازه فروشندگان می‌بینند، باید قوانین خرید فروش محصولات در سایر کشورها را بررسی نمود. فروشندگان محصولات کمپانی اپل و نمایندگان این کمپانی در سراسر دنیا تنها اجازه دارند تا سقف 20 درصد محصولات خود را در کشورهای دیگر به فروش برسانند.

از سوی دیگر تمامی آن‌ها از ارائه خدمات و محصولات به کاربران ایرانی منع شده‌اند و راه حل موجود این است که در یک کشور که از نظر رسمی و معتبر محصولات اپل در آنجا ارائه می‌شود، گوشی را فعال کرده و مجددا پیش ورود به ایران بسته بندی کنند.

بیشتر بخوانید: مقایسه گلکسی A52 با A72 + تفاوت اصلی کجاست؟

از سوی دیگر با توجه به اینکه فروشندگان محصولات اپل و گوشی‌های آیفون در ایران به صورت واسطه و غیر رسمی این گوشی‌ها را به فروش می‌رسانند. پیش از تهیه از فروشنده اصلی برای اطمینان از اصالت کالا، تست سلامت باتری گوشی یا به طور کلی سلامت قطعات سخت افزاری و لوازم جانبی موجود در جعبه، اقدام به باز کردن و فعال کردن گوشی می‌کنند.

مورد دیگری که باید مد نظر قرار داد. قوانین واردات و گمرک حاکم بر کشور است. با توجه به شرایط پرداخت عوارض و اطمینان از قاچاق نبودن کالا، وارد کنندگان موظف هستند بیش از نیمی از محصولات وارداتی خود را در گمرک باز کنند و فعال کنند.

تفاوت آیفون active و not active

کشورها و طرف‌های معالمه وارد کنندگان ایرانی نیز برای اینکه از این مسئله اطمینان حاصل کنند تجارت و معامله با فروشندگان ایرانی به روابط آن‌ها با کمپانی اپل لطمه نمی‌زند، بخشی وسیعی از محصولات خود را پیش از فروش باز کرده و در کشور خود فعال می‌کنند.

همانطور که پیشتر اشاره شد اکثر کشورها حداکثر 10 الی 20 درصد از محصولات خود را می‌توانند مطابق قوانین اپل و توافق با این کمپانی، به کشورهای دیگر بفروشند.

در مجموع باید گفت فعال بودن گوشی در اکثر موارد به معنای دست دوم بودن و آک نبودن محصول نیست و محدودیت‌های تجاری و مواردی مانند اطمینان از اصالت کالا، فروشندگان و واردکنندگان را ملزم به فعال کردن گوشی آیفون پیش از فروش آن می‌کند.

بیشتر بخوانید: مقایسه گلکسی A52 با M52؛ جنجال بر سر میان رده های سامسونگ


تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو در چیست؟

با توجه به توضیحاتی که تا کنون ارائه شده، باید گفت تفاوت چندانی از نظر ساخت و میزان استعمال میان یک گوشی فعال با یک گوشی غیر فعال وجود ندارد و به صورت عمومی و معمول فرق گوشی اکتیو و نات اکتیو در میزان کیفیت و نو بودن نیست.

معمولا فروشندگان معتبر با ضمانت‌های چند ماهه و به همراه کد ریجستری محصولات و گوشی‌های خود را ارائه می‌کنند اما، چنانچه تمایل دارید گوشی‌ را برای اولین بار خود فعال کنید یا به طور کلی بررسی کنید یک گوشی فعال است یا خیر، به ادامه مطلب مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: آیا رجیستر آیفون ۱۴ انجام می شود؟


چگونه بفهمیم گوشی آیفون اکتیو است؟

باری بررسی فعال یا غیر فعال بودن گوشی آیفون و پاسخ به این پرسش که چگونه بفهمیم گوشی آیفون اکتیو است؟ باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنیم:

  1. با هر مرورگری وارد وبسایت رسمی اپل و بخش Check Coverage شوید.تفاوت آیفون active و not active
  2. در ادامه این صفحه از کاربر می‌خواهد شماره سریال درج شده روی جعبه گوشی آیفون را وارد کند.
  3. در قسمت پایین باید کد امنیتی درج شده را وارد کادر کنیم.
  4. پس از وارد کردن دو مورد خواسته شده در کادر، گزینه Contiue را می‌زنیم.
  5. در قسمت بعدی بسته به فعال یا غیر فعال بودن گوشی آیفون، دو پاسخ متفاوت را از وبسایت دریافت می‌کنیم.تفاوت آیفون active و not active
  6. اگر گوشی هنوز فعال نشده باشد، در صفحه‌ای با پیغام Please Activate Your Device (لطفا دستگاه خود را فعال کنید.) مواجه می‌شویم که این پیغام نشان می‌دهد گوشی نات اکتیو است.
  7. چنانچه پیشتر و بنابر دلایلی که در بالا ذکر شد، گوشی فعال شده باشد، سه گزینه برای اطلاع مخاطب از زمان باقی مانده از پشتیبانی فنی ظاهر می‌شود.تفاوت آیفون active و not active

چگونه بفهمیم گوشی آیفون لاک یا آنلاک است؟

با توجه به شرایط حاکم بر بازار گوشی‌های هوشمند و سختی‌های و چالش‌های موجود بر سر راه کاربران برای تهیه گوشی‌های آیفون یا سایر محصولات دیجیتالی اپل نظیر ipad ،ipod touch و اپل واچ، بسیاری از کاربران رو به خرید محصولات دسته دوم می‌آورند.

عموما باید آن‌ها را از یک مصرف کننده دیگر تهیه کنند و معمولا در چنین شرایطی همواره نگرانی لاک بودن گوشی آیفون یا سایر محصولات وجود دارد. در ادامه روش بررسی لاک یا آنلاک بودن آیفون را می‌آموزید و به راحتی می‌توانید از این جنبه محصول مورد نظر را بررسی کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین راهکارها برای رفع مشکل پر شدن حافظه گوشی شما!

زمانی که می‌خواهید یک گوشی آیفون دسته دوم تهیه کنید، از فروشنده یا خریدار قبلی بخواهید کد IMEI را از پشت جعبه محصول بخواند و در اختیار شما قرار دهد. در صورت امکان پذیر نبودن این موضوع، از طریق وارد کردن کد دستوری *#06# در صفحه شماره گیری آیفون نیز می‌توانید به کد IMEI محصول دسترسی داشته باشید.

تفاوت آیفون active و not active

روش دیگر مراجعه به بخش Settings است. پس از ورود به این بخش، وارد گزینه General شوید. پس از آن تب About را لمس کنید و از میان لیست باز شده، گزینه IMEI را پیدا کنید و کد IMEI محصول را بخوانید.

پس از اینکه به یکی از روش‌های فوق توانستید به کد IMEI محصول دسترسی پیدا کنید. به وبسایت https://www.imei.info مراجعه کنید. کد IMEI را وارد کنید و گزینه Check را انتخاب کنید. در صفحه بعدی مشخصات سخت افزاری محصول مد نظر شما نمایش داده می‌شود. اکنون در زیر جدول مشخصات گزینه Free simlock status check را انتخاب کنید. در این صفحه می‌توانید وضعیت لاک یا آنلاک بودن گوشی آیفون را از طریق Simlock status پی ببرید.

تفاوت آیفون active و not active


جمع‌بندی

در این مطلب سعی شد به فرق گوشی اکتیو و نات اکتیو و مزایا و معایب هر کدام اشاره شود و به یک کاربر که به دنبال تهیه گوشی هوشمند است، راهنمایی شود. در مجموع باید گفت در اکثر موارد و در صورت مراجعه به فروشنده‌های معتبر، فعال بودن گوشی به معنای دسته دوم و کهنه بودن آن نیست.

اکتیو بودن گوشی آیفون به چه معناست؟

حداقل یک بار روشن شده ولی مراحل فعال سازی آن صورت نگرفته است.

چگونه بفهمیم گوشی آیفون اکتیو است؟

وارد وبسایت رسمی اپل و بخش Check Coverage شوید. در آنجا مراحل خواسته شده را انجام دهید. نهایتا متوجه خواهید شد.

بهترین گوشی های آیفون را از کجا بخریم؟

شما می توانید تمام گوشی های برند روز دنیا را با بهترین قیمت از فروشگاه آنلاین مقداد آی تی بخرید.

شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.