• رها فهیمی
    نویسنده: رها فهیمی

تاکنون به این فکر کرده‌اید که واتس اپ بیزینس چیست و چه کاربردی در کسب و کارهای ما دارد؟ ما در این مقاله قصد داریم که به‌صورت همه جانبه به واتس اپ بیزینس پرداخته و ببینیم که چه مفاهیم و ویژگی‌هایی برایش عنوان شده است. ما اصول اولیه استفاده از واتس اپ بیزینس را بررسی می‌کنیم.

این اصول شامل انواع حساب‌های تجاری واتس اپ، ویژگی‌های تجاری، محدودیت‌های تجاری، قیمت گذاری و همچنین نحوه شروع به کار با کسب و کار جدید است و سعی خواهیم کرد که پوشش کاملی در این راستا داشته باشید. پس با ما همراه باشید تا با ابتدایی‌ترین سوال یعنی «واتس اپ بیزینس چیست» شروع کرده و به سراغ مسائل ریزتر برویم.


فهرست مطالب

واتس اپ بیزینس چیست؟ قابلیت های کاربردی

به نظر شما واتساپ بیزینس چگونه به‌وجود آمده است؟ زمانی بود که واتس اپ قبل از اینکه توسط متا (فیس بوک) به قیمت ۱۹ میلیارد دلار خریداری شود، کاربران باید ۹۹ سنت برای استفاده از برنامه می‌پرداختند. پس از خرید، واتس اپ رایگان شده و متعهد شد که هرگز در آینده تبلیغاتی نداشته باشد.

با این حال، متا برای کسب درآمد از خرید عظیم خود، به یک مدل تجاری نیاز داشت. خب به‌نظر شما این نیاز چگونه پاسخ داده شد؟ بله درست فکر کردید: WhatsApp Business. کسب و کارها قبلا از برنامه معمولی واتس اپ استفاده می‌کردند و به ویژه، استفاده از گروه‌های واتس اپ در بین فروشندگان پرطرفدار شده بود.

برای واتس اپ این قضیه منطقی بود که از کسب و کارها برای استفاده از این پلتفرم هزینه دریافت کند و در ژانویه ۲۰۱۸، واتس اپ بیزینس به‌صورت رسمی معرفی شد. یقینا تفاوت‌هایی بین واتس اپ بیزینس و واتس اپ معمولی وجود دارد، اما استفاده اولیه از نسخه بیزینس هم کاملا رایگان است و شما برای نصب آن پولی پرداخت نمی‌کنید.

بیشتر بخوانید: روش نصب واتس اپ روی کامپیوتر + مزایای جذاب آن

اما یک سری قابلیت‌ها و بخش‌هایی وجود دارد که برای دسترسی به آن‌ها، هزینه پرداخت خواهید کرد. متا هم تمرکز زیادی روی این بخش‌ها گذاشته تا درآمد خوبی از آن داشته باشد.

واتس اپ بیزینس چیست


چرا واتس اپ بیزینس اهمیت دارد؟

با تعداد بسیار زیادی از کاربران در واتس اپ، نادیده گرفتن این پلتفرم سخت خواهد بود. در اوایل سال ۲۰۲۰، واتس اپ به حدود ۲ میلیارد کاربر دست پیدا کرد که نسبت به ۱.۵ میلیارد کاربر در سه ماهه چهارم ۲۰۱۷ یک پیشرفت خوب محسوب می‌شد.

با توجه به نزدیک شدن واتس اپ به تعداد کاربران فیس بوک یعنی ۲.۷ میلیارد کاربر در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰، متوجه شدیم که یک شاهکار شگفت انگیز دیگر توسط متا خلق شده است. اما این مورد فقط در مورد تعداد زیاد کاربران نیست، بلکه به تعامل توسط این اپلیکیشن هم ارتباط پیدا می‌کند. کاربران واتساپ روزانه حدود ۶۵ میلیارد پیام ارسال می‌کنند که حدود ۷۵۰ هزار پیام در ثانیه را شامل می‌شود.

در مقایسه با روش‌های سنتی دستیابی به مشتریان مانند ایمیل، ۸۰ درصد از پیام‌های ارسال شده به واتس اپ، در عرض ۵ دقیقه مشاهده می‌شوند. در موارد استفاده از واتس اپ بیزینس که توسط دانشگاه‌ها به کار می‌رود، نرخ باز شدن پیام‌ها به ۹۹ درصد رسیده است.

بیشتر بخوانید: معرفی کاربردی‌ترین ترفندهای واتس اپ

امروزه بیش از ۵ میلیون کسب و کار در برنامه بیزینس حضور دارند و تعداد بیشتری هم با یک حساب API ثبت شده‌اند. آن دسته از کشورهایی که واتس اپ در آن‌ها به محبوبیت رسیده است، استفاده از این پلتفرم برای کسب و کارها به منظور دستیابی به مشتریان اهمیت فزاینده‌ای پیدا کرده است.

واتس اپ بیزینس چیست


واتس اپ در چه کشورهایی محبوب است؟

واتس اپ با ۲ میلیارد کاربر در سراسر جهان، به‌عنوان محبوب‌ترین پیام رسان در ۱۳۳ کشور جهان شناخته می‌شود و راهی عالی برای ایجاد روابط بین افراد مختلف ایجاد کرده است. اما به نظر شما کدام مناطق واقعا با استفاده از این پلتفرم، برای رسیدن به سود بیشتر در تجارت استفاده می‌کنند؟

یک قانون ساده برای این بخش وجود دارد. انتظار داریم که این پلتفرم در اروپا، آفریقا و آمریکای لاتین پیشرو بوده یا حداقل نفوذ قابل توجهی در بین کاربران داشته باشد و کاربران واتساپ، در این کشور هدف‌ اصلی تلقی می‌شوند. کشورهایی که بیشترین کاربر واتس اپ را به ترتیب نزولی دارند، عبارتند از هند، برزیل، ایالات متحده، اندونزی و مکزیک.

تا سال ۲۰۱۹، هند ۳۴۰ میلیون کاربر و برزیل هم ۹۹ میلیون کاربر در این پلتفرم داشتند. علیرغم محبوبین این برنامه، مناطقی هم وجود دارند که واتس در آن‌ها عملکرد چندان خوبی ندارد. به‌عنوان مثال، اگرچه ایالات متحده زادگاه واتس اپ است و سومین کشور از نظر میزان کاربران محسوب می‌شود، اما پیشروترین برنامه پیام‌رسان در این کشور، فیس بوک مسنجر است.

بیشتر بخوانید: تفاوت واتساپ با واتساپ بیزینس + یک روش برای معرفی و مدیریت کسب و کارها

کشورهای دیگری مانند تایلند، ژاپن و کره جنوبی هم تحت سلط برنامه‌های منطقه ای مانند لاین و KakaoTalk هستند. در کشور بزرگ چین، واتس اپ از سال ۲۰۱۷ مسدود شده است و ما انتظار نداریم که به زودی این مشکل حل شود.

واتس اپ بیزینس چیست


مبانی کسب و کار واتس اپ بیزینس چیست؟

در بالا به این حقیقت دست یافتیم که چرا واتس اپ بیزینس اهمیت بالایی دارد. حال وقت آن می‌رسد که در مورد اصول اولیه و نحوه تاثیر آن روی نحوه استفاده مشاغل از پلتفرم واتس اپ بیزینس بحث کنیم. برای شروع، سه سوال کلیدی وجود دارد که باید قبل از ثبت نام برای یک حساب تجاری واتس اپ از خودتان بپرسید.

بیشتر بخوانید: روش برگرداندن پیام های واتس اپ در اندروید و آیفون

آیا سیاست‌های واتس اپ به شما اجازه می‌دهد که فعالیت‌های تجاری مورد نظر خود را انجام دهید؟ چه نوع حساب تجاری واتس اپ با نیازهای پیام رسانی شما مطابقت دارد؟ آیا استفاده از واتس اپ بیزینس با بودجه مورد نظر شما مطابقت دارد؟ در بخش بعدی به تفصیل به این سوالات پاسخ خواهیم داد. بیایید با درک اصول اولیه Business WhatsApp Policy شروع کنیم؟


سیاست‌های تجاری واتس اپ

واتس اپ قصد دارد که تجربه‌ای با کیفیت برای کاربران خود فراهم کند. برای اطمینان از ایمنی برنامه و عاری از اسپم بودن آن، کسب و کارها باید از خط مشی تجاری واتس اپ بیزینس پیروی کنند و همین سبب می‌شود که از داده‌های کاربران محافظت انجام شده و تجارت هرگونه محصول و خدمات غیر قانونی هم ممنوع اعلام شود.

اگر سوال‌تان این است که در صورت نقض خط مشی‌های واتس اپ بیزینس چه اتفاقی رخ خواهد داد، باید بگوییم که چنین اتفاقی می‌تواند دسترسی شما به خدمات تجاری واتس اپ را برای مدت زمان نامحدود یا محدود حذف کند.

فرض کنید که قصد ندارید هیچ قانونی را زیر پا گذارید و این امکان برای شما وجود دارد که تمام تراکنش‌های تجاری مورد نظر خود را از طریق واتس اپ انجام دهید. مرحله بعدی چیست؟

بیشتر بخوانید: آموزش دیلیت اکانت واتساپ در اندروید، iOS و KaiOS

زمان آن رسیده است که حساب تجاری واتس اپ خود را انتخاب کنید. اگر با تمامی قوانین واتس اپ بیزینس جلو بروید، این شانس برای شما وجود خواهد داشت که از به بهترین خدمات واتس اپ دسترسی پیدا کرده و انواع خدمات این پلتفرم را برای کسب و کار خود فراهم کنید.

واتس اپ بیزینس چیست


انواع اکانت‌های تجاری واتس اپ

اینجاست که همه چیز کمی پیچیده می‌شود. واتس اپ دو نوع اکانت تجاری در واتس اپ ایجاد کرده است که یکی از آن‌ها اپلیکیشن تجاری واتس اپ برای کسب و کارهای کوچک بوده و دیگری واتس اپ بیزینس جدید API برای مشاغل بزرگ تا متوسط است.

بیشتر بخوانید: رفع ریپورت اینستاگرام با چند راهکار ساده

این دو نوع حساب، تعاریف کاملا مشخصی دارند و شما هم بسته به بزرگی کسب و کار خود می‌توانید در یکی از آن‌ها عضو شوید. هر دوی این حساب‌ها نسبت به حساب معمولی واتس اپ برتری دارند و به‌همین دلیل، به ابزارهای بیشتر دسترسی خواهید داشت. اما ممکن است که نسخه API امکانات پولی بیشتری نسبت به نسخه بیزینس معمولی داشته باشد.


حساب کاربری Business App

اپلیکیشن Business App به مشاغل کوچک کمک می‌کند که پیام‌های شخصی و کاری خود را جدا کنید. از آن‌جایی که این یک برنامه است، کسب و کارها می‌توانند به‌راحتی به پیام‌های خود در حال حرکت پاسخ دهند. خارج از ساعات کاری، کسب و کارها می‌توانند پیام‌های خوشامد گویی خودکار و پیام‌های دور از دسترس را هم تنظیم کنند.

برای ایجاد یک حساب کاربری از این نوع، برنامه را می‌توانید روی گوشی هوشمند دارای سیم کارت دانلود کنید. به‌خاطر داشته باشید که برای واتس اپ بیزینس به یک سیم کارت یا شماره جداگانه نیاز دارید. شما نمی‌توانید از همان سیم کارتی که برای حساب شخصی واتس اپ خود استفاده می‌کنید، برای این منظور بهره ببرید.

شروع به کار با این برنامه، به سادگی دانلود و خرید یک سیم کارت جداگانه است. اما یک نقطه ضعف نیز در آن وجود دارد که به موجب آن، فقط یک کاربر به استفاده از یک دستگاه مجاز می‌شود. اگرچه، اخباری وجود دارد که واتس اپ به‌زودی حداکثر ۴ دستگاه را برای هر حساب برنامه مجاز اعلام خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: روش نصب اینستاگرام روی کامپیوتر + معرفی چند راهکار عالی

نظر شما در مورد این طرح واتس اپ بیزینس چیست؟ آیا همین طرح ساده می‌تواند پاسخگوی نیازهای دارندگان کسب و کارهای کوچک باشد؟ با بررسی بیشتر حساب کاربری API می‌توانیم پاسخ دقیق‌تری به آن بدهیم. پس با ما همراه شوید.

واتس اپ بیزینس چیست


حساب کاربری Business API

WhatsApp API برای شرکت‌های متوسط تا بزرگی ساخته شده است که به دنبال استفاده از پلتفرمی با چندین کاربر برای خدمات مشتری و فروش خود هستند. درخواست برای ایجاد یک حساب API می‌تواند فرایندی پیچیده باشد و مشاغل هم نمی‌توانند مستقیما از واتس اپ معمولی برای این حساب درخواست دهند.

در عوض، مشاغل ابتدا باید برای یک حساب API با ارائه دهندگان راه‌ حل‌های تجاری (BSP) که به‌عنوان شرکای واتس اپ نیز شناخته می‌شوند، درخواست دهند. در اصل، آن‌ها واسطه‌هایی هستند که به شما امکان دسترسی به WhatsApp API را می‌دهند. پس از تایید، API به یک WhatsApp CRM مانند answer.io متصل می‌شود تا پیام‌رسانی شروع شود.

بیشتر بخوانید: روش ديليت اكانت تلگرام در تمامی پلتفرم‌ها

از آن‌جایی که حساب فقط دسترسی به یک API است، پتانسیل کامل حساب شما به BSP انتخابی‌تان بستگی دارد. قیمت یک حساب API نیز بین BSP های مختلف می‌تواند متفاوت باشد. در ادامه سعی می‌کنیم بحثی هم در مورد قیمت داشته و ببینیم که عوامل تاثیرگذار در قیمت طرح API واتس اپ بیزینس چیست؟

واتس اپ بیزینس چیست


قیمت گذاری واتس اپ بیزینس

همان‌طور که گفته شد، دو نوع حساب تجاری واتس اپ وجود دارد – یکی Business App و دیگری Business API. مبلغی که برای استفاده از حساب تجاری پرداخت می‌کنید، بستگی به این خواهد داشت که چه نوع حسابی را ایجاد می‌کنید.


قیمت گذاری حساب کاربری Business App

قیمت گذاری اپلیکیشن تجاری واتس اپ ساده است. واتس اپ برای استفاده از برنامه هزینه‌ای دریافت نمی‌کند، اما هزینه‌های مرتبطی هم وجود دارد. شما به یک شماره تلفن اختصاصی نیاز دارید؛ چرا که استفاده از همان شماره برای واتس اپ شخصی و تجاری مجاز نیست.

اگر یک تلفن دو سیم کارت دارید، می‌توانید یک سیم کارت اضافی برای درج و اختصاص آن شماره به Business App را خریداری کنید. اگر گوشی دو سم کارت ندارید، برای این منظور باید یک گوشی جدید خریداری کنید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با روش ریپلای در اینستا و مزایای آن

به یاد داشته باشید که شما فقط می‌توانید برنامه را روی یک دستگاه نصب کنید. برای دسترسی بیشتر کاربران، یک تلفن اضافی بخرید که به آن نیازی نداشته یا اینکه از واتس اپ وب استفاده کنید. اگر تیم‌هایی دارید که مجبور به استفاده از این حساب تجاری هستند، به دنبال یک حساب API باشید.

واتس اپ بیزینس چیست


قیمت گذاری حساب Business API

در همین حال، WhatsApp API یک سرویس پرداخت به‌ازای استفاده دارد. اکنون ممکن است از خودتان بپرسید که قیمت یک حساب WhatsApp API چقدر است. پاسخ به BSP شما بستگی دارد. این BSP ها علاوه بر آن‌چه واتس اپ از آن‌ها می‌گیرد، قیمت خود را از شما دریافت خواهند کرد.

برای مثال، واتس اپ برای پیام‌هایی که در پاسخ به درخواست مشتری در یک پنجره ۲۴ ساعته ارسال می‌شوند، هزینه‌ای از BSP دریافت نمی‌کند و این پیام‌ها با عنوان Session Messages شناخته می‌شوند. پیام‌هایی هم که بعد از ۲۴ ساعت ارسال شوند، Message Templates نامیده شده و واتس اپ BSP ها را بر اساس فی کارت، شارژ خواهد کرد.

در مقابل، برخی از BSP ها را هم داریم که برای هر دو نوع پیام‌ها، از مشاغل یا کاربران نهایی هزینه دریافت می‌کنند. همچنین، ممکن هزینه‌های دیگری مانند هزینه‌های راه‌اندازی، هزینه‌های ماهانه یا هزینه‌ای برای هر کاربر فعال هم به‌صورت ماهانه وجود داشته باشد.

جالب اینجاست که واتس اپ اخیرا اعلام کرده است که در حال آزمایش یک مدل قیمت گذاری جدید در کشور مکزیک است که مبتنی بر مکالمه خواهد بود. در واقع، کاربرانی که شماره مکزیکی دارند، می‌توانند از این سرویس استفاده کنند و هنوز جزئیات بیشتری از این طرح ارائه نشده است.

بیشتر بخوانید: روش کار با کلاب هاوس رسانه‌ ای مبتنی بر صدا

برای تجزیه و تحلیل دقیق‌تر و مقایسه قیمت‌ها، راهنمایی برای قیمت گذاری و شرکای واتس اپ وجود دارد که حتما باید در مورد BSP ها بدانید. این اطلاعات به شما کمک می‌کنند که هزینه‌ها و نیازهای کسب و کارتان را پوشش داده و ببینید که با چه طرحی می‌توانید در هزینه‌های خود صرفه جویی کرده و بیشترین ثمره را ببرید.

واتس اپ بیزینس چیست


کاربردهای واتس اپ بیزینس چیست؟

حال که به‌صورت کامل با اصول اولیه واتس اپ بیزینس آشنا شدیم، وقت آن رسیده است که با ویژگی‌های این نوع حساب‌ها آشنا شویم. توجه داشته باشید که تفاوت‌های کلیدی با نحوه استفاده از بخش پیام‌ها، پخش، خرید و پرداخت وجود دارد و بسته به اینکه از نسخه Business App یا Business API استفاده می‌کنید، در اختیارتان خواهند بود.

بیشتر بخوانید: رفع ریپورت اینستاگرام با چند راهکار ساده

ما در ادامه کمک می‌کنید که نحوه استفاده از سیستم پیام رسانی تجاری با هر دو نوع حساب را درک کرده و به سایر ویژگی‌های جدید مانند WhatsApp Catalog و WhatsApp Pay هم آشنا شوید.


پیام رسانی در واتس اپ بیزینس

بخش Messaging گزینه خوبی برای شروع بحث در مورد ویژگی‌های تجاری واتس اپ و محدودیت‌های آن است. همان‌طور که WhatsApp App و WhatsApp API با در نظر گرفتن دسته بندی‌های خاصی از مشاغل طراحی شده‌اند، محدودیت‌های مرتبط با بخش Messaging این دو نوع حساب هم منعکس کننده تفاوت‌ها است.

واتس اپ بیزینس چیست


پیام رسانی در Business App

طرح Business App برای مشاغل کوچک طراحی شده است تا مشتریان با کمک آن بتوانند با صاحبان کسب و کار پیام رسانی کنند. با این برنامه، تا زمانی که تجارت شما از سیاست تجاری و سیاست تجاری خود واتس اپ پیروی کند، هیچ محدودیتی در ارسال پیام وجود نخواهد داشت.

کسب و کارها همچنین مجاز به ارسال تعداد نامحدودی پیام رایگان در هر قالبی خواهند بود. هنگامی که صندوق ورودی شما مشغول باشد، ویژگی پاسخ سریع و پیام‌های خوش آمدگویی و Away Messages هم برای مدیریت چت‌های شما وجود خواهد داشت.

یکی دیگر از قابلیت‌های انعطاف پذیر این برنامه، آن است که در صورت داشتن شماره مخاطبین، می‌توانید اولین پیام را ارسال کنید. با این حال، کسب و کارها مسئول عدم ارسال اسپم به مشتریان خود هستند تا حساب‌هایشان مسدود یا گزارش نشود.

بیشتر بخوانید: روش رفع مشکل کپی رایت اینستاگرام؛ از قوانین چه می‌دانیم؟

از ان‌جایی که واتس اپ تجربه مشتری را در پلتفرم خود بسیار جدی می‌گیرد، متوجه خواهید شد که قوانین پیام رسانی بیشتری حتی در مقایسه با Business App برای حساب‌های API وجود خواهد داشت.

واتس اپ بیزینس چیست


پیام رسانی در حساب Business API

از آن‌جایی که کاربران API معمولا شرکت‌های بزرگ‌تر با منابع بیشتر هستند، قوانین سخت گیرانه‌ای برای جلوگیری از ارسال اسپم وجود دارد. برای شروع، کسب و کارها باید قبل از ارسال پیام از مخاطبین خود رضایت‌نامه فعال دریافت کنند و همچنین، هزینه ارسال پیام از طریق پلتفرم را نیز بپردازند.

دو دسته از پیام‌های API وجود دارد که Session Messages و Message Templates نام دارند. هر زمان که در عرض ۲۴ ساعت، به پیام مخاطب خود پاسخ دهید، واتس اپ آن را به‌عنوان پیام Session تلقی خواهد کرد. این در حالی است که هر پیامی خارج از بازه ۲۴ ساعت به‌عنوان یک پیام الگو شناسایی می‌شود.

پیام‌های الگو نیازمند تایید قبلی از واتس اپ هستند و نباید حاوی محتوای غیر معمولی باشند. اما از اکتبر سال ۲۰۲۰، واتس اپ شروع به صدور اجازه به ارسال قالب‌های غیرمعمولی در اندونزی و مکزیک کرده است. بسیاری از کشورها مانند برزیل، اسپانیا و ایالات متحده هم متعاقبا از این سیستم پیروی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: روش گذاشتن آهنگ در استوری اینستاگرام (ساده و کاربردی)

اکنون که به‌صورت کامل با سیستم پیام‌های واتس اپ بیزینس آشنا شدید، قدم را فراتر گذشته و به نحوه عملکرد سیستم برودکست (پخش) در هر دو حساب تجاری واتس اپ نگاه خواهیم انداخت.

واتس اپ بیزینس چیست


برودکست در واتس اپ بیزینس چیست؟

تا به حال یقینا متوجه شده‌اید که برنامه App آزادی پیام رسانی بیشتری نسبت به API دارد. امکان ارسال پیام بیشتر در نسخه App، امکان راه‌اندازی اتوماسیون بیشتر از طریق API را فراهم می‌کند. وقتی هم که صحبت از برودکست می‌شود، این برنامه یقینا مزیت بیشتری برای شما خواهد داشت. در ادامه هر کدام از این حساب‌ها را از این نظر مورد بررسی قرار می‌دهیم.

برودکست در نسخه App واتس اپ بیزینس

از طریق این نسخه، پخش ساده و سرراست در اختیار شما خواهد بود. کسب و کارها می‌توانند هر نوع محتوایی را برای ۲۵۶ نفر در هر فهرست برودکست در یک زمان پخش کنند. اما فقط مخاطبینی که شماره شما را ذخیره کرده‌اند، می‌توانند این برودکست را دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: آموزش نصب اپلیکیشن‌ مستقل روی اندروید تی وی(Android Tv)

برای کمک به سازماندهی بیشتر، می‌توانید از تگ‌های ارائه شده در برنامه کسب و کار استفاده کنید. شما قادر خواهید بود که افراد را به‌صورت گروهی سازماندهی کرده و پیام‌های هدفمند و قانع کننده واتس اپ را به‌صورت انبوه ارسال کنید. این در حالی است که ارسال برودکست در نسخه API به این سادگی‌ها نیست و به اندازه برنامه App نمی‌توانید به امکانات زیاد دسترسی پیدا کنید.

واتس اپ بیزینس چیست

برودکست در نسخه API واتس اپ بیزینس

برای محافظت از مخاطبین در برابر دریافت اسپم و برای اطمینان از اینکه واتس اپ به یک پلتفرم خدمات مشتری برتر تبدیل می‌شود، واتس اپ امکان پخش تبلیغات را در API فراهم نمی‌کند. تنها راه قابل تصور برای ارسال یک برودکست یا استفاده از نسخه API، این است که از پیام‌های نوع الگو استفاده کنید.

با قاعده ارسالی که این نوع پیام‌ها دارند، فقط برودکست تراکنش‌ها برای اکثر کشورها رایج‌ترین سیستم استفاده برای پخش از طریق نسخه API خواهد بود. این سیستم برای کسب و کارهایی مناسب است که تاییدیه رزرو، هشدارهای سیستم حمل و نقل و یادآوری‌های قرار کاری را ارسال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: آموزش کامل نصب دو واتساپ در یک گوشی هواوی

در مرحله بعد، به ویژگی‌های جدید واتس اپ بیزینس می‌پردازیم که اخیرا برای کاربران تجاری معرفی شده است و اخیرا در سراسر جهان هم در دسترس همگام قرار دارد. این ویژگی‌ها کاتالوگ واتس اپ و همچنین سیستم پرداخت جدید نام دارند که بیشتر در موردشان صحبت خواهیم کرد.

واتس اپ بیزینس چیست


سیستم خرید از واتس اپ بیزینس

با افزایش میزان خرید از طریق چت و رسانه‌های اجتماعی، جای تعجبی هم ندارد که غول‌های فناوری و تکنولوژی مانند متا، وی چت، لاین و کاکائو تاک هم همگی وارد بازار تجارت الکترونیک شده‌اند. این موضوع شامل واتس اپ هم می‌شود.

چرا که ویژگی‌های جدیدی به بخش Shopping این پلتفرم اضافه شده اس و می‌تواند خرید و فروش را در این پلتفرم استارت زده و آن را تسهیل کند. این ویژگی‌ها، WhatsApp Catalog و WhatsApp Cart نام دارند. از آن‌جایی که این اولین سرمایه‌گذاری واتس اپ در ادغام قابلیت‌های تجارت الکترونیک در پلتفرم است، منطقی خواهد بود که آن‌ها اولین رونمایی از ویژگی‌های جدید را در اپلیکیشن Business App شروع کرده و سپس با موانع کمتری آن را برای API عرضه کنند.

قابلیت‌های جدید در Business App

قابلیت کاتالوگ در واتس اپ بیزینس چیست و چگونه کار می‌کند؟ WhatsApp Catalog برای مشاغل کوچک ساخته شده است تا محصولات و خدمات خود را به نمایش گذارند. مشتریان می‌توانند در فهرست پیمایش کرده و آیتم‌هایی را به سبد خرید خود اضافه کنند.

سپس باید برای تایید معامله خود به شرکت پیام ارسال کنند. برای مشاغل، تنظیم کاتالوگ می‌تواند شامل یک فرایند ساده باشد. به سادگی، تصاویر محصولات خود را آپلود کرده و می‌توانید توضیحات و قیمت را اضافه کنید. پس از انجام، با به اشتراک گذاشتن لینک کاتالوگ یا لینک‌های محصول خود در برنامه یا در سایر وب سایت‌ها، می‌توانید کسب و کار خود را تبلیغ کنید.

بیشتر بخوانید: تغییر تم دایرکت اینستاگرام همراه با مخلفّات اضافه

از جولای سال ۲۰۲۰، بیش از ۴۰ میلیون نفر، هر ماه کاتالوگ‌های واتس اپ را مشاهده می‌کنند. اگر این کار با موفقیت ادامه پیدا کند، ممکن است که واتس اپ این ویژگی را به حساب‌های API نیز اضافه کند که البته زمان زیادی لازم خواهد داشت.

واتس اپ بیزینس چیست


ویژگی‌های جدید پرداخت در Business API

به‌طور کلی، اضافه شدن هر ویژگی جدید به یک API، یک فرایند پر هزینه، پیچیده و زمان‌بر است. ما معتقد هستیم که این می‌تواند یکی از دلایلی باشد که واتس اپ ابتدا ویژگی کاتالوگ را در برای نسخه App خود ارائه کرد.

اگر واتس اپ در نهایت این ویژگی را به API هم بیاورد، می‌توان انتظار داشت که با افزایش تعداد خریداران واتس اپ، کسب و کارهای بزرگ نیز می‌توانند از این ویژگی استفاده کنند. به‌عنوان مثال، حتی برندهای بزرگی مانند Chanel و Christian Dior هم فروشگاه دیجیتالی خود را در کاکائو تاک کشور کره ایجاد کرده‌اند.

به‌طور طبیعی، این ما را به سوال بعدی می‌رساند که قابلیت Payment واتس اپ بیزینس چیست و چگونه کار می‌کند؟ اگر مشتریان بتوانند فهرست محصولات شما را مشاهده کنند، گام منطقی بعدی این است که به آن‌ها اجازه دهید تا برای تکمیل چرخه خرید خود، پرداخت‌های خود را به‌صورت درون برنامه‌ای انجام دهند.

واتس اپ بیزینس چیست


ویژگی WhatsApp Pay

برخلاف سایر ویژگی‌ها، یکپارچه‌سازی پرداخت یک نبرد سخت برای واتس اپ بوده است. عمدتا هم به این دلیل است که راه‌اندازی سرویس پرداخت در هر کشوری مستلزم نوعی قوانین دولتی و کسب مجوز از بانک مرکزی آن کشور است. همه چیز ممکن است طبق برنامه پیش نرود و این همان اتفاقی بود که برای WhatsApp Pay در برزیل رخ داد.

این سیستم برای اولین بار در ژوئن ۲۰۲۰ راه‌اندازی شد، اما تنها یک هفته پس از آن، طی تلاش‌های بانک مرکزی این کشور برای حفظ فضای رقابتی سالم، به حالت تعلیق درآمد. پس از یک سال آزمایش و ارزیابی مربوط به حریم خصوصی و رقابت در بازار، واتس اپ سرانجام توانست که سیستم پرداخت خود را در برزیل راه‌اندازی کند.

برای درک نحوه کار WhatsApp Pay، پارامترهایی را در ادامه برای‌تان مطرح می‌کنیم که کاربران عادی واتس اپ و کاربران تجاری Business App می‌توانند از آن استفاده کنند.

واتس اپ بیزینس چیست


راه‌اندازی سیستم پرداخت در Business App

مشتریان و کسب و کارها اکنون می‌توانند به‌طور ایمن پول را بین حساب‌های بانکی یکدیگر انتقال دهند. ویژگی WhatsApp Pay توسط FaceBook Pay فعال شده است و Cielo به‌عنوان بزرگ‌ترین سیستم پرداخت در آمریکای لاتین هم آن را پردازش می‌کند.

راه‌اندازی و استفاده از WhatsApp Pay به‌عنوان یک تجارت آسان تلقی می‌شود. برای شروع دریافت پرداخت از مشتریان خود، می‌توانید این مراحل ساده را دنبال کنید:

در برنامه Business App واتس اپ به بخش Payments بروید. برای اضافه کردن Facebook Pay روی دکمه + کلیک کنید. گزینه Get Paid for a Sale را علامت بزنید. شرایط و ضوابط فیس بوک، واتس اپ و همچنین Cielo را بپذیرید. یک حساب تجاری جدید با Cielo ایجاد کنید. مشخصات کسب و کار خود را به‌صورت قانونی وارد کنید.

سپس مشخصات بانکی خود را وارد کرده و اطمینان حاصل کنید که اطلاعات صحیحی را وارد کرده‌اید. حساب خود را تایید کرده و دکمه Done را فشار دهید. پس از تایید، حداکثر ۳ روز کاری طول خواهد کشید که بتوانید پرداخت را بپذیرید.

توجه داشته باشید که پرداخت‌ها فقط با کارت‌های پشتیبانی شده کار می‌کنند. پرداخت‌ها معمولا ظرف ۲ روز کاری با کارمزد ثابت ۳.۹۹ درصد برای هر تراکنش دریافت می‌شوند. هر گونه بازپرداخت را می‌توانید از طریق داشبورد Cielo نیز انجام دهید. اکنون که می‌دانیم WhatsApp Pay برای برنامه تجاری چگونه کار می‌کند، احتمالا در مورد سیستم پرداخت حساب‌های API تعجب خواهید کرد.

واتس اپ بیزینس چیست


سیستم پرداخت در حساب‌های Business API

همان‌طور که گفته شد، پیاده‌سازی هر ویژگی جدید در نسخه App، آسان‌تر از ادغام آن با API است. از منظر تجاری، منطقی است که قبل از افزودن این ویژگی به API، مشکلات مربوط به نسخه App واتس را برطرف کرده و با خیال راحت، این سیستم پرداخت را به نسخه API هم اضافه کنید.

در اسناد فیس بوک هیچ اشاره‌ای به این موضوع نشده است و انتظار داریم که واتس اپ Payment را برای API در سال جاری یا حتی بعد از زمانی که این تسهیلات به‌خوبی تثبیت شود، عرضه کند.


تفاوت Business App و Business API

یقینا تا به اینجای کار باید ایده‌های لازم را از تفاوت بین این دو حساب تجاری واتس اپ گرفته باشید. به‌نظر شما تفاوت حساب‌های تجاری واتس اپ بیزینس چیست و از نظر بنیادی چقدر از همدیگر فاصله دارند؟

با دانستن این تفاوت‌ها می‌توانید انتخاب درستی از بین آن‌ها داشته باشید تا برای کسب و کارتان مناسب باشد. در این بخش، ویژگی‌های هر دو اکانت تجاری واتس اپ را خلاصه کرده و با همدیگر مقایسه می‌کنیم. پس با ما همراه شوید.

واتس اپ بیزینس چیست


حساب Business App

ماهیت این نوع حساب در مورد کمک به کسب و کارهای کوچک است و چند دلیل هم وجود دارد که برای کسب و کارهای شما می‌تواند مناسب باشد. نصب و راه‌اندازی آن بسیار آسان بوده و تنها با خرید سیم کارت جدید و دانلود برنامه می‌توانید به سراغش روید.

با این برنامه می‌توانید برای هر مخاطبی در هر زمان پیام ارسال کنید و محدودیتی در پیام‌ها وجود ندارد. امکان ارسال برودکست به حداکثر ۲۵۶ مخاطب هم وجود دارد و هر گونه محتوایی مجاز خواهد بود. از کاتالوگ واتس اپ و سیستم پرداخت واتس اپ هم پشتیبانی می‌کند.

هنگامی که تجارت خود را با کمک این برنامه شروع به رشد کرده و با حجم بیشتری از پیام‌ها سر و کار داشتید، نقاط ضعف برنامه کم کم مشخص می‌شود. فقط یک کاربر در یک دستگاه می‌تواند از حساب استفاده کند. اتوماسیون برنامه صرفا به ارسال پیام تبریک، Away Message و پاسخ‌های سریع محدود می‌شود.

واتس اپ بیزینس چیست


حساب Business API

یک راه حل آسان برای تصمیم‌‌گیری بین استفاده از برنامه App یا API این است که تعیین کنید، کسب و کار شما چه تعداد پیام دریافت می‌کند. اگر فقط یک یا دو کاربر نمی‌توانند حجم پیام‌ها را مدیریت کنند، حساب API را انتخاب کنید.

برای مشاغل بزرگ و متوسط، همواره API انتخاب مناسب‌تری خواهد بود و می‌توانید به یک سری مزایا دست پیدا کنید. کاربران دستگاه‌ها به‌شکل نامحدود می‌توانند از آن استفاده کنید. اتصال به واتسپ CRM توسط این برنامه پشتیبانی می‌شود. می‌توانید از پیام‌های سیستماتیک مانند اعلان‌ها توسط این نسخه پشتیبانی کنید.

همه عملکردهای فوق سبب می‌شوند که API برای راه‌اندازی و اجرا کمی چالش برانگیز تر شود. این به‌خاطر آن است که ویژگی‌های برنامه از راه‌اندازی حساب کاربری گرفته تا ارسال پیام‌ها، پولی هستند. ایجاد یک حساب واتس اپ API نیاز به تاییدیه یک BSP دارد. پنجره پیام‌رسانی ۲۴ ساعته در این نسخه اعمال خواهد شد.

الگوهای پیام نیاز به تایید قبلی دارند و محتوای غیرمعاملاتی، فقط در کشورهای منتخب یعنی مکزیک، اندونزی، برزیل، کلمبیا، مصر، آلمان، اسرائیل، ایتالیا، جامائیکا، مالزی، هلند، نیجریه، روسیه، عربستان سعودی، سنگاپور، آفریقای جنوبی، اسپانیا، امارات متحده عربی، بریتانیا و آمریکا مجاز است.

به‌طور خلاصه، واتس اپ بیزینس یک راه حل عالی برای مشاغلی در کشورهایی است که واتس اپ به‌صورت گسترده در آن‌ها استفاده می‌شود. اگر مشتریان و مصرف کنندگان به‌طور گسترده از واتس اپ به‌عنوان پیام رسان اصلی استفاده می‌کنند، می‌توانید کسب و کار خود را روی این پلتفرم پیاده‌سازی کرده و به امکانات ارزشمند آن دسترسی پیدا کنید.

واتس اپ بیزینس چیست


دیگر ویژگی های مهم واتس اپ بیزینس چیست؟

واتس اپ بیزینس یک برنامه رایگان با تعداد ویژگی برای مشاغل با هر اندازه‌ای است. از صرفه جویی در زمان گرفته تا امکان شخصی سازی مکالمات در این نسخه فراهم شده است و می‌توانید از حساب واتس اپ بیزینس خود برای ایجاد یک تجربه خرید روان برای کاربران خود استفاده کنید.

واتس اپ بیزینس همراه با چت بات واتس اپ، یک ابزار بسیار قدرتمند برای تجارت شما است. به لطف بسیاری از ویژگی‌های جدیدی که این پلتفرم منتشر می‌شود، واتس اپ در حال تبدیل شدن به یک فروشگاه عالی است و کاربران بسیاری از راه دور می‌توانند به این امکان دسترسی پیدا کنند.

حتی اگر قصد خرید ندارید، چت بات واتس اپ را ساخته و ویژگی‌های بسیار خوبی را به کسب و کار خود اضافه کنید که به شکل‌های مختلف قابل استفاده هستند. ما در ادامه لیستی ۹ گانه را ارائه می‌کنیم سرفصل موضوعات بعدی را برای‌تان آشکار می‌کند. پس با ما همراه شوید:

واتس اپ بیزینس چیست

  1. Business Profile
  2. Quick Replies
  3. Automatic Greeting Message
  4. Automatic Away Message
  5. Contacts Labels
  6. Message Statistics
  7. Catalogs
  8. Interactive Business Message
  9. List Messages and Reply Buttons

واتس اپ بیزینس چیست


۱. پروفایل کسب و کار

می‌توانید یک پروفایل تجاری با اطلاعات مفید برای مشتریان خود ایجاد کنید. به‌طور مثال، آدرس، توضیحات کسب و کار، آدرس ایمیل و وب سایت را می‌توانید در بخش پروفایل کاری خود وارد کنید. حساب‌های تجاری به برندها کمک می‌کند که وفاداری کاربر را به‌دست آورند. یک پورفایل تجاری به شرکت چهره‌ و هویتی آشنا خواهد داد.

برای داشتن یک نشان وریفای شده در کنار نام شرکت خود، واتس اپ باید تایید کند که این یک حساب تجاری تایید شده است. مراحل افزودن جزئیات درباره کسب و کارتان هم با مراجعه به میسر Settings > Business settings > Profile در واتس اپ بیزینس صورت می‌گیرد.


۲. قابلیت Quick Replies

این قابلیت به پیام‌هایی اشاره می‌کند که برای پاسخ به سوالات رایج کاربرد دارد. پاسخ‌های سریع به شما امکان می‌دهد که پیام‌هایی را که اغلب ارسال می‌کنید، ذخیره کرده و مجددا مورد استفاده قرار دهید.

با این کار، می‌توانید به راحتی به سوالات رایج در کمترین زمان پاسخ دهید. برای انتخاب و استفاده از پاسخ سریع و ارسال، کافی است که / را روی صفحه کلید خود فشار داده و از بین گزینه‌های متعدد انتخاب کنید.

واتس اپ بیزینس چیست


۳. قابلیت ارسال پیام تبریک خودکار

به نظر شما پیام تبریک در واتس اپ بیزینس چیست و چه کاربردی دارد؟ واتس اپ بیزینس به شما امکان می‌دهد که پیام تبریکی ایجاد کنید که کاربران هنگام شروع گفتگو با شرکت شما یا پس از ۱۴ روز عدم فعالیت، این پیام‌ها را دریافت کنند.

با ارسال یک پیام فوری، یک شرکت می‌تواند بدون تاخیر و ایجاد زمان انتظار برای مشتریان جدید، به‌طور بالقوه به آن‌ها خوشامد گویی کرده و یک معرفی از اجزای شرکت داشته باشد. مراحل تنظیم پیام تبریک هم با مراجعه به مسیر Settings > Business settings > Greeting message انجام می‌پذیرد. از این بخش، می‌توانید یک پیام تبریک جدید ایجاد کرده یا پیام‌های موجود را ویرایش کنید.


4. قابلیت Away Message

پیام‌های از نوع Away مانند پیام‌های خوشامدگویی هستند. آن‌ها یک سری پیام سفارشی برای افرادی هستند که سعی می‌کنند بعد از ساعات کاری شما با شرکت ارتباط برقرار کنند. در این هنگام، این پیام‌ها ارسال شده و آن‌ها را در جریان می‌گذارد. می‌توانید یک پیام سفارشی بنویسید یا ساعات کاری خود را در این پیام اعلام کنید.

می‌توانید تنظیم کنید که این پیام‌ها در زمان انتخاب شده فعال شوند. مراحل تنظیم پیام Away هم با مراجعه به مسیر Settings > Business settings > Away message > “Activate away message” انجام می‌شود.

در این بخش می‌توانید پیام‌های Away جدید ایجاد کرده یا پیام های موجود را ویرایش کنید. زمانی را هم که می‌خواهید این پیام‌ها ارسال شوند را برنامه‌ریزی می‌کنید. می‌توانید از گزینه‌های Always send، Custom schedule یا «after your work hours» انتخاب کنید.

واتس اپ بیزینس چیست


۵. قابلیت Label Contacts

کسب و کارها می‌توانند مخاطبین خود را سازماندهی کرده و آن‌ها را با برچسب‌ها برای دسترسی آسان دسته بندی کنند. به این ترتیب، می‌توانید به راحتی در میان مخاطبین خود جستجو و آن‌ها را گروه بندی و سازماندهی کنید. مراحل اضافه کردن برچسب به مخاطب جدید هم بسیار ساده است.

کافیست که روی دکمه منو در صفحه چت مشتری کلیک کرده و روی New label کلیک کنید. در نهایت هم با انتخاب گزینه Save می‌توانید برچسب جدید خود را ذخیره فرمایید.


۶. دسترسی به آمار پیام

واتس اپ بیزینس به شما این امکان را می‌دهد که به معیارهای حیاتی مانند تعداد پیام‌های ارسال شده، تحویل و خوانده شده دسترسی داشته باشید. مراحل دسترسی به این بخش هم با کلیک روی دکمه منو و دنبال کردن مسیر Settings > Business Settings > Statistics خواهد بود.

واتس اپ بیزینس چیست


۷. کاتالوگ‌ها و مجموعه‌ها

ویژگی دیگری که برای کسب و کار شما بسیار مفید خواهد بود، کاتالوگ است. کاتالوگ‌ها به شرکت شما این امکان را می‌دهند که کالاهای خود را به نمایش گذارید تا مردم بتوانند به راحتی محصولاتی را که به آن‌ها علاقه‌مند بوده و مایل به خرید هستند را مرور کرده و بررسی کنند.

با استفاده از بخش کاتالوگ، نیازی نیست که هر مورد، قیمت و توضیحات را یک به یک مانند قبل به مشتریان خود ارسال کنید. اکنون همه به راحتی در صفحه واتس اپ شما گروه‌بندی شده است و نیازی نیست که مشتریان خود را به وب سایت یا جای دیگری لینک کنید.

برای هر مورد در کاتالوگ خود، می‌توانید اطلاعاتی از جمله قیمت، توضیحات و کد محصول را اضافه کنید. این برای مشتریان شما بسیار ساده‌تر از این است که در مورد تک تک محصولات به‌طور جداگانه سوالاتی از شما پرسیده یا از واتس اپ به وب سایت شما لینک شوند.

در اکتبر ۲۰۲۱، واتس اپ مجموعه‌هایی را اضافه کرد تا خرید برای مشتریان آسان‌تر شود. آن‌ها به‌عنوان پوشه برای گروه بندی موارد در یک حساب تجاری عمل می‌کنند. کاربران می‌توانند بلافاصله بدون پیمایش در کل لیست محصول به دسته‌ای که به دنبال آن هستند، حرکت کنند.

پس از اضافه شدن، شما آزاد خواهید بود که مجموعه را درست مانند آیتم‌های دیگر تغییر دهید تا اطلاعات به‌روز نگه داشته شوند. یک نکته مهم در این امر وجود دارد. باید مجموعه‌ها را به‌عنوان دسته بندی در وب سایت‌های تجارت الکترونیک در نظر بگیرید.

پوشه‌های Last Chance یا Sale می‌تواند در واتس اپ به‌همان اندازه که در وب سایت است، تبدیل شود. استفاده از این موارد در حساب واتس اپ بیزینس به معنای ارائه تجربه خرید مشابهی است.

واتس اپ بیزینس چیست

چگونه یک کاتالوگ ایجاد کنیم؟

ایجاد یک کاتالوگ با اپلیکیشن واتس اپ بیزینس فقط چند مرحله ساده طول می‌کشد. ابتدا باید برنامه واتس اپ بیزینس را باز کنید. سپس به تب Chats رفته و روی More Options کلیک کنید. در ادامه مسیر، روی Business Tools کلیک کرده و به بخش Catalog بروید. سپس با انتخاب گزینه Add new Collection، نامی را برای مجموعه خود وارد کنید.

در ادامه روی Next کلیک کرده و آیتم‌های کاتالوگی را که می‌خواهید در این مجموعه قرار دهید را انتخاب کنید. در نهایت هم روی Done کلیک کنید. پس از اضافه کردن آیتم‌ها، مجموعه‌ها و کاتالوگ‌ها، کاربران می‌توانند در خدمات یا محصولات شما پیشمایش کرده و سفارشات خود را در واتس اپ ایجاد کنند.

بعدا می‌توانند سفارش خود را به اشتراک گذاشته و در مورد گزینه‌های پرداخت در چن بحث کنند. شما هم به‌عنوان تاجر، می‌توانید از این شیوه ارتباطی استفاده کرده و حجم بالایی از پیام‌ها را مدیریت کنید. برای مدیریت به موقع و خوشایند چنین درخواست‌هایی برای مشتری، واتس اپ پیام‌های تجاری تعاملی را ارائه خواهد کرد.

واتس اپ بیزینس چیست


۸. پیام‌های تجاری تعاملی

این نوع پیام‌ها به شما این امکان را می‌دهند که دکمه‌های تعاملی و جذاب‌تری را در پیام‌های خود قرار دهید. این دکمه‌ها می‌توانند از دو نوع CTA یا Quick Replay باشند. با کلیک روی دکمه CTA، کاربر به یک صفحه وب خاص هدایت می‌شود و می‌تواند تماس برقرار کند.

دکمه Quick Replay به کاربران این امکان را خواهد داد که بدون نیاز به تایپ دستی پاسخ، با گزینه‌های از پیش تعریف شده بتوانند پاسخ را ارسال کنند. دکمه‌های تعاملی هم برای تجربه روان‌تر مشتری فراهم شده است و به‌طور کلی می‌تواند تجربه مشتری (CX) عالی را برای شما فراهم کند.

اول از همه، این سیستم برای کاربران شما قابل درک‌تر است که چه کاری باید انجام دهند. در سیستم قبلی کاربر نمی‌دانست که آیا باید با شماره به درخواست پاسخ دهد تا اینکه عبارت «Make an order» را تایپ کند. اگر کاربر عبارت اشتباهی را تایپ کند، ربات متوجه نشده و فرد هم احتمالا دیالوگ را قطع خواهد کرد.

ثانیا، استفاده از پاسخ‌های سریع برای مشتری از نظر بصری جذاب‌تر و سریع‌تر است. او روی پاسخ درست کلیک کرده و سپس سریع به سوال بعدی خواهد رفت و نیازی هم به تایپ ندارد. بدین ترتیب، بدون تلاش کمتر، تجربه بهتری را برای مشتری خود فراهم می‌کنید.

واتس اپ بیزینس چیست

با دکمه‌های CTA، کاربران می‌توانند به راحتی بین پلتفرم‌ها هم انتقال داشته باشند. فرض کنید که شخصی می‌خواهد با شرکت شما تماس بگیرد. قبل از این، او باید لینک را کپی کرده و سپس به مرورگر برود. سپس لینک Paste شده و اکنون، با کلیک راست، به ربات لینک شده و به نقطه مقصد هدایت می‌شود.

بنابراین، استفاده از دکمه‌های تعاملی در پیا‌م‌ها برای مشتریان شما آسان‌تر بوده و کار هم سریع‌تر جلو خواهد رفت. این سیستم قابل درک‌تر بوده و راحت‌تر جلو می‌رود. کاربر می‌تواند خریدی روان و بهتر با CX تجربه کرده و نرخ تعامل بالاتری هم با شرکت شما داشته باشد.

توجه داشته باشید که همه این موارد گزینه‌های پولی هستند. اگر قصد دارید که از پیام‌های الگو همراه با دکمه استفاده کنید، باید برای هر پیامی که ارسال می‌کنید، هزینه بپردازید. اضافه کردن دکمه‌های قابل کلیک به پیام‌هایی که به مشتری ارسال می‌کنید، نیاز به کدنویسی دارد. بنابراین، ابتدا باید این کدها را یاد گرفته و سپس از آن‌ها در پلتفرم خود استفاده کنید.

واتس اپ بیزینس چیست


۹. فهرست پیام‌ها و دکمه‌های پاسخ

علاوه بر دکمه‌های CTA و سیستم پاسخ سریع، در ژوئن ۲۰۲۱، واتس اپ قالب‌های جدیدی از پیام‌های تعاملی را که به پلتفرم اضافه می‌شود را معرفی کرد. این‌ها همان List Messages و Replay Buttons بودند.

پیام‌های فهرست جدید امکان اضافه کردن حداکثر ۱۰ گزینه را فراهم می‌کنند و بنابراین، افراد می‌توانند به جای تایپ دستی روی گزینه مورد نظر کلیک کنند. دکمه‌های Reply هم به مشتریان این اجازه را می‌دهد که با تایپ کردن گزینه ترجیحی، به سرعت از بین حداکثر سه گزینه انتخاب کنند.

پیام‌های لیست

پیام‌های لیست جدید امکان اضافه کردن حداکثر ۱۰ گزینه را فراهم می‌کنند. بنابراین، افراد می‌توانند به‌جای تایپ دستی روی گزینه مورد نظر کلیک کنند. این نوع پیام راه ساده‌تر و منسجم‌تری را برای کاربران در هنگام تعامل با یک کسب و کار فراهم می‌کند.

واتس اپ بیزینس چیست

دکمه‌های پاسخ

دکمه‌های پاسخ به مشتریان این امکان را می‌دهند که به سادگی با ضربه زدن روی گزینه مورد نظر، سه گزینه را به سرعت انتخاب کنند. این نوع پیام راه سریع‌تری را برای کاربران فراهم می‌کند تا در هنگام تعامل با یک کسب و کار، از یک منو انتخاب کنند.

پیام‌های Interactive واتس اپ

با این نوع پیام‌ها می‌توانید تعامل کامل با یک جریان را با مشتریان خود ترکیب کنید. کاربران در این شرایط نمی‌توانند بیش از یک گزینه را به‌طور همزمان از یک لیست یا پیام دکمه انتخاب کنند، اما می‌توانند به عقب بازگشته و پیام قبلی را دوباره باز کنند. پیام‌های دکمه یا لیست را نمی‌توان به‌عنوان اعلان مورد استفاده قرار دارد.

در حال حاضر، شما فقط می‌توانید آن‌ها را ظرف ۲۴ ساعت از آخرین پیام ارسال شده توسط کاربر ارسال کنید. اگر بخواهید پیامی را خارج از پنجره ۲۴ ساعته ارسال کنید، با یک پیام خطا مواجه خواهید شد. این قابلیت از طریق پلتفرم‌های اندروید، iOS و وب در اختیار شما قرار می‌گیرند.

واتس اپ بیزینس چیست


سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم که شما را با مفهوم واتس اپ بیزینس چیست آشنا کرده و نکات مهمی را در مورد آن مطرح کنیم. اگر به دنبال پیاده‌سازی کسب و کار خود در این پلتفرم هستید، به بزرگ و کوچک بودن کسب و کار خود توجه کرده و یکی از حساب‌های واتس اپ بیزینس را بسازید. حتما از یک شماره تلفن اختصاصی برای خود استفاده کنید تا آسیبی به شماره واتس اپ معمولی شما وارد نشود.

می‌توانید نظرات خود را در این رابطه با ما در میان گذارید. آیا تاکنون با پلتفرم واتس اپ بیزینس کار کرده‌اید؟ امکانات و قابلیت‌های این پلتفرم تا چه اندازه جوابگوی کسب و کارهای بزرگ و کوچک است؟ در بخش کامنت‌ها با ما همراه شوید.

واتس اپ بیزینس چیست؟

نسخه ای از پیام رسان واتس اپ است، که قابلیت و بخش های بیشتری را نسبت به واتس اپ معمولی ارائه داده است و برای استفاده از آن ها باید هزینه پرداخت کنید.

ویژگی های مهم واتس اپ بیزینس کدامند؟

قابلیت Quick Replies، دسترسی به آمار پیام، کاتالوگ‌ها، دسترسی به آمار پیام، قابلیت Label Contacts و موارد دیگر از جمله ویژگی های مهم واتس اپ بیزینس هستند.

سیستم پرداخت در WhatsApp Business چه کاربردی دارد؟

کسب و کارها در سیستم WhatsApp Pay می توانند به طور ایمن پول را بین حساب های بانکی یکدیگر انتقال دهند. نحوه انجام این کار را در مطلب بالا توضیح داده ایم.

شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.