اگر سابقه استفاده از گوشیهای هوشمند تولید شده توسط سامسونگ و شیائومی را داشتهاید، یقینا تفاوتهای زیاد بین این دستگاهها را متوجه شدهاید. ما در این مقاله قصد داریم که این دو برند را با همدیگر مقایسه کرده و ببینیم که کدام یک رتبه بهتری دریافت میکند.
سامسونگ مدت زمان طولانی پیشرو اصلی بازار الکترونیک بوده است و این عملکرد به تدریج در طول سالهای گذشته بهبود یافته است. حال این کمپانی چالشی بزرگ برای سایر برندهای رقیب محسوب میشود. سالهاست که اپل و سامسونگ روی بازار گوشیهای هوشمند تسلط کامل دارند و با این حال، یک برند چینی هم وارد صحنه شده است که همه چیز را تغییر میدهد.
بیشتر بخوانید: مقایسه گوشی A12 با A21s؛ کدامیک را بخریم؟
فهرست مطالب
شیائومی بهتر است یا سامسونگ؛ مقایسه همه جانبه
شیائومی یک چالش واقعی برای سامسونگ ایجاد کرده است، چرا که هر دو شرکت در همه انواع کالاهای الکترونیکی و نهتنها گوشیهای هوشمند، تخصص کامل دارند. تنها تفاوت آنها در این است که شیائومی گوشیهای هوشمند مقرون به صرفهای را توسعه میدهد که از آخرین فناوری استفاده میکنند و این در حالی است که سامسونگ محصولات خود را با نرخ کمی بالاتر میفروشد و این یقینا نمیتواند برای همه مناسب باشد.
در مقایسه گوشی شیائومی و سامسونگ در ردههای مختلف هم کاملا به این نتیجه خواهید رسید که معمولا همان رده از مشخصات فنی در یک محصول، قیمت کمتری در برند شیائومی به همراه دارد.
شیائومی
کمپانی بزرگ شیائومی ۱۲ سال پیش در کشور چین تاسیس شده است و بهعنوان تولید کننده بزرگ محصولات الکترونیکی در بازار فعالیت میکند. مقر این کمپانی در پکن قرار دارد و بهدلیل طراحی و توسعه گوشیهای هوشمند، لوازم خانگی و ابزارهای الکترونیکی در بازار شناخته شده است. این کمپانی پس از سامسونگ، دومین تولید کننده بزرگ گوشیهای هوشمند در جهان است و بهتازگی، از نظر میزان فروش، از اپل پیشی گرفته است.
لی جون بهعنوان بنیانگذار و مدیر عامل شرکت شناخته میشود و بر اساس مجله فوربس هم ۲۳ امین مرد ثورتمند چین شناخته میشود. این شرکت جوانترین کمدانی در فهرست فورچون است و در طول سالهای اخیر هم بهشدت رشد داشته است.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی تا ۴۰ میلیون تومان + معرفی ۲۰ مدل برتر بازار
این شرکت تا اواخر ۲۰۲۰ تعداد ۲۲ هزار کارمند فعال دارد که در کارخانههای این شرکت فعالیت میکنند. در سه ماهه دوم مالی سال ۲۰۲۱ هم با پشت سر گذاشتن اپل، توانست ۱۷ درصد از بازار جهانی گوشیهای هوشمند را در اختیار گرفته و نام خود را بر سر زبانها بیندازد.
این شرکت هماکنون فعالیت گستردهای در رده گوشیهای میانرده دارد و اصل رقابت آن هم با سامسونگ بر سر تصاحب بازار بیشتر در سراسر جهان بوده است. محصولات این شرکت به گوشی هوشمند خلاصه نشده است و سایر قطعات الکترونیکی در کشور چین، هند و سایر نقاط جهان به فروش میرسد.
سامسونگ
سامسونگ یک شرکت کرهای است که مقر اصلی آن در سئول واقع شده است. این شرکت دهه سوم فعالیت خود را پشت سر میگذارد و فعالیتهایی را در خوزههای مختلف به ثبت رسانده است. لی بیونگ چول بهعنوان بنیان گذار این شرکت شناخته میشود و محدوده فعالیتش هم جهانی است.
این کمپانی علاوه بر لوازم الکترونیکی، به تولید و عرضه پوشاک، مواد شیمیایی، توربینهای بادی، کشتی، خودرو و موارد دیگر نیز میپردازد. تعداد کارکنان شرکت سامسونگ هم تا سال ۲۰۱۷ به میزان ۳۲۰ هزار نفر بوده است و هنوز آمار و ارقام جدیدی به ثبت نرسیده است.
بیشتر بخوانید: مقایسه گوشی A32 با گلکسی A51 سامسونگ؛ رقابت بهترین ها
این شرکت متعهد شده است که به ساخت و تولید فناوریهای درجه اول ادامه داده و در زمینههای مختلف سرمایهگذاری انجام دهد. آنها برای توسعه نسل جدید فناوریهای سخت افزاری و نرمافزاری تلاش میکنند و آمار نشان میدهند که ۷۵ میلیارد دلار در کل این زمینهها هزینه گذاشتهاند.
شیائومی بهتر است یا سامسونگ؟ آیا جوابی وجود دارد؟
ما قصد داریم که در پاسخ به موضوع شیائومی بهتر یا سامسونگ به سراغ بررسی دقیق چندین نکته رفته و سپس یک جمع بندی کلی هم از صحبتهای خود داشته باشیم. ویژگیهایی وجود دارد که برای هر شرکت منحصربهفرد هستند و تفاوتها را رقم میزند.
این تفاوتها است که مشخص میکند کدام یک از این برندها میتوانند انتخاب بهتری نهتنها در بازار گوشیهای هوشمند، بلکه در بازار وسایل الکترونیکی باشند. تا زمانی که بیاد داریم، شیائومی و سامسونگ همواره در یک نبرد بودهاند و این سبب شده است که شیائومی به آرامی وارد بازار سامسونگ شده و چالش ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی تا ۲۰ میلیون تومان + معرفی ۱۰ مدل برتر بازار
از آنجایی که گوشیهای رده بالای اندرویدی شیائومی با قیمت پایینتری نسبت به گوشیهای هوشمند سامسونگ روانه بازار میشوند، این شرکت چینی توانسته به دنیا ثابت کند که گاهی اوقات بهترینها میتوانند قیمت بسیار کمتری داشته باشند.
کاهش قیمت همیشه قرار نیست که به معنای کاهش استفاده از مواد اولیه با کیفیت باشد و شما باز هم میتوانید از تراشه رده بالا همراه با مشخصات فنی مناسب بهره ببرید. کافی است که انتخاب درستی در بازار داشته و ببینید که چه خریدی میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد.
مقایسه از نظر برنامه بازاریابی
هم شیائومی و هم سامسونگ برنامههای بازاریابی را دنبال میکنند که در دو طرف طیف قرار دارد. سامسونگ محصولات خود را بهصورت آنلاین و آفلاین تبلیغ میکند و از طرف دیگر، شیائومی هم بیشتر روی تبلیغات دهان به دهان و شبکههای اجتماعی تمرکز کرده است. این عملکرد متفاوت در دنیای تجارت، سبب تفاوتها خواهد شد و دید بهتری به مخاطبین میدهد.
بیشتر بخوانید: معرفی و بررسی گوشی شیائومی 13 Pro + مشخصات و قیمت
سامسونگ هنگام بازاریابی گوشیهای هوشمند خود از یک رویکرد مستقیم پیروی میکنند. آنها دستگاههای خود را نهتنها بهعنوان نمادهای وضعیت، بلکه بهعنوان دستگاههای هوشمندی به تصویر میکشند که میتوانند به زندگی روزمره افراد، ارزش و معنای بیشتری ببخشند.
این کاری است که شیائومی انجام نمیدهد، اما آنها به خوبی توانستهاند که از طریق پایگاه متقاعد کنندهای از اینفلوئنسرهای رسانههای اجتماعی، برای محصولات خودشان فالوور جمع کنند. در حین بازاریابی برای فروش، یکی از رویکردهای درخشان شیائومی این است که ابتدا گوشیهای هوشمند خود را از طریق فروش آنلاین سریع به مخاطبین خود عرضه کند.
بیشتر بخوانید: مقایسه گلکسی A52 با M52؛ جنجال بر سر میان رده های سامسونگ
این امر باعث ایجاد تقاضا برای گوشیهای هوشمند میشود که همان هم منجر به فروش آنها فراتر از حد انتظار خواهد شد. این از طریق فروش سریع در سایتهای تجارت الکترونیکی که در حال حاضر با آنها مرتبط هستند، عملیاتی میشود.
مقایسه شیوههای تبلیغاتی دو کمپانی
از سوی دیگر، سامسونگ با کمال میل، دلارهای زیادی را صرف تبلیغات بصری و چاپی میکند تا بتواند محصولات خود را به فروش برساند. قیمت گوشیهای سامسونگ برای پوشش هزینههای تبلیغاتی بر این اساس بوده است. این همان دلیل اصلی گرانی گوشیهای هوشمند آنها است.
با این حال، شیائومی هم به دلیل ساده، میتواند گوشیهای هوشمند خود را با نرخ پایینتری قیمت گذاری کند. آنها هزینه زیادی را تبلیغات ارائه نمیکنند تا متحمل ضرر شوند و گوشی هوشمندشان هم بهصورت محلی تولید میشود. بنابراین مواد اولیه و اجزای آنها با قیمت ارزانتری تهیه میشود و هزینه اضافی روی دست این کمپانی باقی نمیماند.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی تا ۱۰ میلیون تومان + معرفی ۱۷ مدل برتر بازار
همینجا در مقایسه گوشی شیائومی و سامسونگ مشخص میشود که روند تولید و تبلیغ اهمیت بالایی در قیمت گذاری و در نتیجه، جذب مشتری دارد. کمپانی بزرگی مانند سامسونگ، برای پوشش هزینههای تبلیغاتی خود، باید به سمت افزایش قیمت گوشی حرکت کند.
این افزایش صرفا در حدی است که مطابق با کشش بازار بوده و مخاطبین هم بتوانند با اقبال بیشتری به سمت گوشیهای سامسونگ بیایند. اما شیائومی همواره پایینتر از قیمت بازار حرکت میکند تا حتی در صورت داشتن یک سری ضعفها در گوشیهای هوشمند خود، بتواند با ارائه قیمت پایین در جذب مشتری موفق عمل کند.
پشتیبانی پس از فروش و گارانتی
در پاسخ به اینکه شیائومی بهتر یا سامسونگ باید به تیمهای حرفهای همراه با عملکرد سریع این دو کمپانی هم اشارهای داشته باشیم؛ چرا که هر دو کارشان را به خوبی انجام میدهند. از دیدگاه سوالات عمومی مشتری گرفته تا ارائه تعمیرات، هر دو شرکت از نظر ارائه پشتیبانی پس از فروش در بین ده شرکت برتر جهان قرار دارند.
تیم پشتیبانی شیائومی از تکنسینهای متخصص در مرکز خدماتی خود استفاده میکنند و حتی مراکز تماسی هم دارند که میتوانید از طریق تماس تلفنی، چت یا ایمیل با آنها ارتباط برقرار کنید. آنها معمولا در عرض ۲۴ تا ۴۸ ساعت پاسخگوی سوالات مبتنی بر فناوری مشتریان خواهند بود.
بیشتر بخوانید: مقایسه گلکسی A52 با A72 + تفاوت اصلی کجاست؟
این تیم یک تلفن هوشمند هم دارد که بهصورت ۲۴ ساعته اقدام به ارائه خدمات میکند. سامسونگ هم از همین رویکرد برای ارائه پشتیبانی پس از فروش استفاده کرده است، اما مراکز خدمات بیشتری در هر شهر خواهد داشت. از نظر گارانتی، گوشیهای هوشمند شیائومی معمولا دارای ۲ ضمانت نقص گوشی هوشمند و این امر در مورد نیروی کار و قطعات هم صدق میکند.
سامسونگ ضمانت خود را به یک سال برای گوشیهای هوشمند خود خلاصه کرده است که در کنار ضمانت مربوط به باتریهای داخلی ارائه میشود. این در حالی است که برای سایر لوازم جانبی فروخته شده با گوشی هوشمند، حداکثر ۶ ماه ضمانت ارائه میشود.
تفاوت در شیوه حمایت از مشتری
به غیر از مراکز خدمات مجاز، سامسونگ از یک سری متخصصین آموزش دیده هم در فروشگاههای رسمی خود استفاده میکند تا در مورد هر گونه مشکلی که ممکن است در قبال محصول خود مواجه شده باشید، به شما کمک کنند. از سوی دیگر، شیائومی فروشگاههای فیزیکی خود را برای ارائه خدمات ندارد.
این یک مشکل جزئی برای شیائومی ایجاد کرده است، چرا که مشتریان تنها باید به مراکز خدمات رسمی شیائومی تحت عنوان Mi Service مراجعه کنند و به جز آن، مانند سامسونگ امکان مراجعه به نمایندگیهای تحت نظر شیائومی وجود نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی تا 6 میلیون تومان + معرفی 13 مدل برتر بازار
حمایت از مشتری در ایجاد تفاوت گوشی شیائومی و سامسونگ نقش مهمی دارد. همه خریداران امروزی، به دنبال راهنمایی بیشتر در قابل خریدی هستند که انجام میدهند. با افزایش هزینههای زندگی، خرید یک گوشی هوشمند گران قیمت، امروزه ریسک بالاتری نسبت به گذشته برای افراد دارد.
شیوع ویروس کرونا هم جهان را با مشکل مواجه کرده است و بهم ریختن اقتصاد در دنیای پیرامون ما، باعث میشود که اهمیت بیشتری نسبت به این موضوع قائل باشیم. بنابراین، سامسونگ نسبتا اوضاع بهتری در برابر شیائومی دارد و این کمپانی چینی میتواند با بهبود اوضاع در آینده، این رقابت را باز هم نزدیکتر کند.
جدیدترین گوشیهای شیائومی و سامسونگ در بازار
طی چندین سال گذشته، شیائومی و سامسونگ جهت تولید گوشیهای هوشمند برای همه و در کل محدودههای قیمتی، با همدیگر رقابت داشتهاند. سامسونگ ابتدا گوشیهای هوشمند خود را بر اساس طیف وسیعی از گوشیهای اپل روانه بازار میکرد.
اما از زمانی که شیائومی با قدرت وارد این بازار شد، عملکرد بهتری را به ثبت رسانده است. میدانیم که بودجه بندی مشخصی برای گوشیهای هوشمند وجود دارد و معمولا آنها در سه گروه پایینرده، میانرده و بالارده قرار میگیرند. ما در ادامه به سراغ این ردهها رفته و با یک بررسی و مقایسه، سعی میکنیم دید بهتری به شما بدهیم.
بیشتر بخوانید: مقایسه آیفون 13 پرو مکس و گلکسی اس 21 اولترا؛ دو غول بازار گوشی
هر کدام از ردههای گوشیهای هوشمند، در کنار مزایا، دارای معایبی هم هستند که باید بسته به نیاز و بودجه خود، آنها را بیشتر تحلیل کرده و به انتخاب نهایی خود دست پیدا کنید. فراموش نکنید که انتخاب نهایی هر فرد ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد و همیشه بر اساس نیاز خودتان، تصمیمگیری کنید.
در بررسی تفاوت گوشی شیائومی و سامسونگ هم بهتر است گوشیهای همرده و نزدیک بهم را با یکدیگر مقایسه کرده و ببینیم که کدام یک از برندها میتوانند بهترین عملکرد را در بازار داشته باشند. پس با ما همراه شوید.
گلکسی S21 در برابر Mi 11
وقتی صحبت از پرچمداران اندرویدی به میان کشیده میشود، سامسونگ برای سالها در صدر این محصولات قرار داشته است. بهطوری که تنها رقیب واقعی گوشیهای هوشمند معروف اپل، سری گلکسی اس بود که هم از نظر کیفیت و هم از نظر قیمت، میتوانست با آنها رقابت کند.
با این حال، در چند سال اخیر، یک بازیگر جدید هم به این عرصه وارد شده است که با مدلهای گوشی هوشمند قدرتمند همراه با کارایی بالا و برچسب قیمت بسیار کمتر، توانسته که بازار را تغییر دهید. این برند شیائومی نام دارد و با ورود خود به عرصه گوشیهای هوشمند، رقابتی متفاوت از چند سال گذشته را رقم زده است.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی تا ۵ میلیون تومان + معرفی 20 مدل برتر بازار
سامسونگ گلکسی اس ۲۱ و شیائومی Mi 11 دو نمونه از محصولات برتر این کمپانی هستند که در ادامه قصد داریم از زوایای مختلف به آنها نگاهی داشته باشیم. مشخصا گوشی شیائومی قیمت کمتری دارد و باید ببینیم که با هزینه پایینتر، چه امکاناتی با محصول سامسونگ برابری کرده و در کدام یک از بخشها، به مشکل برمیخورد.
این احتمال هم وجود دارد که قیمت برای برخی از خریداران در اولویت اصلی باشد و به همین دلیل، گوشی شیائومی حتی با یک سری کاستیها مورد اقبال مخاطبین واقع میشود. در یک طرف دیگر هم، برخی از خریداران به یک برند خاص وفادار هستند و شاید بدون نیاز به بررسی به سراغ یکی از این محصولات بروند.
بیشتر بخوانید: هواوی بهتر است یا شیائومی + مقایسه عملکرد دو غول فناوری چینی
کارایی
مقایسه گوشی شیائومی و سامسونگ از نظر عملکردی بسیار ساده است. اگر سامسونگ گلکسی اس ۲۱ را با تراشه اسنپ دراگون ۸۸۸ دریافت میکنید، تقریبا عملکردی به یک اندازه مشابه با محصول شیائومی خواهید داشت. این تراشه برای گوشی سامسونگ، در مدلهای چینی و آمریکایی اس ۲۱ ارائه شده است.
با این حال، مدلهای بینالمللی سامسونگ اس ۲۱ هم با تراشههای جدید اگزینوس ۲۱۰۰ سامسونگ عرضه شدهاند و یک سری تفاوتها در این زمینه وجود خواهد داشت. سامسونگ در سال گذشته پیشرفتهای زیادی در سیلیکون خود ایجاد کرده است، اما همچنان اسنپ دراگون ۸۸۸ مجهز به 5G در صدر فهرست قرار دارد.
بیشتر بخوانید: مقایسه گوشی A11 با A10s + کدام مدل اقتصادی سامسونگ را بخرم؟
در هر صورت، شما همچنان با هر دو گوشی میتوانید سریعترین عملکرد را برای تسکهای مختلف در گوشیهای هوشمند اندرویدی تجربه کنید. پردازنده مرکزی هشت هستهای این گوشی با پردازندههای گرافیکی یکپارچه و قدرتمند، در کنار حافظه رم ۸ گیگابایتی قرار گرفته است و ترکیبی مناسب را در اختیار شما میگذارد.
در گوشی می ۱۱ شیائومی، حافظه رم میتواند تا ۱۲ گیگابایت هم افزایش پیدا کند. حافظه UFS 3.1 پیشرفته را هم در هر دو گوشی داریم و میزان حافظه داخلی هم ۱۲۸ گیگابایتی است که در گوشی می ۱۱ میتواند تا ۲۵۶ گیگابایت هم افزایش پیدا کند.
صفحه نمایش
سامسونگ همواره یک رهبر جهانی در فناوری نمایشگر بوده است و همه آن را میشناسند و حتی اپل هم از این قاعده مستثنی نیست. به همین دلیل است که حتی گوشیهای هوشمند پیشرفته اپل نیز گاهی اوقات از نمایشگرهای سامسونگ استفاده میکنند.
گلکسی اس ۲۱ نیز همین روند را دنبال میکند و با نمایشگر پیشرفته داینامیک آمولد 2X، هر بار میتواند تصویری پر جنب و جوش و بسیار شفاف را ارائه کند. با این حال، می ۱۱ شیائومی وضوح بالاتر QHD را نسبت به وضوح فول اچ دی گلکسی اس ۲۱ ارائه میکند. این در حالی است که گوشی شیائومی ۱۰۰ دلار هم قیمت پایینتری در بازار دارد.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی ال جی؛ خوش دست، با کیفیت و اقتصادی!
هر دو گوشی میتوانند نرخ بهروزرسانی ۱۲۰ هرتزی را برای انیمیشنها و ویدیوهای روانتر ارائه کنند، اما وقتی نوبت به اندازه صفحه نمایش میرسد، پنل ۶.۸۱ اینچی شیائومی می ۱۱ در برابر پنل ۶.۲ اینچی سامسونگ گلکسی اس ۲۱ قرار دارد. مقایسه در این باب، کاملا شخصی است و اگر طالب گوشی هوشمند با صفحه نمایش بزرگ هستید، از بین این دو میتوانید انتخاب کنید.
اندازه مناسب میتواند ارگونومی محصول را هم تحت تاثیر قرار دهد و امکان کار کردن با یک دست و جا شدن در جیب هم مباحثی هستند که باید به آن توجه کنید. البته، خیلی از خریداران هم صرفا بزرگ بودن صفحه نمایش برایشان مهمتر است و به این نکات منفی توجه نمیکنند.
سیستم عامل
در حالی که هم شیائومی می ۱۱ و هم گلکسی اس ۲۱ سامسونگ همراه با اندروید ۱۱ (در زمان عرضه) روانه بازار شدهاند، اما تجربه کاربری آنها با توجه به رابط متفاوتی که ارائه میکنند، شبیه به همدیگر نیست. سامسونگ با One UI 3.1 سیستم کاربری اختصاصی خودش را ارائه داده است و همراه با ویژگیهای غنی و کاملی که دارد، از نظر بصری و ظاهری نیز بسیار شیک طراحی شده است. برخی از علاقهمندان، این رابط کاربری را به دلیل ابزارها و برنامههای از پیش نصب شده و همچنین برخی از مشکلات بهینهسازی دوست ندارند.
بیشتر بخوانید: مقایسه گوشی A51 با ردمی نوت 9 پرو؛ جنگ برنده ها
از سوی دیگر MIUI 12.5 را داریم که تمام تلاش خود را میکند تا پتانسیل سخت افزار شما را فراتر ببرد. همراه با ویژگیهای نرمافزاری قدرتمند و انیمیشنهایی که تجربه یک پرچمدار واقعی را به شما میدهند، میتوانید از آن راضی باشید. هر دو رابط کاربری طیف گستردهای از گزینههای سفارشی سازی را هم دارند که بسته به نیاز میتوانید به سراغش بروید.
بنابراین، وقتی صحبت از رابط کاربری این گوشیها میشود، بیشتر باید از روی ظاهر انتخاب نهایی خود را انجام دهید، چرا که از نظر عملکردی تفاوت چندانی با هم نخواهند داشت. فراموش نکنید که رابط کاربری شیائومی سیستم تبلیغاتی و برنامههای از پیش نصب شده بیشتری دارد و در کل، از نظر عملکردی، میتوانیم One UI سامسونگ را بهتر تلقی کنیم.
دوربینها
عملکرد دوربین در سامسونگ گلکسی اس ۲۱ و شیائومی می ۱۱ مشابه بوده است. از یک طرف، شیائومی می ۱۱ همراه با سیستم فیلمبرداری 8K و ۳۰ فریم بر ثانیه را داریم که برای علاقهمندان به فیلمبرداری شرایط بهتری را فراهم کرده است. گوشی سامسونگ هم با همین مشخصات فنی، منتهی با سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه میتواند فیلمبرداری کند.
از سوی دیگر، ضبط صدای استریوی سامسونگ میتواند تفاوت بین یک ویدیوی فوقالعاده و یک ویدیوی خوب را نشان دهد. هر دو گوشی قادر به فیلمبرداری 4K با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه و فیلمبرداری فول اچ دی تا ۲۴۰ فریم بر ثانیه هستند.
بیشتر بخوانید: مقایسه A51 با A71؛ راهنمای انتخاب گوشی سامسونگ
در این سیستم، تثبیت کننده Gyro-EIS و HDR10+ هم برای عمق و کیفیت تصویر مناسبتر خواهند بود. با این حال، تصاویر فوقالعاده عالی دیده میشوند، چرا که هر دو گوشی، نرمافزار دوربین همراه با امکانات کامل را فراهم کردهاند و میتوانید به برخی از پیشرفتهترین فناوریها مانند هوش مصنوعی و ابزارهای حرفهای دسترسی پیدا کنید.