• رها فهیمی
    نویسنده: رها فهیمی

مایکروسافت بر خلاف سونی، در نسل نهم صنعت بازی‌های ویدیویی از دو کنسول بازی به جای یک کنسول رونمایی کرده و آن را در اختیار علاقه‌مندان قرار دارد. با نگاهی به مشخصات ایکس باکس سری اس و مقایسه آن با سایر کنسول‌های موجود در این نسل – مانند برادر قدرتمندتر آن ایکس باکس سری ایکس و همچنین پلی‌استیشن ۵ – ممکن است این تصور را ایجاد کند که ارزش خرید ندارد.

با این حال، وقتی که قیمت نسبتا پایین کنسول را در نظر بگیرید، این مشخصات شگفت انگیز دیده می‌شوند. مشخصات کنسول و نحوه انطباق آن با سایر سیستم‌ها سبب می‌شود که به اطلاعات جالبی در مورد ارزش خرید آن برسیم.

ما اکنون قصد داریم که تفکیک جامع‌تری از جزئیات این دستگاه داشته باشیم تا به شما کمک کنیم که متوجه شوید آیا مشخصات ایکس باکس سری اس با چیزی که به دنبالش هستید مطابقت دارد یا خیر. در کنار ایکس باکس سری اس، یک ایکس باکس سری ایکس هم داریم که جدیدترین کنسول مایکروسافت بوده و می‌توانید به سراغش بروید.

این کنسول هم مشخصات بسیار چشم‌گیری را در خود جای داده است و اگر چه، از همتای کوچک‌تر خود قدرتمندتر است. بررسی ایکس باکس سری اس نشان می‌دهد که در برخی از بخش‌ها می‌تواند مانند برادر بزرگ‌تر خود قدرتمند باشد و در برخی از زمینه‌ها نیز مشخصات پایین‌تری دارد.

مشخصات ایکس باکس سری اس


تحلیل مشخصات ایکس باکس سری اس

ایکس باکس وان ایکس اکنون قابلیت‌های بیشتری نسبت به نینتندو سوییچ دارد و ایکس باکس سری اس هم محصولی است که تا نیمه‌های راه نسل می‌تواند پاسخ‌گو باشد. این محصول مشخصات پایین‌تری داشته و البته همراه با قیمت پایین‌تری هم در اختیار شما قرار می‌گیرد. با ما همراه باشید تا تحلیلی روی مشخصات ایکس باکس سری اس داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: مقایسه لپ تاپ ایسوس با اچ پی؛ کدام ارزش خرید بیشتری دارد؟

بررسی ایکس باکس سری اس از نظر پردازنده مرکزی

کنسول ایکس باکس سری اس از نسخه سفارشی پردازنده AMD به‌نام Zen 2 استفاده می‌کند. این سی پی یو سفارشی ۸ هسته‌ای بوده و سرعت کلاک برابر با ۳.۶ گیگاهرتز دارد. این پردازنده کاملا با سری رایزن ۳۰۰۰ کمپانی AMD مانند پردازنده ۸ هسته‌ای Ryzen 7 3800X قابل مقایسه است.

در مقایسه، این پردازنده یک گام پایین‌تر از سرعت کلاک ۳.۸ گیگاهرتزی ایکس باکس سری ایکس است که در نهایت منجر به نرخ فریم کمی پایین‌تر در اجرای بازی‌های مشابه می‌شود.

بیشتر بخوانید: مقایسه دسته PS4 با PS5 + تفاوت در چیست

مشخصات ایکس باکس سری اس


نقد و بررسی ایکس باکس سری اس از نظر پردازنده گرافیکی

پردازنده گرافیکی دو کنسول ایکس باکس سری اس و ایکس باکس سری ایکس تفاوت محسوس‌تری را نشان می‌دهد. مایکروسافت از معماری سفارشی AMD برای هر دو کنسول استفاده می‌کند و پردازنده گرافیکی سفارشی RDNA 2 در ایکس باکس سری اس استفاده شده است.

این پردازنده دارای قدرت ۴ ترا فلاپسی بوده و در مقایسه با قدرت ۱۲.۵ ترا فلاپسی در ایکس باکس سری ایکس، قدرت بسیار پایین‌تر دارد. همین می‌تواند دلیلی باشد که کاربران زیادی به سراغ خرید نسخه قدرتمندتر بروند. ایکس باکس سری اس از نظر قدرت گرافیکی نه‌تنها نسبت به همتای خود، بلکه نسبت به کنسول نسل قبل قدرت پایین‌تری دارد.

کنسول ایکس باکس وان ایکس با پردازنده گرافیکی خود قدرت ۶ ترا فلاپسی را ارائه داده و قادر به پخش محتوای 4K بود. اگرچه، ایکس باکس سری اس به هیچ وجه عملکرد ضعیفی ندارد و شما هنوز هم می‌توانید رزولوشن 1440p را تا ۱۲۰ هرتز به همراه داشته باشید.

دلیل اصلی این قدرت پایین‌تر هم این است که شما هزینه بسیار پایین‌تری در مقایسه با کنسول‌های قوی‌تر خواهید داد. ایکس باکس سری اس نسبت به ایکس باکس سری ایکس حافظه رم کمتری هم دارد. در مشخصات ایکس باکس سری اس دیده می‌شود که تنها ۱۰ گیگابایت حافظه رم در اختیار شما قرار دارد و این در مقایسه با حافظه رم ۱۶ گیگابایتی ایکس باکس سری ایکس پایین‌تر است.

بیشتر بخوانید: مقایسه لپ تاپ ایسوس با اپل؛ دو غول قدرتمند در مقابل هم

مشخصات ایکس باکس سری اس

این هم دلیل دیگری است که چرا تصاویر 4K واقعا در دستگاه مقرون به صرفه‌تر مایکروسافت به درستی به دست نمی‌آیند. رزولوشن 1440p در کنسول بزرگ‌تر مایکروسافت واقعی‌تر دیده شده و اگر چنین مواردی برای‌تان اهمیت دارند، باید به سراغ ایکس باکس سری ایکس بروید.


حافظه ذخیره سازی

حافظه اس اس دی سفارشی از نوع NVMe با سیستم اتصال PCIe 4.0 برای این کنسول در نظر گرفته شده است و به جز فضایی که در اختیارتان می‌گذارد، مشخصات مشابهی با نسخه بزرگ‌تر ایکس باکس دارد. این کنسول تنها ۵۱۲ گیگابایت فضا در اختیار شما می‌گذارد و این فضا در ایکس باکس سری ایکس به ۱ ترابایت افزایش پیدا می‌کند.

می‌توانید از دستگاه‌های ذخیره سازی قابل ارتقا مانند Seagate Xbox Storage Expansion Card استفاده کرده و این حافظه را تا حد زیادی افزایش دهید. این بدان معنی است که اگر قصد دارید تعداد بیشتری از بازی‌ها را نصب و اجرا کنید، فضای این هارد به زودی تمام شده و سبب می‌شود که با مشکل مواجه شوید.

مشخصات ایکس باکس سری اس

اگر مشترک سرویس فوق العاده ایکس باکس گیم پس شوید، می‌توانید بازی‌ها را در مواقع دلخواه حذف کرده و فضای بیشتری برای بازی‌های جدید خود داشته باشید. با این حال، حافظه NVMe ایکس باکس سری اس در زمینه عملکردی هم با ضعف مواجه است. حافظه SSD سرعت فوق العاده بالایی دارد و می‌تواند محتواها را سریع‌تر و کارآمدتر از درایوهای هارد دیسک نسل گذشته لود کند.

این حافظه می‌تواند به‌طور مثبتی با تولید گرمای کمتری هم این کار را انجام دهد. به این ترتیب ما انتظار داریم که صفحات لودینگ بازی‌ها سریع‌تر طی شده و حتی در عناوین AAA با گرافیک بالا، تنها چند ثانیه منتظر لودینگ بمانیم. حتی زمان بارگذاری اولیه پس از راه‌اندازی بازی به ندرت به بیش از ۳۰ ثانیه می‌رسد. این بدان معنی است که سرعت ایکس باکس سری اس قطعا یک نقطه فروش عالی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: مقایسه لپ تاپ ایسوس و ام اس ای + کدام مناسب گیمینگ است؟


رزولوشن و عملکرد

اکثر بازی‌های نسل فعلی در ایکس باکس سری اس را می‌توانید با وضوح 1440p بازی کنید. این در حالی است که برخی از بازی‌های گرافیکی، ممکن است که در چنین رزولوشنی جوابگو نبوده و مجبور به کاهش رزولوشن به 1080p باشید. این مورد را باید خودتان تشخیص داده و در تنظیمات حالت عملکردی بازی‌ها با آن توجه کنید.

با این حال، برخی از بازی‌ها مانند Ori را می‌توانید با رزولوشن 4K در ایکس باکس سری اس اجرا کرده و مشابه با ایکس باکس سری ایکس از آن لذت ببرید. از نظر عملکردی، ایکس باکس سری اس به‌طور قابل توجهی در اجرای بازی‌ها نرم و روان عمل می‌کند.
این کنسول همراه با کابل HDMI 2.1 قادر است که عناوین پشتیبانی شده را با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه اجرا کند.

مشخصات ایکس باکس سری اس

به‌علاوه، کابل HDMI 2.1 نرخ تازه سازی متغیر، حالت تاخیر پایین خودکار برای کاهش تاخیر ورودی از کنترل کننده‌های بی سیم و فناوری FreeSync برای نرخ فریم بسیار نرم‌تر و ثابت را ارائه می‌کند. این موارد به لطف اجزای داخلی تراشه AMD در اختیار کنسول قرار داده می‌شود.

پس می‌توان گفت که ایکس باکس سری اس همچنان یک کنسول توانا است و قیمت پایین‌ آن نباید سبب ایجاد دید منفی در شما شود. این دستگاه نه‌تنها می‌تواند ۱۲۰ فریم در ثانیه را ارائه کند، بلکه می‌تواند در بازی‌های کاربردی، ردیابی اشعه را هم به خوبی انجام دهد. این کنسول برای بازی‌های آینده با موتور آنریل انجین ۵ (Unreal Engine 5) هم می‌تواند آینده نگرانه باشد.

بیشتر بخوانید: مقایسه لپ تاپ ایسوس و دل، امسال کدامیک را انتخاب کنیم؟

طراحی

یکی از بهترین جنبه‌های مشخصات ایکس باکس سری اس این است که فرم فاکتور کوچک‌تری به همراه داشته و با ابعاد ۶.۵ در ۱۵.۱ در ۲۷.۵ سانتی‌متر در اختیار شما قرار می‌گیرد. این ابعاد نشان از باریک بودن آن نسبت به ایکس باکس سری ایکس و پلی‌استیشن ۵ است.

در واقع، این کوچک‌ترین ایکس باکس ساخته شده تا کنون است و جای زیادی را در میز یا کنار تلویزیون شما نخواهد گرفت. اگر به دنبال یک کنسول کوچک‌تر به عنوان بخشی از چیدمان خانه خود هستید یا به‌طور کلی فضای زیادی ندارید، این طراحی جمع و جور می‌تواند ایده آل باشد.

مشخصات ایکس باکس سری اس

وزن ۱ کیلو و ۹۲۷ گرمی کنسول هم به‌طور مشابه می‌تواند قابل توجه باشد. این وزن کمی پایین‌تر از ۲ کیلوگرم بوده و به این معنی است که کمتر از نصف وزن ایکس باکس سری ایکس یعنی ۴.۵ کیلوگرم سنگینی دارد. به‌طور کلی، ایکس باکس سری اس طراحی کمینه‌ای داشته و در مقایسه با گزینه‌های بزرگ‌تر بازار، مشخصات پایین‌تر خود را هم توجیه می‌کند.

بنابراین، جنبه‌های طراحی کنسول هم یقینا یک نقطه مثبت برای این کنسول محسوب می‌شود. شما نمی‌توانید قدرت بالای ایکس باکس سری ایکس یا پلی‌استیشن ۵ را در این کنسول دریافت کنید، اما روکش نقره‌ای آن در کنار قابلیت‌های نسل بعدی کنسول، یقینا ارزش پرداخت قیمتش را دارد.

مشخصات فنی ایکس باکس سری اس

پردازنده مرکزی AMD Custom Zen 2 CPU

8x Cores

@ 3.6GHz

پردازنده گرافیکی AMD Custom RDNA 2 GPU

4 teraflops

حافظه رم ۱۰ گیگابایت

GDDR6

128 bit-wide bus

حافظه ذخیره سازی ۵۱۲ گیگابایت

Custom NVMe SSD

رزولوشن بالای 1440p
عملکرد بالای ۱۲۰ فریم در ثانیه
نوع کابل HDMI 2.1
ویژگی‌های HDMI مجهز به حالت low-latency

VRR

AMD FreeSync

سیستم صوتی L-PCM 7.1

DTS 5.1

Dolby Digital 5.1

Dolby Atmos

تعداد پورت‌ها ۱ پورت HDMI 2.1

۳ پورت USB 3.1 Gen 1

۱ پورت اترنت

سیستم وایرلس 802.11ac dual band

ابعاد ۶.۵ در ۱۵.۱ در ۲۷.۵ سانتی‌متر
وزن ۱.۹۲ کیلوگرم

سخن آخر

ما در این مطلب سعی کردیم که مشخصات ایکس باکس سری اس را مورد بررسی قرار داده و از ارزش خرید آن برای شما صحبت کنیم. نقد و بررسی ایکس باکس سری اس نشان می‌دهد که با کنسول جمع و جوری همراه با قدرت عملکردی قابل قبول مواجه هستیم و نباید آن را با قدرت کنسول‌های بزرگ‌ این نسل مقایسه کنید.

اگر گیمر چندان حرفه‌ای نیستید و نیازی به قدرت حداکثری در تجربه بازی‌های مورد علاقه خود ندارید، می‌توانید به خرید این کنسول فکر کنید.

مشخصات ایکس باکس سری اس

نقد و بررسی ایکس باکس سری اس آن را در جایگاه مناسبی قرار می‌دهد که مایکروسافت از همان ابتدا به آن آگاه بود و خلا یک کنسول میان‌رده را هم می‌تواند در بازار پر کند. شما هم می‌توانید نظرات خود را در این زمینه با ما در میان گذارید. در کنسول یک کنسول از نسل نهم، کدام یک از کنسول‌ها برای‌تان جالب‌تر است؟ آیا ایکس باکس سری اس می‌تواند خرید بهتری نسبت به پلی‌استیشن ۵ باشد؟ در بخش کامنت‌ها با ما همراه شوید.

شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.