مودم جیبی یا همراه (MiFi) یک مودم وای فای قابل حمل است که کانکشن اینترنت را از طریق یک سیم‌کارت دارای طرح اینترنت دریافت می‌کند و با دستگاه‌های دیگر به اشتراک می‌گذارد. مودم همراه به شما اجازه می‌دهد که دستگاه‌ها و گجت‌های خود را با دیتای موبایل به اینترنت وصل کنید. با ما همراه شوید تا در این راهنمای خرید، بهترین مودم جیبی را به شما معرفی کنیم.

بسیاری از کاربران از قابلیت هات اسپات گوشی برای ایجاد یک شبکه وای فای استفاده می‌کنند تا سایر دستگاه‌ها از طریق این شبکه به اینترنت متصل شوند؛ اما در برخی مواقع، مثل زمان‌هایی که در یک کشور دیگر هستید، ممکن است ترجیح بدهید که سیم‌کارت معمولی خودتان را داخل گوشی داشته باشید و یک سیم‌کارت محلی را داخل مودم همراه قرار دهید تا سایر دستگاه‌ها هم بتوانند از طریق وای فای به اینترنت وصل شوند.

همچنین، اشتراک گذاری اینترنت گوشی با هات اسپات، مصرف باتری را افزایش می‌دهد. بنابراین، اگر زیاد از هات اسپات استفاده می‌کنید، مودم جیبی می‌تواند راهکار بهتری برای شما باشد؛ چون با استفاده از بهترین مودم جیبی دیگر نگران خالی شدن شارژ باتری گوشی و کاهش طول عمر آن نخواهید بود.

ویژگی‌های بهترین مودم جیبی

مودم یکی از مهم‌ترین تجهیزات شبکه است و افراد مختلف بسته به نیاز و کاربری خود، به نوع خاصی از مودم نیاز دارند. بنابراین، هنگام خرید مودم باید به ویژگی‌ها و قابلیت‌های آن توجه کنید و مطمئن شوید که پاسخگوی نیاز شما خواهد بود یا خیر. اما ویژگی‌های بهترین مودم جیبی چیست که ارزش خرید آن را بالا می‌برد؟ از جمله مزایا و ویژگی‌های مودم همراه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

قابلیت اتصال چند دستگاه

بعضی از مودم‌های جیبی از قابلیت اتصال 10 دستگاه یا بیشتر به یک شبکه وای فای پشتیبانی می‌کنند که هزینه‌های این حالت نسبت به خرید طرح اینترنت همراه برای هر دستگاه کمتر است.

امکان اتصال دستگاه‌هایی که فقط از وای فای پشتیبانی می‌کنند

معمولا تبلت‌ها برای استفاده در منازل دستگاه‌های خوبی هستند، اما در قطار، لب ساحل و…، ممکن است به شبکه وای فای دسترسی نداشته باشید. در چنین مواقعی می‌توانید از مودم جیبی برای ایجاد یک شبکه بی‌سیم استفاده کنید و با هر دستگاه وای فای به اینترنت متصل شوید. این موضوع درباره هر دستگاه یا گجتی که امکان نصب سیم‌کارت ندارند و فقط از طریق وای فای به اینترنت وصل می‌شوند نیز صدق می‌کند.

دسترسی به اینترنت پر سرعت در مکان‌های عمومی

وقتی به هتل‌هایی سر می‌زنید که برای وای فای از شما هزینه دریافت می‌کنند، می‌توانید از مودم همراه استفاده کنید و با هزینه‌ای کمتر از وای فای هتل، به اینترنت متصل شوید. نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید، این است که سرعت اینترنت‌های عمومی خوب نیست و نمی‌توان به امنیت آنها اطمینان کرد. بنابراین،‌ استفاده از مودم همراه بهترین گزینه خواهد بود.

قابلیت به اشتراک گذاشتن فضای ذخیره اطلاعات

اگر مودم جیبی مورد نظر شما از کارت microSD پشتیبانی کند، می‌توانید فضای ذخیره اطلاعات را بین همه دستگاه‌ها به اشتراک بگذارید که این قابلیت برای دستگاه‌هایی که از افزایش حافظه پشتیبانی نمی‌کنند، مفید خواهد بود.


بهترین مودم جیبی کدام مدل است

فرق بین مودم جیبی و دانگل اینترنت همراه این است که مودم به صورت فیزیکی به دستگاه متصل نمی‌شود و می‌تواند اینترنت را با بیشتر از یک دستگاه به اشتراک بگذارد. امروزه دانگل‌های USB فقط برای دستگاه‌های قدیمی مثل کامپیوترها و لپ تاپ‌های قدیمی‌تر که از شبکه وای فای پشتیبانی نمی‌کنند کربرد دارد. اگر می‌خواهید بهترین مودم جیبی را خریداری کنید، این مقاله به شما کمک می‌کند که با بهترین مدل‌های بازار آشنا شوید.

TP-Link M7350

بهترین مودم جیبی + راهنمای خرید مودم همراه

مزایا:

  • آنلاک شده برای نصب انواع سیم‌کارت
  • پشتیبانی از 10 دستگاه
  • 10 ساعت ماندگاری شارژ
  • microSD
  • دو باند

معایب:

  • گزینه‌های ارزان‌تری هم وجود دارند.
  •  امکانات این مودم برای بعضی کاربران بیش از حد نیاز است.

بهترین مودم جیبی که در این فهرست به شما معرفی می‌کنیم، مودم M7350 از تی پی لینک است که از شبکه 4G پشتیبانی می‌کند. این مودم برای شبکه‌های مختلف آنلاک شده است و می‌توانید سیم‌کارت هم اپراتور دلخواهی را در آن قرار دهید.

این مودم تی پی لینک از انواع باندهای 4G LTE با حداکثر سرعت دانلود 150 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود 50 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کند. این مودم می‌تواند برای حداکثر 10 دستگاه، یک شبکه وای فای ایجاد کند و برای ایجاد یک سیستم ذخیره اطلاعات به صورت مشترک، از کارت microSD هم پشتیبانی می‌کند.

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین مودم برای ماینر – معرفی ۵ مودم برای ماینر

همچنین این مودم تی پی لینک یک LCD دارد که قدرت سیگنال، تعداد دستگاه‌های متصل به مودم، حجم استفاده شده از کل بسته اینترنت و ظرفیت باقیمانده باتری را مشخص می‌کند.

می‌توانید از LCD این مودم برای بررسی وضعیت مودم و گزینه‌هایی مثل فعال یا غیرفعال کردن رومینگ، جابه‌جایی بین خروجی‌های 2.4 و 5 گیگاهرتز و انتخاب بین شبکه 4G، 3G یا ترکیب هر دو استفاده کنید.

یک ویژگی دیگر هم وجود دارد که یک کد QR را به شما نشان می‌دهد و شما را مستقیما به گوگل پلی یا اپ استور هدایت می‌کند تا بتوانید اپلیکیشن tpMiFi را دانلود کنید. با استفاده از این اپلیکیشن می‌توانید کاربران را مدیریت کنید، محدوده مودم را تغییر دهید، فایل‌های مورد نظرتان را به اشتراک بگذارید و پیام‌ها را بخوانید.

باتری 2550 میلی‌آمپر ساعتی این مودم تی پی لینک تا 10 ساعت برای اتصال به شبکه فورجی شارژ دارد؛ اما ماندگاری شارژ آن در حالت استندبای به چند روز می‌رسد.

بیشتر بخوانید: بهترین مودم فیبر نوری + معرفی چند گزینه برتر


Huawei Mobile WiFi 3s (E5576-320)

بهترین مودم جیبی + راهنمای خرید مودم همراه

مزایا:

  •  پشتیبانی از حداکثر 10 دستگاه
  •  طراحی زیبا
  •  راحتی استفاده
  •  قیمت مناسب

معایب:

  •  ماندگاری شارژ 6 ساعته این مودم در مقایسه با برخی مودم‌ها کم است.

Huawei Mobile WiFi 3s (E5576-320) بهترین مودم جیبی با قیمت مناسب است. این مودم نسبت به امکاناتی که ارائه می‌دهد، ارزش خرید بالایی دارد و به همین دلیل، خرید نسخه آنلاک شده آن برای شبکه‌های مختلف کاملا توصیه می‌شود.

این مودم فورجی امکان اتصال حداکثر 10 دستگاه را به اینترنت فراهم می‌کند و باتری 1500 میلی‌آمپر ساعتی آن تا 350 ساعت در حالت استندبای و تا 6 ساعت در حالت فعال، شارژ دارد. این مودم هواوی بسیار کوچک است و به‌راحتی می‌توان آن را جابه‌جا کرد؛ اما ویژگی مهم‌تر آن، کاربردی بودن این مدل است که از سرعت دانلود 150 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود 50 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کند.

این مودم بدون هیچگونه قابلیت و ویژگی‌ جانبی ارائه می‌شود و فقط یک تمرکز اصلی دارد؛ فراهم کردن قابلیت اتصال به اینترنت برای دستگاه‌های مختلف در هر زمان و هر مکان.

بیشتر بخوانید: بهترین مودم ADSL خانگی در بازار


TP-Link M7200

بهترین مودم جیبی + راهنمای خرید مودم همراه

مزایا:

  •  آنلاک شده برای نصب انواع سیم‌کارت
  •  پشتیبانی از 10 دستگاه
  •  ماندگاری شارژ 8 ساعته
  •  تنظیم و راه‌اندازی سریع

معایب:

  •  طراحی پلاستیکی
  •  سختی جدا کردن پنل پشتی

M7220 یک مودم جیبی ساده و شیک است که از شبکه‌های 4G FDD-LTE/TDD-LTE و 3G پشتیبانی می‌کند. این مودم برای نصب هر سیم‌کارت دلخواهی آنلاک شده است؛ بنابراین کافی‌است پنل پشت آن را بردارید، سیم‌کارت را داخل آن قرار دهید و دستگاه را روشن کنید. تنظیم و راه‌اندازی اولیه این مودم جیبی هم بسیار آسان است.

باتری 2000 میلی‌آمپر ساعتی این مودم تا 8 ساعت ماندگاری شارژ دارد؛ اما ماندگاری آن در حالت استندبای بسیار بیشتر است. همچنین می‌توانید کانکشن 2.4 گیگاهرتزی آن را با حداکثر 10 دستگاه به اشتراک بگذارید.

حس پلاستیکی بودن جنس بدنه این مودم به‌خوبی به کاربر منتقل می‌شود؛ با این حال، نسبت به آنچه به نظر می‌رسد محکم‌تر است. البته، پنل پشتی آن کمی سخت باز می‌شود و باید برای این کار کمی تلاش کنید. نام کاربری و رمزعبور شبکه وای فای زیر این پنل مخفی شده‌اند و بهتر است آنها را یادداشت کنید تا نیازی نداشته باشید که برای مشاهده رمز، دائما پنل را باز کنید.

LCD این مودم قابلیت نمایش اطلاعات مربوط به حجم اینترنت مصرف شده را ندارد، اما سه چراغ وضعیت وجود دارد که درک نحوه عملکرد آنها نسبتا آسان است. با استفاده از این چراغ‌ها می‌توانید میزان باتری باقیمانده، متصل بودن دستگاه به اینترنت و وضعیت اشتراک‌ گذاری شبکه وای فای را مشاهده کنید.

برای دسترسی به تنظیمات بیشتر می‌توانید از اپلیکیشن موبایلی رایگان این مودم استفاده کنید یا از طریق صفحه لاگین در یک مرورگر، به مودم متصل شوید. اما در مجموع، کار کردن با این مودم تی پی لینک برای اشخاصی که صرفا به دنبال اتصال به اینترنت هستند، کاملا راحت است.

بیشتر بخوانید: فرق مودم و روتر؛ ابزارهایی برای دسترسی به اینترنت


TP-Link M7450

بهترین مودم جیبی + راهنمای خرید مودم همراه

مزایا:

  •  پشتیبانی از 32 دستگاه
  •  دو باند
  •  ماندگاری شارژ 15 ساعته
  •  microSD

معایب:

  •  قیمت بالا
  •  ممکن است امکانات آن برای بعضی کاربران بیش از حد باشد.

TP-Link M7450 بهترین مودم 4G بازار است که یک نسخه پیشرفته‌‌تر از M7350 محسوب می‌شود و با قیمت بالاتری به فروش می‌رسد. اگر به‌ دنبال یک مودم حرفه‌ای هستید که از اتصال بیش از 10 دستگاه پشتیبانی کند، TP-Link M7450 برای شما مناسب خواهد بود؛ در غیر اینصورت، مدل M7350 که قیمت مناسب‌تری دارد نیز می‌تواند پاسخگوی نیازهای شما باشد.

مودم M7450 هم مثل M7350 به صورت آنلاک شده عرضه می‌شود و می‌تواند از همه شبکه‌های مهم پشتیبانی کند. این محصول تی پی لینک از شبکه Cat6 LTE با سرعت دانلود 300 مگابیت بر ثانیه (دو برابر M7350) و سرعت آپلود 50 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کند. با این مودم می‌توانید بین باندهای وای فای 2.4 و 5 گیگاهرتز، گزینه دلخوا‌ه‌تان را انتخاب کنید. علاوه‌براین، امکان اتصال همزمان بیشتر از 32 دستگاه به این مودم وجود دارد.

کار کردن با منوهای M7450 کاملا راحت است و رابط کاربری منظم این مودم، به‌خوبی از دو دکمه و نمایشگر کوچک آن استفاده می‌کند تا اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهد. برای تنظیمات پیچیده‌تر (مثل پشتیبانی از USSD که برای اتصال به خیلی از شبکه‌های خارجی مفید است) می‌توانید از پورتال وب یا اپلیکیشن رایگان دستگاه استفاده کنید.

باتری 3000 میلی‌آمپر ساعتی این مودم همراه برای 15 ساعت ماندگاری شارژ دارد. حتی یک اسلات microSD هم در این مودم وجود دارد که از کارت‌هایی با ظرفیت حداکثر 32 گیگابایت پشتیبانی می‌کند و می‌توان از آن برای اشتراک سریع فایل بین دستگاه‌های مختلف استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید مودم ADSL


My Webspot

بهترین مودم جیبی + راهنمای خرید مودم همراه

مزایا:

  • استفاده آسان
  •  آماده برای استفاده به محض باز کردن جعبه
  •  وجود شارژر در جعبه

معایب:

  •  امکان بالا رفتن هزینه
  •  نداشتن اپلیکیشن یا LCD

مدل‌های قبلی که تا این بخش از مقاله معرفی کردیم، برای افرادی مناسب هستند که دائما و به‌طور منظم از مودم جیبی استفاده می‌کنند؛ اما My Webspot بهترین مودم جیبی اجاره‌ای است و برای کاربرانی مناسب خواهد بود که گاهی اوقات به چنین مودم‌هایی نیاز پیدا می‌کنند؛ درواقع، کاربرانی که به خارج از کشور سفر می‌کنند و نیاز دارند که چند دستگاه خود را به اینترنت وصل کنند، می‌توانند از سرویس‌های مودم My Webspot استفاده کنند.

سرویس‌های این مودم در بیشتر از 100 کشور فعال است و به کاربران امکان می‌دهد که یک هات اسپات اجاره کرده و با حداکثر 5 دستگاه از آن استفاده کنند.

هزینه‌های روزانه این سرویس بستگی به مقصد و مدت استفاده دارد. شاید در نگاه اول این هزینه‌ها زیاد به نظر برسند؛ اما نسبت به هزینه خیلی از اپراتورهای همراه کمتر است؛ بخصوص در زمان سفر. از نظر فنی، مصرف اینترنت با این مودم محدودیتی ندارد؛ اما وقتی از حد مشخص فراتر بروید (در اروپا، آمریکا و کانادا 1 گیگابایت در روز، در مکزیک 2 گیگابایت، در آسیای جنوب شرقی کاملا بدون محدودیت و در سایر نقاط جهان 512 مگابایت)، سرعت اینترنت شما به 256 کیلوبیت بر ثانیه کاهش پیدا می‌کند.

تنظیم و راه‌اندازی این مودم بسیار آسان است. این مودم‌ مستقیما به آدرس تعیین شده توسط شما تحویل داده می‌شود. پس از روشن کردن دستگاه کمی صبر کنید تا دستگاه یک شبکه 4G LTE محلی را پیدا کند و به آن متصل شود. سپس مثل هر مودم دیگری، رمز و SSID مودم را روی گوشی یا دستگاه‌های دیگر وارد کنید. برای تحویل هم می‌توانید دستگاه را در پاکت مخصوصی که به شما تحویل داده شده، داخل صندوق پست قرار دهید.

به گفته My Webspot، سرعت دانلود این مودم به 100 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود آن به 40 مگابیت بر ثانیه می‌رسد. طبیعتا با وصل کردن چند دستگاه، این ارقام و اعداد کاهش پیدا می‌کنند. گفتنی‌است که این مودم جیبی اپلیکیشن همراه ندارد.

بیشتر بخوانید: بهترین مودم VDSL + معرفی گزینه‌های برتر


جمع‌بندی

در این مطلب شما را با فناوری مودم همراه آشنا کرده و چند مورد از بهترین مودم‌های جیبی را معرفی کردیم. اما فراموش نکنید که برای انتخاب این مودم‌ها، به نیازها و انتظارات خودتان توجه داشته باشید. برای مثال، اگر برای حفظ امنیت خودتان می‌خواهید از مودم همراه استفاده کنید، محصولی را انتخاب کنید که قابلیت‌های امنیتی پیشرفته و قوی داشته باشد.

یا اگر سرعت بالا برای شما بیشترین اهمیت را دارد، مودمی را انتخاب کنید که سرعت دانلود و آپلود آن بالا باشد. به تعداد دستگاه‌های تحت پوشش نیز توجه داشته باشید و اگر می‌خواهید چندین دستگاه را به اینترنت وصل کنید، مطمئن شوید که مودم مورد نظر شما، قابلیت پشتیبانی از آنها را داشته باشد.

شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله‌های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.