میدانیم که پاور یکی از نیازهای اساسی هر سیستمی است و بدون وجود آن، کارکرد هیچ کدام از قطعات کامپیوتر، به مرحلهی اجرا نخواهد رسید. ما در این مطلب قصد داریم که نگاه دقیقی به این موضوع انداخته و در نهایت، چند سایت کاربردی برای محاسبه توان مورد نیاز سیستم را نیز در اختیار شما قرار دهیم.
برای این منظور یکسری سایتها وجود دارد که بهصورت آنلاین، اقدام به محاسبه میزان پاور مورد نیاز سیستم میکنند و البته که روال سادهای هم دارند. شما در این سایتها میتوانید فرم خواسته شده را پر کرده و در نهایت پاور مورد نیاز سیستم را از طریق آن محاسبه کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش و راهنمای نصب رم کامپیوتر + فضای مورد نیاز شما چقدر است؟
فهرست مطالب
- چگونه میتوان نیز PSU سیستم را محاسبه کرد؟
- راهنمای خرید پاور مناسب
- گواهی 80 Plus به چه معنا است؟
- سیستمهای محاسبه پاور مورد نیاز سیستم چقدر دقیق هستند؟
- مزایای انتخاب یک پاور متناسب با سخت افزار چیست؟
- بهترین نرم افزار آنلاین محاسبه توان مصرفی سیستم؟
- چه عواملی را برای خرید پاور مورد نیاز با سیستم باید در نظر بگیریم؟
چگونه میتوان نیز PSU سیستم را محاسبه کرد؟
بهترین منبع تغذیه برای ساخت کامپیوتر شما، پاوری است که بهطور همزمان بتواند وات مناسب برای تمام اجزای سیستم را تامین کند. محاسبه دستی این امر، مستلزم آن است که کل آمپرهای تمام اجزا را در ولتهای تمام اجزای سیستم ضرب کنید.
نتیجهی به دست آمده، کل وات مورد نیاز برای ساخت کامپیوتر شما خواهد بود. اگر تمام اجزای سازنده کامپیوتر شخصی خود را در ماشین حساب خود وارد کنید، این کار به شما اجازه میدهد که به سادگی میزان پاور مورد نیاز سیستم را به دست آورده و لیستی از گزینههای مربوط را برای این منظور داشته باشید.
چرا باید از ماشین حساب برای یافتن پاور مورد نیاز استفاده کرد؟
منبع تغذیه، در واقع برق مورد نیاز هر قطعه را تامین میکند و اگر منبع تغذیه اشتباه را نصب کرده باشید، باعث به وجود آمدن آسیب به قطعات خواهد شد. PSU مناسب در صورت نیاز به تمام اجزای سازنده، انرژی مداومی را تامین خواهد کرد.
برخی از برترین برندهای PSU که میتوانید خریداری کنید
مارکهای معتبری در این زمینه وجود دارد که عبارتند از: Corsair، EVGA، Rosewill، Seasonic، Cooler Master، Silverstone، FSP و Thermaltake. با این حال، شما باید PSU مناسب خود را انتخاب کرده و قبل از خرید، همهی گزینههای موجود را بررسی کنید.
اندازه مناسب PSU
کیس کامپیوتر دارای فضایی برای واحد پاور است. اگرچه ممکن است که فضا از نظر اندازه و شکل متفاوت باشد. به عنوان مثال، کیسهایی که فرم فاکتور کوچکی دارند، نمیتوانند یک PSU را برای پاورهای متوسط یا بزرگ جثه تامین کنند. همواره بهتر است که به ابعاد کیس کامپیوتر خود نگاهی بیندازید و مطمئن شوید که یک واحد پاور را میتوانید در فضای تعیین شده جای دهید.
حتما بخوانید: تفاوت بین حافظه رم DDR4 و DDR3 در چه مواردی ست؟
راهنمای خرید پاور مناسب
قبل از اینکه تصمیم به خرید یک پاور مناسب برای کامپیوتر خود کنید، بسیار مهم خواهد بود که شما تمام اجزای سازندهی خود را شناخته و مولفههایی که مایلید به آن اضافه کنید را نیز بررسی کنید. این موارد شامل لیست کاملی از قطعاتی است که باید هنگام محاسبه آنها را وارد کرده و در نهایت بهترین پاور مورد نیاز سیستم را تعیین کنید. در ادامه قصد داریم که به این موارد نگاهی انداخته و تاثیر آنها را در انتخاب اندازه پاور محاسبه کنیم.
مادربرد – حتما میدانید که کامپیوتر شما در حال حاضر از چه نوع مادربردی استفاده میکند. مادربرد میتواند یکی از انواع دسکتاپی، سروری، مخصوص لپ تاپ یا موارد دیگر باشد. حتی میتوانید فرم فاکتور کیس خود را نیز لحاظ کرده و اطلاعات دقیقی در این رابطه کسب کنید. مادربرد جزء بسیار مهمی از کامپیوتر است که میتواند تاثیر زیادی روی محاسبات شما داشته باشد، چرا که همهی قطعات موجود کامپیوتر شما به مادربرد متصل شده است و از آن انرژی دریافت میکند.
واحد پردازش مرکزی (CPU) – شما باید اطمینان حاصل کنید که ساخت، مدل یا سری و اندازه سوکت را میدانید.
واحد پردازش گرافیک (GPU) – شما باید میزان واقعی قدرت و تعداد پینهای برق اضافی GPU را محاسبه کنید. کارت گرافیک شما احتمالا یکی از حالات ۶، ۸، ۶+۶، ۶+۸ یا ۸+۸ پین را خواهد داشت و این امر برای تمام کارتهای گرافیک بهصورت یکسان رعایت میشود. بنابراین شما باید اطمینان حاصل کنید که PSU شما کابل کافی برای پشتیبانی از آنها را خواهد داشت. اکثر PSU ها حداقل دارای یک کابل هستند که هم با یک اتصال ۸ پین یا ۶ پین سازگار خواهد بود.
حتما بخوانید: آپدیت بایوس لپ تاپ دل؛ راهکارهای موثر و آسان
حافظه رم – همیشه تعداد حافظههای رم که مادربرد شما میتواند پشتیبانی کند را دانسته و اندازهی گیگابایتی هرکدام از آنها را بیاد داشته باشید.
درایو نوری – اگر کامپیوتر شما از یک درایو نوری استفاده میکند، حتما این مورد را در محاسبات خود قرار دهید. همچنین باید مطمئن شوید که نوع درایو نوری که میتواند بلوری یا سی رام باشد را نیز تعیین کنید. این اطلاعات به شما کمک میکند که محاسبهی دقیقتری در نهایت داشته باشید.
هارد دیسک – شما باید اندازه و میزان دور در دقیقه هر هارد دیسک را که در حال حاضر در کامپیوتر خود دارید را بدانید.
هارد SSD – شما باید اندازه هر SSD مورد استفاده در کامپیوتر خود را دانسته و بیاد داشته باشید. گاهی اوقات این مدل از هاردها مستقیما به مادربرد متصل میشود و دانستن چنین اطلاعاتی ضروری است.
وسایل جانبی دیگر – ممکن است نیاز داشته باشید که لوازم جانبی دیگری مانند کارت بلستر صدا یا کارتهای RGB را نیز به کامپیوتر متصل کرده و اطلاعات آن را داشته باشید. این دستگاهها همچنین میتوانند با جمع کردن وات مورد نیاز برای وسایل جانبی دیگر، احیانا مقداری از نیرو را نیز خودشان جمع کنند.
حتما بخوانید: تفاوت هارد HDD و حافظه SSD ، معرفی و مقایسه
گواهی 80 Plus به چه معنا است؟
80 PLUS نام یک گواهینامه است که کارایی منبع تغذیه را اندازه گیری میکند. تولید کنندگانی که بهصورت داوطلبانه محصولات خود را به آزمایشگاه مستقلی ارسال میکنند، میتوانند چنین گواهینامهای را دریافت کنند. این گواهی نشان دهنده این است که بازده انرژی منبع تغذیه به چه شکل بوده و در دفعات مختلف آزمایش، چه نتایجی را دریافت کرده است. براساس همین نتایج، به تمام این PSU ها، یکی از ۶ سطح گواهی اهدا خواهد شد که عبارتند از: 80 PLUS، 80 PLUS Bronze، 80 PLUS Silver، 80 PLUS Gold، 80 PLUS Platinum یا 80 PLUS Titanium.
حال در ادامه قصد داریم که بهترین برنامههای موجود برای محاسبه میزان پاور موردنیاز سیستم را به شما معرفی کنیم. هرکدام از این برنامهها میتوانند تقریبا به شیوهای مشابه، امکان محاسبات دقیق را برای شما فراهم کنند. در ادامه با ما همراه باشید.
برای اسمبلی یک کامپیوتر جدید، ممکن است نیاز داشته باشید که قبل از خرید قطعات خود، پاور مورد نیاز برای آنها را محاسبه کنید. حتی اگر بخواهید پاور جدیدی برای سیستم خود تهیه کنید، باید در مورد میزان مصرف برق کامپیوتر خود تحقیق کرده و ببینید که قطعات شما چه میزان مصرف انرژی خواهند داشت. برای این منظور میتوانید از وب سایتهای آنلاین کمک گرفته و برای محاسبه پاور مورد نیاز سیستم خود از آنها استفاده کنید.
این ابزارهای وب، بهصورت مفید میتوانند نیازهای ترکیبی پاور برای اجزای کامپیوتر شما را برطرف سازند. بنابراین میتوانید در مورد وات مورد نیاز خود، بهصورت آگاهانه تصمیم گیری کنید. در این بخش، قصد داریم که برخی از بهترین سایتهای موجود برای محاسبه پاور مورد نیاز سیستم را به شما معرفی کنیم. این سایتها کاملا قابل اعتماد بوده و حتی میتوانید با تست چند مورد از آنها، به نتایج آنها اعتماد بیشتری کسب کنید.
حتما بخوانید: معرفی انواع مادربرد کامپیوتر + اصطلاحات رایج و کاربردی
چرا باید از وب سایتهای آنلاین محاسبه پاور مورد نیاز سیستم استفاده کنیم؟
هر قطعهای که به کامپیوتر شخصی خود اضافه می:نید، از واحد منبع تغذیه یا همان PSU، برق دریافت میکند. هرچه قدر که قطعات بیشتری به سیستم خود اضافه کنید، به قدرت بیشتری هم نیاز خواهید داشت. حافظه رم، کارتهای گرافیک، پردازندهها، مادربردها و هر چیزی که به سیستم خود اضافه میکنید، برای اجرای موثر و کاربردی، نیاز به انرژی دارند و واحد PSU بهعنوان تامین کنندهی آن عمل خواهد کرد. این روند حتی در هنگام شروع به اورکلاک کردن اجزای سازنده، افزایش پیدا خواهد کرد.
حتما بخوانید: راهنما قدم به قدم ارتقا رم لپ تاپ + آموزش نصب مراحل
اگر PSU شما برای تامین انرژی تمامی اجزای سازنده، خیلی ضعیف به نظر میرسد، میتوانید این استرس را داشته باشید که سیستم شما به زودی به مشکل جدی روبرو خواهد شد. ممکن است که کامپیوتر شخصی شما شروع به کار نکرده یا اینکه سریعا خاموش شده و اصطلاحا سیستمعامل شما یخ بزند. اگر بدشانستر هم باشید، ممکن است که مادربرد و اجزای سازندهی کامپیوتر شما سوخته و خسارات مالی سنگینی به شما وارد شود.
سایتهای محاسبهی پاور موردنیاز سیستم که بهصورت آنلاین ارائه میشوند، میتوانند به شما کمک کنند که از چنین مواردی جلوگیری کنید. آنها بهصورت صد در صد دقیق عمل نمیکنند، اما میتوانند نشان دهند که منبع تغذیه شما بهطور واضح کم بوده یا اینکه نزدیک به ظرفیت مورد نیاز عمل میکنند.
نکتهی مهم این است که بیاد داشته باشید، فاکتورهای دیگری هم وجود دارد که باید هنگام انتخاب PSU خود در نظر داشته باشید. PSU های ارزان قیمت، معمولا دارای انرژی کمتری از آن چیزی که در برچسب آنها نوشته شده است و ممکن است که اطمینان کمتری نیز برای آنها وجود داشته باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا جمعی از بهترین سایتهای مربوط به محاسبه پاور مورد نیاز سیستم را در اختیار شما قرار دهیم.
حتما بخوانید: بهترین مادربردهای گیمینگ از برندهای اینتل و AMD
۱. OuterVision Power Supply Calculator
تمرکز اصلی وب سایت Extreme OuterVision روی محاسبهی پاور مورد نیاز سیستم است، اما یک سری المانهای جذاب دیگر برای بررسی منبع تغذیه و ساخت نمونههایی برای اهداف مختلف نیز در بر خواهد داشت. این وب سایت محاسبهی کامل را روی حالت مقدماتی یا پیشرفته انجام داده و نتایج کار را در اختیار شما قرار میدهد.
همانند سایر سیستمهای محاسبهی پاور مورد نیاز سیستم، شما میتوانید اجزای خود را با استفاده از منوهای کشویی و جعبههای متن انتخاب کرده و سریعا به جواب مورد نظر خود دست پیدا کنید. نسخهی پیشرفتهی این محاسبات، دارای آیتمهایی خواهد بود که میتوانند قدرت انتخاب شما را گسترش دهند. این بخش شامل تنظیمات پیشرفتهای مانند اورکلاک و سیستم خنک کنندهی مایع است.
بیشتر بخوانید: روش ریست کردن لپ تاپ لنوو؛ دلایل و راهکارها
در هر صورت شما میتوانید تعیین کنید که کامپیوتر شما روزانه برای چه مدت کار میکند و چه مدت از این زمان، صرف کارهای پر تقاضایی مانند بازی یا رندر سه بعدی میشود. در هر دو حالت، میتوانید گزینهی مادربرد را روی دسکتاپ، سرور یا مینی ITX قرار دهید. این اطلاعات و تنظیمات کمک میکنند که نتیجهی به دست آمده به واقعیت نزدیکتر باشد.
اکثر قسمتهای این وب سایت تنها به قطعات عمومی اجازه نیاز دارند و شما احتیاجی به دانستن همهی اطلاعات نخواهید داشت. بهطور مثال شما تنها باید میزان ۸ گیگابایت حافظه رم از نوع DDR4 یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه ساتای SSD را در این سایت وارد کنید.
با این حال، شما میتوانید پردازندهها و کارتهای گرافیک خاصی را نیز انتخاب کنید که احتمالا نتایج دقیقتری را برای شما نشان خواهد داد. این سایت تنها یک ماشین حساب جذاب است که شامل سیستم کنترلی بوده و میزان پاور مورد نیاز سیستم را در اختیار شما قرار میدهد.
نتایج این سایت شامل وات بار و وات بار توصیه شده خواهد بود. در حالت پیشرفته نیز میتوانید آمپراژ ترکیبی و برآورد هزینههای انرژی خود را نیز مشاهده کنید. سایت Extreme OuterVision همچنین دارای یک سیستم محاسبهی مصرف برق برای سیستمهای استخراج رمز ارز پایه است که یقینا پاور در چنین سیستمهایی اهمیت بیشتری خواهد داشت.
علاوه بر این، سود بالقوه استخراج ارز رمز پایه در اختیار شما قرار خواهد گرفت. شما میتوانید اطلاعات خواسته شده را بهصورت دقیقتر پر کرده و قطعات را براساس سال ساخت آنها انتخاب کنید تا نتایج هرچه بیشتر به واقعیت نزدیکتر باشد.
بیشتر بخوانید:آموزش بوت کردن لپ تاپ لنوو + ( 2 روش مختصر و مفید)
۲. Cooler Master Power Supply Calculator
بیشتر علاقهمندان به فناوری، برند کولر مستر را می شناسند. طیف گستردهای از کیسها، کولرها، پاورها و وسایل جانبی که برای تولید کنندگان کامپیوتر در بازار وجود دارد، توسط این برند ساخته شده است. اگر قصد دارید که یک سیستم کامپیوتر ساده و بدون هیچ گونه امکانات خاصی را پیادهسازی کنید، میتوانید از سیستم محاسبه پاور مورد نیاز سیستم این برند استفاده کرده و برآورد تقریبی در زمینه نیازهای خود داشته باشید.
این سایت از هفت فرم فاکتور مادربرد مانند ATX و Mini-AX پشتیبانی میکند، اما مدلهای خاص مادربردها در این سایت وجود ندارد. شما میتوانید پردازنده و کارت گرافیک خاص خود را در این وب سایت تنظیم کنید، اما همهی موارد دیگر بهصورت عمومی در این وب سایت نیز وجود دارد.
این وب سایت دارای گزینههای خوبی در زمینه محاسبه پاور مورد نیاز سیستم است که در سایت OuterVision پشتیبانی نمیشود، اما اصول کافی بهصورت کافی در این سایت پوشش داده شده است. البته این سایت دارای روشهایی برای توصیهی یک پاور مناسب برای سیستم شما است و که بهصورت اختصاصی توسط کولر مستر در اختیار شما قرار داده شده است.
کولر مستر به طور گسترده از امکانات خاصی برای ارائه PSU بهتر به کاربران خود استفاده کرده و بهصورت قابل اعتماد، میتوانید از دادههای این سایت استفاده کنید. تشخیص انتخاب یک پاور مناسب، قدم خوبی برای خرید حساب شدهی شما خواهد بود.
بیشتر بخوانید: 10 علت روشن نشدن لپ تاپ ایسوس چیست؟ + بررسی تخصصی و کامل
۳. Be Quiet! PSU Calculator
همانند Cooler Master، وب سای Be Quiet نیز میتواند محاسبهی قدرتمندی در زمینه پاور مورد نیاز سیستم شما داشته باشد. شما میتوانید PSU، فنها و سایر قطعات کامپیوتر خود را در این سایت تعیین کرده و ببینید که خرید چه محصولی میتواند برای شما مناسب باشد.
بنابراین کافی است که از سیستم ماشین حساب این سایت استفاده کرده و بهطور طبیعی، پیشنهادهای آن را برای خرید قطعات مناسب بررسی کنید. سیستم محاسبه پاور مورد نیاز سیستم این سایت، دارای گزینههای جالبی است که ارزش بررسی مجدد را خواهد داشت و میتوانید به نتایجی دست یابید که به دنیای واقعی نزدیکتر خواهند بود.
همانند سایر سایتهای موجود در این صنعت، تنها کادرهایی که شما باید آن را با مدلهای خاص پر کنید، پردازنده و کارت گرافیک هستند. این سایت گزینههایی برای مادربرد ندارد و شما تنها میتوانید مقدار حافظه دیسک ساتا، دیسک PATA و حافظه رم را تعیین کنید. بنابراین نیازی به وارد کردن سرعت یا ظرفیت آنها نخواهد بود.
همچنین برخی از گزینههای سادهی اورکلاکینگ مانند سیستم اورکلاک شده یا اورکلاک زیاد نیز در اختیار شما خواهد بود و میتوانید تنظیماتی برای سیستم انتقال USB 3.2 و موارد مشابه دیگر را نیز داشته باشید. آنچیزی که برجسته خواهد بود توانایی ذخیره سایز پیکربندی به عنوان یک فایل متنی بوده و آنها را نیز میتوانید با دیگر افراد به اشتراک گذارید. چنین چیزی ممکن است برای سیستم محاسبهی سادهای که این سایت دارد چند مفید نباشد، اما داشتن این گزینه بسیار خوب و برتر خواهد بود.
پس از محاسبه، این سایت به شما گزینهای از منابع تغذیه Be Quiet را نیز معرفی خواهد کرد. در واقع گزینههای خرید این سایت، ساختهی همین سایت است و در صورت عدم علاقهمندی، میتوانید عدد نمایش داده شده را در پاورهای برندهای دیگر جستجو کنید. گزینههایی هم برای فیلتر کردن نتایج در اختیار شما خواهد بود و بنابراین، خیلی سریعتر میتوانید به نتایج دلخواه خود دست پیدا کنید.
بیشتر بخوانید: یه روش خفن برای اتصال ایرپاد برای گوشی های اندرویدی
۴. Power Supply Calculator
این سیستم محاسبه پاور مورد نیاز سیستم، بیشتر برای کامپیوترهای قدیمی طراحی شده است. این سایت مدت زمانی است که به روز رسانی نشده است و به همین دلیل، برای سیستمهای جدید چندان جوابگو نخواهد بود. بسیاری از قطعاتی که در کومبوها به نمایش درمیآید، دیگر در بازار وجود ندارند، اما شما همچنان میتوانید اتصال FireWire را در این سایت وارد کنید. در این بخش گزینههایی را میبینیم که یقینا در ماشین حسابهای جدید پیدا نخواهید کرد.
همچنین قابل ذکر است که نمودار میلهای نیز در انتهای کار توسط وب سایت ارائه شده و تحلیل را برای شما سادهتر خواهد کرد. این امر توزیع نیرو را در کل سیستم شما نمایش خواهد داد. این نمودار در حالت بیکاری سیستم و هنگام لودینگ آن کاربرد دارد. چنین چیزی، در بیشتر سیستمهای محاسبه پاور مورد نیاز سیستم وجود ندارد و میتوانید از آن بهره ببرید.
در کنار اجزای معمولی مانند دیسکهای سخت و SSD، میتوانید وسایل جانبی دیگر مانند صفحه کلید و ماوس را نیز به سایت اضافه کنید. همچنین شما میتوانید انوع کارتهای PCI، PCI Express و حداکثر ۵ فن را نیز آن وارد کنید. برخی از اسلایدرهای اورکلاکینگ برای پردازندهها نیز در این سایت ارائه شده است.
اگر رایانه شخصی دارید و میخواهید که مصرف انرژی آن را بررسی کنید یا اینکه پاور سیستم خود را جایگزین کنید، ارزش استفاده از این سایت را درک خواهید کرد. این سایت نتایج بسیار جالبی را ارائه میدهد که در هیچ جای دیگری پیدا نخواهید کرد. شما در این سایت قادر خواهید بود که کامپیوتر شخصی جدید خود را پیادهسازی کرده و از محاسبات متنوع این سایت برای رسیدن به نتایج دقیقتر استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش خروجی گرفتن ویدئو از نرم افزار پریمیر(Adobe Premiere)
۵. PCPartPicker System Builder
PCPartPicker لیستی از تمام مولفههای اساسی لازم برای ساخت کامپیوتر را به شما ارائه خواهد داد. در زیر هر عنوانی که در این سایت مشاهده میکنید، یک دکمه قرار دارد که برای افزودن یک بخش جدید میتوانید روی آن کلیک کنید. سپس یک لیست طولانی از محصولات واقعی موجود در بازار به شما نشان داده خواهد شد که شامل قیمت استورهای مختلف بوده و کمک خواهد کرد که تحلیل و بررسی درستی در این هنگام داشته باشید.
همانطور که قطعات را به لیست خود اضافه میکنید، میتوانید سازندهی سیستم را نیز نظاره کرده و از سازگاری اجزای مورد نظر از لحاظ پاور مورد نیاز و برآورد کلی را نیز مشاهده کرده و آنها را پیگیری کنید. شما میتوانید لیست خود را اکسپورت کرده و از آنها در پلتفرمهای دیگر نیز برای راهنمایی و مشورت با دیگران استفاده کنید.
این سایت بهطور خودکار یک لینک منحصربهفرد در اختیار شما قرار میدهد که میتوانید آن را به اشتراک گذاشته و بدین ترتیب نیازی به ذخیره سازی آنها نیز نداشته باشید. شما میتوانید متون را نشانه گذاری کرده و آنها را کپی و پیست کنید تا در جای دیگری مورد استفاده قرار گیرند.
اگر لیستی برای خود ایجاد کنید، میتوانید حساب خود را با اطلاعات بهتری ذخیره سازی کنید. علاوه بر این، شما میتوانید تاریخچهای از تمام لیستهایی که ایجاد کردهاید را مشاهده کنید. بدین ترتیب خواهید توانست که سیستمهای بالقوه را ایجاد کرده و آنها را با یکدیگر مقایسه کنید. این ابزارها بسیار مفید خواهند بود.
این سایت یک ماشین حساب اساسی برای PSU نیست بنابراین تجزیه و تحلیل موجود در زمینه انرژی را به شما نخواهد داد و اورکلاکینگ را نیز در نظر نمیگیرد. اما به شکلی به شما این امکان را میدهد که اجزای واقعی را برای هر قسمت از ساخت کامپیوتر خود انتخاب کنید و سپس نیازهای PSU خود را براساس آن تنظیم کنید.
حتما بخوانید: معرفی ۷ نرم افزار برای تست عملکرد و بنچمارک کامپیوتر
سیستمهای محاسبه پاور مورد نیاز سیستم چقدر دقیق هستند؟
این سیستمها به جای رقم دقیق فقط میتوانند تخمینی از آنچیزی که هست را به شما ارائه دهند. بنابراین، میتوانید از آنها صرفا به عنوان یک راهنما استفاده کنید. البته نتایج چندان دقیق نیستند و نباید تا حد صد در صد به آنها اعتماد داشته باشید.
در تستهای خود، ما یک کامپیوتر شخصی با کارت گرافیک و پردازنده پیشرفته همراه با ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی ساتا SSD، حافظه رم DDR4 و هارد دیسک با ۷۲۰۰ دور در دقیقه را در نظر گرفتیم. توصیههایی که توسط هر کدام از سایتها دریافت شد، از ۵۲۷ وات تا ۵۸۰ متغیر بوده است.
در همهی این موارد، این ارقام کمتر از حد انتظارات ما بوده است. به طور مثال، انویدیا یک کارت گرافیک رده بالا مانند GeForce RTX 3080 را همراه با حداقل یک پاور ۷۵۰ واتی ارائه میکند و بنابراین فاصلهی قابل توجهی با نتایج محاسبه شده مشاهده میکنیم.
نتیجه گیری
در واقع، شما بهتر است که هنگام خرید یک پاور مناسب، باید مقداری سربار را در نظر داشته باشید. بنابراین، هرچیزی که این سایتها به شما پیشنهاد میدهند، احتمالا باید چند وات بالای آن را در نظر داشته باشید. به نظر میرسد که همهی آنها در ارائهی حداقل موارد، دارای ضعف هستند و نمیتوانند محاسبهی دقیقی در این زمینه داشته باشند.
به یاد داشته باشید که همهی منابع تغذیه با همدیگر برابر نیستند. PSU ارزان یا کم توان، میتواند مشکلات زیادی را برای سیستم شما ایجاد کند. درواقع، آنها حتی میتوانند مادربرد شما را کاملا بسوزانند. بنابراین سعی کنید با دقت انتخاب کرده و اگر اطمینان ندارید که این سایتها بتوانند درست عمل کنند، سعی کنید از یک فرد با تجربه در این زمینه مشاوره دریافت کنید.
مزایای انتخاب یک پاور متناسب با سخت افزار چیست؟
عملکرد بهتر، کاهش مصرف انرژی، تثبیت طول عمر قطعات سخت افزاری
بهترین نرم افزار آنلاین محاسبه توان مصرفی سیستم؟
OuterVision® Power Supply Calculator
چه عواملی را برای خرید پاور مورد نیاز با سیستم باید در نظر بگیریم؟
CPU، GPU، RAM
شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.
باسلام و احترام
چگونه اطلاعات میزان وات مورد نیاز قطعه رو پیدا کنم چیز ننوشته که!؟
سلام دوست عزیز
با یه سرچ ساده توی اینترنت مدل قطعه رو دقیق وارد کنید و مشخصاتش رو از یکی از سایت های معتبر چک کنید.