• رها فهیمی
    نویسنده: رها فهیمی

انواع پی اس فور کدام است؟ سونی برای اولین بار مدل پلی‌استیشن ۴ خود را در سال ۲۰۱۳ روانه بازار کرد. این کنسول دارای ۵۰۰ گیگابایت حافظه ذخیره سازی بوده و اکنون که تقریبا ۱۰ سال از زمان عرضه آن می‌گذرد، علاقه‌مندان می‌توانند مدل‌های دست دوم آن را در بازار تهیه کنند. اکنون، مدل‌های پلی‌استیشن ۴ اسلیم و پلی‌استیشن ۴ پرو در بازار طرفداران بیشتری دارند و باید به سراغ آن‌ها بروید.

سه مدل در انواع پی اس فور دیده می‌شود و هر کدام هم قادر هستند که بازی‌های مشابهی را اجرا کنند و از این نظر تفاوتی وجود ندارد. با این حال، تفاوت‌هایی در این کنسول‌ها وجود دارد که اگر به دنبال خریدشان باشید، باید توجه کنید. در این مقاله به این موارد اشاره خواهیم کرد.


بررسی انواع پی اس فور

هنگام انتخاب یک کنسول بازی جدید، باید چندین فاکتور را در نظر داشته باشید. به‌طور مثال، نوع تلویزیون شما و سازگاری آن با کنسول بازی اهمیت دارد. در کنار آن، باید به میزان فضای ذخیره سازی مورد نیاز و اینکه آیا از PSVR استفاده می‌کنید یا خیر هم توجه کنید. ما در ادامه مروری روی انواع پی اس فور خواهیم داشت.

انواع پی اس فور


پلی‌استیشن ۴

پلی‌استیشن ۴ اصلی در سال ۲۰۱۳ منتشر شد و با اینکه تقریبا یک دهه از عرضه آن می‌گذرد، هنوز هم کنسول قدرتمندی است. پلی‌استیشن ۴ در زمان عرضه خود به‌عنوان پیشرفته‌ترین دستگاه بازی در نظر گرفته می‌شد. این دستگاه مجهز به یک پردازنده گرافیکی بوده و قادر است که حتی در چالش برانگیزترین بازی‌ها، تصاویری با کیفیت بالا تولید کند.

به لطف آپدیت، این کنسول از محدوده دینامیکی بالا (HDR) هم پشتیبانی می‌کند و می‌تواند با تلویزیون‌های سازگار مورد استفاده قرار گیرد. این اتقا کنسول را به دستگاهی تبدیل می‌کند که می‌توانید در مدل‌های جدیدتر تلویزیون از آن استفاده کنید.

این کنسول همراه با طراحی جدیدی از کنترلر عرضه شده و دارای یک صفحه لمسی است. این کنترلر که DualShock نام دارد، امکان شارژ خود را در حالت Sleep کنسول را فراهم می‌کند. این امکان با کنترلر پلی‌استیشن ۳ ارائه نشده و یک ارتقای جالب برای نسل هشتم بازی‌های ویدیویی محسوب می‌شود. حال بیایید کمی نگاه دقیق‌تری به مدل اصلی پلی‌استیشن ۴ داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: مقایسه لپ تاپ ایسوس با اچ پی؛ کدام ارزش خرید بیشتری دارد؟

انواع پی اس فور


طراحی

کنسول PS4 هنوز هم یک کنسول بازی عالی محسوب می‌شود. این محصول دارای یک مجموعه عالی از بازی‌ها بوده و می‌توانیم به مجموعه اسپایدرمن و Lost Ark اشاره کنیم که واقعا در دنیای بازی جایگاه ویژه‌ای دارند. از آن‌جایی که پلی‌استیشن ۴ اصلی یکی از مدل‌های قدیمی انواع پی اس فور محسوب می‌شود، سونی روی ایجاد تغییرات عمده در طراحی آن سرمایه گذاری نکرده است.

با این حال، شرکت‌های دیگری مانند Power A و Nyko یک سری لوازم جانبی مختلف مانند داک‌های شارژ و هارد اکسترنال را به این مدل اضافه می‌کنند. بنابراین، علاقه مندان می‌توانند هنوز هم از قدرت این کنسول استفاده کرده و آن را به عنوان یادگاری حفظ کنند.

کنسول PS4 بسیار شیک و مدرن بوده و تقریبا به اندازه نسل دوم پلی‌استیشن ۳ عالی ظاهر می‌رود. ابعاد کامل آن در حد ۲۷۵ در ۳۰۵ در ۵۳ میلی‌متر بوده و آن را نسبت به ایکس باکس وان جمع و جورتر جلوه می‌دهد. سونی همچنین در این نسل توانست که وزن PS4 را هم به ۲.۷۶ کیلوگرم کاهش دهد.

سونی منبع تغذیه را در داخل دستگاه پنهان کرده و با این کار، یکی از کابل‌های آن را کاهش می‌دهد. یک درایو دی وی دی همراه با اسلات و دو پورت USB 3.0 هم در قسمت جلویی مشاهده می‌شود. این پورت‌ها به کنسول امکان می‌دهند که کنترلرهای DualShock 4 را هنگام فرو رفتن کنسول در حالت Rest Mode شارژ کنید.

بیشتر بخوانید: مقایسه لپ تاپ ایسوس با اپل؛ دو غول قدرتمند در مقابل هم

انواع پی اس فور

قسمت پشتی دستگاه دارای گزینه‌های مختلف ارتباطی مانند اترنت، خروجی صوتی اپتیکال و پورت HDMI است. می‌دانید که یک دستگاه مجزا به نام PS4 Universal Remote هم داریم که می‌تواند با استفاده از بلوتوث با سیستم همگام شود. این دستگاه می‌تواند چندین پخش کننده رسانه‌ای مانند نتفلیکس و Vuo را کنترل کرده و تعداد ریموت‌های مورد نیاز شما را در مرکز رسانه‌ای شما کاهش دهد.


مشخصات فنی

سونی پلی‌استیشن ۴ را به‌عنوان یک دستگاه قدرتمند روانه بازار کرده و در نهایت با همین کنسول خود توانست بهترین عملکرد خود را به ثبت رساند. این محصول دارای طراحی تک تراشه‌ای بوده و با یک پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای همراه با پردازنده گرافیکی ۱.۸۴ ترا فلاپس ترکیب می‌شود.

حافظه رم دستگاه از نوع DDR5 بوده و ۸ گیگابایت هم ظرفیت دارد. هارد آن از نوع دیسکی بوده و ۵۰۰ گیگابایت هم ظرفیت دارد. اگر به دنبال حافظه ذخیره سازی بیشتری باشید، می‌توانید درایو ۵۰۰ گیگابایتی این محصول را با یک نسخه بزرگ‌تر جایگزین کنید. نیازی هم به نگرانی نیست؛ چرا که این جایگزینی گارانتی دستگاه را لغو نخواهد کرد.

انواع پی اس فور

می‌دانیم که پلی‌استیشن ۴ از اتصالات بی‌سیم بلوتوث ۲.۱ و b/g/n 802.11 پشتیبانی می‌کند و می‌توانید از آن برای اتصال به کنترلرهای DualShock 4 استفاده کنید. این دستگاه می‌تواند تصاویر چشم‌گیری را تولید کرده و به وضوح کیفیت بالاتری نسبت به کنسول نسل هفتم پلی‌استیشن ۳ دارد.

بیشتر بخوانید: مقایسه لپ تاپ ایسوس و ام اس ای + کدام مناسب گیمینگ است؟


انواع PS4 – پلی‌استیشن ۴ اسلیم

با اینکه کنسول اصلی نسل هشتم سونی در زمان خود بسیار عالی ظاهر شده بود، اما ویژگی‌های پلی‌استیشن ۴ اصلی کم کم به سمت منسوخ شدن حرکت کرده و سونی برای ادامه روند عالی خود، به سمت ارتقای آن به نسخه اسلیم رفت. این نسخه از کنسول همچنان در بازارهای جهانی عرضه شده و با اینکه کنسول پلی‌استیشن ۵ را هم در بازار داریم، علاقه‌مندان می‌توانند کنسول جدید را با قیمت‌های بسیار مناسب خریداری کنند.

پلی‌استیشن ۴ اسلیم یکی از انواع پی اس فور بوده و مقرون به صرفه‌ترین کنسول پلی‌استیشن ۴ محسوب می‌شود. یک سری مصالحه‌ها در این کنسول دیده می‌شود و با این حال، هنوز هم قدرت فوق العاده بالایی نسبت به پلی‌استیشن ۴ اصلی دارد.

انواع پی اس فور

وضوح 4K یا خروجی صدای اپتیکال در این کنسول استفاده نشده و طراحی جمع و جورتری هم دارد. این طراحی سبب می‌شود که برای فعالیت‌های رسانه‌ای مناسب‌تر باشد. این محصول نسبت به نسخه ۲۰۱۳ بی‌صداتر کار کرده و انرژی کمتری هم مصرف می‌کند.

اگر به دنبال اجرای بازی‌ها در بهترین شرایطش هستید، پلی‌استیشن ۴ اسلیم چندان نمی‌تواند انتخاب مناسبی باشد. این کنسول با اینکه بازی‌های 4K را اجرا نمی‌کند، اما می‌توانید کتابخانه گسترده‌ای از بازی‌های پلی‌استیشن ۴ را داشته و تا سال‌ها از تجربه سرگرمی با آن لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: مقایسه لپ تاپ ایسوس و دل، امسال کدامیک را انتخاب کنیم؟

طراحی

زمانی که سونی از پلی‌استیشن ۴ اصلی رونمایی کرد، بحث‌های زیادی پیرامون طراحی غیر متعارف آن شنیده می‌شد. همان‌طور که از نام Slim پیداست، این نسخه فشرده‌تر از نسخه اصلی طراحی شده است. پلی‌استیشن ۴ اصلی روی سطح خود یک روکش مشکی مات داشت و پلی‌استیشن ۴ اسلیم این طراحی را برای بخش‌های داخلی هم اضافه می‌کند.

نشانگر نوار نوری در این نسخه وجود نداشته و در عوض می‌توانید نقاط روشن‌تری را روی دکمه پاور داشته باشید. اسلات درایو دیسک هم در بالای دکمه‌های خروج دیسک و پاور قرار دارد و این بخش شباهت زیادی به پلی‌استیشن اصلی دارد.

انواع پی اس فور

پورت‌های USB این نسخه هم در جلو قرار گرفته و اکنون اتصال راحت‌تری را فراهم می‌کند. در پشت PS4 اسلیم یک سوکت برق، یک جک شبکه اترنت و یک پورت توسعه دوربین پلی‌استیشن قرار دارد. پورت خروجی اپتیکال از پشت کنسول حذف شده و این می‌تواند کمی ناامید کننده باشد.

پلی‌استیشن ۴ اسلیم را می‌توانید در دو نسخه ۱ ترابایتی و ۵۰۰ گیگابایتی دریافت کنید. اگرچه، نسخه ۱ ترابایتی به‌دلیل طرفداران زیادی که دارد، در بازار نایاب بوده و خیلی سخت می‌توانید آن را پیدا کنید. درایو داخلی این کنسول هم به سرعت پر شده و حتی به واسطه یک سری فایل‌های اجباری بازی‌ها، قابلیت کنترل هم ندارد. در نظر داشته باشید که در انواع پی اس فور ارتقا درایو یا اتصال حافظه اکسترنال بسیار راحت‌تر شده است.

بیشتر بخوانید: مهم ترین تفاوت لپ‌تاپ‌ ایسوس سری k و x کدام است؟

مشخصات فنی

این کنسول نرخ فریم بالایی را فراهم کرده و تجربه بازی فوق العاده روانی هم به همراه دارد. اکثر مشخصات آن مشابه با کنسول اصلی بوده و البته در یک بسته بندی کوچک‌تر در اختیار خریدار قرار می‌گیرد. شما به یک پردازنده هشت هسته ای ۱.۸۴ ترا فلاپس دسترسی خواهید داشت و با پردازنده X86 طراحی می‌شود. ویژگی‌های مختلفی هم در این کنسول ارائه می‌شود و می‌توانید از آن لذت ببرید.

انواع پی اس فور

انواع PS4 و تفاوت آن ها – کنسول پلی‌استیشن ۴ پرو

با اینکه پلی‌استیشن ۴ پرو دیگر قدرتمندترین کنسول سونی نیست،‌ اما همچنان یک دستگاه بازی عالی محسوب می‌شود. قابلیت‌های 4K و طراحی روان آن، تجربه‌ای از یک بازی با کیفیت‌تر را در اختیار شما می‌گذارد. متاسفانه، پس از توقف عرضه پلی‌استیشن ۴ پرو در سال ۲۰۲۱، تهیه یک نسخه جدید به این آسانی نیست.

اگر به دنبال جدیدترین سخت افزار بازی با کیفیت 4K هستید، می‌توانید به جای آن به سراغ پلی‌استیشن ۵ رفته و نسل نهم بازی‌های ویدیویی را به‌صورت رسمی تجربه کنید. کاتالوگ بازی‌های پلی‌استیشن ۴ پرو مانند پلی‌استیشن ۴ استاندارد بوده و تفاوتی از این نظر وجود ندارد.

همچنین کاربران می‌توانند از سرویس PS Now استفاده کرده و ۸۰۰ بازی از این طریق استریم کنند. با توجه به تجربه بازی، پلی‌استیشن ۴ پرو می‌تواند یک جایگزین عالی برای نسخه اسلیم باشد. قابلیت‌های 4K همراه با عملکردی قدرتمندتر نسبت به نسخه اسلیم، به اندازه کافی دلایل خوبی برای رفتن سراغ خرید این مدل است.

در انواع پی اس فور قطعا این پلی‌استیشن ۴ پرو است که بیشترین ارزش خرید را از آن خود می‌کند. با این حال، اگر دستگاه پخش کننده بلوری HD یا یک تلویزیون مناسب ندارید، بهتر است که به سراغ گزینه‌های استاندارد و رفته و هزینه پایین‌تری را هم صرف کنید.

بیشتر بخوانید: مقایسه لپ‌تاپ ایسوس با ایسر در سال ۲۰۲۲ + بررسی دو برند پرچم دار بازار

انواع پی اس فور

طراحی

با اینکه طراحی پلی‌استیشن ۴ پرو شباهت زیادی به پلی‌استیشن ۴ اصلی دارد، اما نمی‌توانیم بگوییم که یک کپی کامل از چنین سیستمی است. این محصول بیشتر شبیه به دو عدد پلی‌استیشن ۴ اسلیم است که روی هم چیده شده است. در مقایسه با پلی‌استیشن ۴ اصلی، این محصول کمی بزرگ‌تر بوده و با ابعاد ۲۹.۵ در ۳۲.۷ در ۵.۵ سانتی‌متر طراحی می‌شود.

این کنسول با اینکه سنگین‌تر است، اما بعید است که روی تجربه بازی شما تاثیر چندان خاصی داشته باشد. پلی‌استیشن ۴ پرو به یک پوسته مشکی مات مجهز شده است و بر خلاف نسخه اسلیم، سیستم جدید دارای گوشه‌های گرد هم نیست و از لبه‌های شارپ‌تر استفاده می‌کند.

این محصول مجهز به یک لوگوی مرکزی نقره‌ای رنگ بوده و حس باکلاسی را به کل سیستم اضافه می‌کند. همچنین، یک کابل متفاوت و بزرگ‌تر هم داریم که برای جذب انرژی بیشتر طراحی می‌شود. این کابل برق متفاوت از کابلی است که سونی از آن برای سیستم‌های قبلی اسفتفاده می‌کرد. سونی همچنین دکمه‌های لمسی خازنی را با دکمه‌های پلاستیکی جایگزین کرده است و ارگونومی بهتری هم دارد.

بیشتر بخوانید: مقایسه نسل های cpu اینتل؛ 12 نسل پر قدرت

انواع پی اس فور

کدام مدل PS4 بهتر است

یقینا عرضه پلی‌استیشن ۴ نوید بخش شروع یک دوره هیجان انگیز برای کنسول‌های بازی بود. سونی یک دستگاه فوق العاده قدرتمند با حجم زیادی از فضای ذخیره سازی و قابلیت‌های بصری بهبودیافته را منتشر کرد. از آن زمان، این شرکت به بهبود طراحی ادامه داده و چندین مدل پلی‌استیشن ۴ را به گیمرها ارائه داد تا بتواند نیازهای خاص آن‌ها را برآورده سازد.

با اینکه این سه مدل تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند، اما تفاوت‌های خاصی وجود دارد که می‌تواند روی تجربه بازی شما تاثیرگذار باشد. ما پلی استیشن ۴ پرو را بهترین مدل در این نسل معرفی می‌کنیم و با افزایش عملکرد و قابلیت‌های دیگر مانند تجربه 4K بازی‌ها، می‌تواند لذت بیشتری را برای‌تان به همراه داشته باشد.

پلی‌استیشن ۴ اصلی پلی‌استیشن ۴ اسلیم پلی‌استیشن ۴ پرو
تاریخ انتشار ۱ آذر ۱۳۹۲ ۲۵ شهریور ۱۳۹۵ ۲۰ آبان ۱۳۹۵
قیمت جهانی ۳۲۵ دلار ۳۲۵ دلار ۴۳۳ دلار
پردازنده مرکزی AMD 8 — core Jaguar CPU AMD 8 — core Jaguar CPU AMD 8 — core Jaguar CPU
پردازنده گرافیکی ۱.۸۴ ترا فلاپس ۱.۸۴ ترا فلاپس ۴.۲ ترا فلاپس
حافظه ذخیره سازی ۵۰۰ گیگابایت ۵۰۰ گیگابایت حداکثر ۱ ترابایت
حافظه رم ۸ گیگابایت ۸ گیگابایت ۸ گیگابایت
حافظه گرافیکی ۲۵۶ مگابایت ۲۵۶ مگابایت ۲۵۶ مگابایت
نوع دیسک Blu-ray/DVD Blu-ray/DVD Blu-ray/DVD
بلوتوث ۲.۱ ۴.۰ ۴.۰
HDMI دارد HDR 4K/HDR
اترنت دارد دارد دارد
پورت USB ۲ پورت USB 3.0 ۲ پورت USB 3.0 ۳ پورت USB 3.1
ارتفاع ۲۷۵ میلی‌متر ۲۶۵ میلی‌متر ۲۹۵ میلی‌متر
عرض ۵۳ میلی‌متر ۳۹ میلی‌متر ۵۵ میلی‌متر
طول ۳۰۵ میلی‌متر ۲۸۸ میلی‌متر ۳۲۷ میلی‌متر
وزن ۲.۷۶ کیلوگرم ۲.۱ کیلوگرم ۳.۳ کیلوگرم

 

انواع پی اس فور


سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم که انواع پی اس فور را با همدیگر بررسی کرده و نکات فنی و ظاهری آن‌ها را مرور کنیم. کنسول‌های نسل گذشته سونی هنوز هم ارزش خرید بسیار بالایی دارند و علاقه‌مندان می‌توانند برای تجربه ارزان‌تر بازی‌ها به سراغ این مدل‌ها بروند. شما هم می‌توانید نظرات خود را در این زمینه با ما در میان گذارید. به نظر شما کدام مدل کنسول پلی‌استیشن ۴ ارزش خرید بیشتری دارد؟ با ما در بخش کامنت‌ها همراه شوید.

پلی‌استیشن ۴ در چند مدل روانه بازار شده است؟

کنسول پلی‌استیشن ۴ در سه مدل روانه بازار شده و تفاوت عملکردی چندانی هم با همدیگر ندارند. امروزه تنها مدل‌های پلی‌استیشن ۴ اسلیم و پلی‌استیشن ۴ پرو در بازار پیدا شده و بهتر است که به سراغ این مدل‌ها بروید.

تفاوت مدل‌های مختلف پلی‌استیشن ۴ در چیست؟

این کنسول‌ها در ماهیت کاملا شبیه به همدیگر هستند، اما مدل‌های جدید پلی‌استیشن ۴ اسلیم و پلی‌استیشن ۴ پرو با نیازهای روز گیمرها مطابقت بیشتری دارند. کنسول Pro هم عملکرد کلی را افزایش داده و می‌تواند بازی‌ها را با کیفیت 4K اجرا کند.

قیمت هر کدام از کنسول‌ها به چه شکل است؟

با توجه به ارائه شده تا هفته اول اسفند ۱۴۰۱، قیمت یک دستگاه پلی‌استیشن ۴ اسلیم با ظرفیت ۱ ترابایت ۱۸ میلیون میلیون تومان بوده و دسته دوال شاک ۴ هم ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری می‌شود. با عرضه کنسول‌های نسل نهمی پلی‌استیشن ۵، موجودی کالاهای نسل گذشته کاهش پیدا کرده و برای تعیین قیمت انواع پی اس فور دیگر باید کالاهای دست دوم را بررسی کنید.

شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.