در بین گوشیهای میانرده بازار، محصولات زیادی وجود دارند که در مقایسه گوشی A51 با ردمی نوت 9 پرو رقابت مستقیمی باهمدیگر دارند و میتوانند با برتری در برخی از فاکتورها، نظر مثبت طرفداران خودشان را جذب کنند. دو مورد از این گوشیها، A51 سامسونگ و ردمی نوت ۹ پرو شیائومی نام دارد.
گوشی گرانتر شیائومی با داشتن صفحه نمایش بهتر و عملکرد عالی در طراحی ارگونومیک محصول خود، همان عملکرد همیشگی سامسونگ را به نمایش میگذارد. ردمی نوت ۹ پرو هم نسبت به نسلهای گذشته خود با پیشرفت روبرو بوده و باتری بزرگتر و سیستم شارژ سریع بهتری را در اختیار شما میگذارد.
در همین راستا، ما برای اینکه تحلیل و بررسی بهتری از عملکرد این گوشیها داشته باشیم، تصمیم گرفتهایم که ابتدا به بررسی هر کدام از این گوشیها پرداخته و سپس با دانش خود، به سراغ مقایسه آنها از دید فنی برویم. این مقایسه در نهایت به ما کمک میکند که انتخاب نهایی بهتری داشته باشیم. بنابراین، در ادامه با ما همراه شوید تا این دو محصول را با همدیگر مقایسه کنیم.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی سامسونگ؛ مناسبترین گوشی از این برند برای شما کدام است؟
-
فهرست مطالب
Galaxy A51
احتمالا باید سال ۲۰۲۰ را بهعنوان سال گوشیهای میانرده نامگذاری کنند. آیفون SE جدید اپل با قیمت ۳۹۹ دلاری روانه بازار شده و طرفداران توانستند که بار دیگر یک آیفون مقرون به صرفه جدید در سبد خرید خودشان داشته باشند. این پیشنهادها رفته رفته گسترش پیدا کرده و دیدیم که کمپانیهای بیشتری وارد این رده شده و تلاش میکنند که سهمی در بازار داشته باشند.
شیائومی، سامسونگ و حتی گوگل سهم خوبی در این بازار دارند و توانستهاند که محصولاتی ارزشمند همراه با قیمت پایینتر نسبت به گوشیهای بالارده در اختیار مخاطبین خودشان قرار دهند. اولین گوشی سامسونگ در سال گذشته، گلکسی A51 بوده است که با قیمت ۴۰۰ دلار، شروع قیمت میشود.
این گوشی نسبت به قیمت ارزش بسیار زیادی را در اختیار شما میگذارد و میتوانید از طراحی زیبا همراه با عمر باتری طولانی مدت و کیفیت دوربین خوب برخوردار شوید. صفحه نمایش این گوشی هم رقیب بسیاری از گزینههای دیگر در بازار است و میتوانید جذابیتهای بالایی را از این گوشی انتظار داشته باشید.
این گوشی بیشترین رقابت را با آیفون SE 2020 دارد و از خیلی لحاظ میتواند محصول بهتری نسبت به آن باشد. در ادامه نگاه ویژهای به این محصول داشته و از جنبههای مختلف به آن نگاه خواهیم کرد. با آشنایی بیشتر با این گوشی، بهتر میتوانیم مقایسه نهایی را انجام دهیم.
اگر بخواهیم به زبان ساده صحبت کنیم، گلکسی A51 ظاهر بسیار خوبی دارد. ابعاد آن در حد ۶.۲۴ در ۲.۹۰ در ۰.۳۱ اینچ است و وزن آن هم هم راستا با محصولات ایده دیده میشود به قابلیت حمل آن آسیبی وارد نمیکند. این گوشی سبک، به اندازه کافی باریک بوده و میتوانید با یک دست آن نگه دارید و بدون هیچ مشکل بزرگی از آن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: مقایسه گلکسی A52 با M52؛ جنجال بر سر میان رده های سامسونگ
رنگ مشکی همراه با پوشش منشوری جذاب آن مورد علاقه کاربران بسیاری است و حتی میتوانید به سراغ رنگهای آبی و سفید آن هم بروید. در قسمت جلویی این گوشی، یک صفحه نمایش ۶.۵ اینچی با پنل آمولد هم وجود دارد که بدون حاشیه بوده و با نسبت تصویر ۲۰:۹ همراه با یک سوراخ کوچک برای دوربین جلویی در اختیار شما قرار میگیرد.
رزولوشن این صفحه نمایش در حد ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بوده و تراکم پیکسل عالی ۴۰۵ پیکسل در هر اینچ را فراهم میکند که نسبت به آیفون SE با تراکم پیکسلی ۳۲۶ پیکسل در هر اینچ، ارتقای جالبی محسوب میشود. رنگها بهطور پیش فرض زنده و گرم هستند، اما میتوانید آنها را به دلخواه خود در منوی تنظیمات سفارشی سازی کنید.
صفحه نمایش روشنایی بیشتری دارد و با وضوح عالی در اختیار شما قرار میگیرد. برای دیدن آن در نور مستقیم خورشید هم هیچ مشکلی نخواهید داشت. حسگر اثر انگشت اپتیکال زیر نمایشگر قرار گرفته است، اما چندان عملکرد خوبی ندارد.
در استفاده روزانه از این گوشی، این حسگر تنها ۴۰ درصد مواقع به درستی کار میکند. اگر بیش از حد نگران امنیت نیستید، ما پیشنهاد میکنیم که از ویژگی تشخیص چهره برای باز کردن قفل گوشی استفاده کنید. در پشت گوشی هم یک دوربین مستطیلی عریض در گوشه بالای سمت چپ وجود دارد که برخلاف مدلهای پرچمدار شیشهای یا فلزی، پنل پشتی این گوشی از پلاستیک محکم همراه با روکش شیشهای ساخته شده است.
کیفیت آن هم به حدی بالا است که بدون نگاه دقیق، متوجه پلاستیکی بودن آن نخواهید شد. گفتنی است که در عرض چند دقیقه پس از بیرون آوردن گوشی از جعبه محصول، متوجه جذب اثر انگشت بدنه آن هم خواهید داشت.لبه بالایی گوشی گلکسی A51 هنوز کاملا خالی است و در پایین، یک جک هدفون، یک پورت USB-C و یک اسپیکر قرار دارد. در سمت چپ، یک اسلات هیبریدی سیمکارت/میکرو SD و در سمت راست هم دکمههای پاور و تنظیم صدا قرار دارند.
بیشتر بخوانید: مقایسه آیفون 13 پرو مکس و گلکسی اس 21 اولترا؛ دو غول بازار گوشی
اگر دستهای کوچکی دارید، ممکن است دسترسی به دکمه تنظیم صدا کمی برایتان با چالش بیشتری روبرو باشد. میدانیم که آیفون SE جدید از گواهی IP67 برخوردار است، اما گوشی A51 چنین تضمیمی را به شما نمیدهد و باید هنگام استفاده از گوشی کاملا مراقب باشید تا آب و گرد و غبار جایی برای نفوذ به این گوشی میانرده سامسونگ نداشته باشد.
پنل پشتی پلاستیکی این گوشی میتواند در برابر سقوط از ارتفاع پایین مقاوم باشد و نمایشگر آن هم از سیستم محافظتی گوریلا گلس ۳ استفاده میکند. شیشه این گوشی طراحی سختتری دارد و شکننده بودن آن کاملا مشخص است. اما یقین بدانید که در برابر خراش مقاوم خواهد بود.
این پنل در برابر سقوط چندان مقاوم نیست و حتما باید دقت بیشتری در نگهداری از آن داشته باشید. بهترین گزینه این است که از یک قاب محکم برای این گوشی استفاده کرده و ریسک نکنید. کیفیت صدا در گلکسی A51 بسیار عالی است و اسپیکر گوشیهای سامسونگ هیچگاه دچار مشکل نبودهاند.
این گوشی از سرعت شبکه پایدار استفاده میکند و با تست در سیستم مخابراتی کشور هم دقیقا چنین موضوعی را خواهید فهمید. کیفیت تماس بسیار عالی است و حداکثر صدای گوشی به ۸۴ دسیبل میرسد که برای شنیدن صدا در خیابانهای شلوغ هم به اندازه کافی بلند است.
تماسهای آزمایشی که ما با این گوشی داشتیم، به اندازه کافی وضوح بالایی داشتند و سیستم حذف نویز هم بهخوبی در آن کار میکند. حتی زمانی که شما در مناطقی با صدای بلند از گوشی برای تماس استفاده کنید، متوجه این کیفیت بالا خواهید شد. کیفیت صوتی در سایر بخشها هم قابل قبول است و حداکثر حجم صدا به ۸۸ دسیبل میرسد.
این میزان از صدا برای پر کردن فضای یک اتاق از صدای فراگیر کافی است. بیس در صدا وجود ندارد و ممکن است که جزئیات صدا در برخی از آهنگها چندان قابل توجه نباشد. بهطور خلاصه، شما برای یک کنفرانس تلفنی یا اسکرول در بین ویدیوهای تیک تاک، بهخوبی میتوانید از آن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: مقایسه گلکسی A52 با A72 + تفاوت اصلی کجاست؟
اما اگر مشغول تماشای فیلم باشید، بهتر است که از جک هدفون ۳.۵ میلیمتری استفاده کنید. گوشی A51 از سیستم وای فای دو باندی پشتیبانی میکند و دارای بلوتوث ۵.۰ برای اتصال بهتر و سریع است. شما میتوانید از سیستم NFC برای پرداخت موبایلی و کارت پرواز هم استفاده کنید که البته به نظر در ایران کاربرد چندانی نخواهد داشت.
دوربین گوشی گلکسی A51 سامسونگ از یک مجموعه نسبتا عالی استفاده میکند. در پشت گوشی چهار سنسور میبینیم که شامل یک لنز ۴۸ مگاپیکسلی واید با دریچه دیافراگم f/2.0، یک لنز ۱۲ مگاپیکسلی اولترا واید با دریچه دیافراگم f/2.2، یک لنز عمق ۵ مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 و دیگری یک لنز ماکرو ۵ مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.4 است.
در تستهایی که ما در طول روز انجام دادهایم، متوجه شدیم که همه تصاویر وضوح بسیار بالایی دارند و همراه با عمق میدان عالی قابل نمایش هستند. رنگها بهخوبی در سرتاسر صفحه دیده میشود، اما اشباع زیادی دارند. این امر تقریبا در مورد تمام گوشیهای سامسونگ صدق میکند.
بیشتر بخوانید: مقایسه مقایسه سری گلکسی S20 و گلکسی S21 سامسونگ
پس از بررسی دقیق، مقداری از اعوجاج جزئی را هم در لبهها میبینیم که با لنز اولترا واید ایجاد میشود، اما در حدی نیست که بتوانید با چشم غیر مسلح به آن توجه کنید. گوشی A51 سامسونگ عملکرد خوبی در نویز پایین دارد. حسگرهای واید و اولترا واید در چندین سناریو مختلف در نور پایین هم تست شدند که مقدار نویز در لبهها وجود داشته است و جزئیات کمی در آنها از بین میرود.
عکسها همچنان عمق میدان خوبی دارند و هیچ نکته منفی خاصی در آنها وجود ندارد. در جلوی گوشی هم یک لنز ۳۲ مگاپیکسلی اولترا واید همراه با دریچه دیافراگم f/2.2 هم وجود دارد که برای عکسبرداری سلفی برای اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی کاربرد دارد.
این دوربین تقریبا در هر سناریوی نوری ثابت بوده و در نور خوب، عکسهای واضح همراه با دقت رنگ عالی را در اختیار شما میگذارد. حالت اولترا واید هم باعث تار شدن لبهها در چندین عکس میشود، اما بهطور مداوم وجود ندارد و نیازی به توجه بیش از حد به آن را ندارید. این گوشی همراه با تراشه اگزینوس ۹۶۱۱ سامسونگ و ۴ گیگابایت حافظه رم در اختیار شما قرار میگیرد.
حافظه داخلی آن ۱۲۸ گیگابیتی بوده ۱۰۵ گیگابایت آن در اختیار کاربر خواهد بود. شما میتوانید از حافظه جانبی میکرو اس دی استفاده کرده و تا ۵۱۲ گیگابایت هم به این میزان اضافه کنید. عملکرد این گوشی از نظر عملکرد چندان خوب نیست و معمولا پایینتر از محصولات این رده قرار میگیرد.
باتری این گوشی هم بسیار ضعیف است. سامسونگ از حالت Game Booster برای سرعت بخشیدن به اجرای بازیها استفاده کرده است، اما شما یقینا شاهد لودینگ طولانی مدت در بازیهایی مانند آسفالت ۹ و پابجی خواهید شد. سرعت اجرای بازیهای متوسط بالا است و مشکلی نخواهید داشت.
این گوشی صرفا در اجرای بازیهای به سبک ساده است که میتواند نیازهای شما را برطرف سازد و در دیگر زمینهها عملکرد آن قابل تعریف نخواهد بود. این گوشی یکی از گزینههای مناسب و در حد معقول نسبت به قیمتش از برند سامسونگ است و میتوانید دید نسبتا مثبتی به آن داشته باشید.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی شیائومی؛ رقابتی هیجان انگیزی از سری می، ردمی نوت و پوکو !
-
Xiaomi Redmi Note 9 Pro
گوشی ردمی نوت ۹ پرو بیشتر روی ارائه تجربهای تمرکز دارد که ارزش پرداخت پول برای آن را داشته باشد. گوشیهای شیائومی همیشه در رقابت با محصولات دیگر، از مشخصات فنی و ارائه قیمت پایین، دست بالا را داشتهاند. ردمی نوت ۹ پرو هم دقیقا همین روند را تکرار کرده است و برای رسیدن به عملکرد عالی و ارائه دوربین عالی، سعی کرده است که فراتر از قیمت ارائه شده ظاهر شود.
نتیجه نهایی، گوشی هوشمندی است که به وعده هایش عمل میکند، اما در برخی از زمینهها نیز خسته کننده ظاهر شده و نمیتواند در شان شیائومی رفتار کند. اهمیت گوشیهای سری نوت در خط تولید ردمی شیائومی، همیشه برای کاربران اثبات شده بوده است. این گوشی هوشمندی است که به شیائومی کمک میکند تا در شتاب جهانی عظیمی که در این رخ داده است، قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید: مقایسه گوشی A12 با A21s؛ کدامیک را بخریم؟
ردمی نوت ۴ بیش از ۱۰ میلیون دستگاه در چرخه محصولات خود فروخت و ردمی نوت ۷ پرو هم یکی از پرفروشترین گوشی های شیائومی بود. بنابراین، این روند برای شیائومی اهمیت بسیار بالایی دارد و همیشه تلاش میکند که سری را در قدرت بالا نگه داشته و فروش خود را با پیشرفت روبرو سازد.
البته، این رقابت با دقت چشمگیری صورت گرفته است و شیائومی را در طول این سالها به جلو سوق داده است. Realme بهعنوان یکی از رقبای قدرتمند، مجموعهای از محصولات عالی را در بازار دارد که با مشخصات این گوشی هم مطابقت پیدا میکند و حتی گاهی از آن بهتر ظاهر میشود.
با در نظر گرفتن این موضوع، شیائومی حتی با این عملکرد عالی هم نیاز به پیشرفت دارد و باید به سمت جلو حرکت کنید. حال سوالی که برای کاربران ایجاد میشود، این است که آیا ردمی نوت ۹ پرو همان دستگاهی که شیائومی با آن رو به جلو حرکت میکند؟ ما در بررسی خود به این موضوع پرداخت و گوشی را از دیدگاههای مختلف چک کردهایم.
گوشی ردمی نوت ۹ پرو در ماه مارس سال ۲۰۲۰ روانه بازار شده است و زبان طراحی بهروز آن در کنار عمر باتری یک روزه، سبب شده است که مورد توجه قرار گیرد. این گوشی در طیف وسیعی از رنگها از جمله سفید، خاکستری و به خصوص سبز جذاب در اختیار شما قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: مقایسه A51 با A71؛ راهنمای انتخاب گوشی سامسونگ
این گوشی بخشی از سری ردمی نوت است که محبوبترین سری گوشیهای هوشمند شیائومی محسوب میشود و طیف وسیعی از پیشرفتها از جمله تراشه سریعتر اسنپ دراگون 720G و همچنین باتری بزرگ ۵۰۲۰ میلی آمپر ساعتی را برای شما فراهم میکند. در سول سال گذشته، شیائومی از مسیر طراحی کاملا جدید خود یعنی Aura Balance دفاع کرده است و همین روند در مورد این گوشی هم صدق میکند.
ردمی نوت ۹ پرو زبان طراحی ردمی ۷ پرو را توسعه داده است و با تکرار آن در ردمی نوت ۸ پرو، گویا شیائومی این روال را همچنان ادامه میدهد. متمایزترین و متفاوتترین المان طراحی را باید پنل پشتی گوشی عنوان کنیم. شیب این گوشی از بین رفته است و در عوض، یک قاب بسیار براق از شیشه گوریلا گلس ۵ را میبینیم که از رنگ آبی شفق قطبی بوده و در زاویه مناسب، میتواند بهعنوان یک آینه به نظر برسد.
لبته این موضوع سبب شده است که بدنه آن اثر انگشت را جذب کرده و آهنربای قوی برای آن باشید. اگر نمیخواهید که دائما این لکهها را تمیز کنید، استفاده از کیس همراه تقریبا ضروری خواهد بود.
این روند واقعا مایه شرمساری است، چرا که گوشیهای رقیب توانستهاند اصول طراحی مشابه خودشان را هم کمی توسعه داده و این مشکلات ابتدایی را برطرف سازند، اما شیائومی همان روند همیشگی را مانند ردمی نوت ۸ پرو دارد.
این گوشی هم از ماژول دوربین مرکزی استفاده میکند، با این تفاوت که به جاش آرایش عمودی، هر چهار سنسور در یک بخش مستطیلی برجسته همراه با فلشی که در زیر آن قرار دارد، جای گرفتهاند. این ماژول ساختار بسیار خوبی دارد، اما ممکن است که هنگام قرار گرفتن در جیب، کمی اذیت کننده باشد. یک تغییر بزرگ هم اینبار داریم که همان حسگر اثر انگشت جانبی است.
بیشتر بخوانید: داستان بهم رسیدن برادران ناتنی! | بررسی همه جانبه و مقایسه Poco X3 با Redmi Note 9 Pro
این حسگر در کلید پاور ادغام شده است و ما متوجه شدیم که در باز کردن قفل گوشی هم بسیار سریع عمل میکند. این دکمه بهطور مستقیم مورد استفاده قرار میگیرد و دسترسی به آن حتی با یک دست هم بسیار آسان است. با این حال، چیزی که چندان برایمان مشهود نیست، دکمه تنظیم حجم صدای آن است. این دکمهها دور از دکمه پاور قرار دارند و بنابراین، برای رسیدن به آن باید با دو دست گوشی را بیرید.
در لبه پایینی این گوشی یک پورت USB-C وجود دارد و یک جک هدفون هم میبینیم. در سمت چپ، یک اسلات ترکیبی برای دو سیم کارت نانو و همچنین یک کارت میکرو SD هم وجود دارد که برای افزایش حافظه جانبی کاربرد خواهد داشت.
این گوشی از یک بلستر IR هم استفاده میکند که در بالا قرار دارد. در جلوی این گوشی، همه چیز کمتر متفاوت دیده میشود. صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی آن کمی بزرگ بوده و با نسبت تصویر ۲۰:۹ در اختیار شما قرار میگیرد. این صفحه نمایش بلندتر شده است و یک بریدگی خاص هم برای قرارگیری دوربین وجود دارد. وضوح تصویر در حد فول اچ دی پلاس است و پنل، رنگهای شارپ را در تنظیمات پیش فرض خود هم ارائه میکند.
بیشتر بخوانید: مقایسه A51 با A52؛ یک بررسی برای انتخاب نهایی
با این حال، این پنل نرخ تازهسازی چندان بالایی ندارد. در این رده، گوشیهای رقیب از صفحه نمایشهای ۹۰ هرتز یا ۱۲۰ هرتز استفاده میکنند و نبود چنین چیزی در ردمی نوت ۹ پرو میتواند نکته منفی بزرگی محسوب شود.
بهطور کلی، ردمی نوت ۹ پرو از نظر زیبایی شناسی یک قدم محافظه کارانه اما خوشایند، رو به جلو داشته است. البته، وزن زیاد گوشی برای خیلیها مشکل ساز است. این وزن ۲۰۹ گرمی هنگام استفاده طولانی مدت از گوشی میتواند اذیت کننده باشد. گوشی ضد آب نیست، اما پوشش P2i در آن استفاده شده است و درجهای از مقاومت را در برابر پاشش آب ارائه میکند.
ردمی نوت ۹ پرو از تراشه اسنپ دراگون کوالکام استفاده میکند و بعد از تراشه هلیو G90T که روی ردمی نوت ۸ پرو استفاده شده بود، این یک پیشرفت خوب محسوب میشود. این بار، گوشی از اسنپ دراگون 720G بهره میبرد و ترکیبی از دو هسته کریو گولد و شش هسته کریو سیلور را به همراه دارد.
بیشتر بخوانید: مقایسه A51 با A71؛ راهنمای انتخاب گوشی سامسونگ
علاوه بر این، میتوانیم به پردازنده گرافیکی این گوشی هم اشاره کنیم که Adreno 618 بوده و وظایف گرافیکی گوشی را به خوبی انجام میدهد. همانطور که این روزها تقریبا برای هر میانردهای صدق میکند، عملکرد تراشه کاملا قابل قبول است و رابط کاربری MIUI هم این رضایت را در شما بیشتر خواهد کرد.
این رابط کاربری بهخوبی با سخت افزار همگام شده است و تجربهای نرم و جذاب را به همراه خواهد داشت. هیچ نشانهای از لگ در این گوشی وجود ندارد و فراتر از انتظارات عمل کرده است. بسته به مدلی که انتخاب میکنید، حافظه رم گوشی چندان مشکل ساز ظاهر نمیشود.
ما به گیمرها توصیه میکنیم که نسخه پایه این گوشی با حداقل ۴ گیگابایت رم را خریداری کنند. اگر قصد نگهداری گوشی در چند سال آینده را دارید، یقینا این انتخاب برای شما بهترین خواهد بود. اسنپ دراگون 720G علیرغم اینکه یک تراشه میانرده است، توانایی بسیار بیشتری دارد تا هر برنامه یا بازی را بتواند برای شما اجرا کند.
قدرت این تراشه بسیار عالی است و میتوانید بازی پابجی را با گرافیک بالا و بدون هیچ لگی در این گوشی اجرا کنید. شیائومی از یک باتری بزرگ ۴ هزار میلی آمپر ساعتی در ردمی نوت ۸ پرو استفاده کرده بود و ردمی نوت ۹ پرو یک گام رو به جلو برمیدارد.
اینبار، این گوشی از یک باتری ۵۰۲۰ میلی آمپر ساعتی استفاده میکند که برای یک روز استفاده سنگین از گوشی هم کافی است. با تست این باتری، متوجه شدین که به مدت ۶ ساعت و ۲۲ دقیقه میتواند در حالت استفاده سنگین دوام داشته باشد.
بیشتر بخوانید: مقایسه گوشی A11 با A10s + کدام مدل اقتصادی سامسونگ را بخرم؟
این گوشی از شارژر ۱۸ وات استفاده میکند و ۱۴۰ دقیقه طول خواهد کشید تا باتری از صفر به ۱۰۰ درصد برسد. یکی از دلایلی که شیائومی موفق میشود تا قیمت سختافزار این گوشی را پایین نگه دارد، گنجاندن خدمات نرمافزاری و تبلیغاتی در سیستمعامل آن است. با اجرای MIUI 11 که روی اندروید ۱۰ استوار شده است، همه چیز در ردمی نوت ۹ پرو بهخوبی کار میکنند، اما نکات منفی هم دارند.
در بهترین حالت، رابط کاربری MIUI دنیایی از قابلیتها را با همدیگر ادغام کرده است و آنها را بهصورت بهینه در اختیارتان میگذارد. از توانایی تغییر جسچرها گرفته تا اضافه کردن تم و تنظیم والپیپرهای مختلف در ان وجود دارد. میتوانید یک مدیر فایل مناسب و نرمافزارهای عالی را برای اشتراک گذاری سریع فایلها نیز داشته باشید.
افزونههای بسیار خوبی هم وجود دارد که در آینده میتوانید به این رابط کاربری اضافه کرده و از کارکرد عالی این گوشی بهره لازم را ببرید. با این حال، تعداد زیادی از برنامههای سوم شخص هم وجود دارد که نا امید کننده ظاهر شدهاند. به نظر میرسد که گنجاندن تعداد زیادی از برنامهها بهصورت متوالی، بخشی از روند تبلیغاتی شیائومی بوده و حتی امکان حذف کردن آنها هم وجود ندارد.
شما میتوانید به تنظیمات رفته و اکثر برنامهها را غیرفعال کنید. با این حال، این چیزی نیست که همه کاربران بتوانند انجام دهند. پس از اینکه گوشی را راهاندازی کنید، شرکت مجموعهای از بهروزرسانیها را برای شما در نظر میگیرد و این موارد شامل برخی از آپدیتهای امنیتی منظم برای ماههای آتی هستند.
بیشتر بخوانید: مقایسه گلکسی بادز سامسونگ و ایرپادز اپل
بهروزرسانیها دارای ویژگیهای استاندارد مانند عملکرد سیستمی، بهبود پایداری و موارد مشابه دیگر هستند. در ماه می ۲۰۲۰ بود که شیائومی بهروزرسانی جدید MIUI را با آپدیتهای امنیتی و بدون ویژگیهای جدید برای خود رابط کاربری ارائه کرد. شیائوی این آپدیتهای امنیتی را همچنان ادامه میدهد و بهروزرسانی کاملا جدید MIUI 12 نیز شامل آن خواهد شد.
این سیستم هنوز هم روی اندروید ۱۰ استوار است و مجموعهای از ویژگیها مانند مرکز کنترل پیشرفته، کنترلهای بهتر برای حفظ حریم خصوصی، انیمیشنهای جدید و موارد دیگر را به همراه خواهد داشت. شیائومی با بهروزرسانیهای نرمافزاری ردمی نوت ۹ پرو، سعی کرده است که برنامه ابری شیائومی را نیز به این رابط کاربری اضافه کرده و یک تجربه جدید را فارغ از مسائل امنیتی برای شما فراهم کند.
در صورت دلخواه میتوانید آن را دریافت کرده و از این قابلیت جدید برای ذخیرهسازی عکس و فیلمهای بیشتر در فضای امنیتی استفاده کنید. قبلا هم میتوانستید این کار را با سرویسهای دیگر مانند گوگل انجام دهید.
مقایسه گلکسی A51 با ردمی نوت 9 پرو
حال که بهصورت کامل با گوشیهای A51 سامسونگ و Redmi Note 9 Pro شیائومی آشنا شدیم، بهتر است که آنها را روبهروی هم قرار داده و ببینیم که چه عملکردی خواهند داشت. مشخصا، گوشی A51 محصول گرانتری نسبت به ردمی نوت ۹ پرو است و اگر نتواند امکاناتی جذابتر از ردمی نوت ۹ پرو را فراهم کند، این هزینه بالاتر میتواند یک نقطه ضعف برای گوشی باشد.
بیشتر بخوانید: شیائومی بهتر است یا سامسونگ؟ شما کدامیک را انتخاب میکنید؟
گوشی سامسونگ چند ماه زودتر و در ماه دسامبر ۲۰۱۹ روانه بازار شده است و گوشی شیائومی نیز در پنجمین ماه از سال ۲۰۲۰ یعنی می روانه بازار شده است. گوشی شیائومی ابعاد بزرگتری نسبت به A51 داشته و حتی ضخامت آن هم تقریبا ۱ میلیمتر از آن بیشتر است.
همین روند سبب شده است که وزن سنگین ۲۰۹ گرمی آن هم در برابر وزن نسبتا سبک ۱۷۲ گرمی سامسونگ قرار گیرد. گوشی گرانتر سامسونگ از بدنه پشتی پلاستیکی استفاده میکند و این در حالی است که بدنه شیشهای همراه با محافظ گوریلا گلس ۵، نشان از برتری گوشی شیائومی دارد.
در بحث صفحه نمایش، همیشه این گوشیهای سامسونگ برنده بودهاند و اینبار هم همین روند را شاهد هستیم. گوشی سامسونگ از پنل سوپر آمولد استفاده میکند و در برابر پنل IPS LCD شیائومی قرار میگیرد. البته ابعاد صفحه نمایش شیائومی کمی بزرگتر است. هر دوی آنها وضوح صفحه نمایش برابری دارند، اما محصول سامسونگ، تراکم پیکسلی مناسبتری دارد.
فناوری محافظت از صفحه نمایش شیائومی بهروزتر است و با توجه به تاریخ عرضه این گوشیها، تقریبا طبیعی است. هر دوی این گوشیها از اندروید ۱۰ هنگام عرضه استفاده میکنند، اما گوشی سامسونگ قابلیت ارتقا به اندروید ۱۱ را نیز دارد. تراشه به کار رفته توسط ردمی نوت ۹ پرو از فرایند ساخت ۸ نانومتری عبور کرده است و یقینا هم اسنپ دراگون آن وضعیت بهتری نسبت به تراشه اگزینوس گوشی A51 سامسونگ دارد.
گوشی سامسونگ از تنوع بیشتری در زمینه حافظه رم و حافظه جانبی دارد و میتوانید از مدل ۶۴ گیگابایت حافظه جانبی و ۴ گیگابایت حافظه رم شروع کرده و تا حد ۸ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه جانبی نیز جلو بروید.
بیشتر بخوانید: مقایسه و بررسی iPhone SE2020 در مقابل سری 11 آیفون
گوشی سامسونگ هم از حافظه رم ۶ گیگابایت همراه با ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی شروع کرده و در نهایت به گزینه ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی میرسد. ماژول دوربین هر دوی این گوشیها تقریبا مشابه هستند و از آرایه چهارتایی استفاده میکنند.
سنسور اصلی گوشی سامسونگ ۴۸ مگاپیکسلی است و در برابر سنسور ۶۴ مگاپیکسلی ردمی نوت ۹ پرو قرار میگیرد که هر دو از جنس واید هستند. البته سنسور اولترا واید گوشی A51 بهتر بوده و ۱۲ مگاپیکسل هم قرار دارد. هر دوی آنها از فیلمبرداری با کیفیت 4K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه نیز پشتیبانی میکنند که نکته جالبی برای این رده محسوب میشود.
دوربین سلفی گوشی سامسونگ ۳۲ مگاپیکسلی است و دقیقا دو برابر قدرت بیشتری نسبت به دوربین سلفی ردمی نوت ۹ پرو دارد. امکان فیلمبرداری 4K برای این دوربین فراهم شده است، اما گوشی شیائومی تنها قادر به فیلمبرداری با کیفیت 1080p در این زمینه است. هر دوی این گوشیها از سیستم اتصال بسیار قدرتمندی استفاده میکنند و تمام نیازهای شما را در این رده برایتان فراهم میکنند.
بیشتر بخوانید: مقایسه Poco X3 با Poco X3 Pro؛ برادرانی شبیه به هم
سنسور اثر انگشت گوشی شیائومی روی دکمه پاور قرار دارد، اما سامسونگ از زیر صفحه نمایش و بهصورت نوری این قابلیت را برای شما فراهم می کند. سنسورهای دیگر گوشی A51 هم وضعیت بهتری نسبت به ردمی نوت ۹ پرو دارند. باتری، جایی است که گوشی سامسونگ کم میآورد. شیائومی از باتری ۵۰۲۰ میلی آمپر ساعتی لیتیوم پلیمری و A51 نیز از باتری ۴ هزار میلی آمپر ساعتی از همین جنس استفاده میکند.
قدرت شارژ سریع ردمی نوت ۹ پرو هم ۳۰ واتی است و دو برابر بهتر از سیستم شارژ سریع A51 دیده میشود. شما میتوانید طیف رنگی بهتری را از گوشی سامسونگ دریافت کنید، اما گزینههای رنگی شیائومی هم چندان بد نیستند.
در کل میتوان گفت که گوشی سامسونگ با هزینه خرید بالاتر، نسبتا بهتر از ردمی نوت ۹ پرو عمل کرده است، اما این فاصله آنقدرها هم زیاد نیست که چنین هزینه بیشتری (تقریبا ۲ میلیون تومان) برایش بپردازید. اگر سامسونگ جز برند هدف شما برای خرید گوشی نیست و صرفا به دنبال یک محصول مقرون به صرفه و ارزشمند هستید، میتوانید به سراغ ردمی نوت ۹ پرو رفته و از عملکرد باتری بهتری استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: مقایسه سه میان رده ی موبایل بازار: پیکسل 4a ، آیفون SE 2020 و Galaxy A51
سخن آخر
با مقایسه گوشی a51 با ردمی نوت 9 پرو، دانستیم که گوشیهای میانرده هم میتوانند محصولات ارزشمندی همراه با صفحه نمایش عالی و نزدیک به گوشیهای پرچمدار در کنار باتریهای بزرگ را برایمان داشته باشند. این گوشیها حتی از نظر اجرای بازیهای بزرگ هم با مشکل روبرو نمیشوند و با کمی پایین آوردن انتظار خود، میتوانید یک گوشی ارزشمند را با نصف قیمت گوشیهای پرچمدار و حتی کمتر، آنها را تهیه کنید.
گلکسی A51 و ردمی نوت ۹ پرو هر دو ارزش بالایی دارند و گوشی A51 با قیمت بیشتر خود، حافظه ذخیرهسازی بیشتر، صفحه نمایش عالیتر و رابط کاربری مناسب را در اختیار شما میگذارد. در مقابل ردمی نوت ۹ پرو هم ارزش خوبی دارد و باتری بزرگ آن برای استفاده متوسط در طی دو روز هم میتواند کافی باشد.
شما نیز میتوانید نظرات خود را در این رابطه با ما به اشتراک گذارید. فکر میکنید کدام یک از این گوشیها ارزش خرید بالاتری دارند؟ شما به عنوان یک خریدار، در نهایت کدام یک از آنها را برای خرید مناسب میدانید؟ در بخش کامنتها با ما همراه شده و با دیگر کاربران هم به بحث بپردازید.
مهم ترین ویژگی در مقایسه گوشی A51 با ردمی نوت 9 پرو از نگاه مقداد آی تی؟
گلکسی A51 و ردمی نوت ۹ پرو هر دو ارزش بالایی دارند و گوشی A51 با قیمت بیشتر خود، حافظه ذخیرهسازی بیشتر، صفحه نمایش عالیتر و رابط کاربری مناسب را در اختیار شما میگذارد.
قدرت شارژ کدام سریع تر است؟ a51 یاpro redmi note 9؟
قدرت شارژ سریع ردمی نوت ۹ پرو هم ۳۰ واتی است و دو برابر بهتر از سیستم شارژ سریع A51 دیده میشود.
کیفیت دوربین برای من خیلی مهم است کدام را انتخاب کنم؟ a51 یا redmi note 9 pro
دوربین سلفی گوشی سامسونگ ۳۲ مگاپیکسلی است و دقیقا دو برابر قدرت بیشتری نسبت به دوربین سلفی ردمی نوت ۹ پرو دارد. امکان فیلمبرداری 4K برای این دوربین فراهم شده است، اما گوشی شیائومی تنها قادر به فیلمبرداری با کیفیت 1080p در این زمینه است.
شما میتوانید برای خرید گوشی و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.