sony

 

سونی، شرکت خوشه‌ ای ژاپنی و چند ملیتی است، که دفتر مرکزی آن در شهر میناتو، توکیو قرار دارد.
 
فعالیت‌های این شرکت، عمدتاً بر ارائه خدمات رسانه ای، سرگرمی، بازی‌های رایانه‌ ای، لوازم الکترونیکی خانگی و خدمات مالی متمرکز می‌باشد.
 
در حال حاضر شرکت سونی به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده وسایل الکترونیکی و تجهیزات پیشرفته الکترونیکی در جهان، شناخته می‌شود، همچنین همراه با سامسونگ و ال‌جی، جزو سه تولیدکننده برتر تلویزیون در جهان به‌شمار می‌آید. این شرکت در سال ۲۰۱۲ در فهرست فورچون جهانی ۵۰۰ در رتبه ۸۷ از بزرگترین شرکت‌ های جهان قرار گرفت. شرکت سونی دارای تعداد زیادی شرکت تابعه، زیرمجموعه و فرعی است، که شناخته شده‌ ترین آنها عبارتند از: سرگرمی کامپیوتری سونی، سونی پیکچرز، سونی میوزیک، انتشارات موسیقی سونی/ای‌تی‌وی، سونی فایننشیال هولدینگز و ارتباطات همراه سونی.
 
 
اگر اولین محصول تی.تی. کی یک نوع کتری برای برنج بود، سونی خیلی زود خود را با محصولات رادیویی‌اش معرفی کرد. در سال ۱۹۵۵ این شرکت مدل تی. ار-۵۵ اولین دستگاه ترانزیستوری را که به راحتی در جیب هم قابل نگهداری بود تولید کرد. ایبوکا که اوایل این دهه ۱۹۵۰ به ایالات متحده آمریکا سفر کرده بود، مشتاق بود که از آزمایشگاه‌های بل دیدن کند. پس از آن، متوجه شد که باید مجوزی به منظور راه‌اندازی شعبه‌ای از آزمایشگاه بل که در حوزه ترانزیستور فعالیت می‌کرد را گرفته و آنرا به شرکتش در ژاپن منتقل نماید.
 
در آن زمان بیشتر شرکت‌های آمریکایی تحقیقاتشان را روی ترانزیستور برای مصارف نظامی انجام می‌دادند ولی ایبوکا خواهان استفاده از آن در سیستم ارتباطی بود. در نتیجه اولین محصول تجاری ژاپن که رادیوی ترانزیستی سونی تی آر-۵۵ به بازار عرضه شد. چند ماه بعد سونی محصول جدیدش «تی. آر-۷۲» که توجه خیلی‌ها را در ژاپن و بازارهای خارجی جلب کرد، به بازار فرستاد. این رادیو با مجهز بودن به سیستم شش ترانزیستوره، برون‌داد کشویی و کیفیت فوق‌العاده صدا، فروش قابل ملاحظه‌ای داشت.
 
 
سال بعد سونی «تی. آر-۶» را به بازار عرضه کرد که تفاوت‌های عمده‌ای با محصولات قبلی، به خاطر طراحی نازک و کیفیت صدای خوب داشت. در همان مقطع زمانی، برای اولین بار سونی با «آچان» یک شخصیت کارتونی خلق شده توسط فویوهیکو اکابی، قرارداد تبلیغاتی بست. یک سال بعد، شرکت تی.تی. کی با مدل «تی. آر-۶۳» عرضه شد و سونی به یک موفقیت تجاری عظیم دست یافت. در اواسط دهه ۱۹۵۰ میلادی، فروش رادیوی ترانزیستوری قابل حمل سبب شد، تا تولید این محصول از ۱۰۰ هزار دستگاه در سال ۱۹۵۵ به ۵ میلیون در سال ۱۹۶۸ رسید.
 
 
از دهه ۱۹۵۰ میلادی، فعالیت‌های سونی تولید محصولاتی ازجمله تلویزیون، دستگاه‌های رادیویی با ابعاد مختلف (واکمن یکی از اختراعات شرکت توکیویی و محصول سال ۱۹۷۹ سونی به عنوان اولین دستگاه پخش موسیقی قابل حمل در جهان، اولین دستگاه کاست خوان و امروز پخش کننده دستگاه‌های ام‌پی‌تری دی‌وی‌دی و دیسک بلو-ری و دستگاه‌های ویدئویی مثل دستگاه‌های ضبط ویدئو و ویدئو کاست‌های مربوط (ازجمله سیستم نه چندان موفق بتامکس که در سال ۱۹۷۶ خلق شد و خیلی زود با فرمت وی‌اچ‌اس شرکت پاناسونیک جایگزین شد) انواع دستگاه‌های ال. دی، وی.سی. دی، دی.وی. دی، ام. دی و حتی یو.ام. دی (سیستم اپتیک طراحی شده سونی برای پی.اس. پی پلی استیشن) و دوربین‌های تصویربرداری(Cyber-shot)، دوربین‌های عکاسی دیجیتال(ALFA) و کامپیوترهای شخصی (VAIO) و به تازگی گوشی‌های هوشمند (XPERIA) که شناخته شده‌ترین آن‌ها هستند، را شامل می‌شوند. سونی تا کنون جوایز بسیاری را در نمایشگاه‌های معتبر فناوری کسب کرده‌است. آخرین آنها تلفن همراه (Xperia XZ Premium) است، که در کنگره جهانی موبایل MWC 2017 به عنوان بهترین گوشی همراه هوشمند جدید معرفی شد.