لپ تاپ یا تبلت؟ هر دو ابزار مختلف هستند که از نظر کاربرد اشتراکهایی نیز با هم دارند. ذخیره سازی اطلاعات، وب گردی، گوش دادن به موسیقی و … از کاربردهای مشترک بین این دو وسیله است. اما آیا میشود انتظاری که از یک لپ تاپ داریم از یک تبلت نیز داشته باشیم؟ و یا بالعکس؟ لپ تاپها با سیستم عامل قویتر مانند ویندوز قابلیت استفاده بیشتری نسبت به تبلتها دارند.
قابلیتهایی مانند نصب و استفاده از نرم افزارهای حرفهایتر و فضای ذخیره سازی بیشتر از ویژگیهای مهم لپ تاپها است. تبلتها نیز قابلیتهایی همچون حمل سادهتر، باتری قویتر، اپلیکیشنهای متنوعتر و کاربردهایی نظیر خواندن کتابهای الکترونیکی را در اختیارمان میگذارند.
بنابراین شاید داشتن انتظارات مشابه از این دو ابزار متفاوت تا حدی دشوار باشد و ما را بر سر دو راهی بین انتخاب مناسب قرار دهد. شاید هم بتوانید همزمان با داشتن یکی از این دستگاهها استفادههای متفاوتی را تجربه کنید. یعنی اینکه هم یک تبلت قابل حمل و هم یک لپتاپ با کارایی کامل در اختیار شما باشد.
لپ تاپ تبلت شو همان گزینهای است که چنین افرادی باید به سراغش بروند. البته مدلهای اولیه این لپ تاپها در گذشته بسیار حجیم و سنگین بودند، اما در مدلهای جدیدتر بسیار ظریف و سبک عرضه میشوند.
فهرست مطالب
- 10 نمونه از بهترین لپ تاپ های تبلت شو
- 1- لپ تاپ Samsung Galaxy Book 2 pro 360
- 2- لپ تاپ HP Spectre X360
- 3- لپ تاپ Dell XPS 13 2 in 1
- 4- لپ تاپ Lenovo Yoga 9i Gen7
- 5- لپ تاپ Lenovo Chromebook Duet
- 6- لپ تاپ 713 Acer Chromebook spin
- 7- لپ تاپ Microsoft Surface pro 8
- 8- لپ تاپ Dell Latitude 9420 2in1
- 9- لپ تاپ Microsoft Surface Laptop studio
- 10- لپ تاپ HP Elitebook X360 1040 G7
- لپ تاپ تبلت شو چیست؟
- مزایای لپ تاپ تبلت شو چیست؟
- معایب لپ تاپ تبلت شو چیست؟
لپ تاپ تبلت شو چیست؟
لپ تاپ تبلت شو همان طور که از اسم آن پیداست؛ دستگاهی با دو کاربرد متفاوت است. لپ تاپی که قابلیت تبدیل شدن به یک تبلت را دارد، میتواند نیازمان به خرید یک تبلت جداگانه را برطرف کند. این لپ تاپ با جدا شدن کیبورد و یا چرخش 360 درجه کیبورد به پشت دستگاه به یک تبلت قابل حمل و کاملا لمسی تبدیل میشود.
به لپ تاپهایی که صفحه کلید به طور کامل جدا می شود، لپ تاپهای هیبریدی میگوییم و نمونههایی که قابلیت چرخش صفحه کلید را هم داشته باشند، لپ تاپ های قابل تبدیل اطلاق میشود.
البته سیستم عامل این لپ تاپها ویندوز بوده و در حالت تبلت نیز روی همین سیستم عامل کار میکند. البته اگر شما به دنبال سیستم عامل اندروید در حالت تبدیل به تبلت هستید می توانید از برنامههای شبیه ساز استفاده کنید. گرچه همه مدلها این قبلیت را ندارند و از سیستم عامل اندرویدی پشتیبانی نمیکنند.
اینگونه شما هم تبلتی با حافظه بالا و دارای کیبورد دارید و هم لپ تاپی سبک و کم حجم. اما این وسیله مانند همه ابزارهای با استفاده چندگانه مزایا و همچنین معایبی نیز دارد که در ادامه بررسی می کنیم.
بیشتر بخوانید: معرفی لپ تاپ زنبوک ایسوس
مزایای لپ تاپ تبلت شو
لپ تاپهای تبلت شو مزایای زیادی به همراه دارند و مخصوصا دانش آموزان و دانشجویان در کنار افراد دارای کسب و کار میتوانند از آن بهره ببرند. در ادامه به این مزایا میپردازیم.
1- استفاده دو منظوره
همان طور که گفته شد شما میتوانید دو وسیله را در قالب یک وسیله داشته باشید. ما در فعالیتهای خود گاهی به چنین کاربردی نیاز پیدا میکنیم و دیگر نیازی به خرید یک دستگاه جداگانه نخواهیم داشت.
2- سایز کوچک و قابل حمل
این نسل از لپ تاپ علاوه بر طراحی زیبایی که دارد، به دلیل ابعاد کوچک و ظریف آن بسیار سبک و قابل حمل است و شما هم میتوانید به سادگی همه جا آن را همراه خود داشته باشید.
3- استفاده از قلم
لپ تاپ های تبلت شو به دلیل داشتن صفحه نمایش لمسی قابلیت استفاده از قلم را نیز دارند و شما می توانید برای کار طراحی از آن استفاده کنید. برخی از مدل های این لپ تاپ ها با قلم عرضه می شوند برخی دیگر بدون قلم که شما می توانید جداگانه آن را تهیه کنید اما اطمینان حاصل کنید که لپ تاپ شما از آن قلم پشتیبانی می کند.
4- فضای ذخیره سازی زیاد
فضای ذخیره سازی تبلت ها نسبت به لپ تاپ ها خیلی پایین تر است اما در این نمونه ها شما از حافظه داخلی یک لپ تاپ بهره می برید و می توانید حافظه داخلی در حد یک ترابایت داشته باشید.
5- صفحه نمایش بزرگتر نسبت به تبلت های معمولی
در جدیدترین مدل های لپ تاپهای تبلت شو شما امکان داشتن صفحه نمایشی بزرگتر از تبلت های معمولی را نیز خواهید داشت.
بیشتر بخوانید: لپ تاپ صنعتی چیست + معرفی بهترین گزینهها
معایب لپ تاپ تبلت شو
در کنار تمامی مزایایی که به آن اشاره کنیم، هر لپ تاپ قابل تبدیل یک سری محدودیتها هم به همراه دارد.
1- قیمت بسیار بالا
این لپ تاپها به دلیل داشتن کاربرد دوگانه و صفحه نمایش لمسی قیمت بالایی دارند و به همین دلیل باعث شده بیشتر خریداران آن ها به سمت خرید لپ تاپ های استوک روند که قیمت مناسبتری دارند.
2- آسیب پذیر بودن
این لپ تاپها به دلیل طراحی ظریفی که دارند نسبت به لپ تاپ های معمولی آسیب پذیر هستند. بنابراین باید مراقبت بیشتری هنگام حمل آن داشته باشید.
3- طول عمر باطری ضعیفتر
این لپ تاپها در مقایسه با لپ تاپهای عادی طول عمر باطری پایینتری دارند و این بدان دلیل است که استفاده مداوم و متناوب از دستگاه در حالت تبلت، باتری آن را ضعیف میکند.
بیشتر بخوانید: معایب لپ تاپ مایکروسافت و هر آنچیزی که از سرفیس میدانیم
10 نمونه از بهترین لپ تاپ های تبلت شو
حال در ادامه میتوانیم چند مورد از بهترین لپ تاپهای قابل تبدیل را مورد بررسی قرار داده و در مورد مشخصات فنی و نقاط قوت و ضعفشان هم صحبت کنیم. پس با ما همراه شوید.
1- لپ تاپ Samsung Galaxy Book 2 pro 360
لپ تاپ گلکسی بوک ۲ پرو سامسونگ با حافظه ذخیره سای ۱ ترابایتی خود میتواند گزینه مناسبی برای افرادی باشد که به دنبال ذخیره اطلاعات بیشتر هستند. صفحه نمایش با کیفیت آمولد هم از مشخصههای محصولات سامسونگ بوده و میتوانید با پردازنده Core i7 اینتل، سرعت عملکردی کاملا قابل قبولی را از این لپ تاپ دریافت کنید.
مشخصات فنی
- پردازنده مرکزی: Intel Core i7-1260P
- پردازنده گرافیکی: Intel Iris Xe
- حافظه رم: 16GB
- حافظه ذخیره سازی: 1TB
- صفحه نمایش: 15.6-inch, 1080p, AMOLED
- ابعاد: ۱۴ در ۹ در ۰.۴۶ اینچ
- وزن: ۱.۴ کیلوگرم
نقاط قوت
- + طراحی قابل حمل و خیره کننده
- + عملکرد چشمگیر
- + صفحه نمایش واضح و روشن Super AMOLED
- + قلم S Pen
نقطه ضعف
- بدون سیلو S Pen
2- لپ تاپ HP Spectre X360
اچ پی با سری Spectre x360 خود آوازه زیادی در جهان لپ تاپ کسب کرده و حتی در این رده هم میتوانید به سراغش بروید. این لپ تاپ HP Spectre X360 هم ۱ ترابایت حافظه ذخیره سازی در اختیار شما قرار داده و به حافظه رم ۱۶ گیگابایتی مجهز است. تراشه نسل دوازدهم اینتل در این لپ تاپ استفاده شده و سرعت عملکردی بسیار بالایی هم دارد.
مشخصات فنی
- پردازنده مرکزی: 12th Gen Intel Core i7-1255U CPU
- پردازنده گرافیکی: Intel Iris Xe
- حافظه رم: 16GB
- حافظه ذخیره سازی: 1TB
- صفحه نمایش: 13.5-inch, 3000 x 2000 OLED
- ابعاد: ۱۱.۸ در ۸.۷ در ۰.۶۷ اینچ
- وزن: ۱.۳ کیلوگرم
نقاط قوت
- + طراحی چشمگیر و مجلل
- + گزینه های نمایشگر زرق و برق دار OLED و FHD
- + عمر باتری طولانی
- + قلم موجود است
نقطه ضعف
- – ندارد
بیشتر بخوانید: مقایسه لپ تاپ ایسوس با اپل؛ دو غول قدرتمند در مقابل هم
3- لپ تاپ Dell XPS 13 2 in 1
لپ تاپ دل سری XPS 13 دل بهطور واضح با قابلیت تبدیل شدن به تبلت ارائه شده و به تراشه Core i7 اینتل مجهز میشود. این لپ تاپ حتی با حافظه ۲ ترابایتی هم ارائه شده است و حافظه رم ۱۶ گیگابایتی هم این اطمینان را به شما میدهد که در گشت و گذار وب و سایر فعالیتها، با افت سرعت مواجه نخواهید بود. لپ تاپ در ابعاد استاندارد تولید شده و در هر دو حالت استفاده آسانی را با آن تجربه میکنید.
مشخصات فنی
- پردازنده مرکزی: Intel Core i7 (11th Gen)
- پردازنده گرافیکی: Intel Iris Xe
- حافظه رم: 16GB
- حافظه ذخیره سازی: 512GB/1TB/2TB
- صفحه نمایش: 3.4-inch, 3456 x 2160
- ابعاد: ۱۱.۶ در ۷.۸ در ۰.۶ اینچ
- وزن: ۱.۲ کیلوگرم
نقاط قوت
- + عملکرد پر زرق و برق
- + طراحی فوق العاده نازک
- + نمایشگر OLED 3.5k بسیار زیبا
- + حسگر اثر انگشت
نقطه ضعف
- ورودی پورت ها کم است
4- لپ تاپ Lenovo Yoga 9i Gen7
لپ تاپ لنوو یوگا 9i هم مشابه با لپ تاپهای پیشین، مشخصات فنی بسیار بالایی به همراه دارد. حافظه ۱ ترابایتی آن از نوع SSD بوده و باز هم یک حافظه رم سریع ۱۶ گیگابایتی را شاهد هستیم. تراشه اینتل Core i7 عملکرد سریعی را به آن اعطا کرده و با کمک صفحه نمایش اولد مجهز به رزولوشن ۲۸۸۰ در ۱۸۰۰ پیکسل، محتواهای متنوع را با بهترین کیفیت ممکن تماشا خواهید کرد.
مشخصات فنی
- پردازنده مرکزی: Intel Core i7-1260p
- پردازنده گرافیکی: Intel Iris Xe
- حافظه رم: 16GB
- حافظه ذخیره سازی: 1TB SSD
- صفحه نمایش: 2880 x 1800p OLED
- ابعاد: ۱۲.۵ در ۹.۰۶ در ۰.۶ اینچ
- وزن: ۱.۴ کیلوگرم
نقاط قوت
- + نرخ انتقال سریع فایل
- + صدای مناسب
- + صفحه نمایش فوق العاده رنگارنگ
- + مزایای صفحه کلید راحت
نقطه ضعف
- – صفحه نمایش کم نور است
بیشتر بخوانید: مقایسه لپ تاپ ایسوس و ام اس ای + کدام مناسب گیمینگ است؟
5- لپ تاپ Lenovo Chromebook Duet
لپ تاپ کروم بوک دوئت لنوو را میتوانید با حافظه رم ۴ گیگایتی دریافت کنید. این لپ تاپ مشخصات فنی متوسطی داشته و نسبت به قیمتش، ارزش خرید بالایی دارد. تراشه آن توسط مدیاتک تولید شده و سری Helio P60T میتواند تضمینی عالی برای عملکرد لپ تاپ باشد. این لپ تاپ تنها ۶۴ گیگابایت حافظه ذخیره سازی داشته و احتمالا دانشجویان یا افراد دارای کسب و کار که به حافظه بیشتری نیاز دارند، باید به فکر گزینههای جایگزین باشند.
مشخصات فنی
- پردازنده مرکزی: MediaTek Helio P60T
- پردازنده گرافیکی: ARM G72 MP3
- حافظه رم: 4GB
- حافظه ذخیره سازی: 64GB
- صفحه نمایش: 10.1-inch, 1920 x 1200
- ابعاد: ۹.۶ در ۶.۷ در ۰.۷ اینچ
- وزن: ۹۰۷ گرم
نقاط قوت
- +با شارژ زیاد دوام می آورد
- + همراه با کیبورد/جک
- +نمایشگر رنگارنگ
- +عملکرد مناسب
نقطه ضعف
- صفحه کلید فشرده
6- لپ تاپ 713 Acer Chromebook spin
لپ تاپ ایسر هم یک مدل لپ تاپ کروم بوک دارد که مشخصات فنی بهتری را در اختیار شما میگذارد. حافظه رم دستگاه ۸ گیگابایتی بوده و با پردازنده Core i5 خود میتواند استانداردهای لازم را فراهم کند. حافظه ذخیره سازی آن هم ۲۵۶ گیگابایتی بوده و نسبتا برای ذخیره سازی اطلاعات خود مشکلی نخواهید داشت.
مشخصات فنی
- پردازنده مرکزی: Intel Core i5-1135G7
- پردازنده گرافیکی: Intel Iris Xe
- حافظه رم: 8GB
- حافظه ذخیره سازی: 256GB
- صفحه نمایش: 13.5-inch, 2256 x 1504
- ابعاد: ۱۱.۸ در ۹.۳ در ۰.۷ اینچ
- وزن: ۱.۴ کیلوگرم
نقاط قوت
- + صفحه نمایش لمسی روشن و رنگارنگ
- + عمر باتری استثنایی
- + عملکرد سریع
- + فاکتور فرم همه کاره
نقاط ضعف
- – صفحه کلید کم عمق
- – بدون پشتیبانی از قلم
- – اسپیکر ضعیف
بیشتر بخوانید: مقایسه لپ تاپ ایسوس و دل، امسال کدامیک را انتخاب کنیم؟
7- لپ تاپ Microsoft Surface pro 8
مایکروسافت با سرفیس پرو ۸ خود میتواند نقش مهمی در بازار لپ تاپ ایفا کند. پردازنده Core i7 لپ تاپ عملکرد خوبی را به آن تزریق کرده و حافظه رم ۱۶ گیگابایتی هم یقینا یکی از بهترینها است. صفحه نمایش لپ تاپ ۱۳ اینچی بوده و استاندارد متفاوتی نسبت به دیگر لپ تاپهای بازار دارد. حافظه ذخیره سازی ۲۵۶ گیگابایتی هم برای ذخیره سازی دادههای اصلی کاربرد خواهد داشت.
مشخصات فنی
- پردازنده مرکزی: Intel Core i7-1185G7
- پردازنده گرافیکی: Iris Xe
- حافظه رم: 16GB
- حافظه ذخیره سازی: 256GB
- صفحه نمایش: 13-inch, FHD (1920×1080)
- ابعاد: ۱۱.۳ در ۸.۲ در ۰.۴ اینچ
- وزن: ۸۸۰ گرم
نقاط قوت
- + نمایشگر زیبا
- + عملکرد قوی
- + دو پورت تاندربولت 4
- + وب کم عالی
نقاط ضعف
- – عمر باتری می تواند بهتر باشد
- – کیبورد و قلم به صورت جداگانه فروخته می شود
8- لپ تاپ Dell Latitude 9420 2in1
دل با سری Latitude خود طرفداران زیادی را به دور خود جمع کرده و با مدل ۹۴۲۰ این سری که امکان تبدیل شدن به تبلت را هم دارد، ارزش خرید بالایی را در بازار ایجاد میکند. این لپ تاپ هم ۱۶ گیگابایت حافظه رم داشته و با یک حافظه SSD همراه با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت در اختیار شما قرار میگیرد. لپ تاپ کمی سنگین حس میشود، اما در حمل و استفاده از آن مشکلی نخواهید داشت.
مشخصات فنی
- پردازنده مرکزی: Intel Core i7-1185G7
- پردازنده گرافیکی: Iris Xe
- حافظه رم: 16GB
- حافظه ذخیره سازی: 512GB M.2 PCIe NVMe Class 35 SSD
- صفحه نمایش: 14-inch, 2560 x 1600-pixel 16:10
- ابعاد: ۱۲.۲ در ۸.۵ در ۰.۵ اینچ
- وزن: ۱.۴ کیلوگرم
نقاط قوت
- + شاسی باریک اما بادوام
- + صفحه نمایش فوق العاده QHD+ 16:10
- + عملکرد سریع
- + عمر باتری حماسی
نقاط ضعف
- – وب کم 720p
- – قلم هزینه اضافی دارد
- – گران قیمت
بیشتر بخوانید: مقایسه لپتاپ ایسوس با ایسر در سال ۲۰۲۲ + بررسی دو برند پرچم دار بازار
9- لپ تاپ Microsoft Surface Laptop studio
مایکروسافت سری سرفیس خود را با تنوع بالایی از لپ تاپها روانه بازار میکند و سرفیس لپ تاپ استودیو یکی دیگر از این موارد است. این لپ تاپ Microsoft Surface Laptop studio دارای پردازنده Core i7 بوده و پردازنده گرافیکی TRX 3050 Ti آن هم یقینا مهمترین قابلیتش است. به این ترتیب، در نصب و اجرای بازیهای گرافیکی و AAA مشکلی نخواهید داشت. این لپ تاپ به یک حافظه ۱ ترابایتی از نوع SSD مجهز شده و صفحه نمایش ۱۴.۴ اینچی آن هم کیفیت بسیار بالایی برای تجربه بازی دارد.
مشخصات فنی
- پردازنده مرکزی: Intel Core i7-11370H
- پردازنده گرافیکی: Nvidia RTX 3050 Ti (4GB of VRAM)
- حافظه رم: 32GB
- حافظه ذخیره سازی: 1TB SSD
- صفحه نمایش: 14.4-inch, 2400 x 1600-pixel (3:2) at 120Hz
- ابعاد: ۱۲.۷ در ۹ در ۰.۷۵ اینچ
- وزن: ۱.۸ کیلوگرم
نقاط قوت
- + لولای هوشمند حالت های جدید را فعال می کند
- + نمایشگر 14.4 اینچی با فرکانس 120 هرتز
- + عمر باتری طولانی
نقاط ضعف
- – شاسی ضخیم
- – نسبتا سنگین است
- – پورت کافی نیست
- – عملکرد در کلاس پیشرو نیست
بیشتر بخوانید: بهترین لپ تاپ مدیریتی + انتخاب یک مدیر تراز اول
10- لپ تاپ HP Elitebook X360 1040 G7
سری الیت بوک اچ پی هم طرفداران زیادی در بازار دارد و مدل X360 1040 G7 را هم میتوانیم از این دست تلقی کنیم. این لپ تاپ اچ پی اکنون با پردازنده Core i7 همراه شده و حافظه رم معادل ۱۶ گیگابایتی را به همراه دارد. حافظه ذخیره سازی آن در حد ۵۱۲ گیگابایت بوده و با ترکیب جافظه رم ۱۶ گیگابایت، میتواند ترکیب بسیار خوبی را برایتان فراهم کند.
مشخصات فنی
- پردازنده مرکزی: Intel Core i7-10810U
- پردازنده گرافیکی: Intel UHD
- حافظه رم: 16GB
- حافظه ذخیره سازی: 512GB
- صفحه نمایش: ۱۴ اینچ با رزولوشن 1080p
- ابعاد: ۱۲.۶ در ۸ در ۰.۷ اینچ
- وزن: ۱.۳ کیلوگرم
نقاط قوت
- + عمر باتری حماسی
- + طراحی باریک و جذاب
- + نمایشگر خوب 1080p
- + عملکرد سریع CPU
نقطه ضعف
- – گران قیمت
سخن آخر
لپ تاپ های تبلت شو یا (دو در یک) ویژگی های راحت تبلت را با قدرت پردازش حماسی یک لپ تاپ ترکیب می کنند. آنها به لطف تطبیق پذیری و قابلیت های پردازش استثنایی خود روز به روز محبوب تر می شوند. استفاده همزمان از دو دستگاه، حمل راحت تر، صفحه نمایش لمسی و بزرگ، امکان استفاده از قلم و فضای ذخیره سازی بالا از جمله محاسن این لپ تاپ های تبلت شو هستند.
اگر شما هم نیاز دارید که مرتب لپ تاپ خود را با خود حمل کنید و همچنین احتیاج به استفاده از امکانات انحصاری تبلت دارید و البته اگر قدرت خرید بالایی دارید، این دستگاه ها برای شما بسیار مناسبند.
لپ تاپ تبلت شو چیست؟
لپ تاپ تبلت شو همان طور که از اسم آن پیداست؛ دستگاهی با دو کاربرد متفاوت است. لپ تاپی که قابلیت تبدیل شدن به یک تبلت را دارد، میتواند نیازمان به خرید یک تبلت جداگانه را برطرف کند.
مزایای لپ تاپ تبلت شو چیست؟
لپ تاپهای تبلت شو مزایای زیادی به همراه دارند و مخصوصا دانش آموزان و دانشجویان در کنار افراد دارای کسب و کار میتوانند از آن بهره ببرند. در ادامه به این مزایا میپردازیم.
معایب لپ تاپ تبلت شو چیست؟
در کنار تمامی مزایایی که به آن اشاره کنیم، هر لپ تاپ قابل تبدیل یک سری محدودیتها هم به همراه دارد مثل قیمت بسیار بالا، آسیب پذیر بودن و طول عمر باطری ضعیفتر.
شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.