اگر به محصولات مایکروسافت اطمینان دارید و میخواهید یکی از لپ تاپهای این کمپانی را خریداری کنید، بهتر است قبل از انتخاب با مدلهای مختلف لپ تاپ مایکروسافت سرفیس آشنا شوید. در ادامه به معرفی انواع سرفیس میپردازیم تا بتوانید با آگاهی بیشتری انتخاب کنید.
شرکت مایکروسافت بیش از هر چیزی به طراحی و توسعه سیستمعامل ویندوز شهرت دارد. اما این کمپانی محصولات موفقی دیگری هم دارد که از میان آنها میتوان به کنسولهای بازی ایکس باکس و لپ تاپهای جذاب سرفیس اشاره کرد. این کمپانی از چند سال پیش وارد حوزه تولید دستگاههای سختافزاری
با برند سرفیس شد. سری محصولات سرفیس شرکت مایکروسافت در شکلها، ابعاد و پیکربندیهای مختلفی عرضه میشوند؛ از جمله سرفیس گو، سرفیس لپ تاپ، سرفیس پرو و سرفیس بوک. این محصولات در نگاه اول شبیه به هم به نظر میرسند، اما تفاوتهای مهمی بین آنها وجود دارد.
سری محصولات مایکروسافت برای کاربری خانگی و روزمره، دانشجویان، طراحان گرافیک و برای کاربردهای اداری بسیار مناسب هستند. در این مطلب، با معرفی انواع سرفیس قصد داریم شما را با لپ تاپهای مایکروسافت آشنا کنیم تا بتوانید بهترین گزینه را برای خودتان انتخاب کنید. پس اگر شما هم قصد
خرید لپ تاپ مایکروسافت را دارید، تا انتهای مطلب با ما همراه شوید.
معرفی انواع سرفیس
فرقی نمیکند که قبلا از لپ تاپ سرفیس استفاده کردهاید یا اینکه میخواهید برای اولین بار یک سرفیس بخرید، چون در هر صورت ممکن است انتخاب محصول از بین مدلهای مختلف سرفیس مایکروسافت برای شما سخت و گیجکننده باشد. برای نامگذاری این محصولات از اصطلاحات و روش خاصی استفاده میشود و خیلی از محصولات این شرکت شبیه به هم به نظر میرسند.
مثلاً مدل «Go» به سرفیسهای کوچکتر و ارزانتر گفته میشود و «Pro» هم یکی از مدلهای اصلی و بسیار پرکاربرد سرفیس است که شرکت مایکروسافت چند سال قبل پیشگام طراحی و تولید آنها شد. این دستگاهها درواقع لپ تاپ / تبلتهای ویندوزی هستند که کیبورد آنها قابلیت جدا شدن را دارد.
همانطور که گفتیم، لپ تاپهای سرفیس انواع مختلفی دارند (مثل پرو، گو، استودیو و غیره) و دائماً شاهد اضافه شدن اعضای جدید به خانواده سرفیس هستیم. برای اینکه درک و آشنایی بهتری با این محصولات پیدا کنید، در ادامه مطلب شما را با هر یک از انواع لپ تاپهای سرفیس و مشخصات آنها آشنا میکنیم. در معرفی انواع سرفیس با ما همراه باشید.
سرفیس پرو – Surface Pro
سرفیس پرو یکی از محصولاتی است که در مقاله معرفی انواع سرفیس به آن میپردازیم. از نظر بیشتر کاربران، سیستم عامل ویندوز فقط مخصوص لپ تاپ و کامپیوتر است، اما این سیستم عامل کاربردهای بسیار بیشتری دارد. مایکروسافت تبلت سرفیس را با این هدف طراحی کرده که نشان دهد میتوان از سیستم عامل ویندوز برای دستگاههایی که صفحه لمسی دارند، حتی بدون وجود صفحه کلید فیزیکی متصل هم استفاده کرد. این سیستم عامل در بسیاری از مواقع بسیار خوب و عالی کار میکند.
قطعاً این ویژگی برای تبلت سرفیس هم که نظر بیشتر خریداران و کاربران معمولی را جلب میکند، صدق میکند. سرفیس پرو بارها توسط سردبیران سایتها و مجلات مختلف به عنوان بهترین تبلت ویندوزی قابل تفکیک انتخاب شده است. این محصول یک تبلت 13 اینچی با نمایشگر لمسی است که میتوان آن را به تنهایی یا همراه با صفحه کلید جداشونده استفاده کرد.
مشخصه فیزیکی خاص سرفیس پرو، یک پایه ادغام شده با لولای کاملاً قابل تنظیم است. این لولا به اندازه 165 درجه قابلیت چرخش دارد. همچنین این محصول به نوعی ویترین سیستم عامل جدید ویندوز 11 محسوب میشود و با یک قلم بزرگتر و جدید، یعنی اسلیم پن 2 کار میکند.
سرفیس پرو 8 تا سال 2021 به عنوان بهترین مدل 2 در 1 (لپ تاپ / تبلت) شناخته میشد. اما حالا، دنیای سرفیس پرو نسبت به قبل شلوغتر و پیچیدهتر شده است. شرکت مایکروسافت در اکتبر 2022 دو نسخه از پرو 9 رونمایی کرد که یکی بر اساس جدیدترین پردازنده اینتل و دیگری بر اساس تراشه مبتنی بر ARM SQ3 ساخته شده بود.
از جمله قابلیتهای جدید این سری میتوان به پشتیبانی از اینترنت فایوجی، تکنولوژی دوربین هوشمند و ماندگاری شارژ بسیار قوی اشاره کرد اما این قابلیتها فقط در نسخه SQ3 از سرفیس پرو 9 موجود هستند. سرفیس پرو 9 اینتل با تراشه نسل دوازدهم Alder Lake ساخته شده است، اما هیچ یک از این امکانات را ندارد. جک هدفون هم از هر دو مدل حذف شده است.
ممکن است این تفاوتها کمی شما را سردرگم کنند، مخصوصا اگر آشنایی کاملی با تفاوت پردازندهها نداشته باشید یا هنگام انتخاب مدل مورد نظر، ویژگیهای آن را به صورت دقیق بررسی نکنید. مایکروسافت در این تغییرات جدید، سرفیس پرو ایکس را که بر اساس معماری Arm ساخته شده بود، کنار گذاشت. چون در واقع سرفیس SQ3 پرو 9 جایگزین این مدل شده بود. سیستمهای مبتنی بر معماری Arm محدودیت عملکرد و مشکل سازگاری با ویندوز دارند. در مجموع میتوان گفت که تفکیک این مدلها با نام سرفیس پرو ایکس، نسبت به وجود دو مدل کاملاً متفاوت با نامهای مشابه سرفیس پرو 9 کمتر گیج کننده بود. در نتیجه توصیه میشود که حتماً قبل از انتخاب این محصولات، مشخصات و اطلاعات مربوط به آنها را کاملاً مطالعه کنید.
ویژگیها و مشخصههای کلی سرفیس پرو
- نمایشگر لمسی
- تایپ کاور جداشونده (اختیاری)
- سبک وزن
- ماندگاری شارژ زیاد
- امکان انتخاب بین پردازنده اینتل کور یا مایکروسافت SQ
- مناسب طراحی گرافیکی
بیشتر بخوانید: بهترین لپ تاپ گیمینگ تا ۲۰ میلیون + راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ
سرفیس گو – Surface Go
در این بخش از معرفی انواع سرفیس میرسیم به لپ تاپ سرفیس گو. مایکروسافت خانواده سرفیس گو را هم دارد که بیشتر امکانات سرفیس پرو را در محصولی با فرم فاکتور کوچکتر و قیمت مناسبتر ارائه میدهند. سرفیس گو که حالا نسخه سوم آن ارائه شده، یکی از بهترین تبلتهای ویندوزی ارزان قیمت است؛ اما نمایشگر کوچکتر و قدرت کمتر پردازنده اینتل این مدل باعث شده که سرفیس گو 3 بیشتر مناسب اشخاصی باشد که به قابلیت حمل آسان و صرفهجویی در هزینهها اهمیت میدهند و به دنبال جایگزین کامل برای لپ تاپ نیستند.
ویژگیها و مشخصههای کلی سرفیس گو
- سبک و کوچک
- نمایشگر لمسی
- صفحه کلید تایپ کاور اختیاری
- دوربین جلو و پشت
- مناسب اینترنت، ایمیل و پردازش متن
بیشتر بخوانید: معایب لپ تاپ مایکروسافت و هر آنچیزی که از سرفیس میدانیم
سرفیس لپ تاپ – Surface Laptop
در این بخش از معرفی انواع سرفیس به Surface Laptop میرسیم. سرفیس پرو 9 میتواند کار یک لپ تاپ را انجام دهد، اما لزوماً همه نیازی به جایگزین لپ تاپ ندارند. در نتیجه مایکروسافت چند سال پیش تصمیم گرفت که لپ تاپهایی با طراحی مرسومتر و لولایی به سبک clamshell را به محصولاتش اضافه کند.
سرفیس لپ تاپ که حالا پنجمین نسل آن روانه بازار شده، عناصر تجربیات کار با تبلت ویندوزی (صفحه نمایش لمسی بسیار عالی) را با تجربه لپ تاپ (یک صفحه کلید مناسب برای تایپ با پردازندهای قدرتمند، امکانات پیشرفتهتر و قابلیتهای بیشتر برای اتصال) ترکیب میکند.
میتوانید سرفیس لپ تاپ 5 را با نمایشگر 13.5 یا 15 اینچی بخرید و این محصول هم مثل بسیاری از تبلتهای سرفیس چند رنگ مختلف دارد. مدل بزرگتر سرفیس لپ تاپ 5 نسبت به مدل کوچکتر رنگهای محدودتری دارد و تنها رنگهای آن پلاتینیوم و مشکی هستند.
قیمت سرفیس لپ تاپ 5 نسبت به اجزاء و امکانات آن نسبتاً زیاد است و طراحی شیک و زیبای آن باعث افزایش قیمت این مدل شده است. در صورت خرید محصولات رقیب با قیمت مشابه، میتوانید به پردازنده بهتر و نمایشگر OLED دسترسی داشته باشید. قیمت این مدل هم مثل سرفیس پرو 9 در صورت انتخاب پیکربندی قوی و حرفهای به 1200 دلار میرسد و پیکربندیهای پیشرفتهتر آن تا 2000 دلار قیمت دارند. در مجموع، سرفیس لپ تاپ 5 یک دستگاه کامل و مجهز با ساخت باکیفیت و حرفهای است، اما باید برای آن هزینه زیادی را پرداخت کنید.
مایکروسافت بهترین تجربیات کاربری سرفیس لپ تاپ را در قالب یک پکیج ارزانتر و کوچکتر به نام سرفیس لپ تاپ گو 2 ادغام کرده است. این دستگاه یک نمایشگر کوچکتر 12 اینچی دارد، اما قیمت آن از 549 دلار شروع شده و به 800 دلار هم میرسد.
در سمت بعدی طیف قیمت، سرفیس لپ تاپ استودیو قرار دارد؛ دستگاهی با ویندوز 11 که برای کاربران حرفهای و خلاق طراحی شده است (البته نباید این مدل را با سرفیس استودیو اشتباه بگیرید). این لپ تاپ، رایانش همراه را برای افراد حرفهای پیشرفتهتر کرده و مجهز به یک تاچ پد لمسی و یک نمایشگر 120 هرتزی است که به جلو کشیده میشود تا بتوانید آن را به صورت کاملاً صاف روی یک صفحه کلید قرار دهید. این لپ تاپ قدرت چشمگیری ندارد و قیمت آن بالاست، اما باز هم محصول خوب و قابل توجهی محسوب میشود.
ویژگیها و مشخصههای کلی سرفیس لپ تاپ
- صفحه لمسی
- کیبورد پوشیده شده با پارچه
- پوشش منیزیمی محکم
- پردازنده قدرتمند کور i5 یا i7
- مناسب برای ویرایش عکس و ویدیو
بیشتر بخوانید: بهترین لپ تاپ مایکروسافت؛ انتخاب حرفه ای ها در هر شرایطی!
سرفیس بوک – Surface Book
آخرین محصولی که برای معرفی انواع سرفیس به آن میپردازیم، سرفیس بوک است. این لپ تاپ قدرت پردازشی چشمگیر را با یک طراحی جداشونده ترکیب کرده؛ به طوری که نمیتوان آن را کاملاً در گروه لپ تاپها یا تبلتها قرار داد. بهتر است سرفیس بوک را در دسته هیبرید لپ تاپ – تبلت طبقهبندی کنیم.
سرفیس بوک 3 هم مثل سرفیس لپ تاپ استودیو برای کاربران حرفهای و گیمرها که به قدرت پردازش بالا نیاز دارند، طراحی شده و یک پردازنده گرافیکی انویدیا دارد که در هیچ یک از مدلهای قابل حمل سرفیس به آن دسترسی ندارید. از نظر ظاهری، این مدل هم شبیه به سرفیس لپ تاپ است و طوری طراحی شده که بیشتر مواقع از آن به عنوان یک لپ تاپ استفاده شود؛ اما یک لولای مکانیکی قابل قفل شدن دارد که با استفاده از آن میتوانید نمایشگر را از پایه صفحه کلید جدا کنید.
سرفیس بوک 3 هم مثل
سرفیس لپ تاپ 4 با نمایشگرهایی 13 و یا 15 اینچی قابل خرید است و پیکربندی اجزای داخلی این مدل هم تنوع زیادی دارد. اما قیمت سرفیس بوک 3 میتواند بسیار بالا باشد – مثلاً تا 3 هزار دلار. این دستگاه مناسب همه نیست و شرکت مایکروسافت، سرفیس لپ تاپ استودیو را بهترین جایگزین آن معرفی کرده است. با این حال، این لپ تاپ میتواند برای کاربرانی که توانایی پرداخت هزینه آن را دارند و میتوانند از پتانسیل کامل آن استفاده کنند، انتخاب خیلی خوبی باشد.
ویژگیها و مشخصههای کلی سرفیس بوک
- دارای یک صفحه کلید قابل تفکیک
- مناسب برای طراحی گرافیکی سنگین
- امکان انتخاب کارتهای گرافیکی قدرتمند انویدیا جیفورس
- رزولوشن بالای نمایشگر
بیشتر بخوانید: معرفی بررسی سرفیس پرو ۸ آخرین شاهکار مایکروسافت
جمعبندی
در این مطلب به بررسی و معرفی انواع سرفیس پرداختیم. همانطور که اشاره شد، لپ تاپهای سرفیس انواع مختلفی با پیکربندیها و اندازههای متفاوت دارند، به همین دلیل ممکن است انتخاب بین این محصولات برای کاربران کمی سخت و گیج کننده باشد.
در مجموع باید گفت که قبل از
خرید لپ تاپ و انتخاب بین مدلهای مختلف سرفیس، بهتر است به نیازها و اولویتهای خودتان توجه داشته باشید. با توجه به پروژهها و کارهایتان مشخص کنید که آیا یک تبلت میتواند پاسخگوی نیاز شما باشد، یا یک لپ تاپ 2 در 1.