بیایید یک بار برای همیشه پاسخ این پرسش را مشخص کنیم که هواوی بهتر است یا شیائومی ؟ در این مقاله دو کمپانی بزرگ چینی را از جهات مختلف بررسی می‌کنیم تا برنده نهایی مشخص شود.

هر دو شرکت شیائومی و هواوی محصولات خوبی تولید می‌کنند و تخصص و استراتژی مخصوص خود را دارند. برای مثال، شرکت شیائومی تا حدودی در حوزه اکوسیستم اینترنت اشیاء و نرم‌افزار پیشی گرفته است. هواوی هم از نظر تجربه کلی فعالیت در بازار و تولید برتری دارد. هر دو شرکت سابقه تقریبا یکسانی دارند و هر دو از نظر رقابت نیز همیشه به هم نزدیک بوده‌اند.

شیائومی محصولاتی مثل گوشی موبایل شیائومی مدل Mi 11 را دارد که به زبان خاص خودش طراحی شده است و در زمان عرضه،‌ توجه بسیاری را به خود جلب کرد. از سوی دیگر، هواوی نیز سبک و سیاق خاص خود را دارد و سلیقه‌ش را در دستگاه‌هایی مثل گوشی موبایل هواوی مدل nova 10 Pro به رخ می‌کشد.

در دنیای گوشی‌های هوشمند، اپل و سامسونگ دائما در جایگاه اول و دوم جابجا می‌شوند؛ شیائومی هم چند وقتی‌است که با کنار زدن هواوی، جایگاه سوم را کسب کرده است. چنین دستاوردی برای شیائومی اهمیت بسیار ویژه‌ای دارد، اما فقط مربوط به گوشی هوشمند نیست و بحث امروز ما هم دقیقا همین موضوع است که در ادامه بیشتر به آن می‌پردازیم.

اگر شما هم بین انتخاب گوشی شیائومی یا گوشی هواوی دچار تردید هستید، در این مطلب با مقایسه گوشی هواوی و شیائومی با ما همراه باشید.


هواوی بهتر است یا شیائومی

برای پاسخ این پرسش می‌توان به مقایسه گوشی هواوی و شیائومی پرداخت و مشخصات دو گوشی هم‌رده را در کنار هم قرار دارد. اما تعیین برنده به همین سادگی نیست؛ چرا که هر گوشی ویژگی‌های متمایزی دارد و توجه برخی کاربران را به خود جلب می‌کند. همچنین این دو کمپانی از نظر استراتژی و سیاست‌های کلی نیز متفاوت هستند. در ادامه مطلب، عملکرد هر دو کمپانی را زیر ذره‌بین می‌بریم و مشخص می‌کنیم که هواوی بهتر است یا شیائومی .

مدل کسب و کار

هواوی بهتر است یا شیائومی

دو شرکت شیائومی و هواوی در زمینه تولید گوشی‌های مختلف اقتصادی و میان‌رده تخصص دارند و چند‌سالی است که وارد بازار پرچمدارها شده‌اند (البته هواوی قبل‌تر از شیائومی وارد این بازار شد)؛ اما اهداف این دو شرکت کاملا با هم متفاوت هستند.
شیائومی صرفا روی فروش گوشی‌های هوشمند متمرکز نیست.

در واقع هدف شیائومی، فروش محصولات مختلف با استفاده از گوشی‌های هوشمند این شرکت است. این شرکت قصد دارد مثل شرکت اپل، برای کسب درآمد بیشتر، محصولاتی مانند اپل پی و آیتونز را روانه بازار کند. بنابراین، تمرکز اصلی شیائومی صرفا بحث سخت‌افزار نیست.

اما رویکرد هواوی بسیار متفاوت است. هواوی یک تولید کننده گوشی سنتی با چندین سال سابقه در فرایند تولید این محصول است. بنابراین، همان‌طور که احتمالا می‌توانید تصور کنید، تخصص کاملا متفاوت این شرکت، منجر به تولید گوشی‌های با کیفیت با ساختاری بهتر و بادوام‌تر می‌شود. مهم‌تر اینکه، هواوی از نظر لجستیک هم بسیار خوب عمل می‌کند؛ برخلاف شیائومی که محصولاتش را عمدتا به روش آنلاین می‌فروشد.

شیائومی برخلاف هواوی، در بازار بین‌المللی حضور پررنگی دارد. اما هواوی عمدتا متمرکز بر بازار محلی و چند کشور دیگر است. شیائومی بازار کشورهایی مثل هند را تحت سلطه گرفته و در حوزه فروش گوشی‌های اقتصادی و میان‌رد، نسبت به رقبا برتری دارد. بنابراین، از نظر سهم کلی بازار بین‌المللی، شیائومی یک گام جلوتر است. مهم‌تر اینکه این شرکت به دلیل ارائه محصولاتی با قیمت‌های بسیار مناسب، در زمینه فروش گوشی‌های ارزان قیمت تا میان‌رده پیشگام است.

رأی نهایی: از نظر مدل کسب و کار، شیائومی برنده است چون این شرکت پتانسیل رشد بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: مقایسه Poco X3 با Poco F2 Pro از همه جهات

بازاریابی

هواوی بهتر است یا شیائومی

برای پیدا کردن پاسخ این پرسش که هواوی بهتر است یا شیائومی ، بد نیست به مدل بازاریابی این دو شرکت نیز نگاهی داشته باشیم. این دو غول چینی از نظر بازاریابی محصولات رویکردهای کاملا متفاوتی دارند. هواوی برای تبلیغات رویکرد سنتی‌تری را در پیش گرفته است و از چهره‌های سرشناس به عنوان سفیر برند خودش استفاده می‌کند؛ حتی برای نمایش محصولاتش رویدادهایی بزرگ برگزار می‌کند.

این کمپانی از نظر برگزاری کمپین‌های بازاریابی در سطح شهرها برای جذب مشتری عملکرد بسیار خوبی دارد.
هواوی با استفاده از بیلبوردهای تبلیغاتی، کمپین‌های بازاریابی عظیمی برگزار می‌کند؛ در واقع، نمونه بسیار خوبی از رسیدن به دستاوردهای بزرگ با اجرای بازاریابی سنتی در مقیاس جهانی است.

اما شیائومی، استراتژی بازاریابی کاملا متفاوتی دارد. تمرکز اصلی این شرکت تبلیغ از طریق کانال‌های اینترنتی است و به ندرت کمپین بازاریابی سنتی برگزار می‌کند. شیائومی از چهره‌های سرشناس سنتی هم به عنوان سفیر برند در تبلیغات شبکه‌های اجتماعی با مقیاسی کوچکتر استفاده می‌کند. این کار به شیائومی کمک کرده تا به فروش خوبی برسد و همزمان توجه خوبی از سمت جامعه را به خود جلب کند.

به همین دلیل، با وجود اینکه سابقه فعالیت شیائومی به سختی به یک دهه می‌رسد، اما این شرکت موفق شده در حد هواوی رشد کند و حتی ظرف کمتر از 10 سال از آن سبقت بگیرد. موفقیت این شرکت ثابت کرد که نه تنها این استراتژی برای شیائومی به نتیجه رسیده، بلکه بیشترین پتانسیل رشد را دارد.

رأی نهایی: به دلایل ذکر شده، شیائومی از نظر بازاریابی نسبت به هواوی کاملا برتری دارد.

بیشتر بخوانید: نگاهی به تفاوت های Redmi Note 9s با Redmi Note 9 pro

پشتیبانی از مشتریان

هواوی بهتر است یا شیائومی

یکی از فاکتورهای بسیار مهم در پاسخ دادن به این سوال که هواوی بهتر است یا شیائومی ، بحث پشتیبانی از مشتریان است. پشتیبانی از مشتریان اهمیت بسیار زیادی دارد و علاوه بر روش‌های عرضه، فروش و اجرای تراکنش، نحوه تحویل دادن گوشی و خدمات پس از فروش محصول را هم شامل می‌شود.

در رابطه با پشتیبانی از مشتریان، هواوی برای تکمیل سفارشات از انبارهای محلی خودش استفاده می‌کند و با توجه به اینکه تدارکات این انبارها قوی است، از مرحله پردازش سفارش تا تحویل آن، مشکلی در خرید محصولات این شرکت مشاهده نمی‌شود.

اما فرایند پردازش سفارش در شرکت شیائومی نسبتا ضعیف‌تر است؛ چون این شرکت محصولاتش را عمدتا از چین یا یک یا دو انبار در برخی کشورها تامین می‌کند. هزینه‌های تحویل محصولات این شرکت زیاد هستند. همچنین، مدت زمان تحویل محصولات این شرکت بسیار طولانی‌تر است؛ چون این محصولات را از طریق خدمات شخص ثالث به دست مشتریان می‌رسانند.

از نظر خدمات پس از فروش، هواوی نسبت به شیائومی برتری دارد و دلیل این برتری، تعداد زیاد مراکز این شرکت است.

رأی نهایی: از نظر پشتیبانی از مشتریان، هواوی کاملا نسبت به رقیب برتری دارد.

بیشتر بخوانید: آیفون یا سامسونگ – جذاب‌ترین مقایسه بازار گوشی‌های هوشمند


نگاهی به دو پرچمدار این شرکت

یکی دیگر از فاکتورهایی که برنده این رقابت را مشخص می‌کند، مقایسه گوشی هواوی و شیائومی است. در این بخش تصمیم گرفتیم دو گوشی پرچمدار شیائومی 12S Ultra و هواوی Mate 50 Pro را بررسی کنیم. هر دو گوشی مشخصات بسیار سطح بالایی دارند. فرقی نمی‌کند که کدامیک از این دو محصول را انتخاب می‌کنید، چرا که در هر صورت، یک نمایشگر بسیار با کیفیت، سرعت بسیار بالا و دوربین بسیار خوبی را در اختیار خواهید داشت.

مشخصات نمایشگر هر دو گوشی شبیه به هم است. 12S اولترا یک نمایشگر 6.73 اینچی AMOLED دارد و هواوی میت 50 پرو از یک نمایشگر 6.74 اینچی OLED بهره می‌برد. هر دو نمایشگر 10 بیتی هستند و نرخ نوسازی 120 هرتز دارند. تصویر نمایشگر هر دو گوشی بسیار روان، روشن، خوشرنگ و فوق‌العاده با کیفیت است.

بیشتر بخوانید: مقایسه Poco F3 با Redmi Note 10 Pro؛ کدامیک انتخاب بهتری است؟

هواوی بهتر است یا شیائومی

هر دو گوشی مجهز به تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 هستند؛ بنابراین، عملکرد و سرعت هر دو نسبتا یکسان است. گفتنی‌است که هواوی میت 50 پرو از نسخه 4G این تراشه برخوردار شده است. شیائومی 12S اولترا علاوه بر رم 8 گیگابایتی، در نسخه‌ای رده‌بالاتر با رم 12 گیگابایت نیز عرضه می‌شود؛ این در‌حالی‌است‌که هواوی میت 50 پرو فقط با رم 8 گیگابایتی در دسترس قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: شیائومی بهتر است یا سامسونگ؟ شما کدامیک را انتخاب می‌کنید؟

یکی از تفاوت‌های این دو گوشی مربوط به دوربین آنهاست که البته این تفاوت چندان چشمگیر نیست. شیائومی 12S اولترا مجهز به یک دوربین 50 مگاپیکسلی واید، یک دوربین 48 مگاپیکسلی پریسکوپ تله فوتو و یک دوربین 48 مگاپیکسلی اولترا واید است.

یک سنسور تشخیص عمق سه‌بعدی هم در ماژول دوربین این گوشی قرار دارد. در طرف دیگر، هواوی میت 50 پرو را داریم که تنظیمات دوربین آن را یک لنز 50 مگاپیکسلی واید، 64 مگاپیکسلی پریسکوپ تله فوتو و 13 مگاپیکسلی اولترا واید تشکیل می‌دهند.

هر دو گوشی از نظر عکاسی عملکرد بسیار خوبی دارند؛ اما شیائومی 12S Ultra به دلیل داشتن حسگر بزرگتر، تصاویر بوکه طبیعی‌تری می‌گیرد. هواوی از نظر توانایی ضبط ویدیو و ثبت عکس‌های سلفی عملکرد بهتری دارد. عکس‌های سلفی این گوشی، وضوح و محدوده پویای بهتری دارند.

مقایسه گوشی هواوی و شیائومی نشان می‌دهد که این دستگاه‌ها شباهت زیادی به هم دارند و این موضوع در رابطه با باتری هم صدق می‌کند. شیائومی 12 اس اولترا به باتری 4860 و هواوی میت 50 پرو به باتری 4700 میلی‌آمپرساعتی مجهز هستند. با توجه به نزدیک بودن ظرفیت باتری و مصرف تراشه‌های یکسان می‌توان گفت که ماندگاری شارژ هر دو تقریبا یک روز و نیم است.

حتی توان شارژ این دو گوشی نیز نزدیک به هم است. با مقایسه گوشی هواوی و شیائومی متوجه می‌شویم که 12S اولترا از شارژ باسیم 67 وات و بی‌سیم 50 وات پشتیبانی می‌کند و پرچمدار هواوی هم قابلیت پشتیبانی از شارژ باسیم 66 وات و بی‌سیم 50 وات را دارد. در عمل، این دو گوشی از نظر سرعت شارژ یکسان هستند. دارند

مقایسه گوشی هواوی و شیائومی نشان می‌دهد که هر دو محصول فوق‌العاده هستند. هر دو پیشرفته‌ترین تکنولوژی دوربین را دارند و هیچ ایراد مهمی در آنها مشاهده نمی‌شود. در مجموع، شیائومی 12S اولترا از نظر طراحی و همچنین رابط کاربری MIUI نسبتا بهتر است؛ ولی باز هم هر دو محصول در یک سطح قرار دارند.

بیشتر بخوانید: مقایسه Poco X3 با A71؛ ارزش خرید کدام یک بیشتر است؟

پارامترها شیائومی 12S Ultra هواوی Mate 50 Pro
نمایشگر  6.73 اینچی AMOLED نمایشگر 6.74 اینچی OLED
پردازنده  اسنپدراگون 8+ نسل 1 اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 4G
دوربین  50 مگاپیکسل واید، 48 مگاپیکسل پریسکوپ تله فوتو، 48 مگاپیکسل اولترا واید 50 مگاپیکسل واید، 64 مگاپیکسل پریسکوپ تله فوتو، 13 مگاپیکسل اولترا واید
رم  8/12 گیگابایت 8 گیگابایت
حافظه داخلی 256/ 512 گیگابایت 256/ 512 گیگابایت
باتری  4860 میلی آمپرساعتی 4700 میلی آمپرساعت
مزایا نمایشگر بسیار خوب برای نمایش محتوا

سرعت بالای اجرای بازی‌ها و اپلیکیشن‌های کاربردی

دوربین فوق العاده خوب

نمایشگر بسیار خوب برای مشاهده محتوا در فضای سرپوشیده و باز

سرعت بالا

دوربین بسیار خوب در شرایط نوری مختلف

معایب تکنولوژی شارژ می‌توانست بهتر باشد. تکنولوژی شارژ می‌توانست بهتر باشد

عدم پشتیبانی از اندروید و سرویس‌های گوگل


مقایسه گوشی هواوی و شیائومی

مقایسه گوشی هواوی و شیائومی کار ساده‌ای نیست؛ چون هر یک از این دو شرکت در حوزه‌های متفاوتی برتری دارند. شیائومی از نظر نرم‌افزار، تجربیات کاربری و رابط کاربری عملکرد خوبی دارد؛ اما کیفیت کلی محصولات این شرکت نسبتا ضعیف است. همچنین، گوشی‌های این شرکت نفخ‌افزار زیادی دارند.

از سوی دیگر، محصولات هواوی ساختار و طراحی بسیار خوبی دارند؛ اما رابط کاربری محصولات این شرکت چندان خوب نیست. همان‌طور که می‌دانید، نسل جدید گوشی‌‌های هواوی به سیستم‌عامل اندروید مجهز نیستند و از سرویس‌های گوگل پشتیبانی نمی‌کنند. این شرکت چند سالی‌است که تحت تحریم‌های آمریکا قرار گرفته است. در واقع، از دلایلی که هواوی جایگاه خود را در بازارهای جهانی از دست داده، همین تحریم‌ها هستند.

رأی نهایی: مقایسه گوشی هواوی و شیائومی نشان می‌دهد که کمپانی جدیدتر شیائومی در حالت کلی، گوشی‌های بهتری تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: تفاوت مچ بند و ساعت هوشمند؛ کدام بهتر است؟

مقایسه دوربین گوشی هواوی و شیائومی

یکی فاکتورهایی که مشخص می‌کند هواوی بهتر است یا شیائومی ، تنظیمات دوربین گوشی‌های این دو کمپانی است. به‌طور کلی می‌توان گفت که هواوی در این زمینه برنده است. برخی مدل‌های پرچمدار هواوی با دوربین‌های لایکا ساخته شدند که بهترین دوربین‌های جهان محسوب می‌شوند.

در واقع، هواوی از نظر دوربین با محصولات شرکت‌هایی مثل اپل در رقابت است. البته چند وقتی‌است که همکاری این شرکت با لایکا متوقف شده است و پرچمدارهای جدیدتر با همکاری لایکا ساخته نمی‌شوند. بد نیست بدانید که بعد از قطع همکاری لایکا و هواوی، کمپانی شیائومی به سراغ این برند آلمانی رفته و گوشی‌های 12S Ultra و شیائومی 13 Ultra را با همکاری لایکا تولید کرده است.

در مجموع می‌توان گفت که دوربین گوشی‌های شیائومی فقط در چند سال اخیر بهتر شده‌اند. شیائومی می‌ 11 اولترا تقریبا اولین گوشی بود که با دوربین‌های رده‌بالا روانه بازار شد و تا قبل از آن، گوشی‌های شیائومی به دوربین‌های متوسطی مجهز می‌شدند.

مقایسه قیمت گوشی هواوی و شیائومی

قیمت محصولات شیائومی و هواوی برای مخاطبان مختلف متفاوت است. شیائومی برای کاربرانی که بودجه محدودتری دارند، مناسب‌تر است؛ اما محصولات هواوی با قیمت نسبتا بالاتری عرضه می‌شوند. به بیان بهتر، تعداد محدودی از گوشی‌های هواوی هستند که ارزش بهایی که برای آنها تعیین می‌شود را دارند.

شیائومی در سیاست قیمت‌گذاری محصولاتش، مشتریانی را در نظر می‌گیرد که می‌خواهند با پرداخت هزینه کمتر، امکانات مناسب و کاربردی را در اختیار داشته باشند. بر همین اساس است که شیائومی به یکی از اصلی‌ترین رقیبان سامسونگ تبدیل شده؛ چرا که خریداران در ازای پولی که پرداخت می‌کنند،‌ از مشخصات فنی خوبی برخوردار می‌شوند. با این اوصاف، در پاسخ به این سوال که هواوی بهتر است یا شیائومی باید بگوییم که شیائومی عملکرد بهتری دارد.

بیشتر بخوانید: مقایسه A72 با S20 FE؛ در نهایت کدامیک برنده است؟

مقایسه نرم افزار گوشی هواوی و شیائومی

یکی از مزایای شیائومی نسبت به هواوی این است که این برند بر خلاف هواوی در آمریکا و توسط گوگل تحریم نشده است. شیائومی می‌تواند از سرویس‌ها و اپلیکیشن‌های گوگل در گوشی‌های هوشمند و سایر محصولاتش استفاده کند؛ اما هواوی چنین امکانی را ندارد. خدمات گوگل بسیار مفید و کاربردی هستند و راهکارهای جایگزین ارائه شده توسط هواوی، هرچقدر هم که خوب باشند، توانایی رقابت با سرویس‌های گوگل را ندارند.

همچنین سطح ادغام بین پلتفرمی گوگل در این راهکارها مشاهده نمی‌شود. شیائومی از نظر نرم‌افزاری نسبت به هواوی کاملا برتری دارد. در واقع یکی از دلایلی که ارزش خرید گوشی‌‌های هواوی را کاهش می‌دهد، همین عدم پشتیبانی از خدمات گوگل است.

جمع‌بندی

رقابت بین شیائومی و هواوی به شدت نزدیک است؛ اما می‌توان گفت که شیائومی به عنوان یک کسب و کار نسبت به هواوی موقعیت بهتری دارد. در رابطه با گوشی‌های این دو شرکت، شرایط نسبتا مساوی است یا حداقل اینکه، به سلیقه شخصی افراد بستگی دارد. اگر به دنبال دوربین بسیار خوب و طراحی زیبا هستید، هواوی می‌تواند برای شما مناسب باشد؛ اما برای کاربرانی که به عملکرد و قیمت اهمیت بیشتری می‌دهند، شیائومی مناسب‌تر است.

شیائومی یک شرکت چند ملیتی مستقر در پکن است که لوازم الکترونیک تولید می‌کند؛ اما بیشتر به تولید گوشی‌های هوشمند شهرت دارد. نام هواوی هم بیشتر با اسمارت‌فون‌ها گره خورده است. این شرکت‌ها در حوزه لوازم خانگی، لپ تاپ، دوربین و غیره فعالیت دارند و هر کدام مالک چند برند فرعی هستند.

شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.