پاکسازی اقیانوس با ربات های عروس دریایی ممکن است! بیشتر سطح جهان توسط اقیانوسها پوشیده شده است، اما متأسفانه این اکوسیستمهای حساس با آلودگی شدیدی مواجه هستند و تپههای زبالهای در اطراف صخرههای مرجانی وجود دارند. یکی از راهکارهای مقابله با این مشکل، استفاده از رباتها برای پاکسازی و تمیز کردن محیط زیست است.
با این حال، رباتهای زیر آب معمولاً بدنههای سنگین و سفتی دارند و نمیتوانند در محیطهای پیچیده و بیساختار عملکرد خوبی داشته باشند. همچنین، به دلیل استفاده از موتورهای الکتریکی یا پمپهای هیدرولیک، پر سر و صدا هستند.
به منظور طراحی رباتهای الهامگرفته از طبیعت و مناسبتر، محققان مؤسسه ماکس پلانک برای سیستمهای هوشمند (MPI-IS) در اشتوتگارت به دنبال الهام از عروس دریایی بودند. آن ها یک ربات کوچک و همهکاره، الهامگرفته از عروس دریایی طراحی کردند که تقریباً بدون نویز و کم مصرف است.
ربات عروس دریایی پلتفرم رباتیک همهکارهای است که برای رانش و دستکاری زیر آب طراحی شده است و به عنوان یک رابط همکاری بین بخشهای هوش فیزیکی و مواد رباتیک در MPI-IS عمل میکند.
پاکسازی اقیانوس با ربات رویایی که به واقعیت تبدیل شد
برای ساخت ربات زیر آب عروس دریایی، تیم طراحی از محرکهای الکتروهیدرولیک استفاده کرده است. این محرکها بهعنوان ماهیچههای مصنوعی وظیفهی اعمال نیرو به ربات را دارند. در اطراف این ماهیچهها، بالشتکهای هوا و اجزای نرم و سفت و سختی قرار دارند که ربات را تثبیت کرده و از ورود آب به داخل بدنهی ربات جلوگیری میکنند.
به این ترتیب، ولتاژ بالایی که از طریق محرکها عبور میکند، با آب اطراف تماس نمیگیرد. منبع تغذیه به صورت دورهای برق را از طریق سیمهای نازک تأمین میکند و باعث انقباض و انبساط ماهیچهها میشود. این امر به ربات اجازهی شنا کردن با زیبایی و ایجاد چرخشهایی در زیر بدن خود را میدهد.
زمانی که یک عروس دریایی به سمت بالا شنا میکند، میتواند اشیایی را در مسیر خود به دام بیندازد و با جریانی که در اطراف بدنش ایجاد میشود، مواد مغذی را جمع آوری کند. ما در ربات خود نیز از این عملکرد برای جمع آوری اشیا استفاده میکنیم.
ربات ما قادر به جابجایی آب در اطرافش است که در جمع آوری اشیا مفید است. بعد از جمع آوری، ربات میتواند اشیای جمع آوری شده را به سطح منتقل کند تا بتوانند بازیافت شوند. همچنین، ربات ما قادر به جمع آوری نمونههای بیولوژیکی شکننده مانند تخم ماهی است.
در حالت کلی، این عملکرد بدون تاثیر منفی بر محیط اطراف انجام میشود و تعامل با گونههای آبزی ملایم و بدون سروصدا است. بسیاری از زبالههای دریایی، به خصوص پلاستیک، در بستر دریا فرو میروند و به طور تخمینی ۷۰ درصد این زبالهها را تشکیل میدهند.
بیشتر بخوانید: احتمال معرفی پیکسل واچ 2 با سری پیکسل 8 توسط گوگل
برای پاکسازی اقیانوسها، نیازمند ساخت رباتهایی هستیم که بتوانند به جمع آوری و حمل این زبالهها به سمت بالا کمک کنند. Jellyfish-Bots یا ربات عروس دریایی، به جابجایی و جذب اجسام بدون تماس فیزیکی قادر هستند و میتوانند در این مسیر به پاکسازی اقیانوسها کمک کنند.
شما می توانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.