لازم نیست حتما یک گیمر حرفهای باشید تا نام پرنس آف پرشیا یا همان شاهزاده ایران برای شما آشنا باشد. این بازی یکی از جذابترین فرنچایزهای دنیای گیم است که در این مقاله به معرفی آن میپردازیم. علاوهبراین، راهنمای نصب بازی پرنس آف پرشیا برای کامپیوتر را نیز توضیح میدهیم.
Prince of Persia یکی از قدیمیترین عناوین دنیای گیم به شمار میرود که تا کنون نسخههای متعددی از آن برای پلتفرمهای مختلف عرضه شده است. نسخههای مختلف این بازی محبوب، در سبک اکشن و ماجراجویی ساخته شدهاند و هیجان را در هر مرحله از بازی به گیمر منتقل میکنند. البته سبک بازی و داستان جذاب، تنها دلایل محبوبیت سری بازیهای شاهزاده ایران نیستند و عوامل دیگری همچون گیمپلی روان، طراحی زیبای دنیای بازی و… باعث میشوند تجربه این عنوان بسیار لذتبخش باشد.
خالی از لطف نیست به این نکته اشاره کنیم که اولین بازی شاهزاده ایران در سال 1989 میلادی توسط استودیو بازیسازی Broderbund توسعه یافته است. بهزودی شاهد عرضه بازی Prince of Persia Last Crown خواهیم بود که برای کنسولهای بازی نسل هشتم و نهم و کامپیوتر در دسترس قرار میگیرد.
همچنین، از ابتدای شروع این فرنچایز فقط شاهد عرضه بازی پرنس آف پرشیا برای کامپیوتر و کنسول بازی نبودیم و نسخههای متعددی از این سری برای موبایل نیز عرضه شده است. جدیدترین عنوان موبایلی بازی شاهزاده ایران، با نام Prince of Persia Escapeشناخته میشود که توسط Ubisoft، Ketchapp و Estoty برای سیستم عاملهای اندروید و iOS توسعه یافته است.
فهرست مطالب
بازی پرنس آف پرشیا برای کامپیوتر
همانطور که گفتیم، نسخههای مختلفی از بازی شاهزاده پارسی منتشر شده است و به همین جهت میتوانید روی کامپیوتر یا لپ تاپ، نسخههای کلاسیک یا جدید این فرنچایز را تجربه کنید. به همین جهت، بهتر است که با نسخههای مختلف بازی آشنا شوید. از جمله نسخههای مختلف پرنس آف پرشیا برای کامپیوتر میتوان به The Two Thrones، The Sands of Time، Warrior Within و… اشاره کرد.
همچنین، در آینده شاهد عرضه The Sands of Time (Remake) و Prince of Persia: The Lost Crown برای کامپیوتر و کنسول خواهیم بود. البته پیش از بررسی عناوین مختلف این سری که در سبک اکشن – ماجراجویی هستند، باید مفهوم سبک اکشن – ماجراجویی را در دنیای گیم به خوبی درک کنید.
سبک بازی اکشن – ماجراجویی
سبک اکشن – ماجراجویی (Action-Adventure) از همان آغاز کار صنعت گیمینگ، مورد توجه بسیاری از استودیوهای بازیسازی بود و بازیهای زیادی در این سبک ساخته شد. به همین دلیل، عناوین گوناگونی را میتوان در این ژانر تجربه کرد که یکی از جذابترین آنها، بازی پرنس آف پرشیا است.
همانطور که از نام سبک برمیآید، Action-Adventure از ترکیب دو سبک ماجراجویی و اکشن به وجود آمده است. بازیهایی که در ژانر اکشن تولید میشوند، بیشتر روی واکنش سریع پلیر در مبارزه با دشمنان تمرکز میکنند، در حالی که در ژانر ماجراجویی هیچ مبارزهای وجود ندارد و گیمر باید با حل کردن پازلها و معماهای مختلف، راه خود را در دنیای بازی ادامه دهد.
بنابراین در بازی Prince of Persia علاوهبر مبارزههای هیجانانگیز، شاهد داستان جذاب، شخصیتپردازی قوی و سایر خصوصیتهای بازیهای ماجراجویی نیز هستیم.
بازیهای سبک ماجراجویی معمولا داستان پیچیدهای دارند، اما با توجه به اینکه تمام توجه توسعهدهندگان پرنس آف پرشیا فقط روی روایت داستان متمرکز نمیشود و علاوهبر داستان جذاب باید سیستم مبارزه خوبی را به گیمر ارائه دهند، نمیتوان انتظار داشت که داستان آن به پیچیدگی بازیهای ماجراجویی باشد.
بهطور کلی، بهخاطر مبارزههای گسترده و دشمنان گوناگون نمیتوان پرنس آف پرشیا را صرفا یک بازی ماجراجویی معرفی کرد؛ از سوی دیگر، در هر لحظه از بازی لازم نیست که به مبارزه با دشمنان بپردازید.
بیشتر بخوانید: بازی کابوی سگا برای اندروید – راهنمای دانلود
سیر تحول بازی پرس اف پرشیا
همچنین حضور برخی از عناصر سبک ماجراجویی نیز باعث میشود که Prince of Persia به عنوان یک بازی کاملا اکشن شناخته نشود. در ادامه، چند بازی پرنس آف پرشیا برای کامپیوتر و کنسولهای بازی را به شما معرفی میکنیم تا با سیر تحولی این عنوان آشنا شوید.
Prince of Persia
اولین نسخه بازی پرنس آف پرشیا حدود 35 سال پیش برای Apple 2 عرضه شد. در آن زمان که صنعت گیمینگ پیشرفت چندانی نداشت، بازی پرنس آف پرشیا موفق شد که توجه بسیاری از گیمرها را به خود جلب کند و بعد از موفقیت چشمگیر آن، تا سال 1992 برای تمام کنسولهای بازی منتشر شد.
پرنس آف پرشیا در سال 1989 مانند دیگر بازیهای کامپیوتری، گیمپلی سادهای داشت. اما بعد از مقایسه آن با نسخههای جدید فرنچایز، بهخوبی میتوانید پیشرفت و تحول عظیم این بازی جذاب را درک کنید.
بازیکنان برای پیش بردن مراحل مختلف این بازی فقط به یک دکمه نیاز داشتند که شاید تصور کنید کمی کسلکننده است؛ اما اینطور نیست. استودیو سازنده بازی (Broderbund) به اندازه کافی خلاقیت داشت که قادر باشد در کنار گیمپلی ساده، جذابیت بازی را حفظ کند.
در این بازی، باید دشمنان مختلفی را که از روشهای مختلف برای آسیب رساندن به کاراکتر اصلی استفاده میکنند، از بین ببرید یا با استفاده از طناب، از پرتگاهها عبور کنید. داستان بازی بسیار ساده است؛ برای اتمام بازی فقط باید دختر پادشاه را بعد از پشت سر گذاشتن 10 مرحله نجات دهید. البته دلیل اصلی جذابیت بازی، معماهای خوب و محدودیت زمانی بازی بود؛ چون برای پیش بردن تمام مراحل فقط 1 ساعت زمان داشتید.
تقریبا 35 سال از زمان انتشار این عنوان میگذرد؛ با این حال اگر میخواهید بازی پرنس آف پرشیا برای کامپیوتر را تجربه کنید، میتوانید این عنوان خاطرهانگیز را از سایتهای مختلف برای لپ تاپ یا کامپیوتر خود دانلود کنید.
بیشتر بخوانید: مشخصات ایکس باکس وان اس + بررسی اجمالی کنسول مایکروسافت
Prince of Persia 3D
پیش از اینکه Prince of Persia 3D را بررسی کنیم، بد نیست نگاه کوتاهی به بازی Prince of Persia 2: The Shadow and the Flame داشته باشیم. این بازی پرنس آف پرشیا برای کامپیوتر عرضه نشد و با توجه به اینکه نسبت به نسخه اول نوآوری نداشت، چندان مورد توجه قرار نگرفت. اما 10 سال بعد از انتشار نسخه اول، یعنی در سال 2000، شاهد انتشار بازی Prince of Persia 3D بودیم که به عنوان تحول عظیمی در این فرنچایز شناخته میشود.
همانطور که میدانید بازیهای دو بعدی چندان پیچیده نیستند و سادگی آنها باعث میشود که باگهای زیادی را در این بازیها مشاهده نکنیم. Prince of Persia 3D اولین نسخه سهبعدی فرنچایز بود که توسط استودیو Red Orb برای ویندوز توسعه یافت. اما به دلیل مشکلات مالی این استودیو، بازی Prince of Persia 3D مراحل آزمایشی پیش از عرضه را که برای از بین بردن باگها صورت میگیرد، پشت سر نگذاشت و به همین دلیل، اولین نسخه سهبعدی عنوان شاهزاده ایران با باگهای بسیاری همراه بود.
علاوهبراین، زاویه قرار گرفتن دوربین و روایت نهچندان خوب داستان بازی، از دیگر مشکلاتی بود که Prince of Persia 3D با آنها دستوپنجه نرم میکرد.
با وجود مشکلات گوناگون، Prince of Persia 3D عملکرد بهتری نسبت به نسخه دوم فرنچایز داشت و همچنین، شروع قابل قبولی برای حضور سری پرنس آف پرشیا در دنیای بازیهای سهبعدی بود. این بازی با نام Prince of Persia Arabian Nights نیز شناخته میشود و شما میتوانید آن را از سایتهای معتبر برای لپ تاپ یا کامپیوتر خود دانلود کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین بازی های پلی استیشن ۲ + معرفی ۱۴ بازی
Prince of Persia: The Sands of the Time
بازی Prince of Persia: The Sands of the Time یکی از بهترین نسخههای فرنچایز است که برای پلتفرمهای مختلف از جمله PS2، ایکس باکس، گیم کیوب و… عرضه شد. همچنین، این بازی پرنس آف پرشیا برای کامپیوتر نیز منتشر شده است.
همانطور که دیدید، Prince of Persia 3D عملکرد فوقالعادهای نداشت و انتظار نمیرفت که این فرنچایز بعد از ورود به عرصه بازیهای سهبعدی، حضور پررنگی در این صنعت داشته باشد؛ اما عنوان شاهزاده ایران: شنهای زمان، مورد ستایس منتقدان قرار گرفت. این عنوان از نظر صداگذاری، شخصیتپردازی، طراحی مراحل، حفظ تنوع در بخشهای مختلف بازی و معماها، فوقالعاده بود.
علاوهبراین، جلوههای بصری بازی Prince of Persia: The Sands of the Time بسیار بهتر از دیگر عناوین گیمینگی بود که در آن سال منتشر شدند. روایت عالی داستان نیز میتواند یکی دیگر از عواملی باشد که Prince of Persia: The Sands of the Time را به یک اثر ماندگار تبدیل میکند.
بد نیست به این نکته اشاره کنیم که شنهای زمان توسط یوبیسافت با همکاری سازنده نسخه اول بازی (جردن مکنر) ساخته شد. البته بهخاطر چالشها و مشکلاتی که سهبعدی شدن، برای پرنس آف پرشیا به همراه داشت، مکنر ترجیح میداد که با یوبیسافت همکاری نکند؛ با این حال، بعد از بررسی ایدههای یوبیسافت برای عرضه یک نسخه سهبعدی عالی از Prince of Persia، مکنر به عنوان مالک اصلی عنوان پرنس آف پرشیا با یوبیسافت همکاری کرد.
Prince of Persia: The Sands of the Time داستان نسخههای قبل را ادامه نمیدهد. در واقع این عنوان یک ریبوت از سری پرنس آف پرشیا بود که به بهترین شکل ممکن، داستان جدیدی را روایت میکرد. در مجموع، Prince of Persia: The Sands of the Time را میتوان به عنوان نقطه اوج این فرنچایز در نظر گرفت.
بیشتر بخوانید: محبوبترین بازیهای ویدیویی صد سال اخیر
Prince of Persia: Warrior Within
بعد از Sands of Time میتوانید نسخه Warrior Within را به عنوان یکی دیگر از نسخههای خوب بازی پرنس آف پرشیا برای کامپیوتر نصب کنید. شاهزاده پارسی: جنگجوی درون، ادامه بازی شنهای زمان را روایت میکند. Warrior Within در سال 2004 یعنی یک سال بعد از Sands of Time برای پلتفرمهای مختلف از جمله ایکس باکس، PS2، گیم کیوب و… منتشر شد. همچنین، این بازی پرنس آف پرشیا برای کامپیوتر نیز در دسترس است.
در این نسخه، پلیرها میتوانند از حملههای گوناگونی برای شکست دادن دشمنان خود استفاده کنند. در مجموع، خلاقیت در نبردهای Warrior Within نسبت به Sands of Time افزایش پیدا کرده است.
دنیای Warrior Within دارکتر از Sands of Time است. جردن مکنر پس از همکاری در ساخت Sands of Time تصمیم گرفت که نقشی در ساخت نسخههای بعدی Prince of Persia نداشته باشد و به اعتقاد او، شاهزاده ایران: جنگجوی درون، فضای تاریک و خشونتآمیزی دارد و در صورتی که در تیم توسعهدهنده بازی حضور داشت، هرگز چنین مبارزهها و خشونتی را به تصویر نمیکشید.
با پیشرفت سیستم مبارزه بازی، پلیرها میتوانستند از ضربهها و تکنیکهای مختلفی برای تکه تکه کردن دشمنانشان استفاده کنند و علیرغم اینکه مکنر چنین سطحی از خشونت را برای فرنچایز غیرقابل قبول میدانست، بسیاری از گیمرها از آن استقبال کردند. Warrior Within از نظر داستان نیز بهتر از نسخه اول ظاهر شد و خط داستانی پیچیدهتری را به پلیرها ارائه داد.
این عنوان از نظر منتقدان به خوبی نسخه قبلی نبود، با این حال میتوان گفت که هر دو نسخه بازی پرنس آف پرشیا برای کامپیوتر عالی هستند و هر کدام از آنها نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود را دارند.
بیشتر بخوانید: بهترین بازی های آیفون + معرفی بازی های رایگان
Prince of Persia: The Two Thrones
نسخه بعدی بازی شاهزاده ایران با نام Prince of Persia: The Two Thrones در سال 2005 برای کنسولهای بازی PS2، ایکس باکس و PC عرضه شد. سیستم مبارزه بازی در این نسخه تغییر کرد و علاوهبراین، شاهد پیشرفت جلوههای بصری بازی نیز بودیم. The Two Thrones اتمسفر دارکی ندارد و بیشتر یادآور نسخههای کلاسیک بازی است.
همچنین، طراحی زیبای مکانهای مختلف بازی همچون کاخ بابل و موسیقی عالی، جذابیت این عنوان را بیش از پیش افزایش میداد. Two Thrones از نظر منتقدان، کمی بهتر از Prince of Persia: Warrior Within ظاهر شد.
Prince of Persia 2008
اکنون باید به یکی دیگر از بازیهای فرنچایز اشاره کنیم که از سهگانه شاهزاده ایران فاصله گرفته بود و پسوند خاصی نداشت. Prince of Persia 2008 نسخه بعدی از سری بازیهای شاهزاده ایران بود که برای کامپیوتر نیز منتشر شد. نکته جالب این عنوان، Open World بودن آن است که آزادی عمل بازیکنان را بیش از پیش افزایش میداد.
همچنین، شاهد تحول عظیمی در گیمپلی بازی بودیم. به طور کلی، داستان Prince of Persia 2008 ربطی به سهگانه شاهزاده پارسی ندارد؛ اما تجربه این عنوان نیز مانند سایر نسخههای فرنچایز، خالی از لطف نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: بهترین بازی ترسناک برای کامپیوتر + معرفی بهترین بازی های ترسناک
Prince of Persia: The Forgotten Sands
اگر سهگانه محبوب پرنس آف پرشیا را تجربه کردید و میخواهید یک عنوان دیگر از فرنچایز را تجربه کنید که با داستان این سهگانه در ارتباط باشد، میتوانید Prince of Persia: The Forgotten Sands را تجربه کنید.
این بازی پرنس آف پرشیا برای کامپیوتر و کنسولهای بازی PS3 و Xbox 360 منتشر شده است که از نظر جلوههای بصری نسبت به سهگانه شاهزاده ایران پیشرفت چندانی نداشت. Sands of Time، Warrior Within و The Two Thrones به عنوان بازیهای کنسولهای نسل 6 عرضه شدند که بعدا نسخه ریمستر آنها برای PS3 در دسترس قرار گرفت.
Prince of Persia: The Forgotten Sands با فاصله 5 سال و فقط برای کنسولهای نسل 7 و کامپیوتر تولید شد؛ بنابراین انتظار میرفت که از نظر گرافیک بهتر از سهگانه محبوب شاهزاده ایران عمل کند.
یک فاصله زمانی 7 ساله بین داستان Sands of Time و Warrior Within وجود دارد که وقایع Prince of Persia: The Forgotten Sands در این فاصله زمانی روایت میشود. برای ساخت این عنوان از موتور بازیسازی Anvil Engine استفاده شد که در سری اساسینز کرید مورد استفاده قرار گرفته بود.
از دیگر تغییرات این نسخه نسبت به سهگانه پرنس آف پرشیا میتوان به کندتر شدن گیمپلی اشاره کرد. در مجموع Prince of Persia: The Forgotten Sands مانند نسخههای قبلی فرنچایز، با واکنشهای مثبت منتقدان روبهرو نشد و امتیازهای آن در نقدهای مختلف، قابل قبول نبود.
بازیهای موردانتظار سری پرنس آف پرشیا
بعد از Prince of Persia: The Forgotten Sands، هیچ عنوان بزرگی از این فرنچایز ساخته نشد. اکنون بعد از گذشت 14 سال، قرار است که نسخه ریمیک Sands of Times برای کامپیوتر و کنسولهای PS4 و PS5 عرضه شود.
البته، در سال 2024 شاهد عرضه Prince of Persia: The Lost Crown خواهیم بود که بازی را به ریشههای قدیمی آن باز میگرداند و قصد دارد که همان تجربه دوبعدی نسخههای کلاسیک را دوباره احیا کند.
بیشتر بخوانید: بازی مرد عنکبوتی برای ایکس باکس وان اس + ویژگی ها
آموزش نصب بازی پرنس آف پرشیا برای کامپیوتر
جهت نصب بازی پرنس آف پرشیا برای کامپیوتر میتوانید فایلهای بازی را از طریق سایتهای معتبر دانلود کنید یا CD یا DVD بازی را تهیه کنید. البته با توجه به اینکه بیش از 10 سال از انتشار نسخههای مختلف این فرنچایز میگذرد، پیدا کردن CD آن میتواند کمی چالش برانگیز باشد. اگر میخواهید بازی پرنس آف پرشیا را برای کامپیوتر از سایت مورد نظر دانلود کنید، باید مراحل زیر را دنبال کنید:
در ابتدا مطمئن شوید که آنتی ویروس، Windows Defender و Windows Firewall غیرفعال هستند. بعد از دانلود، فایل بازی را از حالت فشرده خارج کنید. برای اینکار روی فایل بازی کلیک راست کنید و گزینه Extract را انتخاب کنید.
البته امکان دارد که فایل رمزگزاری شده باشد و در این صورت میتوانید رمزفایل را از سایتی که بازی را دانلود کردهاید دریافت کنید. در ادامه، به فولدری که بازی را در آن اکسترکت کردید بروید و فایل Setup را اجرا کنید. بعد از انتخاب درایو و فولدری که میخواهید بازی در آن نصب شود، میتوانید مراحل را تا رسیدن به گزینه Install طی کنید.
جهت نصب بازی پرنس آف پرشیا با CD یا DVD، فقط باید دیسک را در داخل CD/DVD ROM قرار دهید و دستورالعملی که برای شما به نمایش گذاشته میشود را دنبال کنید. در صورتی که جهت اجرای بازی به کرک یا پچ نیاز داشتید، میتوانید به پوشه Patch یا Crack بروید و محتوای آن را داخل فایل نصبی بازی کپی پیست کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین بازی های استراتژیک – معرفی ۳۰ بازی برتر
جمعبندی
در این مطلب، بازی پرنس آف پرشیا برای کامپیوتر را به شما معرفی کردیم و سیر تحولی فرنچایز محبوب شاهزاده ایران را از زمان آغاز تا کنون بررسی کردیم. اگر شما هم از طرفداران آی پیهای قدیمی هستید و قصد دارید یکی از جذابترین بازیهای کامپیوتری را با PC یا لپ تاپ خود تجربه کنید، سری پرنس آف پرشیا میتواند برای شما مناسب باشد.
شما میتوانید برای خرید و خواندن مقالههای بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.