ماژول فیبر نوری در اصل قطعهای است که برای اتصال کابل فیبر نوری به یک دستگاه الکترونیکی استفاده میشود. به این قطعه Small Form-Factor Pluggable به معنای ماژول قابل اتصال کوچک یا به صورت مخفف SFP Module گفته میشود. ماژولهای فیبر نوری مختلفی با مشخصات مختلف تولید، و هر ماژول دارای قسمتهای مختلف است.
قطعات ماژول فیبر نوری در یک برد به عنوان اجزاء یک دستگاه الکترونیکی نصب میشوند. برای آشنایی با مفهوم ماژول فیبر نوری، ابتدا لازم است با مفهوم فیبر نوری و نحوه کار آن آشنا شوید.
فهرست مطالب
- فیبر نوری چیست؟
- فیبر نوری چگونه کار میکند؟
- انواع کابل فیبر نوری
- مزایا و معایب فناوری فیبر نوری
- ساختار ماژول فیبر نوری
- انواع ماژول فیبر نوری (SFP)
- سازگاری ماژول SFP
- چرا به ماژول SFP نیاز داریم؟
- چگونه ماژولSFP مناسب کار خود را انتخاب کنیم؟
- نحوه کار یک فرستنده و گیرنده SFP
- فیبر نوری چگونه کار میکند؟
- کاربرد فیبر نوری چیست؟
- ساختار ماژول فیبر نوری چگونه است؟
فیبر نوری چیست؟
فیبر نوری به تکنولوژی خاصی گفته میشود که اطلاعات را به صورت پالسهای نور درون رشته سیمهای شفاف (فیبر) شیشهای یا پلاستیکی منتقل میکند. درون هر کابل فیبر نوری دهها و حتی صدها فیبر شیشهای یا پلاستیکی وجود دارد. هسته کابل فیبر نوری را یک لایه شیشهای به نام روکش (Cladding)، پوشانده است. لایهای به نام ضربهگیر (Buffer)، روکش را پوشانده است، که کاربرد آن محافطت از روکش است.
یک لایه دیگر به نام Jacket به عنوان محافظ نهایی، که ضربهگیر را پوشش میدهد. بنابراین ساختار هر کابل فیبر نوری از سه لایه محافظت کننده هسته تشکیل شده است، که به ترتیب عبارتند از : روکش (Cladding)، ضربهگیر (Buffer) و محافظ نهایی (Jacket).
فیبر نوری چگونه کار میکند؟
فیبر نوری اطلاعات را به صورت ذرات نور (فوتون) که از طریق کابل فیبر نوری حرکت میکنند، انتقال میدهد. هسته شیشهای کابل فیبر نوری و لایه روکش (Cladding)، هر کدام دارای ضریب شکست نور متفاوت دارند، که نور ورودی را تحت یک زاویه خاص خم میکنند.
وقتی سیگنالهای نوری از طریق کابل فیبر نوری ارسال میشوند، تحت یک فرآیند به نام انعکاس کلی داخلی (Total Internal Reflection)، در اثر یک سری پرشهای زیگزاگی از هسته و روکش منعکس میشوند. سیگنالهای نوری به دلیل تراکم لایه شیشهای، با سرعتی نور حدوداً 30 درصد کمتر از سرعت نور حرکت میکنند.
بیشتر بخوانید: بهترین مودم فیبر نوری + معرفی چند گزینه برتر
برای تقویت و یا تازهسازی سیگنال فیبر نوری در مسیر انتقال اطلاعات، گاهی اوقات در فاصلههای دور نیاز به تکرارکننده (Repeater) است. در این فرآیند، تکرارکنندهها سیگنالهای نوری را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکنند، سپس سیگنالهای الکتریکی را پردازش میکنند، و در نهایت سیگنالهای نوری را مجدد ارسال میکنند.
در حال حاضر کابلهای فیبر نوری میتوانند سیگنالهای نوری با حداکثر سرعت 10 گیگابایت بر ثانیه را پشتیبانی میکنند. معمولاً با افزایش ظرفیت پهنای باند یک کابل فیبر نوری، قیمت آن هم گرانتر میشود.
انواع کابل فیبر نوری
کابلهای فیبر نوری هم میتوانند انواع مختلفی داشته باشند و در ادامه قصد داریم که این مدلها را با توضیح اجمالی بررسی کنیم.
1- کابلSingle Mode (تک حالته)
قطر هسته کابل فیبر نوری Single Mode کوچک است. اگر قطر هسته کابل کوچک باشد، نور را به یک پرتو منفرد جدا می کند. در نتیجه نور در مسیر نسبتاً مستقیم حرکت کرده و سیگنال نوری قادر به طی کردن مسافت بیشتری خواهد بود. همچنین کابل فیبر نوری Single Mode پهنای باند بسیار بالاتری نسبت به کابل فیبر نوری Multi Mode دارد. منبع نور مورد استفاده برای کابل Single Mode معمولاً لیزر است. از انجایی که تولید نور لیزر در دهانه کوچک آن نیازمند محاسبات دقیق است، قیمت کابل فیبر نوری Single Mode معمولاً گرانتر است.
بیشتر بخوانید: هاست و سرور چیست + کاربرد آن
2- کابلMulti Mode (چند حالته)
کابلMulti Mode در مقایسه با کابل Single Mode برای مسافتهای کوتاهتر استفاده میشود. قطر بزرگ هسته این کابل فیبر نوری، باعث افزایش بازتاب و انعکاس سیگنالهای نوری در طول مسیر میشود. از طرفی قطر بزرگ هسته کابل Multi Mode اجازه میدهد چندین پالس نور از طریق یک کابل در یک زمان ارسال شود، که منجر به انتقال داده بیشتر می شود. به این معنی که احتمال از دست دادن، کاهش و یا تداخل سیگنال بالا میرود. کابل Multi Mode به نسبت کابل Single Mode قیمت ارزانتری دارد، زیرا به جای لیزر از یک LED برای ایجاد پالس نور استفاده می کند.
مزایا و معایب فناوری فیبر نوری
کابلهای مسی برای سالها انتخاب سنتی برای ارتباطات راه دور، شبکه و اتصالات کابلی بودند. اما با گذشت زمان، فیبر نوری جایگزین کابل مسی شد. اکثر خطوط راه دور شرکت های تلفن در حال حاضر از کابل های فیبر نوری ساخته شده اند. فیبر نوری به دلیل پهنای باند بالاتر و سرعت بیشتر، اطلاعات بیشتری نسبت به سیم مسی معمولی، منتقل میکند.
بیشتر بخوانید: فعال سازی SNMP در سوئیچ سیسکو با چند راهکار ساده
از آنجایی که شیشه جریان الکتریسیته را هدایت نمی کند، فیبر نوری در معرض تداخل الکترومغناطیسی قرار نمیگیرد و تلفات سیگنال به حداقل می رسد. در نتیجه مزایای فیبر نوری عبارتند از:
- کابل فیبر نوری، ظرفیتهای بالاتر پهنای باند را پشتیبانی می کند.
- نور می تواند حتی بدون نیاز به افزایش سیگنال هم بیشتر حرکت کند.
- کابل فیبر نوری در مقایسه با کابل مسی کمتر دچار تداخل الکترومغناطیسی است.
- کابل فیبر نوری را میتوانند بر روی آب شناور بمانند.
- کابلهای فیبر نوری، قویتر، نازکتر و سبکتر از کابلهای مسی هستند.
- کابلهای فیبر نوری نیازی به نگهداری یا تعویض مکرر ندارند.
با این حال، توجه به این نکته مهم است که فیبر نوری دارای یک سری معایب است که مصرف کنندگان باید در مورد آن آگاه باشند. این معایب شامل موارد زیر است:
- کابل فیبر نوری از کابل مسی گران قیمتتر است.
- هسته کابل فیبر نوری شیشهای در مقایسه با کابل مسی، آسیب پذیرتر است. در نتیجه به محافظت بیرونی بیشتری نیاز دارد.
- نصب کابل فیبر نوری کار سخت و فشردهای است.
- کابلهای فیبر نوری اغلب شکنندهتر هستند. به عنوان مثال، اگر کابل فیبر نوری به شعاع چند سانتیمتری خم شود، فیبرهای شیشهای ممکن است شکسته شده و یا سیگنالی از بین برود. در حالیکه کابلهای مسی این خطر برایشان کمتر است.
کاربرد فیبر نوری
یک مورد رایج استفاده از فیبر نوری، شبکه های کامپیوتری است. چون فیبر نوری قادر به انتقال داده و ارائه پهنای باند بالا است به طور مشابه، فیبر نوری به طور فراوان در صدا و سیما و الکترونیک برای ارائه اتصالات و عملکرد بهتر استفاده می شود. اینترنت و تلویزیون دو مورد از رایجترین کاربردهای فیبر نوری هستند.
فیبر نوری را میتوان برای پشتیبانی از اتصالات از راه دور بین شبکههای کامپیوتری در مکان های مختلف نصب کرد. همانطور که قبلاً اشاره کردیم: کابل فیبر نوری میتواند بر روی آب شناور بماند. در نتیجه در محیطهای پرخطر از جمله اعماق دریاها میتوان از کابل فیبر نوری استفاده کرد.
در صنایع نظامی و هوا فضا از فیبر نوری به عنوان وسیلهای برای ارتباط و انتقال سیگنال استفاده می کنند. علاوه بر توانایی کابل فیبر نوری در ارائه سنجش دما، کابل های فیبر نوری به دلیل وزن سبکتر و اندازه کوچکتر هم می توانند مفید واقع شوند. همچنین فیبر نوری اغلب در انواع ابزار پزشکی برای ارائه روشنایی دقیق استفاده میشود. همچنین به طور فزایندهای حسگرهای Biomedial (زیست پزشکی) را فعال میکند که در عملهای جراحی با میزان برش و بخیه کم کمک میکنند.
بیشتر بخوانید: علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ
از آنجایی که فیبر نوری در معرض تداخل الکترومغناطیسی نیست، برای آزمایشهای مختلف مانند اسکن MRI ایدهآل است. سایر کاربردهای پزشکی فیبر نوری شامل تصویربرداری اشعه ایکس، آندوسکوپی، نور درمانی و میکروسکوپ جراحی است. اکنون که با مفاهیم فیبر نوری، کاربرد، نحوه کارکرد و مزایا و معایب آن آشنا شدید به سراغ ادامه بحث اصلی خود، یعنی ماژولهای فیبر نوری (SFP) خواهیم پرداخت.
ساختار ماژول فیبر نوری
قسمت های اصلی یک ماژول فیبر نوری شامل: یک فرستنده و گیرنده، محلی برای اتصال کابل فیبر نوری به ماژول و محلی برای اتصال ماژول به دستگاه الکترونیکی که در آن نصب می شود. یک سیستم ورودی / خروجی اولیه (BIOS) استاندارد ، که به صورت یک تراشه کامپیوتری کوچک در یک ماژول فیبر نوری است. BIOS به ماژول اجازه می دهد، تا اجزای خود را شناسایی کند و اطلاعات را بین ماژول و دستگاه الکترونیکی به عقب و جلو منتقل کند.
اجزای ماژول فیبر نوری بر روی یک برد قرار دارند و در اکثر وسایل الکترونیکی که برای استفاده شخصی طراحی شده اند، این برد نسبتا کوچک است و به راحتی توسط مهندس کامپیوتر نصب می شود.
لوازم الکترونیکی پیچیدهتر با اتصالات فیبر نوری زیاد ممکن است به ماژول های فیبر نوری بزرگتر و پیچیدهتری نیاز داشته باشند که به آنها امکان می دهد همزمان به بسیاری از کابلهای فیبر نوری مختلف متصل شوند.
بیشتر بخوانید: عوض کردن پسورد وای فای به طرق ساده
برخی از این ماژولها دارای چراغهای Activity (فعالیت) هستند، که به مالک سیستم نشان میدهند، ماژول چه زمانی فعال است؟ و چه کاری انجام میدهد؟ این میتواند ابزار مفیدی برای نظارت بر عملکرد یک ماژول فیبر نوری باشد.
ماژولهای فیبر نوری به روشهای مختلف به دستگاههای الکترونیکی متصل می شوند. ماژولها را میتوان به برد وصل کرد یا بر روی خط نوری برد لحیم کرد. اتصال بین ماژول فیبر نوری و کابل فیبر نوری نیز بسته به مشخصات دوشاخه انتهای کابل میتواند به اشکال مختلفی باشد. اگرچه تعدادی شرکت مختلف وجود دارند که ماژولها را طراحی میکنند، اما طراحی آنها اساساً از یک ماژول به ماژول دیگر یکسان است.
بیشتر بخوانید: علائم خرابی هارد لپ تاپ و نحوه آگاهی از آنها
برای اطمینان از اینکه دستگاهها میتوانند با انواع کابلهای الکترونیکی و فیبر نوری متصل شوند، بسیاری از ماژولها یک توافق چند منبع دارند. یعنی اجزای مکانیکی، فیزیکی و حرارتی ماژول بر نحوه ورود و خروج اطلاعات نوری به ماژول تأثیر نمیگذارد.
انواع ماژول فیبر نوری (SFP)
ماژول هایSFP طیف وسیعی از کاربردها را دارند و می توانند با اکثر شبکههای مدرن استفاده شوند. اکثر آنها به چهار دسته اصلی تقسیم میشوند: Cable Types
، Transmission range، Transmission Rate و Application.
1- Cable Types (ماژولهایی که نوع کابل فیبر نوری آنها متفاوت است)
ماژولهای SFP می توانند هم روی کابل فیبر نوری و هم بر روی سیم مسی کار کنند. بسته به نوع فیبر نوری، فرستنده و گیرندههای SFP را می توان به SFP های Single Mode (تک حالته) که با کابل فیبر نوری تک حالته کار می کنند و SFP های Multi Mode (چند حالته) که با فیبر نوری چند حالته کار می کنند، تقسیم بندی کرد.
XBASE-T استاندارد IEEE است که پیش نیازهای ارسال اطلاعات در مورد کابلکشی جفت تابیده بدون محافظ را تعریف میکند و جنبه های مختلف اجرای Ethernet را بر روی این کابلکشی تعریف میکند. برای مثال شما در نگاه اول متوجه خواهید شد که ماژولهای SFP، 1000 Base-T برای یک شبکه 1 گیگابایتی هستند.
2- Transmission range (متفاوت برحسب بازه انتقال)
برای مسافتهای کوتاهتر، SFP های Multi Mode راه حل ارزان قیمتتر و بهینهتر را ارائه میدهند. رایجترین SFP های Multi Mode طول موج 850 نانومتری تا 550 متر هستند. اگر فاصله انتقال Multi Mode طولانی مورد نیاز باشد، طول موج 1310 نانومتر نیز برای حداکثر فاصله انتقال 2 کیلومتر در دسترس است.
برای مسافتهای طولانیتر، SFP های Single Mod میتوانند از 10 کیلومتر تا 200 کیلومتر را انتقال دهند. استاندارد 1310nm LX SFP میتواند به 10 کیلومتر برسد و EX SFP 1310nm توسعه یافته میتواند حتی به 40 کیلومتر هم برسد. استاندارد 1550 نانومتری ZX SFP میتواند به 80 کیلومتر برسد و ZX SFP 1550 نانومتری توسعه یافته میتواند به 160 کیلومتر برسد.
فاصله انتقال BiDi SFP هنگام استفاده از طول موج های مختلف از 10 کیلومتر تا 160 کیلومتر متغیر است. رایج ترین جفتهای طول موج برای BiDi SFP 1310nm/1550nm، 1310nm/1490nm و 1510nm/1590nm هستند و فاصله انتقال تا 200 کیلومتر در صورت استفاده از طول موجهای چندگانه (DWDM/CWDM) است.
3- Transmission Rate (ماژولهایSFP که برحسب نرخ انتقال متفاوت هستند)
از اترنت پرسرعت گرفته تا اترنت گیگابیتی تا اترنت 10 گیگابیت، 40 گیگابیت، 25 گیگابیت و 100 گیگابایت، روند به سمت سرعتهای بالاتر و پهنای باند بالاتر غیرقابل توقف بوده است. از زمان توسعه SFP، پیشرفتهای مدرن به ترکیب اضافه شده است. یعنی SFP+ برای 10 گیگابیت، SFP28 برای اترنت 25 گیگابیتی، QSFP برای اترنت 40 گیگابیتی و در نهایت QSFP28 برای اترنت 100 گیگابیتی اکنون در دسترس هستند.
بیشتر بخوانید: از کجا بفهمیم باتری ایفون عوض شده است؟
4- Application (ماژولهای SFP که برحسب کاربرد متفاوت هستند.)
انتقال و دریافت صدا و تصویر HD، شبکههای نوری غیرفعال (PON)، Multi Plex و شبکههای Simplex نیز برخی از رایجترین کاربردهای ماژولهایSFP هستند. مثلاً: SFPهای ویدئویی3G-SDI برای فراهم کردن پیشنیازهای استاندارد بالای انتقال ویدئو در محیطهای با کیفیت بالا (HD) طراحی شدهاند.
PON SFP برای پایانههای خط نوری (Optical Line Terminals) در دفاتر مرکزی و پایانهها یا واحدهای شبکه نوری (ONTs/ONU) در محل مشترکین استفاده میشود. همچنین CWDM SFP و DWDM SFP توسط سیستمهای مخابراتی برای انتقال از راه دور استفاده میشود و امکان انتقال سیگنالهای متعدد به طور همزمان روی یک فیبر نوری واحد را فراهم میکند.
سازگاری ماژول SFP
از آنجایی که استاندارد بین المللی رسمی و تنظیم شدهای برای ماژولهای SFP وجود ندارد.تشخیص سازگاری SFP به طرز فریب دهندهای مشکل است. در عوض، سازگاری در قرارداد چند منبع (MSA) یافت می شود. این توافق نامهای است که توسط تعدادی از تولیدکنندگان پشتیبانی میشود که با یکدیگر همکاری میکنند تا ابزاری مطمئن برای ترکیب و تطبیق موفقیتآمیز مارکهای SFP ارائه دهند.
چالش این است که، علیرغم وجود قرار چند منبع (MSA)، ماژولهای SFP زمانی که برندها با هم ترکیب نشوند، بهترین عملکرد را دارند. و این مانع بزرگی برای بهینه سازی هزینه تجهیزات به وجود میآورد. شما میتوانید دستورالعملهای MSA را دنبال کنید و سعی کنید از قطعات کمهزینه در اجزای مختلف شبکه خود استفاده کنید، یا میتوانید سازگاری را ساده کنید و فقط از محصولات یک برند استفاده کنید. به طور کلی، سازگاری MSA را میتوان با موفقیت در اکثر شبکهها استفاده کرد.
چرا به ماژول SFP نیاز داریم؟
ماژول فیبر نوری SFP برای اجرای دستگاههای شبکه طراحی شده است، شما میتوانید فرستنده و گیرنده را بر اساس بازه نوری مورد نیاز برای تنظیم شبکه انتخاب کنید. این ماژول طیف گستردهای از برنامههای کاربردی مبتنی بر کاربر را ارائه می دهد زیرا اندازه آن کوچکتر است و می توان از آن در فضاهای شبکهای کوچک هم استفاده کرد. ماژول SFP فشرده است و یک تبدیل صاف بین سیگنال نوری و سیگنال الکتریکی انجام میدهد.
دلیل استفاده گسترده از آن این است که میتوان آن را تقریباً با همه انواع شبکهها پیوند داد. ماژول SFP همچنین با انواع استانداردهای ارتباطی از جمله اترنت و فیبر نوری سازگار است.
چگونه ماژولSFP مناسب کار خود را انتخاب کنیم؟
هنگام انتخاب یک فرستنده و گیرنده SFP، حتماً سازگاری ماژول خود را بررسی کنید. تعیین کنید که آیا ماژول Multi Mode نیاز دارید؟ یا یک ماژول .Single Mode همچنین کل مسافتی که باید طی شود را در نظر بگیرید. گاهی اوقات، عوامل محیطی و دما نیز بر عملکرد سیستم شبکه شما تأثیر میگذارد. قبل از انتخاب مدل، بررسی کنید که آیا دارای حفاظت تخلیه الکترواستاتیک است؟ یا خیر.
بیشتر بخوانید: علائم خرابی کابل فلت لپ تاپ
نحوه کار یک فرستنده و گیرنده SFP
وقتی صحبت از اجرای شبکههای پیشرفته میشود، باید تجهیزات مناسب را داشته باشید. نقش SPF تبدیل سیگنالهای اترنت به سیگنالهای نوری برای انتقال و دریافت داده است. این به سادگی با اطمینان از ارتباط با سرعت بالا بین سوئیچهای مختلف و اجزای شبکه کار میکند. میتوانید آن را با کابلهای مسی، کابل فیبر نوریSingle Mode و یا کابل فیبر نوری Multi Mode استفاده کنید.
فرستنده و گیرنده SFP از طول موجهای 1310 تا 1550 نانومتر پشتیبانی می کند. دادهها را بین دستگاهها انتقال میدهد و به دستگاهها اجازه میدهد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. فرستنده و گیرنده SFP میتواند برای انتقال داده در فاصلههای طولانیتر تا 100 کیلومتر هم استفاده شود.
چگونه خودتان فیبر نوری را نصب کنید
با افزایش تقاضا برای اتصال به اینترنت پرسرعت در دنیای کسب وکارها، تکنسینهای معتبر نصب فیبر نوری در بین صاحبان کسب و کار محبوبیت پیدا کردند. در طی سالها، فیبر نوری پهنای باند بالا و تاخیر کمتر را برای شرکتها فراهم کرده است. اما در کنار تجربه ارتقا یافته شبکه، هزینه اجتناب ناپذیری نیز به همراه داشت. به همین دلیل، سازمانها شروع به ایجاد زیرساختهای فیبر نوری خود کردند.
بدون شک، ساخت و نصب شبکه توسط خودتان، میتواند در کاهش هزینه های کسب و کارتان به شما کمک کند. اما قبل از اینکه برای انجام این کار تلاش کنید، لازم است که از قبل شروع به یادگیری دوره تکنسین فیبر نوری کنید تا بتوانید نصب شبکه فیبر نوری را به درستی انجام دهید.
برای نصب فیبر نوری در منزلتان نیاز به وسایل زیر دارید:
- کابل فیبر نوری: این کابل، شبیه کابل برق است. با این تفاوت که درون آن یک یا چند رشته فیبر نوری است که توانایی حمل سیگنالهای نوری را دارند.
- پایانه شبکه نوری: این ابزار یک مبدل رسانهای است که برای تبدیل سیگنالهای نوری از خطوط فیبر نوری به سیگنالهای الکترونیکی که برای روتر قابل خواندن است، استفاده میشود.
- کابل Ethernet: این کابل، رایج ترین نوع کابل شبکه موجود در بازار است. که توسط کاربران برای اتصال دستگاههای سیمی به یکدیگر در شبکه محلی استفاده میشود.
- RJ-45 Wall Jack: این جک، یک نوع جک دیواری است که معمولاً برای شبکههای Ethernet استفاده میشود. ویژگیهای فیزیکی آن شبیه به جک تلفن است، اما کمی عرض آن بیشتر است.
- آداپتور برق: این وسیله، منبع تغذیهای است که ولتاژ AC را به ولتاژ DC تبدیل، و دستگاههای الکترونیکی میتوانند از آن استفاده کنند.
- Set Top Box: دستگاه اطلاعاتی که دارای تیونر تلویزیون است. از طریق این دستگاه، کاربران میتوانند یک منبع سیگنال خارجی را به محتوای قابل نمایش بر روی صفحه تلویزیون تبدیل کنند.
کارهایی که برای نصب فیبر نوری در خانه باید انجام دهید
- دستگاههای خانگی خود را بررسی کنید: برای آماده سازی نصب فیبر نوری خود در خانه، لازم است که یک تلفن ثابت و یک Set Top Box سازگار با فیبر نوری در اختیار داشته باشید. مدلهای تلفن قدیمی اغلب با کابلهای فیبر نوری ناسازگار هستند، به همین دلیل مهم است که یکی از آخرین مدلها را برای کارکرد آن خریداری کنید. علاوه بر این، Set Top Box که استفاده میکنید برای کابلهای فیبر نوری ساخته شده باشد. در صورتی که متوجه شدید کابل های شما با Set Top Box شما ناسازگار است، باید با ارائه دهنده کابل خود تماس بگیرید.
- کابل فیبر نوری خود را به پورت شبکه تلفن خود وصل کنید: برای انجام این کار از یک مهندس یا تکنسین مخابرات واجد شرایط کمک بگیرید، مگر اینکه مهارت لازم را داشته باشید.
- کابل فیبر نوری خود را به کامپیوترتان وصل کنید: کابل را از Jack به کامپیوتر وصل کنید. برای برقراری ارتباط خوب بین این کامپیوتر و Jack میتوانید از کابل Ethernet استفاده کنید. پس از انجام این کار، مهم است که اتصال خود را تست کرده و بررسی کنید که آیا خطوط تلفن به فیبر نوری تبدیل شدهاند؟ یا خیر.
- کابل فیبر نوری خود را به تلویزیون وصل کنید: برای اتصال تلویزیون خود به جعبه باید از کابل ویدئو HD یا S استفاده کنید. علاوه بر این، می توانید از کابل HDMI نیز برای بی نیازی از خرید کابل صوتی دیگر استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: آپدیت بایوس مادربرد ایسوس با شیوههای جالب
سخن آخر
پورتهای SFP بخش مهمی از ارتباطات پرسرعت و ارتباطات داده، به ویژه در محیطهای با شبکه بزرگ هستند. مهم است که به یاد داشته باشید که هدف نهایی یک پورت SFP راحتتر کردن اتصال قابل اعتماد، سیمی و پرسرعت بین دو دستگاه از طریق کابلهای مسی یا فیبر نوری است.
به لطف پورتهای SFP و ماژولهای SFP، شما و دیگر اعضای تیم میتوانید با استفاده از اتصالات فوق العاده سریع و امن با هم کار کنید. کابل فیبر نوری سریعتر و مقاومتر از کابل مسی، اما گران قیمتتر از کابل مس است. کابل Single Mode برای فاصلههای دور بهینه است.
در این مطلب سعی کردیم که شما را بهصورت کامل با ماژول فیبر نوری آشنا کرده و نکات جذابی را ارائه کنیم. شما هم میتوانید نظرات خود را در این زمینه با ما در میان گذارید. تاکنون تجربه کار با ماژول فیبر نوری را داشتهاید؟ میتوانید در بخش کامنتها با ما در ارتباط باشید.
فیبر نوری چگونه کار میکند؟
فیبر نوری اطلاعات را به صورت ذرات نور (فوتون) که از طریق کابل فیبر نوری حرکت میکنند، انتقال میدهد. هسته شیشهای کابل فیبر نوری و لایه روکش (Cladding)، هر کدام دارای ضریب شکست نور متفاوت دارند، که نور ورودی را تحت یک زاویه خاص خم میکنند.
کاربرد فیبر نوری چیست؟
اینترنت و تلویزیون دو مورد از رایجترین کاربردهای فیبر نوری هستند. تمام کاربردهای فیبر نوری را در این مقاله بخوانید.
ساختار ماژول فیبر نوری چگونه است؟
فیبر نوری شامل: یک فرستنده و گیرنده، محلی برای اتصال کابل فیبر نوری به ماژول و محلی برای اتصال ماژول به دستگاه الکترونیکی که در آن نصب می شود. یک سیستم ورودی / خروجی اولیه (BIOS) استاندارد ، که به صورت یک تراشه کامپیوتری کوچک در یک ماژول فیبر نوری است.
شما میتوانید برای خرید و خواندن مقاله های بیشتر به فروشگاه مقداد آی تی و مجله مقداد آی تی مراجعه کنید.